BÖTE - Teknik Öğretmenlik İlk Dava

Kodla Büyü
egelim83' Alıntı:
fatherboard' Alıntı:
Yazı mazı faso en son liste orda..böte yok...ayrıca bundan sonra meslek liselerine yönetmeliğe aykırı atanmış olanları il meblere bildirdiğinizde gereken yapılıyor...herkes hakettiğini yaşamalı rotasyon iptal olduğuna göre görev bize düşüyor..bu şekilde olan kişileri il meblere bildirmek lazım zira başkasının hakkını yiyolar mevcut yönetmeliğe göre...
Sonunuzu hızlandırmış olursun hocam; görev yapanlar bakanlık tarafından atanmış eğer mağduriyet olursa dava sayısı artar ne kadar dava olursa o kadar tazminat olur ve MEBi zor durumda bırakmış olursunuz. Ve magduriyetin davaları daha hızlı sonuçlanır... Mebte tazminatları azaltmak için hakları vermek zorunda kalabilir...
Hocam, uzun zamandır merak ettiğim sorular var kafamı kurcalayıp duruyor...
Ne kadar zamandır Meslek liseisnde çalışıyorsunuz?
Üyelik tarihiniz 2008 olmasına rağmen neden bu konuda son bir yıldır sesiniz yoğun çıkıyor? Daha öncesinde BÖTE mezununun derdi yokmuydu?
 
zulfikar1985' Alıntı:
Hocam, uzun zamandır merak ettiğim sorular var kafamı kurcalayıp duruyor...
Ne kadar zamandır Meslek liseisnde çalışıyorsunuz?
Üyelik tarihiniz 2008 olmasına rağmen neden bu konuda son bir yıldır sesiniz yoğun çıkıyor? Daha öncesinde BÖTE mezununun derdi yokmuydu?
Yök kararı elimize yeni geçti hocam... Derdimiz çok hocam :) ikinci sınıf vatandaş olmak.. Almanya da turk.. Turkiyede gurbetci olmak..
 
egelim83' Alıntı:
fatherboard' Alıntı:
Yazı mazı faso en son liste orda..böte yok...ayrıca bundan sonra meslek liselerine yönetmeliğe aykırı atanmış olanları il meblere bildirdiğinizde gereken yapılıyor...herkes hakettiğini yaşamalı rotasyon iptal olduğuna göre görev bize düşüyor..bu şekilde olan kişileri il meblere bildirmek lazım zira başkasının hakkını yiyolar mevcut yönetmeliğe göre...
Sonunuzu hızlandırmış olursun hocam; görev yapanlar bakanlık tarafından atanmış eğer mağduriyet olursa dava sayısı artar ne kadar dava olursa o kadar tazminat olur ve MEBi zor durumda bırakmış olursunuz. Ve magduriyetin davaları daha hızlı sonuçlanır... Mebte tazminatları azaltmak için hakları vermek zorunda kalabilir...
Varmısın iddaya hocam..böle durumda olup il meblerin haberi olduğunda ne sonuç alındığı bellidir..hemen yönetmeliğe uygun liseye tayini yapılır...hele birde tazminat vesairedrn faydalanmışsanız vay halinize...bu durumda olup tayini başka okula alınan öğretmenler bir sürü...iş şikayete bakar...devlet yanlışından anında döner...isterseniz deneyelim sürecinizi hızlandıralım...yönetmeliklere aykırı biçimde o kurumdamı kadron bak görevlendirme demiyorum yannız....herkes hakkını savunacaksa ki bu biraz da benim işim bi hukuk öğrencisi olarak...gerekeni yapmaktan kaçınmam açıkcası...
 
tazminat yazmışsında sen haksız yere aldığın kordinatörlük ve teknik öğretmenlere verilen tazminatı nası geri ödeyeceksin..bu işlerden ağzı yanan böteliler dolu istersen bi araştır sayın hocam...yönetmeliklere göre ttkb kararına göre ataman hukuksuz...
 
Hocam çözüm yolu bu değil. . Her şey yoluna girer inşallah. Herkes için hayırlı sonuç olur inşallah.
 
Yök kararı belli hocam. MEB hukuksuzluğundan tazminat doğar... Kanunen elinde hiç birseyi yok MEBin.. Resmi yazışmalara bile cevap vermiyor.. Bu bile hakliligimizi gosteriyor bence... Ama guzel gunler yakin insallah.. Haksızlıklar bitecek...
 
Hocam yök kararı diyorsunuz da meb okullarında hangi branşa hangi bölüm mezunu atanacagina ttkb karar veriyor. Yasal yetki onda. Dolayısıyla yök kararı bu konuda bir anlam ifade etmiyor. YÖK yazısında meslek lisesine atanabilir gibi bir anlam yok.
 
Şu konuda size hak veriyorum. Tef mezunlarının buraya fazla bir şey yazması çok doğru değil. Ben de zorunlu hissetmedikce buraya yazmayacagim. Kusura bakmayın.
 
egelim83' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
hocam sizinle tartışmayı seviyorum. (meslek liseleri menemen yeme yeri demeseniz daha da sevicem :D). alanlar hakkında benim babam senin babanı döver yarışına girmiyorsunuz çünkü. baştan beri söylediğim gibi sizin dayanağınız olan yazı YÖK TARAFINDAN BİREYSEL BİR DİLEKÇEYE VERİLEN YANIT a dayanıyor. Size mantıklı geliyor mu her bireysel yanıt için üniversiteler arası kuruldan toplanıp görüş beyan etmeleri istenmesi !!!

