bölüm şefi haftalık ne kadar ders alır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan genzo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
hocam öncelikle görevlendirme önceliğinizin yani şefliğinizin ve maaş karşılığınızın verilmesi gerekir. şefliği fahri yapamazsınız. fahri derse girersiniz ama şeflik fahri olmaz. şöyleki; görevlendirme bir müdür yardımcısı, idarecilik görevini fahri yapabilir mi? hayır tabikide. sizin durumunuzda aynı. 44 saate kadar ders+şeflik+koordinatörlük yazılır. daha sonrası dersler fahri olabilir. ama şeflik fahri olmaz.
O zaman ders programımda şeflik için 10 saat ayırmaları lazım değil mi? Öyle çok doldurmuşlar ki şefliği koyacak yer kalmamış

Mesem derslerinin akşam veya hafta sonu olması durumunda maöl gibi +10 EK ders olarak verildiğini okumuştum.

Ama başka bir yerde de bakanlığın bu mesem derslerini maöl gibi +10 olarak veremeyeceğine dair bir yazı görmüştüm, burada da olabilir sanki emin değilim.

Her türlü 40 saat derste durabilirsiniz.

Ancak şeflik almak zorunlu mu bu konuda bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Mesemi ➕ 10 olarak veremez diye biliyorum okumuştum yazısını. Şeflik dilekçe ile alınıyor o yüzden zorunlu değil ama tek öğretmenseniz sanırım müdür resen isterse verebilir diye biliyorum

O zaman ders programımda şeflik için 10 saat ayırmaları lazım değil mi? Öyle çok doldurmuşlar ki şefliği koyacak yer kalmamış
tabiki hocam şeflik dediğimiz görevde haftalık ders programımızda yer alması gerekir. Planlama,bakım ve onarım adı altında ders gibi dağıtılması gerekir. Hatta sadece şeflik değil koordinatörlük, derse hazırlık planlama ücreti de ders programına yerleştirilmeli.

Hocam artık Alan ve atölye şefleri, sınıf rehberliği veya danışman öğretmenlik(10 ve 11.sınıf sorumluluğu) alarak haftada 2 saat ücret alabiliyor.
Ekli dosyayı görüntüle 70182
Bir atölye şefini ders programına yerleştirdik, rehberlik dersiyle birlikte. Örneğin;

fiili ders (rehberlik hariç): 22 saat
rehberlik dersi: 1 saat
rehberlikten ek gelen: 1 saat
ddh: 2 saat
koordinatörlük: 16 saat
pbo: 6 saat

Nöbet hariç 48 saat çıkıyor, ancak ders programına yerleşim 22+1+16+6=45 olduğu için 1 saat fahri olacak. Bu durumda, rehberlik verilen bir atölye şefi, max. 47 saat olabilir diye yorumluyorum.

Dolayısıyla bir atölye şefi en fazla 47 saat alabilir. Hesaplamada bir yanlışlık var mı?

ne kadar ders alır ile ne kadar ek ders alır sorusu çok farklı sorular. sanırım daha bilmeyen arkadaşlar var. öğrenin artık şunu. maksimum 44 saat ders alabilir, buna göre de ek dersi hesaplanır. alan şefi maksimum 34 saat ders alır 10 saat de alan şefliği ücreti alır. toplam 44 saat eder. yani şeflik, koordinatörlük, cart curt hepsi bu 44 saat dersin içindedir. bakın bu alacağı ek ders değil girebileceği maksimum ders saatidir. ona göre de ek dersi hesap edilir. sapla samanı karıştıran arkadaşlar maalesef bilmeden ortalığı da karıştırıyor.

Yapıcı eleştirin için sağol kral. 1 saati fahri demişiz ya, 44 olduğunun farkındalığı var yani.

Bu forumdaki bazı öğretmen kimliklerinin egosu nereden geliyor? Forum ya burası, soru da mı sormayalım?

ne kadar ders alır ile ne kadar ek ders alır sorusu çok farklı sorular. sanırım daha bilmeyen arkadaşlar var. öğrenin artık şunu. maksimum 44 saat ders alabilir, buna göre de ek dersi hesaplanır. alan şefi maksimum 34 saat ders alır 10 saat de alan şefliği ücreti alır. toplam 44 saat eder. yani şeflik, koordinatörlük, cart curt hepsi bu 44 saat dersin içindedir. bakın bu alacağı ek ders değil girebileceği maksimum ders saatidir. ona göre de ek dersi hesap edilir. sapla samanı karıştıran arkadaşlar maalesef bilmeden ortalığı da karıştırıyor.
peki 44 saatten fazla girerse fahri mi girmiş oluyor, 44 saatten fazlasına girmek zorunda mı?

peki 44 saatten fazla girerse fahri mi girmiş oluyor, 44 saatten fazlasına girmek zorunda mı?
40 saat zorunlu 4 saat ıstegınıze baglı ama 44 saatten fazla olamaz (Egzersız ve acıklıse harıc) önce yuzyuze olan derslerı alırsınız yanı ders yuku fazla ve ogretmen yoksa (yetersızse Koordınatorluk ve seflık fahrı olabılır) sefler sınıf ogretmenlıgı almazlar (9 larda sınıf ogretmenlıgı olmadıgı ıcın sıze yıkarlar fahrı oldugu ıcın ben cok evrak ısıne gırmem rehber ogretmen gerekenlerı hazırlar ama velı ve ogrencıler sızın sorumlulugunuzda olur sızı bılır velıler)

40 saat zorunlu 4 saat ıstegınıze baglı ama 44 saatten fazla olamaz (Egzersız ve acıklıse harıc) önce yuzyuze olan derslerı alırsınız yanı ders yuku fazla ve ogretmen yoksa (yetersızse Koordınatorluk ve seflık fahrı olabılır) sefler sınıf ogretmenlıgı almazlar (9 larda sınıf ogretmenlıgı olmadıgı ıcın sıze yıkarlar fahrı oldugu ıcın ben cok evrak ısıne gırmem rehber ogretmen gerekenlerı hazırlar ama velı ve ogrencıler sızın sorumlulugunuzda olur sızı bılır velıler)
2024-2025 ve şimdi de 2026-2027 yılları için toplu sözleşme kararlarında şeflere (hem alan hem atölye) sınıf rehber yada kulüp ücreti ödenmesi kararı alındı. 2 yıldır ödeniyor ve sonraki 2 yıl da ödenecek. bilginize

2024-2025 ve şimdi de 2026-2027 yılları için toplu sözleşme kararlarında şeflere (hem alan hem atölye) sınıf rehber yada kulüp ücreti ödenmesi kararı alındı. 2 yıldır ödeniyor ve sonraki 2 yıl da ödenecek. bilginize
klup verılıyor o nedenle rehberlık almak ek yuk oluşturuyor

20 saat dersle 44 saatim doluyor, idare bana 27 saat ders verirse benim o fazlalık 7 saati almama gibi bi lüksüm var mı?

Ben de şöyle biliyorum alabilecegimiz ek dersi
Atölye şefi toplamda Max 29 saat ders ücreti + nöbet alır yani 32
Alan şefi Max 27 saat ders ücreti +nöbet alır yani 30

ilksms
Geri