Akıllı Tahtalarda En Çok Gelen Sorular Neler?

Kodla Büyü
evrim0626' Alıntı:
kaldırmak istediğin tuşa sol tuşla basılı tut biraz sonra boş sayfaya sürükle at kaldırma seçeneği gelecektir. yada kaldırmak istediğin tuşun üzerinde yuvarlaklar çiz tuş yuvadan çıkar sayfaya at yine kaldırma seçenekleri çıkar.
hay Allah razı olsun sayın hocam.

Selam arkadaşlar. Biosa şifre koymuşlar, pili de çıkaramıyoruz. Bu konuda çözümü olan var mı?

Tahtada starboarda eklediğim swf uzantılı animasyonu göremiyorum. Bilgisayarımda çalışıyor ama tahtada çalışmıyor. Bilgisi olan var mı acaba

yi günler arkadaşlar. akıllı tahtalardan birinde vestel kullanıcı hesabında programların tümü starboardla açılıyor. yeni kullanıcı hesabı oluşturup açılışta da direk onunla açılmasını istiyorum. fakat vestel kullanıcı hesabını sildiğimde yeni hesaptan açamıyorum hata veriyor. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Arkadaşlar fatıh projesı henuz gelmeyen bır okuldayım ve seneye de burdayım .Yazdıklarınızdan gercekten işinizin çok zor olduğunu anladım ve aynı zamanda da heveslendim. kendıme yenı bır fatıh defterı oluşturdum. paylasımlar ıcın hepınız sag olun.

erdummy' Alıntı:
garetmel' Alıntı:
Ben Garel Lisesi Yani General Ali Rıza ERsın Lisesi Bize Bu Sene Yenı Akıllı Tahta Takıldı Müdür Yardımcısı Benım Ilgılenmemı Istedı Hocalar k-lite yüklicem ama şifre istedi ve müdür yardımcısına sordum bıze bişey verilmedi dedi bileniniz varsa acaba yollayabılırmı

garetmel şifreyi veriyorum büyük harfle:LİSELİ yazacan ilgiliyerlere sonra k lite yükliycen

ahahhah koptum :puhaha:

Enerji kablosu problemi yaşayan var mı ?
Bugün 2 tane tahtanın enerji kablosu çıkmış.
Takarken çerçeveyi tahrip ettik.
Böyle giderse 3-4 kez daha olsa, tahtalar perte çıkacak.
Bu problemi yaşayan arkadaşlar nasıl bir çözüm buldular?

bilisim5587' Alıntı:
Arkadaşlar fatıh projesı henuz gelmeyen bır okuldayım ve seneye de burdayım .Yazdıklarınızdan gercekten işinizin çok zor olduğunu anladım ve aynı zamanda da heveslendim. kendıme yenı bır fatıh defterı oluşturdum. paylasımlar ıcın hepınız sag olun.
bu defter tutma olayını ben de düşünür oldum hocam. ben sadece fatih için değil de tüm bilgisayar işleri için düşünüyorum

TÜM BİLGİSAYAR İŞLERİ İÇİN AYRI BİR DEFTERİM VAR HOCAM. Mesela bir problem çıktı, çabalayarak yada bırıne sorarark problemı cözdun, onu not alıyorsun, tekrar problem çıkınca panık olmuyorsun. Bir de fatih defterim oldu. 90 puan aldık KPSS ye ama hala çalışıoruz

arkadaşlar akıllı tahtaları sürücülerin hepsini formatladıktan sonra iki ayrı win7 flash diskinden yükleme yaptıktan sonra kurulum tamamlanıyor fakat windows açılma sesi geldikten sonra win logosu görünüyor ve o şekilde kalıyor...bu durumla karşılaşan birileri varsa yardımlarını bekliyorum...

endorfinnn' Alıntı:
Enerji kablosu problemi yaşayan var mı ?
Bugün 2 tane tahtanın enerji kablosu çıkmış.
Takarken çerçeveyi tahrip ettik.
Böyle giderse 3-4 kez daha olsa, tahtalar perte çıkacak.
Bu problemi yaşayan arkadaşlar nasıl bir çözüm buldular?