kanun söylediğiniz gibi açık ve net. Ama bu maddeye dayandırılarak alınan KURAL TOPLANTISI KARAR METNİNİ hiç bir yerde göremedik maalesef. Sadece tef böte denktir şeklinde verilen bir yanıt var ortada. NEYE GÖRE DENK - KİME GÖRE DENK - NELER KIYASLANDI - KİM KIYASLADI imzalı bir metin paylaşılmadı bildiğim kadarıyla. Yanlış biliyorsam lütfen paylaşıp beni bilgilendirin.
0
Kararı tabiki hukuk verecek ama fatherboard un da paylaştığı gibi madem böyle bir karar KURUL TARAFINDAN verildiyse NEDEN LİSTEDE ADINIZ YOK !!!
Ben hiç Menemen yapıyorsunuz diye yazmamıştım. Sayenizde cennete de gideceğim... Ve artık beni daha da sevebilirsiniz :) Hocam resmi yazının daha konusunu okumamışsınız; Staj için yayınlanmış bir liste YÖK geniş bir kurum pek çok bölüm var içinde haliyle denklik ayrı, staj işlerine bakan yerler sanıyorum ayrıdır. 3308 e göre staj yapan kişilere işyeri kazalarına karşı sigorta yapılır. Biz öğretmenler stajımızı okullarda yapıyoruz ve bize meslek kazalarına karşı sigorta yapılmıyor. Sanıyorum ondan bizim alan dal vurgulanmamıştır. Pek çok kurum içindeki birimler birbirinden habersiz olabilir; MEB insan kaynakları; MEB'te teknik öğretmenlik unvanı yoktur diye resmi yazı gönderdi(Sanki teknik eğitim yapan bölüm olarak atanmak isteğimiz yazılmamış gibi orayı cımbızlayıp çıkarmış) Sonra Mesleki ve Teknik GM resmi yazı yazdı ve ilgide sizin bahsettiğiniz 1992 de çıkan Teknik öğretmenlik unvanın verilmesine ilgi tutulmuş; bizlerle alay eder gibi... Madem Teknik öğretmenlik yok neden bu unvanın verilmesine ilişikin kanununu ilgi tutuyorsun?? Ama zannetmiyorum ki Mesleki ve Teknik GM teknik öğretmenlik unavanının MEBte kullanılmadığını bilmesin... Sonradan resmi yazılara (2547 S.K. 43/b ye göre usulsüz davranıyorsunuz diyoruz aradan 4 ay geçti hala resmi yanıt yok!.. MEB BÖTElileri aleni mağdur ediyor resmi cevap bile veremiyor. Bu bile haklı olduğumuzu gösteriyor..)
Onun dışında arkadaşlar; YÖK yazısının altında elektronik doğrulama kodu var yazının gerçek olduğunu oradan kontrol edebilirsiniz. Kaldıki bu resmi yazıyı tek alan ben değilim internette şimdiye kadar 3-4 tane gördüm.. Yine diyorum BÖTElileri kışkırtmasanız bizim TEF ile herhangi bir sorunumuz yok; kardeş bölümüz biz... Hepimiz Bilişim Teknolojileri öğretmeniyiz.. Bizim mağduriyetimizin sebebi MEB...
..
hocam kararı alan kurul ÜNİVERSİTELER ARASI KURUL. yani kurulun staj işleri dairesi - denklik dairesi vs.. bir birimi değil (kaldı ki o şekilde birimler varsa bile kararı alanın bu birimler değildir) . kurulun kendisi.

"Biz öğretmenler stajımızı okulda yapıyoruz diyorsunuz" o yüzden listede yokuz demişsiniz. Ama nedense BİZ TEKNİK ÖĞRETMENLER o listede varız. Bilgisayar öğretmenliği - Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği - Bilgisayar Kontrol Öğretmenliği vb..) Neden acaba. Çünkü biz TEKNİK EĞİTİM yaptığımız için okul deneyimi (staj) dersleri yanında 2 dönem İŞLETMEDE STAJ yapıyoruz mühendisler gibi. (SIRF BU MADDE BİLE YÖK ün sizi teknik eğitim yapan kurum olarak görmediğinin bir kanıtı)

hocam ben aldığınız yazıyı tam metin olarak görmedim. elektronik doğrulama kodunu da görmedim dolayısıyla. Kaldı ki ben yazıya sahde DEMİYORUM. Doğrudur bu yazı size ve sizin gibi başvuranlara gönderilmiştir. Ama benim söylemek istediğim BİREYSEL BAŞVURU İÇİN YÖK ÜNİVERSİTELER ARASI KURULU TOPLAYIP KARAR ALMAZ. Sizin de daha önceki çeşitli konularda yazdığınız gibi YÖK içinde yazışmaları yapan bir birim tarafından verilmiş bir yanıttır
 
bilisimmeslek' Alıntı:
Barbaryan hocam yanlislik olmasın. Bote-Tef denktir diye bir yazı yok. Bote teknik öğretmen sayılabilir diye bir yazı var. Aynı anlama gelmiyor.
hocam kanun maddesini incelerseniz OKULLARIN DENKLİĞİNDEN DOLAYI bu kararı veriyor. Yani dolaylı yoldan bu iki okul DENK demek istiyor...
 
Merhaba arkadaşlar. MEB MTEGM BÖTE mezunu ile TEF mezunları arasındaki ikiliği kökünden çözmek için branşda farklılaşma yoluna gitmeyi planlamaktadır. Tahminen Eylül 2016 ya yetişmesi düşünülen ttkb kararına göre, beanşımız Bilişim-1 ve Bilişim -2 şeklinde ayrıştırılarak Mat. Ve Fizik kadar birbirinden alakasız olacaktır.
Bence artık küçük hesapları bırakıp branşımızın geleceğini tartışmalıyız. Öngörülerime göre önümüzdeki 10 yıl içinde Bilişim Alanı lağvedilecek. Özellikle Anadolu daki Meslek Liselerinin hali içler acısı. Bir zamanlar Metal in düştüğü durumda bölüm. Başarısız ve maaş için öğretmenlik yapan Bilişim öğretmenleri eliyle bölümler yokedilmiş. Alan yerleştirmelerinde bazı okullarda Bilişim Alanı 0 çekmiş. Böyle devam ederse 3-5 lira fazla alalım diye kavgasını ettiğiniz kurumlar yok olacak. Umarım anlatmak istediğim anlaşılmıştır. Mesele ders anlatmaktan ibaret değil, mesele öğretmen olmak.
Ben BÖTE mezunlarının Meslek Liselerinde çok rahat ders vereceğini düşünüyorum, ancak fakülteye girerken bir seçim yaptınız. Sizin bu istekleriniz ortaokullarda bilişim dersinin kökten kaldırılmasına neden olacak bilginiz olsun.
Bir de Benim gibi TEF Mezunu arkadaşlardan ricam, bu konu BÖTE mezunları ike ilgili bırakalım ilhilenip takip etsinler. Biz konuyamüdahil olmamaya gayret edelim. Sonra kırıcı olaylar oluyor, hepimiz öğretmeniz. Teşekkür eder saygılar sunarım.
 
phantosos' Alıntı:
AKADEMİA' Alıntı:
Hocam mahkeme işleri zordur. Ali hocamı ve Mustafa hocamı bu girişimlerinden dolayı tebrik ederim. Sormak istediğim 1-2 soru var müsadenizle. Sanırım Ali hocam avukat aracılığı ile dava açmış Mustafa hocam bireysel başvuru ile. Acaba bu davaların toplam maliyeti ne oldu size? Avukat parası, dosya parası, vekalet parası, .... ?

Bir de Ali hocam yeşil pasaporttan bahsetmiş. O konuyu biraz açar mısınız?

Hocam benim bir sendikam olmadığından :) bireysel başvuru ile dava açtım. Ama tabii ki idari mahkemeler konusunda çok bilgili ve çok dava kazanmış (idare mahkeme - bölge idare mahkemesi - Danıştay nezdinde) bir avukat abimizle beraber hazırladık tüm evrakları. Onun yaptığı araştırmalar ve yaptığı yorum hiç bir emsal karara rastlamadım dedi gerek olumlu gerek olumsuz sonuçlu. Kendisi para istemedi ama beraber bir yemek yedik :) Mahkeme harçlarını yatırdım masraf olarak, sanırım 150 TL civarında tuttu net hatırlamıyorum. Zaten şunu biliyorum davayı kazansam bile idare KESİNLİKLE itiraz edecek, Bölge İdare Mahkemesine. Orayı da kazansam Danıştay'a. Buna benzer bir süreçte (Asker dönüşü Eğitim - Öğretim Tazminatının Ödenmesi) aynen bu şekilde oldu, ben paramı 6 sene sonra alabildim. Her iki türlü de (kazansam İdare itiraz davası açacağından - Kaybetsem ben itiraz davası açacağımdan) avukat abimiz daha sonra benim adıma müdahil olacak.

