Hak kısmını da onu yapanlar düşünsün.işte o kenardan hallederisler kul hakkına giriyor torpile rüşvete giriyor iltimasa giriyor onlar yüzünden ben sen o biz yer değiştiremiyoruz.
Hak kısmını da onu yapanlar düşünsün.işte o kenardan hallederisler kul hakkına giriyor torpile rüşvete giriyor iltimasa giriyor onlar yüzünden ben sen o biz yer değiştiremiyoruz.
hocam ben de aşağı yukarı sizinle aynıyım. yapılabilecek en kötü yerlerden birinde zorunlu hizmeti tamamladım ve batıda da yine zorunlu hizmet okuluna geldim, sonrasında ise iliçinde, yanındaki okulun zorunlu hizmet olduğu nisbeten daha iyi bir yerde devam ediyorum. ama bizim branşda çok fazla norma düşme olayı var. İlin en güzel okuluna geldiğinizi sanırsınız. Birkaç yıl sonra yabancı dil okulu, proje okulu gibi sebeplerden hop norma düşmüşsünüz. Sonra o arttırımlı gelenlerle aynı arenada kendinizi bulursunuz. Yani kimse yerinde kalıcı değil4 sene 6 ay karın kalkmadığı 3 harfli marketlerin olmadığı terör olan yerde çalıştım. Daha sonra 3 sene denize 30 km mesafe yerde çalıştım. YİBO olduğu için 3 senede daha fazla puan aldım.
Sistemde hata var ama hep vardı. Şimdi doğuda artırımlı 1000 puan alsam bile şuan çalıştığım yere gelme ihtimali yok. Bizim bölümde de emekli olan olana kadar açılmaz.
Bu şekilde özür grubu atamaları da hikâye olur maalesef.
Geçmişe yönelik bizim çalışmalarımıza artırımlı puan verselerdi o zaman işte hayatı boyunca iyi yerlerde çalışanlar ile puan farkımız ortaya çıkardı.Batıda bazı ilçelerde doğu görevi sayılıyor bence sayılmamalı.
Bunların hepsi aslında doğu görevi affedildiği için oluyor. Sonra altından kalkamıyorlar.
240Tayin olan arkadaşları tebrik ederim, benim merak ettiğim eski okulum Manisa'da Demirci Ahi Evran Meslek Lisesi'ne yerleşen oldu mu? Yerleşen olduysa kaç puanla yerleşti.
Hangi okula kaç puanla gitmiş yazıyor. Puan toplama da şeffaflık diyorsanız o iş zor.Atamalarda şeffaflık olsa çok iyi olur.İyi aile çocuğu olmak isterken bulgurdan olunmasın.
Şuan iç anadoluda bir il merkezindeyim. İl merkezini bırakıp merkeze uzak bir ilçeye gitmeyi pek düşünmüyorum hocamBen değilim. Listede yazıyor. Siz mi niyetliydiniz?
Hangi okula kaç puanla gitmiş yazıyor. Puan toplama da şeffaflık diyorsanız o iş zor.
Sanmam hocam. Özür gurubu vesaire olur da il dışı olmaz olsa bile yer açılmaz. Çalıştığım ilde norm fazlasına açılan yerin en az 5 katı norm fazlası öğretmen vardı.Polis asker eşi olmadıkça atanmak zorDaha çok kontenjanlı 2. ildışı ihtimali var mı?
Sonuçlar gösteriyor ki teften böteye geçenler de halinden memnun hocam. Herkesin koşulu farklı malesef. Bir de normlar iki alanda da tıkalı şuanda kimse kıpırdayamıyor.Halihazırda meslek lisesinde bulunan birinin böte ye geçeceğiniz düşünmüyorum . Geçmişse de büyük hata yapmıştır. Hem bir sürü avatajı elden gidecek hem de kontenjanları görüyoruz. Böte bitmiş resmen.
