2026-2027 Toplu Sözleşme Görüşmeleri

Kodla Büyü
Eğitim kolu açıklandı:
20250820_195921.webp
20250820_195925.webp

neyse yav sarı deil vagon sendikasındayım ama boşveriyom kotu soz sahibine ait diyeyim geceyim,siz sanıyormusunuz ki o kadar guru galabalıgı adam yerine koyuyorlar?işci sendikamız olaydı o zaman hak veridim ama nafile bi cacık olmaz memurdan da sendikasından da

Allah bildiği gibi yapsın. Eğitim ile ilgili (güya) kazanım listesinde öğretmenler için 1 tane kazanım yok. Ne bu dünyada ne öteki dünyada hakkımı helal etmiyorum bu sendikaya da bunu destekleyenlere de. Yazıklar olsun yazıklar olsun yazıklar olsun

Hayırdır sana bisey diyen olmadı. Niye zipliyon ordan. Kul hakkından bahsediyorsun omurgasız diyen insanı destekliyon bu kul hakkı olmuyormu. Bul beni o zaman ahirette sana hakkımı helal ediyormuyum.
Sizin gibi öğrenci ağzı ile konuşanları bulmak için zaman kaybedemem. Cehaletin dip nokdasindasiniz malesef. Suçlamaların hiç biri için tutunacak dalınız olmadığı için tabiki böyle aşaği ağızdan saldiracaksiniz. Sayın hocamın dediginin ispatisiniz şu an hakkı çıkarttığımız için teşekkürler.

*Yüksek lisans ve doktora yapan okul yöneticilerinin ve rehber öğretmenlerinin ek ders ücretleri %7 ve %20 artırımlı olarak ödenecek. Bu öğretmenlerin yüksek lisans ve doktora yapanlar için fiilen derse girmelerini gerektiren uygulamadan muaf tutulma durumları söz konusudur.

kaynak: https://www.ogretmenlericin.com/meb-haber/egitim-ogretime-hazirlik-odenegi-7530-tl-oldu-101224h

btr öğretmeni de yüksek lisans ve doktora yapmışsa zamlı alması gerekmez mi ek dersini o zaman? yine bir başka adaletsizlik örneği. ayarlar bozulmuş Adalet sağlanamıyor. Adaletsizlik içinde yüzen bir sendikaya üye olmak adaletsizliği desteklemek demektir. Aksini iddia eden varsa, İslam'da bu böyle değil diyen varsa hodri meydan.

Sizin gibi öğrenci ağzı ile konuşanları bulmak için zaman kaybedemem. Cehaletin dip nokdasindasiniz malesef. Suçlamaların hiç biri için tutunacak dalınız olmadığı için tabiki böyle aşaği ağızdan saldiracaksiniz. Sayın hocamın dediginin ispatisiniz şu an hakkı çıkarttığımız için teşekkürler.
çeneni yorma hocam. bizim insanimiz içinde bulunduğu yanlışa yanlış demez. sebebini çok düşündüm ama bulamadım. yani x partisi veya sendikasını destekliyorsa sütte leke var bunlarda yok der. ta ki her şey kendi aleyhine gelişip de bıçak kemiğe dayanana kadar. ondan sonra da basar feryadı ve üstüne üstük sizi suçlar. sizin yüzünüzden böyle oldu diye pişkin pişkin akıl verir size. kafayı yersiniz. sallamayın en güzeli.

Okul öncesi öğretmenleri 1 saat ek ders artışı gördüm. Y lisans doktora yapan idareci rehber öğretmenlere arttırımli ek ders . Egitim öğretim ödeneği artırımı var . 3 madde görebildim . Yani genel beklentilerim aile yılı sebebi ile farklı idi.

çeneni yorma hocam. bizim insanimiz içinde bulunduğu yanlışa yanlış demez. sebebini çok düşündüm ama bulamadım. yani x partisi veya sendikasını destekliyorsa sütte leke var bunlarda yok der. ta ki her şey kendi aleyhine gelişip de bıçak kemiğe dayanana kadar. ondan sonra da basar feryadı ve üstüne üstük sizi suçlar. sizin yüzünüzden böyle oldu diye pişkin pişkin akıl verir size. kafayı yersiniz. sallamayın en güzeli.
Hocam bu insanların sınırı nedir? Bıçağın kemiğe dayanması için daha ne olması gerek? öğretmen oldukları halde hizmetliden az maaş alacaklar. İnsanda hiç utanma olmaz mı? Bunların dünyasında hak aramak günah galiba

Kendinize şu soruyu sorun: Sarı sendikaları değil de başka bir sendikayı yetkili yapsaydık durum farklı olur muydu? Cevabınız evet ise benim çoluğumun çocuğumun hakkına giriyorsunuz ve ben bu hakkı size helal etmiyorum arkadaş.