Ali hocam sanırım 4. derece de, davayı kazanıp 3. dereceye inerse diye bahsetmiş olabilir :)

Saygılar,
Mustafa

Not: Hak verilmez, alınır.

hocam davaları idare mahkemesi bazında kaybedersen 500-1000tl arasında avukatlık ucretı eğer danıstay nezninde kaybedersen 1000tl ustu avukatlık ucretı odersın
ve tabıkı mahkeme masrafları
ıdare mahkemeleri davalar kanunlar hukmunde bakar ve YÖK eğitim iceriklerini gönderirse bence kaybedersin çünkü arkadaşlarda yazmış bir çok ders böte ile aynı değil...
 
gbahceci' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. MEB MTEGM BÖTE mezunu ile TEF mezunları arasındaki ikiliği kökünden çözmek için branşda farklılaşma yoluna gitmeyi planlamaktadır. Tahminen Eylül 2016 ya yetişmesi düşünülen ttkb kararına göre, beanşımız Bilişim-1 ve Bilişim -2 şeklinde ayrıştırılarak Mat. Ve Fizik kadar birbirinden alakasız olacaktır.
Bence artık küçük hesapları bırakıp branşımızın geleceğini tartışmalıyız. Öngörülerime göre önümüzdeki 10 yıl içinde Bilişim Alanı lağvedilecek. Özellikle Anadolu daki Meslek Liselerinin hali içler acısı. Bir zamanlar Metal in düştüğü durumda bölüm. Başarısız ve maaş için öğretmenlik yapan Bilişim öğretmenleri eliyle bölümler yokedilmiş. Alan yerleştirmelerinde bazı okullarda Bilişim Alanı 0 çekmiş. Böyle devam ederse 3-5 lira fazla alalım diye kavgasını ettiğiniz kurumlar yok olacak. Umarım anlatmak istediğim anlaşılmıştır. Mesele ders anlatmaktan ibaret değil, mesele öğretmen olmak.
Ben BÖTE mezunlarının Meslek Liselerinde çok rahat ders vereceğini düşünüyorum, ancak fakülteye girerken bir seçim yaptınız. Sizin bu istekleriniz ortaokullarda bilişim dersinin kökten kaldırılmasına neden olacak bilginiz olsun.
Bir de Benim gibi TEF Mezunu arkadaşlardan ricam, bu konu BÖTE mezunları ike ilgili bırakalım ilhilenip takip etsinler. Biz konuyamüdahil olmamaya gayret edelim. Sonra kırıcı olaylar oluyor, hepimiz öğretmeniz. Teşekkür eder saygılar sunarım.

Ongorulerınde cok haklısın hocam. Ama sure acısından ıyımser dusunuyorsun :)

Yenı cerceve ogretım programı da alana canlılık vermesse, ısımız zor. Gelen ogrencının durumu ortada, ıyıler gelsın dıyoruz ama onlarda gelmiyor. Belkı yenı program canlılığı saglar.
 
Bu davayı açan meslektaşıma öncelikle teşekkür ediyorum.

Konuya olumsuz yorum ekleyen kişilere de hukuktan anlamadan yazdıklarının atmasyon dışında kayda alınır tarafı olmadığını özellikle söylemek istiyorum.

Eğer bu dava maddi unsur açısından incelendiğinde yapılan bir haksızlık hukuki anlamda ortaya çıkacaktır. Yargıç YÖK kurul toplantısında verilen kararı da görmezden gelmeyecektir.

"Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 13.05.2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında; 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 43/b maddesi uyarınca Üniversitelerarası Kurulun görüşü de dikkate alınarak Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümünün teknik eğitim yapan program veya teknik öğretmen kapsamında sayıldığına karar verilmiştir."

Bu sebeple en azından kısmi olarak davacının lehine karar verirmesi kuvvetle muhtemeldir. İşte böyle bir kararda tüm BÖTE liler bu davayı örnek gösterip dava açabilecektirler.

Bu yüzden bu davayı açan arkadaşımız topluma faydalı bir iş başlatmıştır. Bugün eleştiren kişiler elbette bu hak kaybından memfaat elde edenlerdir.

Yarın olumlu bir kazanım elde edilmesi durumunda, bu karşı olanlara kabullenme getirecek, Gasba uğrayanlara ise elbet daha iyi imkanlar getirecektir.

Bu aynı zamanda eğitim sistemi açısından da önemli kazanımları ve pozitif değişimleri beraberinde getirecektir. Bu kazanımları istemeyen kesimler ancak bu ihtiyaca karşı set oluştururlar.

Etiketle, Kayırmayla, Eşitsizlikle; Bilişim Olmaz.
YÖK teknik demişse ve ortada eşitsizlik varsa TEKNİKTİR. OKUTULACAK DERSLER FARKLI OLABİLİR. TEF bazı dersleri özel olarak verme yetkisine sahip olabilir ama bunun tümünü kapsayıp BÖTE yi tamamıyla yetkisiz hale getirecek tarda yapılması ne HUKUKİDİR nede ETİKTİR. Ancak GERİ KALMIŞ FİKRİN ürünüdür.

Saygılar.
 
gbahceci' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. MEB MTEGM BÖTE mezunu ile TEF mezunları arasındaki ikiliği kökünden çözmek için branşda farklılaşma yoluna gitmeyi planlamaktadır. Tahminen Eylül 2016 ya yetişmesi düşünülen ttkb kararına göre, beanşımız Bilişim-1 ve Bilişim -2 şeklinde ayrıştırılarak Mat. Ve Fizik kadar birbirinden alakasız olacaktır.
Bence artık küçük hesapları bırakıp branşımızın geleceğini tartışmalıyız. Öngörülerime göre önümüzdeki 10 yıl içinde Bilişim Alanı lağvedilecek. Özellikle Anadolu daki Meslek Liselerinin hali içler acısı. Bir zamanlar Metal in düştüğü durumda bölüm. Başarısız ve maaş için öğretmenlik yapan Bilişim öğretmenleri eliyle bölümler yokedilmiş. Alan yerleştirmelerinde bazı okullarda Bilişim Alanı 0 çekmiş. Böyle devam ederse 3-5 lira fazla alalım diye kavgasını ettiğiniz kurumlar yok olacak. Umarım anlatmak istediğim anlaşılmıştır. Mesele ders anlatmaktan ibaret değil, mesele öğretmen olmak.
Ben BÖTE mezunlarının Meslek Liselerinde çok rahat ders vereceğini düşünüyorum, ancak fakülteye girerken bir seçim yaptınız. Sizin bu istekleriniz ortaokullarda bilişim dersinin kökten kaldırılmasına neden olacak bilginiz olsun.
Bir de Benim gibi TEF Mezunu arkadaşlardan ricam, bu konu BÖTE mezunları ike ilgili bırakalım ilhilenip takip etsinler. Biz konuyamüdahil olmamaya gayret edelim. Sonra kırıcı olaylar oluyor, hepimiz öğretmeniz. Teşekkür eder saygılar sunarım.