hizmet puanı işi iyice oyuncağa döndü kesinlikle eski sisteme geri dönülüp okul kaç veriyorsa o kalmalı yok kurs yok yurtta nöbet vs bu tür şeylere hizmet puanı verilmemeli başvuran herkesin nöbet veya kurs açabildiği bir sistem yok çünkü ortada.Arkadaşlar bu artırımlı puanla ilgili bişey sormak istiyorum. Ben güneydoğuda 1 yıl fazla çalıştım ve %25 artırımlı aldıktan sonra İstanbula geldim. İstanbul da zorunlu hizmet bölgesi olmasına rağmen bu hakkımı kaybettim. İstanbula geldikten sonra çalıştığım okulda doğu görevini tamamlamadan 3 senesini doldurup da İstanbula tayin alan bir hocamızın artırımlı puan almaya devam ettiğini öğrendim. Yani ben cezalandırılmış oldum. Artırımlı puanların zorunlu hizmetine devam eden herkese verilmesi gerekmez mi? Bunla ilgili açılmış bir dava var mı tam bir bilgi bulamadım. Bir de benim hizmet puanımda doğudayken aldığım ek puanlarım şuan görünmüyor. Dava süreci devam ettiğinden dolayı diyor. (Bu dava süreci benim yaşadığım durumla alakalı mı emin değilim) Sizlerden de benim gibi gözüken var mı?
işte yiboların puanı zaten yüksek ayrıyeten batıda dyk da kurs verdi diye senden çok kurs veren senden çok ek puan toplayaibliyor bir de bir yerde belleticilik ayarladı mı sen yiboda yıprat kendini geçecem diye.12 yıldır bir yboda çalışan biri olarak puan topluyoruz da ise yaramıyor. Belleticilik yapmak kolay iş değil elbette karşılığı olacak. Maddi olarak bir karşılığı olmadığı için hizmet puanı gayet makul. Ben niye orada nöbet tutup puan alamıyorum diye düşünmektense bir Ybo'ya atanin nöbet tütün ve alın hizmet puanını. Dışardan gözüktüğü gibi kolay değil.
Karadenizde Çorum ve Gümüşhane haricinde yer yoktu. İlk sayfada liste var.Bote giresun acik olan yer varmiydi paylasabilirmisiniz Trabzonu da
Diğerlerini bilemem(hatta sizinle hemfikirim) ama yatılı okullarda nöbet tutanlara ek puan verilmesi doğru karar. Bu karar geldi geleli yurt nöbetlerinde öğretmen eksiği yaşanmıyor. Gelmeden önce herkes nöbet tutmama derdindeydi. Resen verilirse diye herkes çekiniyordu. Şimdi ilçenin ve idarenin keyfine göre belirleniyor diye şikayet eden edene...hizmet puanı işi iyice oyuncağa döndü kesinlikle eski sisteme geri dönülüp okul kaç veriyorsa o kalmalı yok kurs yok yurtta nöbet vs bu tür şeylere hizmet puanı verilmemeli başvuran herkesin nöbet veya kurs açabildiği bir sistem yok çünkü ortada.
sonuçta yine de herkesin alabildiği bir görev değil bu yüzden özlük hakları açısından adaletsizliğe sebep olacak puan artırımının uygulanması hak değildir belki 2 kat artırımlı ek ders ücreti ödenebilir o da sadece resen görevlendirilenlere.Diğerlerini bilemem(hatta sizinle hemfikirim) ama yatılı okullarda nöbet tutanlara ek puan verilmesi doğru karar. Bu karar geldi geleli yurt nöbetlerinde öğretmen eksiği yaşanmıyor. Gelmeden önce herkes nöbet tutmama derdindeydi. Resen verilirse diye herkes çekiniyordu. Şimdi ilçenin ve idarenin keyfine göre belirleniyor diye şikayet eden edene...
Bakış açısı, saygı duyarım. Geçmişte burun kıvıranlar şimdi sıraya geçtiği ve beni niye seçmiyorlar demeye başladığı için ben hala doğru buluyorum. Ben geçmişte pansiyonlu okulda çalışırken de tutmak istemiyordum. Hizmet puanı avantajına rağmen hala tutmak istemiyorum, düşünmüyorum. Yani kendisi aldığı için böyle düşünüyor sanmayın sakın. Tutan(hizmet puanına rağmen tutmak akıl karı değil ya o ayrı konu) alsın, sonuna kadar hakkıdır diye düşünüyorum. Sorumluluğunun farkında olanlar için öyle kolay, yaparım ne olacak görevi değil, pansiyon nöbeti. O yüzden de zaten geçmişte kimse istemezken şimdi puan avantajı nedeniyle millet sırada.sonuçta yine de herkesin alabildiği bir görev değil bu yüzden özlük hakları açısından adaletsizliğe sebep olacak puan artırımının uygulanması hak değildir belki 2 kat artırımlı ek ders ücreti ödenebilir o da sadece resen görevlendirilenlere.