Ben olaya politik bakmıyorum... Açık seçik yazıyorum milliyetçi muhafazakar bir insan olarak muhalif sendikadayım. Çoluğum çocuğumun rızkı için... Yarın muhalefet iktidar olsun bugünün sarı sendikasına üye olacağım. Propaganda için de yazmıyorum umurumda da olmaz. Ama maalesef sistem, Türkiyenin siyasal-sendikacılık, iklimi bizi buna zorluyor.

En basitinden 22500 eğitim hazırlık ödeneği için başvurup 6500 almış bunu imzalamış ve kazanım diye sunuyor. Neyi kazanmışsın? Kazandığın 1000 TL de senin olsun. Ayıptır. Sus bari Hükümet artık sizi de sallamıyor belli

Ekders kuş kadar kaldı. İlçe MEM de çalışıyorum işçi kadrosundaki hizmetli hocam az daha yatıp hizmetli olsaydınız diyor.

Su an yurt dışındayım balkanlar Azerbaycan Rusya da aynı sekilde . Bu işçi ayrımı vs . Hizmetli çaycı yüksek maaş alıyor mevzu. Sonuç Bulgaristan Romanya da sürekli rüşvet isteyen memurlar gördüm. Velhasil benim memurum işini biliyora döner. Olacağı o gibi maalesef.

Memurların bu halde olmasında malum senin yıllardır yetkili olmasının payı var. Peki yetkiyi kim verdi? 1 yaptılar tamam. 2 yaptılar tamam. E 10 defa da aynı gol yenmez ki...

Geçenlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan Memur-Sen'in programındaydı yanlış hatırlamıyorsam. Bu kadar et ve tırnak olmuş. Erdoğan'ın çıkıp konuştuğu platform üyeleri ya istemeyi bilmiyordur -ki çıkarlar söz konusu olunca çok iyiler- ya da tiyatro dönüyordur. Çünkü bu samimiyet varken kimse haklı isteği geri çevirmez. Hükümet memurlar zaten cepte (yetki bizdeyse ceptedir) gözüyle bakıyor olaya. Tiyatroya devam.

Ortada dönen tiyatroyu anlamak için süper zeka da olmaya gerek yok. Hakem Heyeti denen saçma isimlendirme bile yanlış. 6 üye hükümetin iken nasıl hakem oluyor. Yanlı hakem ile maç yapmayı kim ister?

Burada tartışma çıkarmaya çalışılmış. Memur-Sen üyelerine de hakkımı helal etmiyorum. Alın terimin sömürülmesinde hepsinin imzası bulunuyor. Öğretmenliğe başladığım yılda 22 çeyrek altın idi saf maaşım. Şimdi ne yapıyor saf maaşımız?
Yıllarca maaşımız yavaş yavaş eritildi. Sömürüldük resmen. Alım gücümüz bırakılmadı. Bunda Memur-Sen üyelerinin payı var. Bunu bile bile çıkar vb. için üye olanlara ve gördükleri halde göbek bağı varmış gibi ayrılmayanlara da dediğim hibi hakkım vardır muhakkak ki helal etmiyorum.

Elbet sizden ve çocuklarınızdan da çıkar bir gün... Rabbimin adaleti elbet gerçekleşir.

Bak arkadaşım sen omurgasizmisin desem ne dersin. Benim kızdığım nokta bu cümle ve sen bu cümleyi bir ogretmenin başka bir öğretmene soylemesini destekliyorsun. Benim kızdığım nokta burası. Yolunuz açık olsun. Akıl sizin cehalet bizim olsun.