MTEGM içinde bulunan TEF lobisi anlaşılan TEF mezunundan başka öğretmeni MTAL'lerde istemiyor. TTKB'ye ve diğer bakanlık birimlerine istedikleri kararı aldirabilecek güçte bir lobi. Esas yapmak istediklerimden birisi de branşların ayrılması icin bu lobiyi koruklemekti. Ki bu olay mahkeme sureci icinde olursa benim icin tadindan yenmez, musteki olarak beni kimlerin muskul duruma dusurdugunu brans ve mezun olsuklari fakulteye kadar mahkemeye sunmus olurum. Aynı branşta olup da ayrım gormek sadece bizim değil ESEF mezunlarının da yaşadığı bir durum ki MTAL'lerde nasıl ikinci sınıf muamelesi gördüklerini bizzat ağızlarından duyuyorum. TEF mezunu olmadıkları için DPB'nin gorus yazısı olmasına rağmen 1 derece alamadılar. Bu olay yine MTEGM'den döndü.

Yalnız arkadaşımız kalbinden geçenleri yansıtmış. Saygılarımı sunuyorum. Herşey gönlünce olsun
 
Teknik Eğitim yapan bölüm mezunu olarak bilişim3 dersi de olsa bu dersi verebilecek durumdayız. Yök yazısıyla aramızda bir fark kalmadı; BİZ KARDEŞİZ... Bizi birbirimize düşürenler utansın...
Bu arada o lobi bulunduğum yerde sınıf öğretmenliği mezunu müfettişler tarfından bile biliniyor...
 
versace' Alıntı:
phantosos' Alıntı:
AKADEMİA' Alıntı:
Hocam mahkeme işleri zordur. Ali hocamı ve Mustafa hocamı bu girişimlerinden dolayı tebrik ederim. Sormak istediğim 1-2 soru var müsadenizle. Sanırım Ali hocam avukat aracılığı ile dava açmış Mustafa hocam bireysel başvuru ile. Acaba bu davaların toplam maliyeti ne oldu size? Avukat parası, dosya parası, vekalet parası, .... ?

Bir de Ali hocam yeşil pasaporttan bahsetmiş. O konuyu biraz açar mısınız?

Hocam benim bir sendikam olmadığından :) bireysel başvuru ile dava açtım. Ama tabii ki idari mahkemeler konusunda çok bilgili ve çok dava kazanmış (idare mahkeme - bölge idare mahkemesi - Danıştay nezdinde) bir avukat abimizle beraber hazırladık tüm evrakları. Onun yaptığı araştırmalar ve yaptığı yorum hiç bir emsal karara rastlamadım dedi gerek olumlu gerek olumsuz sonuçlu. Kendisi para istemedi ama beraber bir yemek yedik :) Mahkeme harçlarını yatırdım masraf olarak, sanırım 150 TL civarında tuttu net hatırlamıyorum. Zaten şunu biliyorum davayı kazansam bile idare KESİNLİKLE itiraz edecek, Bölge İdare Mahkemesine. Orayı da kazansam Danıştay'a. Buna benzer bir süreçte (Asker dönüşü Eğitim - Öğretim Tazminatının Ödenmesi) aynen bu şekilde oldu, ben paramı 6 sene sonra alabildim. Her iki türlü de (kazansam İdare itiraz davası açacağından - Kaybetsem ben itiraz davası açacağımdan) avukat abimiz daha sonra benim adıma müdahil olacak.

Ali hocam sanırım 4. derece de, davayı kazanıp 3. dereceye inerse diye bahsetmiş olabilir :)

Saygılar,
Mustafa

Not: Hak verilmez, alınır.

hocam davaları idare mahkemesi bazında kaybedersen 500-1000tl arasında avukatlık ucretı eğer danıstay nezninde kaybedersen 1000tl ustu avukatlık ucretı odersın
ve tabıkı mahkeme masrafları
ıdare mahkemeleri davalar kanunlar hukmunde bakar ve YÖK eğitim iceriklerini gönderirse bence kaybedersin çünkü arkadaşlarda yazmış bir çok ders böte ile aynı değil...

Hocam tabii ki idare mahkemelerinin nasıl çalıştığını, neye göre karar verdiğini biliyorum. Kaybedersem avukat ücretini de tabii ki düşündüm ve parasını ayırdım bir köşeye. Önceki mesajlarımı okuduysanız benim amacım bu ikilemin ortadan kalkması. Yani ya branşları ayırsınlar, yada aradaki farkı kaldırsınlar diye davayı açtım. Benim davamın dayanak noktası Atölye ve Laboratuvar öğretmeni sayılmamız (tazminatı alabilmek) ve 1 derecenin verilmesi. Dava dilekçemde meslek liselerine atamayla ilgili bir istemde bulunmadım. Açıkçası çok umurumda da değil Meslek liselerinde çalışmak. Yine başka başlıklar altında önceki mesajlarıma bakarsanız Meslek liselerinin durumları ile ilgili tespitlerde bulunmuştum. Yine Teknik Öğretmen diye bir kavram yok diyen bakanlık yazısı ile; Yök'ün yapmış olduğu "Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama" sınavı ile Bakanlığının nasıl bir çelişki içinde bulunduğu da dava dilekçemde belirtilmişti.

Yine tekrarlayayım; ayrıca bu konuya yazacağım son mesaj olacak bu dava sonuçlanana kadar. Tef mezunu arkadaşlarım haklarınızı bu kadar cansiperane savunurken, sizlerden ricam lütfen okullarınızın, bölümlerinizin, alanlarınızın, öğrenci kalitenizin ve modüler eğitimle ilgili sorunlarınıza cevap bulmak için yaptığınız çalışmalar ilgili de başlıklar görmek isterim. En azından branşınızın devamlılığı ile ilgili yapacağınız bu çalışmalar, özlük haklarınızı savunmanız kadar önemlidir.

Hepinize en derin saygı ve sevgilerimle,
 
phantosos' Alıntı:
versace' Alıntı:
phantosos' Alıntı:
AKADEMİA' Alıntı:
Hocam mahkeme işleri zordur. Ali hocamı ve Mustafa hocamı bu girişimlerinden dolayı tebrik ederim. Sormak istediğim 1-2 soru var müsadenizle. Sanırım Ali hocam avukat aracılığı ile dava açmış Mustafa hocam bireysel başvuru ile. Acaba bu davaların toplam maliyeti ne oldu size? Avukat parası, dosya parası, vekalet parası, .... ?

Bir de Ali hocam yeşil pasaporttan bahsetmiş. O konuyu biraz açar mısınız?

