Akıllı Tahtalarda En Çok Gelen Sorular Neler?

Kodla Büyü
tcoalngsau' Alıntı:
VaVgibi' Alıntı:
starboardda yazı yazıp çizdikten sonra son hamlede elini kaldırmadn önceki anda aşağı taşı diye bişey beliriyor ve sayfa değişimi oluyor.aşağı taşı diye ifade nasıl geliyor nasıl gidicek

yön-kaydırma butonundan pasif yapmanız gerek..sağ alt köşede saatin orada olması gerek..

Allah razı olsun senden. Bu yüzden farklı 2 makinenin (sorunlu-sorunsuz) tüm ayarlarını tek tek kontrol etmiştim, starboard ı yeniden yüklemiştim. vs. vs. yine de çözüm bulamamıştım. Demek bu kadar basitti..

Arkadaşlar bizim etkileşimli tahtalarda iki adet fiş var. Birisi mahfazasız ki bunu prize takıp çalıştırıyorum. Diğeri spiral plastik bir koruyucu ile sarmalanmış olan.
Bu ikinci fiş nedir? Ne işe yarar bilen var mı?

endorfinnn' Alıntı:
Arkadaşlar bizim etkileşimli tahtalarda iki adet fiş var. Birisi mahfazasız ki bunu prize takıp çalıştırıyorum. Diğeri spiral plastik bir koruyucu ile sarmalanmış olan.
Yeşil tahtanın arkasında Access Point cihazı var hocam, tabletler ile iletişim kuracak. Diğer kablo ona ait. Ama ikisi de spiral içinde olması lazımdı.

ahmetfx' Alıntı:
endorfinnn' Alıntı:
Yeşil tahtanın arkasında Access Point cihazı var hocam, tabletler ile iletişim kuracak. Diğer kablo ona ait. Ama ikisi de spiral içinde olması lazımdı.
Teşekkür ederim hocam.
Valla 12 tane tahta var hepsinde de aynı şekilde.
Güç kaynağı hiç yok.
Biz de sıkıntı çok :)

bende akşam kursa gidiyorum daha önce verdiğim kurslarda nss protect sorunu yoktu yeni okulda bununla karşılaştım. bunun şifresini bilen bana mesaj atabilir mi? denetim masasına da giriş yok herhalde bu korumadan dolayı olsa gerek. hiçbir program yükleyemiyorum hata veriyor direk. teşekkürler

Arkadaşlar, belki bu konu başlığı altında yazıyordur ama 36 sayfa olunca hepsini okuyamadım. Tahtanın birinde imleç istediğimiz yere gitmiyor. Bunun için calibre ayarları yapsak yeterli mi? yoksa başka bir işlem daha yapmak lazım mı? bide calibre ayarlarını normal veya admin kullanıcısından yapsak farketmez herhalde.

iyi çalışmalar.

merhabalar arkadaşlar.

matematik dersi için hazırlanan belgelerde aşağıdaki fotolarda görüldüğü gibi bir problem var.
bilgisayarda hazırlandığında 1. fotoda görüldüğü gibi düzenli olan sayfa, etkileşimli tahtada açıldığında 2. fotoda görüldüğü gibi metin kutusu içindeki yazı yer değiştirmiş halde görünüyor. yazılar sayfada yerleştirildiği yerde görülmüyor. bazı yazılar ise metin kutusunun içine tam sığmamış halde tahtada görüntüleniyor.
çözüm öneriniz nedir? teşekkürler...
bilgisayardaki görüntü:

tahtada açıldığında görünen:

Sayın hocalarım; Tahtalar için en uygun ücretsiz antivirüs hangisi?
AVG indirdim ancak, "bu platforma uygun değildir" uyarısı aldım.
Link verebilicek var mı ?

endorfinnn' Alıntı:
hocam nasıl böyle demiş anlamadım 32 bit yada 64 bitlik versiyon olup olmadığına dikkat ettiniz mi

elzonur' Alıntı:
endorfinnn' Alıntı:
hocam nasıl böyle demiş anlamadım 32 bit yada 64 bitlik versiyon olup olmadığına dikkat ettiniz mi
Valla etmedim hocam. x86 yazıyordu, indirdim.
x86 hepsini kapsamıyor mu?
Hangisini indirmeliyim 32 bit olanını mı?

