cmnhost' Alıntı:
imsiyat' Alıntı:
hakkını aramak güzel bir şey ama "derslerin sadece isimleri farklı, içerikleri aynı" demek açık açık yanlış bilgi vermektir. biz matematikte türev, integral, limit gördük ki bunlar zaten mühendislik dersleri.
"Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi mezunu Bilgisayar Öğretmenleri ile Elektronik / Elektronik Otomasyon alan dersleri dışında Yazılım/Veritabanı/İşletim Sistemleri/Donanım ve Ağ Mimarisi alanında ders programlarının isimler farklı olsa da alınan dersler örtüşmektedir."
tekrar yazayım; gerçekten isteyen arkadaşlar varsa içerikleri farklı derslerin fark dersini alsınlar gelsinler başımızın üstünde yeri var. teknik öğretmenliği hak etmeyen adamlar da biliyorum sonuçta.
yani sizin bu davayı kazanmanız bizim mühendisliğe bir dilekçe ile geçmemiz gibi bir etki yaratır sanırım.

)))) bi de neydi PUHAHAHAH. O Matematik'i biz de aldık canisi Limit-Türev-İntegral. Hatta Biyoloji Fizik ve Kimya'da aldik o bolumlerin hocalarindan. Ayrıca gerçekten de içerikler aynıydı, dersin ismi değişikti. Siz BÖTE'yi ne saniyosunuz? Okulöncesi Öğretmenliği falan mi?
hayatında buralara uğramamış tek mesaj yazmamış adam gelmiş şimdi çıkarı için kamuoyu oluşturmaya çalışıyor ne kadar güzel
neyse. konuyu anlatamadım benim hatam evet. böte müfredatını inceledim biraz. böte de matematik I ve matematik II veriliyormuş. ama sanırım tef'tekiler yani biz MAL olduğumuz için bize matematik I, matematik II, matematik III ve matematik IV vermişler. ayrıca bu arkadaşların iddiasına göre içerik aynıysa MAL olduğumuz tescillenmiş oluyor sanırım.
müfredatınızda bilgisayar dersleri gerçekten az. elektronik dersi zaten yok. bir kaç ders yazayım bakayım gene "adı farklı ama içeriği aynı" olan dersiniz varmıymış:
- elektronik I, II
- devre analizi I, II
- mantık devreleri I, II
- mikroişlemciler I, II
- mesleki yabancı dil I, II
- kontrol sistemleri
- yapay zeka uygulamaları
- bulanık mantık
- programlanabilir mantık denetleyicileri (PLC)
sizin aynı dediğiniz dersler:
- kültür dersleri
- programlama
- veritabanı
- bilgisayar ağları
- işletim sistemi dersleri
bazı arkadaşlar "sizi niye bu kadar ilgilendiriyor" falan demiş. ben bitirme tezimde görüntü işleme üzerine çok zor bir projede çalışırken kpss'ye çalışamadım. ayrıca gördüğünüz üzere son sınıfta koyu yazdığım derslerin tamamı mühendislik dersi. yani epey epey zor geçti benim için bizim için. bötede neredeyse bilgisayar dersi bile yok son sınıfta.
madem hak verilmez alınır gidin fark derslerini alın ondan sonra gelin alın. böyle iki dilekçe yazayım ayağına olmaz o iş. verilen mahkeme ile alınan haklarda mühendislikler arasında.
yok meslek liselerinde verilen eğitimi biliyoruz yok kimse kendini kandırmasın falan filan komik oluyor. niteliksiz teknik öğretmenler beni bağlamaz. bu kadar ders farkı varken "yeaa aslında aynıda işte adı farklı bu da benim 9. mesajım hadi gene iyisiniz

) yazanlara pabuc bırakacak değilim.
aklı başında herkes bu kadar fark dersi varken sizin TEF hakkı alamayacağınızı bilir. bazı arkadaşlar sizi umutlandırıyor o yüzden yazayım dedim. hele bazen denk geliyorum "tef hakkı alırsak mühendislik sınavına da başvurabiliriz dimi lütfen olsun yeeaa" yazanlara falan var ekstra komik.
ayrıca önceki mesajımda hakkınız olduğunu düşündüğünüz şeyin peşinden koşmanızı takdir ettiğimi söyledim.
neyse. gereksiz insanlara fazla bile yazdım. o TEKNİK ekinin kolay alındığını sanan arkadaşlara duyurulur...