Hocam benim bir sendikam olmadığından :) bireysel başvuru ile dava açtım. Ama tabii ki idari mahkemeler konusunda çok bilgili ve çok dava kazanmış (idare mahkeme - bölge idare mahkemesi - Danıştay nezdinde) bir avukat abimizle beraber hazırladık tüm evrakları. Onun yaptığı araştırmalar ve yaptığı yorum hiç bir emsal karara rastlamadım dedi gerek olumlu gerek olumsuz sonuçlu. Kendisi para istemedi ama beraber bir yemek yedik :) Mahkeme harçlarını yatırdım masraf olarak, sanırım 150 TL civarında tuttu net hatırlamıyorum. Zaten şunu biliyorum davayı kazansam bile idare KESİNLİKLE itiraz edecek, Bölge İdare Mahkemesine. Orayı da kazansam Danıştay'a. Buna benzer bir süreçte (Asker dönüşü Eğitim - Öğretim Tazminatının Ödenmesi) aynen bu şekilde oldu, ben paramı 6 sene sonra alabildim. Her iki türlü de (kazansam İdare itiraz davası açacağından - Kaybetsem ben itiraz davası açacağımdan) avukat abimiz daha sonra benim adıma müdahil olacak.

Ali hocam sanırım 4. derece de, davayı kazanıp 3. dereceye inerse diye bahsetmiş olabilir :)

Saygılar,
Mustafa

Not: Hak verilmez, alınır.

hocam davaları idare mahkemesi bazında kaybedersen 500-1000tl arasında avukatlık ucretı eğer danıstay nezninde kaybedersen 1000tl ustu avukatlık ucretı odersın
ve tabıkı mahkeme masrafları
ıdare mahkemeleri davalar kanunlar hukmunde bakar ve YÖK eğitim iceriklerini gönderirse bence kaybedersin çünkü arkadaşlarda yazmış bir çok ders böte ile aynı değil...

Hocam tabii ki idare mahkemelerinin nasıl çalıştığını, neye göre karar verdiğini biliyorum. Kaybedersem avukat ücretini de tabii ki düşündüm ve parasını ayırdım bir köşeye. Önceki mesajlarımı okuduysanız benim amacım bu ikilemin ortadan kalkması. Yani ya branşları ayırsınlar, yada aradaki farkı kaldırsınlar diye davayı açtım. Benim davamın dayanak noktası Atölye ve Laboratuvar öğretmeni sayılmamız (tazminatı alabilmek) ve 1 derecenin verilmesi. Dava dilekçemde meslek liselerine atamayla ilgili bir istemde bulunmadım. Açıkçası çok umurumda da değil Meslek liselerinde çalışmak. Yine başka başlıklar altında önceki mesajlarıma bakarsanız Meslek liselerinin durumları ile ilgili tespitlerde bulunmuştum. Yine Teknik Öğretmen diye bir kavram yok diyen bakanlık yazısı ile; Yök'ün yapmış olduğu "Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama" sınavı ile Bakanlığının nasıl bir çelişki içinde bulunduğu da dava dilekçemde belirtilmişti.

Yine tekrarlayayım; ayrıca bu konuya yazacağım son mesaj olacak bu dava sonuçlanana kadar. Tef mezunu arkadaşlarım haklarınızı bu kadar cansiperane savunurken, sizlerden ricam lütfen okullarınızın, bölümlerinizin, alanlarınızın, öğrenci kalitenizin ve modüler eğitimle ilgili sorunlarınıza cevap bulmak için yaptığınız çalışmalar ilgili de başlıklar görmek isterim. En azından branşınızın devamlılığı ile ilgili yapacağınız bu çalışmalar, özlük haklarınızı savunmanız kadar önemlidir.

Hepinize en derin saygı ve sevgilerimle,
:+1:
 
phantosos' Alıntı:
versace' Alıntı:
phantosos' Alıntı:
AKADEMİA' Alıntı:
Hocam mahkeme işleri zordur. Ali hocamı ve Mustafa hocamı bu girişimlerinden dolayı tebrik ederim. Sormak istediğim 1-2 soru var müsadenizle. Sanırım Ali hocam avukat aracılığı ile dava açmış Mustafa hocam bireysel başvuru ile. Acaba bu davaların toplam maliyeti ne oldu size? Avukat parası, dosya parası, vekalet parası, .... ?

Bir de Ali hocam yeşil pasaporttan bahsetmiş. O konuyu biraz açar mısınız?

Hocam benim bir sendikam olmadığından :) bireysel başvuru ile dava açtım. Ama tabii ki idari mahkemeler konusunda çok bilgili ve çok dava kazanmış (idare mahkeme - bölge idare mahkemesi - Danıştay nezdinde) bir avukat abimizle beraber hazırladık tüm evrakları. Onun yaptığı araştırmalar ve yaptığı yorum hiç bir emsal karara rastlamadım dedi gerek olumlu gerek olumsuz sonuçlu. Kendisi para istemedi ama beraber bir yemek yedik :) Mahkeme harçlarını yatırdım masraf olarak, sanırım 150 TL civarında tuttu net hatırlamıyorum. Zaten şunu biliyorum davayı kazansam bile idare KESİNLİKLE itiraz edecek, Bölge İdare Mahkemesine. Orayı da kazansam Danıştay'a. Buna benzer bir süreçte (Asker dönüşü Eğitim - Öğretim Tazminatının Ödenmesi) aynen bu şekilde oldu, ben paramı 6 sene sonra alabildim. Her iki türlü de (kazansam İdare itiraz davası açacağından - Kaybetsem ben itiraz davası açacağımdan) avukat abimiz daha sonra benim adıma müdahil olacak.

Ali hocam sanırım 4. derece de, davayı kazanıp 3. dereceye inerse diye bahsetmiş olabilir :)

Saygılar,
Mustafa

Not: Hak verilmez, alınır.

hocam davaları idare mahkemesi bazında kaybedersen 500-1000tl arasında avukatlık ucretı eğer danıstay nezninde kaybedersen 1000tl ustu avukatlık ucretı odersın
ve tabıkı mahkeme masrafları
ıdare mahkemeleri davalar kanunlar hukmunde bakar ve YÖK eğitim iceriklerini gönderirse bence kaybedersin çünkü arkadaşlarda yazmış bir çok ders böte ile aynı değil...

Hocam tabii ki idare mahkemelerinin nasıl çalıştığını, neye göre karar verdiğini biliyorum. Kaybedersem avukat ücretini de tabii ki düşündüm ve parasını ayırdım bir köşeye. Önceki mesajlarımı okuduysanız benim amacım bu ikilemin ortadan kalkması. Yani ya branşları ayırsınlar, yada aradaki farkı kaldırsınlar diye davayı açtım. Benim davamın dayanak noktası Atölye ve Laboratuvar öğretmeni sayılmamız (tazminatı alabilmek) ve 1 derecenin verilmesi. Dava dilekçemde meslek liselerine atamayla ilgili bir istemde bulunmadım. Açıkçası çok umurumda da değil Meslek liselerinde çalışmak. Yine başka başlıklar altında önceki mesajlarıma bakarsanız Meslek liselerinin durumları ile ilgili tespitlerde bulunmuştum. Yine Teknik Öğretmen diye bir kavram yok diyen bakanlık yazısı ile; Yök'ün yapmış olduğu "Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama" sınavı ile Bakanlığının nasıl bir çelişki içinde bulunduğu da dava dilekçemde belirtilmişti.