Bak arkadaşım sen omurgasizmisin desem ne dersin. Benim kızdığım nokta bu cümle ve sen bu cümleyi bir ogretmenin başka bir öğretmene soylemesini destekliyorsun. Benim kızdığım nokta burası. Yolunuz açık olsun. Akıl sizin cehalet bizim olsun.
Öncelikle sayın hocam bir kişinin öğretmenlik mesleğini yapıyor olmasi saygın bir birey olduğu anlamına gelmez. Şimdi gelelim omurgasız kelimesine ; son yıllarda çok ca kullanılan siyasi bir jargon dur ve genellikle şahsi çıkarları için zümre değiştirebilen , kendi kişisel çıkarlarını toplumun veya topluluğun çıkarlarından önde giren kişiler için kullanılır.
Tekrar etmekte fayda var müdürlük atamaları dahil mülakat sonuçları dahil baskı ve mobbing ile stajyer öğretmenleri sendikaya üye yapmak dahil kısacası liyakat siz her sistemde dahli olan bir sendikaya üyesiniz. Bu sendika ki sizden aldiği güç ile oturduğu masada tekrar tekrar biz memurları satmış başkanları millet vekili olmuş kişisel çıkarları uğruna milyonlarca memuru bu ülkede gülünecek hale getirmiştir.
Bunlar için savunacak sözünüz var ise dinlemek isteriz amma ve lakin sizin verdiğiniz güç ile bu hale geldi isek de gergin ve mağdur insanların sitemleri ile her mecrada karşılaşacaksınız bunuda unutmayın isterim sayın hocam.

biliyorsan cevabı söyle hocam
hocam ben Şubat 2006 atamayım. o zaman maaşım 800 tl idi. Ekmek 60 krş idi.
800/0,6=1333 tane ekmek yapar. Şimdi ekmek 15 tl
1333x15=20000 tl yapar.

Altına göre olsa 22x8000=176000 yapar
ekmeğe göre olsa 1333x15=20000 tl yapar.

ikisi de olamaz.

Maaş sadece ekmeğe göre olmaz, sadece altına göre de olmaz. Tek 1 şey ile hesaplanmaz bence. Herşeyin ortalaması gerekir.

1333x15=20000 tl yapar.

ikisi de olamaz.

Maaş sadece ekmeğe göre olmaz, sadece altına göre de olmaz. Tek 1 şey ile hesaplanmaz bence. Herşeyin ortalaması gerekir.
İşte o herşey artık çok pahalınin da pahalisi sayın hocam 😊

tek gerçek para altındır hocam tüm tarihte bu böyle olmuştur. Ne demek istediğini anlıyorum, peki ortalama 4 kişilik bir aile diyet yapmıyorsa günde kaç ekmek yer. 1 ekmeği 1 altınla kıyaslamayın ekmeğe bile bile zam yapılmıyor, zam yapılsa halk uyanır çünkü ekmeği herkes alıyor, altını kaç kişi alabiliyor bi de onu hesaplayın

Bi de gümüş. Hılkatte böyledir bu.
Ekmek fiyatlarını baskıladıkları da bir gerçek.
Bu arada hiçbir sendikaya üye olmayışınız takdire şayan bir konu.

Son düzenleme:
1333x15=20000 tl yapar.

ikisi de olamaz.

Ekmek ile hesabı yapmak da TR şartlarında doğru değil. Aldığın ekmeğin unu bile bilmem kaç tane işlemden geçmiş sadeleştirilmiş. Fiyatı düşürülmüş beyaz un... Ucuzlatılmış yani. Ekmeğin fiyatı devletin zorlamasıyla sabit tutuluyor. Bıraksınlar bak bakalım fırınlar ekmeği kaça çıkaracak? Ayrıca diğer giderler öyle mi? Almış başını gitmiş... Git bu testini peynir, zeytin, et, tencere vb. ile yap yine fark çok fazla çıkar. Ortada hesap. Altın hesabı yapıyorum çünkü altın gerçek paradır. Binlerce yıldır gerçek alım gücüdür.

Burada simit hesabı, ekmek hesabı yapmak yerine alım gücünün çok düşürüldüğünü kabul etmek lazım. Yoksa birazdan bana şununla hesap yap diye gelirsin. Öğretmen forumundayız. Masada bir sorun var. Sorunun temeli, kaynağı nedir? Bunu bilmeden hiçbir sorun çözülmez. Başka yerlere pansuman yaparız da boşa... Tedavi etmeyecektir. Bu da buna benzer. Sorunun kaynağı yani şu anki tartışmaların asıl sebebi ne? Memur, emekli vb. alım gücü berbat düzeye düşürüldü. Bunu görmek şart. Kör olmaya, at gözlüğü takıp gerçekleri görmeye engel olmamak lazım.

Son düzenleme:
ilksms
Geri