hocam x86 32 bittir tahtalar ise 64 bit ondan öyle demiştir ayrıca ben size avirayı kurun derim siz bilirsiniz

elzonur' Alıntı:
hocam x86 32 bittir tahtalar ise 64 bit ondan öyle demiştir ayrıca ben size avirayı kurun derim siz bilirsiniz
Olabilir hocam. Avira daha iyi diyorsanız onu indireyim.
Bit meselesini de şimdi farkettim. x86 32 bitmiş.
Teşekkürler...

daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama tahtaların bazılarında başlattan kapat dediğimiz zaman kapanır gibi oluyor ve ardından mavi ekran çıkıyor. daha sonra yeniden başlıyor. çözümün ne olduğunu bilen var mı?

arkadaşlar akıllı tahtanın sesi felan herşeyi açık ama ses çıkmıyo. realtek ayarlarından kulaklık seçili olarak geliyo. nasıl düzeltebilirim.

Starboardta normal kalemle yazı yazarken "ileri","geri" ve "sürükle" yazıları çıkıyor ve diğer sayfalara geçiş oluyor. Bunu nasıl çözebiliriz?
Forumda okuduğum kadarıyla sağ alt köşede saat tarih bölümünde el simgesini kapatarak sorunun çözüldüğü ama öyle bir simge yok..Denetim masasında kalem ve dokunma bölümünde hangi seçeneği iptal etmek gerekmekte..yardımcı olursanız sevinirim..

musti007' Alıntı:
Starboardta normal kalemle yazı yazarken "ileri","geri" ve "sürükle" yazıları çıkıyor ve diğer sayfalara geçiş oluyor. Bunu nasıl çözebiliriz?
Forumda okuduğum kadarıyla sağ alt köşede saat tarih bölümünde el simgesini kapatarak sorunun çözüldüğü ama öyle bir simge yok..Denetim masasında kalem ve dokunma bölümünde hangi seçeneği iptal etmek gerekmekte..yardımcı olursanız sevinirim..

hocam sağ alt taraftaki simgelerin içerisinde bi tane el ve kalem simgesi var. ona tıklayınca "denetim masasındaki ayarlara git" şeklinde bi ibare çıkıyo. oraya tıkla ve ayarları aç. sonra ordaki en üstte bulunan kutu içerisindeki tik işaretini kaldır düzeliyo.

bilgisayarda starboard programında starboard bağlanamadı yazıyor ya arkadaşlar. o yazı çalışırken rahatsız ediyor. onu kaldırmanın bir yolu var mı?

joomlaci' Alıntı:
musti007' Alıntı:

hocam sağ alt taraftaki simgelerin içerisinde bi tane el ve kalem simgesi var. ona tıklayınca "denetim masasındaki ayarlara git" şeklinde bi ibare çıkıyo. oraya tıkla ve ayarları aç. sonra ordaki en üstte bulunan kutu içerisindeki tik işaretini kaldır düzeliyo.

el ve kalem simgesi görünmüyordu..denetim masası--kalem ve dokunma--hareketler sekmesindeki ilk seçeneği iptal ettim..oldu :)) teşekkürler..

tahtanın birinde oluşturulmuş bütün klasör adlarının altı çizili hale gelmiş. yeni bi klasör oluşturuduğumda da klasör isminin altı çizili oluyor? klasör seçeneklerinden bi çözüm bulamadım. sizce nedendir ve nası düzeltilebilir arkadaşlar?

bilisim' Alıntı:
tahtanın birinde oluşturulmuş bütün klasör adlarının altı çizili hale gelmiş. yeni bi klasör oluşturuduğumda da klasör isminin altı çizili oluyor? klasör seçeneklerinden bi çözüm bulamadım. sizce nedendir ve nası düzeltilebilir arkadaşlar?

sorunun nedeni klasör seçeneklerindeki ayar değişikliğiymiş.

Ekli dosyalar

• klasör.png
    klasör.png
    62.7 KB · Görüntüleme: 1,361
arkadaşlar bir kaç gündür wireless klavye mouse kullanıyorum tahtanın dokunmatik özelliği çalışmaz oldu. bunla ilgili midir bilemedim.

çözüldü: sürücüyü yeniden yükledim.

startboard yazılımında araç çubuğuna eklediğimiz araçları nasıl kaldırabiliyoruz.mesela bir araç birden fazla eklenmiş olabiliyor.

kaldırmak istediğin tuşa sol tuşla basılı tut biraz sonra boş sayfaya sürükle at kaldırma seçeneği gelecektir. yada kaldırmak istediğin tuşun üzerinde yuvarlaklar çiz tuş yuvadan çıkar sayfaya at yine kaldırma seçenekleri çıkar.

BBNET
Geri