Yine tekrarlayayım; ayrıca bu konuya yazacağım son mesaj olacak bu dava sonuçlanana kadar. Tef mezunu arkadaşlarım haklarınızı bu kadar cansiperane savunurken, sizlerden ricam lütfen okullarınızın, bölümlerinizin, alanlarınızın, öğrenci kalitenizin ve modüler eğitimle ilgili sorunlarınıza cevap bulmak için yaptığınız çalışmalar ilgili de başlıklar görmek isterim. En azından branşınızın devamlılığı ile ilgili yapacağınız bu çalışmalar, özlük haklarınızı savunmanız kadar önemlidir.

Hepinize en derin saygı ve sevgilerimle,

:alkis:
 
phantosos' Alıntı:
Hocam tabii ki idare mahkemelerinin nasıl çalıştığını, neye göre karar verdiğini biliyorum. Kaybedersem avukat ücretini de tabii ki düşündüm ve parasını ayırdım bir köşeye. Önceki mesajlarımı okuduysanız benim amacım bu ikilemin ortadan kalkması. Yani ya branşları ayırsınlar, yada aradaki farkı kaldırsınlar diye davayı açtım. Benim davamın dayanak noktası Atölye ve Laboratuvar öğretmeni sayılmamız (tazminatı alabilmek) ve 1 derecenin verilmesi. Dava dilekçemde meslek liselerine atamayla ilgili bir istemde bulunmadım. Açıkçası çok umurumda da değil Meslek liselerinde çalışmak. Yine başka başlıklar altında önceki mesajlarıma bakarsanız Meslek liselerinin durumları ile ilgili tespitlerde bulunmuştum. Yine Teknik Öğretmen diye bir kavram yok diyen bakanlık yazısı ile; Yök'ün yapmış olduğu "Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama" sınavı ile Bakanlığının nasıl bir çelişki içinde bulunduğu da dava dilekçemde belirtilmişti.

Yine tekrarlayayım; ayrıca bu konuya yazacağım son mesaj olacak bu dava sonuçlanana kadar. Tef mezunu arkadaşlarım haklarınızı bu kadar cansiperane savunurken, sizlerden ricam lütfen okullarınızın, bölümlerinizin, alanlarınızın, öğrenci kalitenizin ve modüler eğitimle ilgili sorunlarınıza cevap bulmak için yaptığınız çalışmalar ilgili de başlıklar görmek isterim. En azından branşınızın devamlılığı ile ilgili yapacağınız bu çalışmalar, özlük haklarınızı savunmanız kadar önemlidir.

Hepinize en derin saygı ve sevgilerimle,

1- Atölye ve Lab. Öğretmeni sayılmak istiyorsunuz ama meslek lisesinde olmak da istemiyorsunuz?? Böyle bir dünya olsaydı ilköğretimde çalışan TEF mezunu arkadaşlar zaten başından beri atölye ve lab. öğretmeni sayılırlardı.

2- Hadi sayıldınız ve tazminatı da almaya başladınız diyelim, bu durumda maaş karşılığınız 20'ye çıkacak ve şu anki haliyle bile doldurmakta zorlandığınız dersleriniz için kendinizi daha da zora sokmuş olacaksınız. Ayrıca bu tazminat farkı size 80-90 TL getirirken, maaş karşılığının artmasıyla oluşan 5 saatlik dersi ek ders olarak alamadığınız için sizden yaklaşık 5x4x9=180 TL götürmüş olacaktır :)

3- MEB'in size verdiği cevapta da bir anormallik yoktur. Çünkü "Teknik Öğretmen" bir kadro ismi değildir, 3795 sayılı kanun tarafından TEF mezunlarına verilmiş bir unvandır. Kadronun ismi "Atölye ve Lab. Öğretmeni"dir. MEB'i takdir ettim hemen yakalamış :D

Ayrıca "Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama" ifadesinin temeli de yine bu kanundur. MEB ile bir ilgisi yoktur..

3795 sayılı kanun: (http://mevzuat.meb.gov.tr/html/21226_0.html)
.........
d) Lise üstü dört yıl süreli yüksek teknik öğretim gören erkek teknik öğretmen okulu, erkek teknik yüksek öğretmen okulu, yüksek teknik öğretmen okulu ve teknik eğitim fakültesi mezunları ile kız teknik öğretmen okulu, kız teknik yüksek öğretmen okulunun ve mesleki eğitim fakültesinin teknik eğitim veren bölümlerinden mezun olanlara "teknik öğretmen",
e) Teknik öğretmen unvanını kazananlar için ilgili teknik eğitim fakültelerince düzenlenecek en fazla iki yarı yıl süreli tamamlama programlarını başarıyla bitirenlere dallarında "mühendis", unvanı verilir.


4- "Okullar, bölümler, alanlar, öğrenci kalitesi ve eğitimle ilgili sorunlara cevap bulmak için çalışmalar yapmak" zaten "öğretmenlik" mesleğinin birinci dereceden gerekliliğidir. Her öğretmen mesleğini bu amaç doğrultusunda icra eder. Aksi bir durum var ise bunun hesabı da yetkili makamca sorulur. Burada kimse kimseye birşeyler ispatlamak durumunda olmadığı gibi, hesap vermek durumunda hiç değildir. Bu tarz ilkeler üzerinden boşuna laf salatası yapmayın, tribünlere oynamayın..
 
1- "Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama" sınavı diye bir tabir yoktur sayın samil hocam. Ösym nin yaptığı sınav; Teknik Eğitim Fakülteleri ile TEF ile denk sayılan ESEF mezunlarını için Mühendislik Tamamlama sınavıdır. Ayrıca bu sınava girmek bu unvan için yeterli görülmemiş olup, en az 10 en fazla da 15 dersi geçme zorunluluğu getirilmiştir. [ ösym sizleri TEF ile denk sayıyordu da neden bu sınava almadı. Bunu irdelemeniz de fayda olabilir. ]
2- Meb de "Teknik Öğretmen" diye bir sıfatta yok zaten. Meb TEF mezunlarının normunu meslek liselerinde atölye ve lab. Öğretmeni olarak tanımlanmıştır. Meb atölye ve lab. Öğretmeni sıfatını son yıllarda bir çok fakülte mezununa vermiştir. Örneğin; 2008 öncesine kadar muhasebe öğretmenleri kültür öğretmeni sayılırken, 2008 sonrasında atölye ve lab. Öğretmeni olarak normları hesaplanmaya başlamıştır. Ama bunları hep fakülte bazlı yapmıştır. Yani ilgili fakültenin tüm mezunlarına o hakkı tanımıştır. [ Bu sıfat sizlere veriliyorsa tüm Eğitim fakültesi mezunlarına verilmelidir. Bir kimya, bir biyoloji hocası da sizin kadar lab. dersi almıştır. ]
3- İlkokulda çalışan bir TEF mezunu özel hizmet tazminatı alamaz. 15 saat derse girer, 15 saat ek ders alır. Aynı branş öğretmeni gibi. [ Onuda anlamış değilim. Benim çalıştığım 20 saate neden 15 saat kadar kıymet verilmiyor? ]
4- Bir derece verilmesi fakülte ile alakalı bir konudur. Mühendislik fakültesi ve TEF mezunu olup memur olan kişileri kapsamaktadır. Bu fakülteleri bitiren her mezun bir derece alır. Atölye öğretmeni olmak ile alakalı bir konu değildir. Misal muhasebe öğretmenleri de atölye ve lab. öğretmeni sayılmalarına rağmen derece alamamışlardır. [ Gene aynı şekilde MEB size böyle bir hak tanırsa tüm Eğitim Fakültesi mezunlarına bir derece vermek zorundadır. ]