Hocam okulumun puanı 14. Öyle yüksek de değil. 12 yılımın 8 yılını tayin istemekle geçirdim ancak yer açılmadığı için yer değiştiremedim. Haliyle okul puan, okul puanı %50, belleticilik puanı derken puan birikmeye devam ediyor ancak aşırı norm fazlası ve yer olmadığı için hareket edemiyoruz. Evlerine, ilçelerine nispeten daha yakın yerde çalışan öğretmenlerin belletmenlik puanlarına laf etmesini saygıyla karşılayarak doğru bulmuyorum. Bizim okulumuzda sadece kendi öğretmenlerimiz nöbet tutuyor başka öğretmen de almıyoruz. Karşılığı hizmet puanı olması en hakkı olan bence. %300 arttırımlı ek ders bile versen tutmam ben bu nöbetiişte yiboların puanı zaten yüksek ayrıyeten batıda dyk da kurs verdi diye senden çok kurs veren senden çok ek puan toplayaibliyor bir de bir yerde belleticilik ayarladı mı sen yiboda yıprat kendini geçecem diye.
önemli olan her okulun puanı neyse ona müdahele edecek hiç bir sistemin olmamasıdır isteyen herkes kurs nöbet vs alamıyorsa eşitlik adalet yoktur demektir bu yüzden ek puanlar kaldırılmalı hatta ek ücretler bile kaldırılmalıdır her isteyene verilmiyor sonuçta
2020de sanırım yönetmelik değişti. O tarihten sonra zorunlu hizmet bölgesinde çalışanlar(zh devam edenler hariç) tüm öğretmenler 50% artırımlı puan alır. 25-50-100% artırımlı olayı yok artık. Ancak 100% hakkı elde etmiş öğretmenler eğer aynı okulda devam ederse 100% olarak devam edecek.Arkadaşlar bu artırımlı puanla ilgili bişey sormak istiyorum. Ben güneydoğuda 1 yıl fazla çalıştım ve %25 artırımlı aldıktan sonra İstanbula geldim. İstanbul da zorunlu hizmet bölgesi olmasına rağmen bu hakkımı kaybettim. İstanbula geldikten sonra çalıştığım okulda doğu görevini tamamlamadan 3 senesini doldurup da İstanbula tayin alan bir hocamızın artırımlı puan almaya devam ettiğini öğrendim. Yani ben cezalandırılmış oldum. Artırımlı puanların zorunlu hizmetine devam eden herkese verilmesi gerekmez mi? Bunla ilgili açılmış bir dava var mı tam bir bilgi bulamadım. Bir de benim hizmet puanımda doğudayken aldığım ek puanlarım şuan görünmüyor. Dava süreci devam ettiğinden dolayı diyor. (Bu dava süreci benim yaşadığım durumla alakalı mı emin değilim) Sizlerden de benim gibi gözüken var mı?
Yani arkadaşlar şunu anlamamiz lazım artık , şuan 40 -45 tane şehirde bırakın ihtiyacı , onlarca insan norm fazlası ve ilçe emrinde bekliyor. Yani adamları verecek okul bulamıyorlar. Gerçekten buna ben de inanmazdım yaşadım gördüm. Sadece bir ilçede 500 civarında norm fazlası var tüm branşlar toplamı. Bir şehir var mesela 100 bilişim öğretmenin 64 tanesi norm fazlası. Yani nasıl yer acacaklar yer olsa ellerindekileri eriteceklerSizce İl dışı eş durumu da il dışı gibi mi olur yoksa ilçe emri vermemek için daha düzgün yerler açılır mı? Bir duyumunuz var mı?
benim görüşüme görede arttırımlı ek ders ücreti ödenene her şeyden hizmet puanı %75 düşürülmeli ya para ya puan denilerek madem maksat tayin işi daha da acımazsız hale getirmeleri lazım .Hocam okulumun puanı 14. Öyle yüksek de değil. 12 yılımın 8 yılını tayin istemekle geçirdim ancak yer açılmadığı için yer değiştiremedim. Haliyle okul puan, okul puanı %50, belleticilik puanı derken puan birikmeye devam ediyor ancak aşırı norm fazlası ve yer olmadığı için hareket edemiyoruz. Evlerine, ilçelerine nispeten daha yakın yerde çalışan öğretmenlerin belletmenlik puanlarına laf etmesini saygıyla karşılayarak doğru bulmuyorum. Bizim okulumuzda sadece kendi öğretmenlerimiz nöbet tutuyor başka öğretmen de almıyoruz. Karşılığı hizmet puanı olması en hakkı olan bence. %300 arttırımlı ek ders bile versen tutmam ben bu nöbeti![]()