şuan bulunduğum okulda ben gelmeden önce olmuş.2 tahtada kablo kısa olduğundan enerji kablosu çıkmış. servisi çağırmışlar. çok zor takmışlar. hatta servis elemanının eli kesilmiş. tekrar çıkarsa kaloyu değiştimeye geliriz demişler. şuan yien çıkık durumda. ben de servisi aramayı planlıyordum. kendi hataları olduğu için servis ücreti almıyorlar zaten. siz uğraşmayın hatta ellediğinizi de söylemeyin garanti dışı sayılır gibi bişey demişler. kolay gelsin..

herohamster' Alıntı:
dokunmatik çalışmıyor mause bağlayınca çalışıyor...çözümünü bilen varmı...
fareyi bağladıktan sonra masaüstünde yer alan kalibre ayarlarını tekrar yapıp deneyin hocam
belki gözünüzden kaçmış olabilir ekranın sol altında bulunan düğmelerden dokunmatik kitlimi değil mi kontrol edin kitleyip tekrar açın

kolay gelsin

ilyas33' Alıntı:
vestel tahtalarda mevcut kullanıcı oturumlarından VESTEL olanı silip yeni bi oturum oluşturmuştum VESTEL2 diye.tahta her açılışta VESTEL oturumunu arıyor kullanıcı adı yada parola hatalı diye uyarıyor.can sıkıcı bi durum.kullanıcı değiştir deyip yeni kullanıcı adını yazıp öyle giriyorum.bu can sıkıcı durumdan kurtulmanın yolu varmıdır?
hocam bu Başlat -> Çalıştır -> Control UserPasswords2 yazıp entere bastığınızda açılan ekrandan yapılıyor. Otomatik oturum açma adı Vestel olarak belirlenmiş. Onu kullanıcılar ad ve parola girmeli olarak değiştirirseniz. açılışta otomatik giriş yapmaz. Daha sonra tekrar bu kutucuğu kaldırıp, istediğiniz kullanıcı adını belirterek otomatik girişi açabilirsiniz.

dokunmatiklik için driveri yüklemeyi deneyebilirsin. ben de de olmuştu. böyle yapınca düzeldi. usb lerle driver yükleme sorunu olduğundan bu yüklemeyi yapmıştım. bir dene istersen

arkadaşlar akıllı tahtaya ses gelmiyor. yaptığım işlemler:

-önündeki düğmeleri kontrol ettim
-driver da sorun görünmüyor
-harici hoparlör ve kulaklıktan ses geliyor
-ses işaretinin üstünde kırmızı çarpı işareti var
-akıllı tahtada internet yok
çözüm önerisi olan varmı? :(

HOCAM Akıllı tahtayı açtığımız gibi ''windows gezgini çalışmayı durdurdu'' diyor ve çarpıya basıyorum gene geliyor bidaha basıyorum bidaha geliyor yani sürekli geliyor hiç gitmiyor hiç bir işlem yapamıyoruz ne yapmamız lazım yardım edin lütfen

merhaba arkadaşlar akıllı tahtalara komple ders içeriklerini atmışlar sıkıştırılmış dosya olarak 11.sınıfların klasörünü çift tıklayıp açabiliyoruz ama 12.sınıf klasörü açılmıyor teneffüste baktım çok inceleyemedim bugün. 12. sınıf klasörü özelliklerine baktım dolu içerik gözüküyor 1 küsür gb ama böyle bir klasör yok hatası veriyor çift tıkladığımızda nasıl açabiliriz yada neden bunu yapıyor bir fikri olan var mı?

sezeraldemir' Alıntı:
HOCAM Akıllı tahtayı açtığımız gibi ''windows gezgini çalışmayı durdurdu'' diyor ve çarpıya basıyorum gene geliyor bidaha basıyorum bidaha geliyor yani sürekli geliyor hiç gitmiyor hiç bir işlem yapamıyoruz ne yapmamız lazım yardım edin lütfen
Simge durumuna küçültün gider hocam, müsait zamanda da imaj atarsınız...

arkadaşlar starboard programında öğretmenler bişeyler yazarken birden farklı bir yerde alakasız dümdüz çizgi çıkıyo
sebebi ve çözümü ne olaki???

Arkadaşlar elimde acronisle alınmış bir imaj, biri 32 diğeri 8 gb olmak üzere de iki flash bellek var. Akıllı tahtalara eldekileri kullanarak nasıl imaj yükleyeceğim. Yapan arkadaşlar varsa biraz da detaylı anlatırlarsa çokkk mutlu olurum.

tahtaya startboard kurulunca belli ayarlar yapmak gerekiyor mu.format sonrası kurdum, dokunmatiği geç algılıyor.aşağı çek diye garip imleçler beliriyor. hiç sıfır kuran oldu mu?

sıfır bugün kurdum starboardda herhangi bir ayar yapmadım yazı yazdım sııntı da yoktu ama kalibre ayarını yapın isterseniz belki sorun ondandır

BBNET
Geri