Benim bu yazdıklarım sadece durum tespitidir. Ben bir hakkınız olduğunu düşünmememe rağmen olmayan hakkınızı aramaya devam edeceksiniz tabi.
 
etiket59' Alıntı:
1- "Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama" sınavı diye bir tabir yoktur sayın samil hocam. Ösym nin yaptığı sınav; Teknik Eğitim Fakülteleri ile TEF ile denk sayılan ESEF mezunlarını için Mühendislik Tamamlama sınavıdır. Ayrıca bu sınava girmek bu unvan için yeterli görülmemiş olup, en az 10 en fazla da 15 dersi geçme zorunluluğu getirilmiştir. [ ösym sizleri TEF ile denk sayıyordu da neden bu sınava almadı. Bunu irdelemeniz de fayda olabilir. ]
2- Meb de "Teknik Öğretmen" diye bir sıfatta yok zaten. Meb TEF mezunlarının normunu meslek liselerinde atölye ve lab. Öğretmeni olarak tanımlanmıştır. Meb atölye ve lab. Öğretmeni sıfatını son yıllarda bir çok fakülte mezununa vermiştir. Örneğin; 2008 öncesine kadar muhasebe öğretmenleri kültür öğretmeni sayılırken, 2008 sonrasında atölye ve lab. Öğretmeni olarak normları hesaplanmaya başlamıştır. Ama bunları hep fakülte bazlı yapmıştır. Yani ilgili fakültenin tüm mezunlarına o hakkı tanımıştır. [ Bu sıfat sizlere veriliyorsa tüm Eğitim fakültesi mezunlarına verilmelidir. Bir kimya, bir biyoloji hocası da sizin kadar lab. dersi almıştır. ]
3- İlkokulda çalışan bir TEF mezunu özel hizmet tazminatı alamaz. 15 saat derse girer, 15 saat ek ders alır. Aynı branş öğretmeni gibi. [ Onuda anlamış değilim. Benim çalıştığım 20 saate neden 15 saat kadar kıymet verilmiyor? ]
4- Bir derece verilmesi fakülte ile alakalı bir konudur. Mühendislik fakültesi ve TEF mezunu olup memur olan kişileri kapsamaktadır. Bu fakülteleri bitiren her mezun bir derece alır. Atölye öğretmeni olmak ile alakalı bir konu değildir. Misal muhasebe öğretmenleri de atölye ve lab. öğretmeni sayılmalarına rağmen derece alamamışlardır. [ Gene aynı şekilde MEB size böyle bir hak tanırsa tüm Eğitim Fakültesi mezunlarına bir derece vermek zorundadır. ]

Benim bu yazdıklarım sadece durum tespitidir. Ben bir hakkınız olduğunu düşünmememe rağmen olmayan hakkınızı aramaya devam edeceksiniz tabi.

Çok güzel aciklamissin. Bir de ben açıklayalım izninle;
1. 2015'te alınan Devlet Personel Baskanligi'nin gorusune gore teknik kabul edilen Lisans mezunlarına 1 derece verilebilecegi dile getirilmektedir. Bu sebeple bu gorus YÖK kararı ile birlikte incelendiğinde 1 derece alabilmemiz doğaldır.

2. Muhendislik tamamlama için sonra dava acacaktim ama hazır sözü edilmişken ve kanun maddesi burada geçmişken o konuya da ileride gelinecegini ve fakülte ayrımı olmadan tüm teknik öğretmenlerin bu haktan yararlananilmesinin önünün açılmasını sağlamaya çalışacağımı belirteyim.

3. Kendi acimdan esas dava konusu mesleki tatminle ilgilidir. BÖTE mezunu olup da kendini geliştirmiş olan arkadaşlarımızın Ortaokullarda korelmesine ve koreltilmesine karşı çıkıyorum. TEF mezunları gibi dersimiz stabil olsa ve gerçekten aldığımız eğitimi ortaokullarda uygulama şansı taninsa ne ala. (Ben EBİTEFO olduğum için su anda mesleki olarak tatmin olmaktayim, özel kurslarin sertifika sınavlarını yapmakta ve halk eğitim merkezleri bünyesinde kendini tatmin edecek kurslar duzenlemekteyim ama bu bana yetmiyor)

Velhasil-i kelam şunu da iyi okuyun... BÖTE alanını yeteri kadar tanımadığınızı düşünüyorum;
BÖTE bölümü 1998 yılında mevcut BT Öğretmeni açığını kapatmak ve o zamanda halen mevcut olan ve halen devam eden BT Formatörlüğü/BT Rehberliği alanında geçici görevlendirmeleri sona erdirmek üzere iki alanın hibritleştirilmesiyle oluşturulmuştu. Hem kendi alanlarında yetersiz öğretmenleri geri hizmete almadan derslerden uzaklaştırmak, hem de özel sektörde işi olan öğretmenleri kollamak amacıyla BT Formatörlüğü kavramına bir türlü son verilemedi. Mevcut BT Öğretimi politikası sebebiyle de dersler bir koyulup bir kaldırıldı. İlköğretim devamlı sistem değişikliğine uğradığı için , sınıfa gerek olduğu için ve halihazırda okullarda olan BT öğretmenlerinin normları bir 3'e çıkıp bir 0'a indiği için de BT sınıfları lağvedili ve dersliklere çevrildi. Bu durumdan en az zarar gören grup biz EBİTEFO'lar olduk ki meslek hayatımızın başından beri iki uzmanlık alanımızı da harmanlayarak bilgimizi hem konuşturuyor hem de güçlendiriyoruz. (Son zamanlarda EBİTEFO grubu BÖTE alanının mevcut olarak baskın olduğu bir grup haline geldi.)

Asıl olarak BÖTE'lerin lisans seviyesinde açılması büyük bir hataydı. Sebebi ise bu ülkede açılan bütün hibrit bölümlerin kaderini paylaşmasıdır. (Örnek olarak Elektrik-Elektronik mühendislerinin imza yetkilerinin olmaması gösterilebilir. Bu durum Elektrik Mühendisi lobisinin baskıları yüzündendir, yine aynı şekilde TEF'li arkadaşlar da bizim alanlarına tecavüz ettiğimizi düşünmeye başlamışlardır.). Bölüm Bilgisayar Öğretmeni ve Öğretim Teknoloğu yetiştirir. Açılması için bir öğretim üyesi ve birkaç mühendislik mezunu okutman ve 2-3 BT laboratuvarı yetmektedir. Her üniversitede Bilgisayar ya da Öğretim Teknolojileri alanının baskın olacağı konusuna öğretim elemanlarının asıl uzmanlık alanları yön verir. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde lisans öğrenimim süresince Bilgisayar Eğitimi alanında uzmanlaştım ki bölüm başkanımız aynı zamanda Bilgisayar Mühendisliği bölüm başkanıydı ve bölümümüz öğretim elemanları da yine iki bölümde de derslere girmektelerdi. Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinin baskın Öğretim Teknolojileri alanı uzmanlığı sayesinde yüksek lisans öğrenimim süresince Öğretim Teknolojileri alanında uzmanlaştım, danışmanımın Bilgisayar Mühendisliği kökenli olması sayesinde Teknik BT alanı ve Öğretim Teknolojilerini harmanlayarak yürüttüğüm tezle mezun oldum. Doktora öğrenimimde yine aynı danışman ile hibrit bir tez yürütmeyi ve Bilgisayar Mühendisliği alanından da dersler almayı düşünüyorum.

Yüksek lisans öğrenimim boyunca diğer bir çok alandan (İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği vb.) gelen öğrencilerle birlikteydik. Lisans öğrenimimiz boyunca aldığımız Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji gibi dersler sayesinde o alanların öğretimine ve o alanlara teknoloji entegrasyonu becerilerimize bakarak bölüme hayran kaldılar ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği tabanlı bir arkadaşımız bölümümüzde devam kararı alarak ODTÜ'de doktora öğrenimine başladı.

Belki bilirsiniz, zamanında Hacettepe ve Gazi Üniversitelerinde lisans düzeyinde öğretim faaliyetleri gerçekleştiren Eğitim Teftişi-Planlaması-Ekonomisi, Ölçme Değerlendirme, Öğretim Programları vb. alanlar lisansüstü eğitim ve araştırma düzeyine yükseldiler. Son ölçme değerlendirme lisans mezunları da Öğretmen Liseleri'nin kapatılmasıyla Rehber Öğretmen'e dönüştürüldüler. Bu durum o bölümlerin lisans düzeyinde açılmasının hata olmasından kaynaklanmakta.

BÖTE alanına tekrar dönersek, Bilgisayar Öğretmenliği alanının lisans düzeyinde açılması mantıklıdır fakat Öğretim Teknolojileri alanının lisansüstü düzeyinde öğrenci alması ve araştırmalarını yürütmesi gerekmektedir. Bu sebeple asıl mantıklı yaklaşım, alanın lisans düzeyinde öğrenci alımına kapatılarak lisans mezunlarının esas mezuniyet alanları olan BT Öğretmenliği alanına dönüştürülmesidir. Açıldığı yıllarda en kaliteli öğrencileri alan BÖTE alanı (TEF - BT, İlköğretim Matematik vb. eş puanla öğrenci alan bölümler) şu anda kaynak kalitesi olarak da en dibe gerilemiştir. Bu durumun esas sebebi yine yukarıda saydığım yanlış istihdam politikası ve 13 yıldır bölümün bütün üniversitelerde açılarak ihtiyaçtan fazla mezun vermesidir.

Nitekim YÖK'ün verdiği karar bölüm son demlerini yaşarken verilmiş en mantıklı karardır. Bu kararın uygulanmasının ardından bölümün lisans düzeyinde öğrenci alınıma kapatılması ve Öğretim Teknolojileri alanının Eğitim alanında güçlü bir araştırma alanı olması gerekmektedir.
 
Bu davanın olumlu sonuçlanması şüphesiz çok şeylerin değişmesini sağlayacaktır.En azından MEB'in biraz hatalarını görmesini YÖK'ünde yaptıklarını tekrar gözden geçirmesine belki vesile olur. Zaten önemli bir kaç nesli köreltip kaybettiler. Çıkılmaz bir yola soktular. Kimsenin hakkı değildi insanları bu ikileme sokmaya. Kimsenin hakkı değildi bilişim alanında öncü olmaya çalışan bu mesleğin özverili insanlarını amaçsız hale getirmeye. Hayırlı olması dileğiyle.
 
eğer ttk bu durumu düzeltmeyecekse ya da birilerinin egoları uğruna Böte mezunlarına haksızlık yapılmaya devam edilecekse buyrun devlet her okula tekrar bilgisayarcı atasın. 8)
 
cmnhost' Alıntı:
Çok güzel aciklamissin. Bir de ben açıklayalım izninle;
Velhasil-i kelam şunu da iyi okuyun... BÖTE alanını yeteri kadar tanımadığınızı düşünüyorum;
BÖTE bölümü 1998 yılında mevcut BT Öğretmeni açığını kapatmak ve o zamanda halen mevcut olan ve halen devam eden BT Formatörlüğü/BT Rehberliği alanında geçici görevlendirmeleri sona erdirmek üzere iki alanın hibritleştirilmesiyle oluşturulmuştu. Hem kendi alanlarında yetersiz öğretmenleri geri hizmete almadan derslerden uzaklaştırmak, hem de özel sektörde işi olan öğretmenleri kollamak amacıyla BT Formatörlüğü kavramına bir türlü son verilemedi.
...
hocam okuduğunuz bölümü lütfen biraz araştırın. BÖTE ler neden kuruldu. Daha önce farklı konularda LİNKLERİ İLE paylaştım burda özet geçiyorum. Birçok BÖTE kendi web sitesinde diyorki ASIL AMACIMIZ TEKNOLOG YETİŞTİRMEK. Buyrun sizin okudum dediğiniz 18 Mart BÖTE web sitesinden alıntı.
Kod:
Temel matematik ve fen dersleri yanında yeni bilgi ve iletişim teknolojilerinin, eğitim-öğretim ortamlarında etkili kullanımı, bölümümüzün temel çalışma alanıdır.

Ayıca 1998 de oluşturulmuştur diyorsunuz ama 98 de oluşturulan sizin 18 Mart BÖTE ben 96 da sınava girdiğimde GAZİ de BÖTE zaten vardı. Hatta daha önce de vardı.

Alanın adından da anlaşılacağı üzere bölüm ÖĞRETMENLİK DEĞİL Bilgisayarlı Öğretim Teknolojileri EĞİTİMİ dir. Ama alan mezunlarının HİÇ BİR İŞ GARANTİSİ YOKKEN pek de cazip bir alan olmadığı için ALANA OLAN İLGİYİ ARTTIRMAK ve 2000 li yıllardaki Bilgisayar Öğretmeni Açığını kapatmak için Alan mezunlarına öğretmenlik hakkı verildi. (Bunu söyleyen ben değilim. BÖTE alanında ders veren akademisyenlerin söyledikleri). Yoksa alan ilk açıldığında sizin söylediğiniz gibi BT ÖĞRETMENİ YETİŞTİRMEK GİBİ BİR HEDEFİ YOKTU.
 
Geri
Üst