2026-2027 Toplu Sözleşme Görüşmeleri

Kodla Büyü
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yönetici kadrolarında görev yapan personele 5.271 TL ek ödeme yapılacak. 8. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde alınan karar doğrultusunda, söz konusu ödeme 2026 yılının Ocak ayından itibaren yürürlüğe girecek.

Kimleri kapsıyor?
Ek ödeme, bakanlık bünyesinde şube müdürü, ilçe milli eğitim müdürü ve il milli eğitim müdürü kadrolarında görev yapan personeli kapsıyor. Okullarda görev yapan müdür ve müdür yardımcıları ise bu düzenlemeden yararlanamayacak.
Bunlara uzman/başöğretmenlik farkı verilmiyor diye sendika bas bas bağırıyordu. İstedikleri kazanımı alıyorlar demek ki. Biz gariban öğretmene 1 tane bile kazanım alamamışlar. Çok kızgınım yazıklar olsun demek dışında bir şey yok elimde

Bunlara uzman/başöğretmenlik farkı verilmiyor diye sendika bas bas bağırıyordu. İstedikleri kazanımı alıyorlar demek ki. Biz gariban öğretmene 1 tane bile kazanım alamamışlar. Çok kızgınım yazıklar olsun demek dışında bir şey yok elimde
Kim onları yetkili sendika yaptıysa onlara yazıklar olsun demek lazım.

Az önce balkonda bizimkilerle Starlink uydularinin geçişini izledik muhteşemdi keşke bir teleskobum olsaydı.
Abd ile bir göruşme yaptık.Oradaki aile memurmus sabah 07 is başı, öğleden sonra saat 15 is sonu.Adam, aksam 2 saat de uber yapıyormuş.

bu ifadeyi nerede dedim göster tüm forumdan özür dileceğim.

ömrümde bir sendikaya yada partiye üye olduysam ne dersen kabul, olmadıysam seni ALLAH'a havale ediyorum.
"176000 gibi bir rakamı gönül ister ancak bu mümkün değil. Ülke şartlarında bu parayı öğretmenin hak ettiğini düşünmüyorum. Ayrıca ben maaş, alım gücü bunlara birşey demedim. hesabın yanlış olduğu kanaatimi ifade ettim."

BUYURUN. BU İFADELER SİZE AİT. BÜYÜK HARFLERLE ÖZÜR DİNLEMENİZİ BEKLİYORUZ TÜM FORUMDAN. EVİRİP ÇEVİRMEDEN ÖZÜR BEKLİYORUZ.

AYRICA SİZİN DUANIZLA YAŞAMIYORUZ Kİ ALLAH'A HAVALENİZLE ÖLELİM.

"176000 gibi bir rakamı gönül ister ancak bu mümkün değil. Ülke şartlarında bu parayı öğretmenin hak ettiğini düşünmüyorum. Ayrıca ben maaş, alım gücü bunlara birşey demedim. hesabın yanlış olduğu kanaatimi ifade ettim."

BUYURUN. BU İFADELER SİZE AİT. BÜYÜK HARFLERLE ÖZÜR DİNLEMENİZİ BEKLİYORUZ TÜM FORUMDAN. EVİRİP ÇEVİRMEDEN ÖZÜR BEKLİYORUZ.

AYRICA SİZİN DUANIZLA YAŞAMIYORUZ Kİ ALLAH'A HAVALENİZLE ÖLELİM.
Benim hak etmiyor dediğim rakam 176 000 TL. O mesajda ise sen öğretmen daha fazlasını hak etmiyor demişim gibi yazdın. Kendi uydurduğun ifadeleri bana mal etme.

Ayrıca Allah'a havale ediyorum derken
sendikada çay dedigin troll dediğin
İçindir. Troll değilim sendikam yok
Sen iftira atmış olmuyor musun

Ben konuya bakmamıştım bir süredir. Şimdi tekrar üstlerde görünce bir göz atayım dedim. Birilerini engelledim, mümkünse bir daha denk gelmeyelim. Hangi parayı kimin hak edip etmediğini de hepimiz çok iyi biliyoruz.

Hocalarım ogretmen her türlü yüksek maasi hakediyor.Bizde para toplamak yasak, toplayan var, yakalanirsan mahkeme 1 sene sürüyor.Devlet bana 5 bin lira ödenek veriyor.
Şimdi sınıfın kuşak boyasını boyattim 3 bin lira, kitaplık aldim 2 bin lira, murekkep aldim yazici için 2 bin lira, 10 paket kağıt 1000 lira, tül perde diktirdim 2500 lira, sıra örtüsü diktirdim 2500 lira vallahi de billahi de bu paraları şimdi cebimden ödedim.
Yani ogretmen maaşı kafadan 100 bin olmalı.Biz normal memur değiliz.

Son düzenleme:
Takvime bile bakmadım bunu söylerken zira erken rakam telaffuz etmek günlerce bu rakamın konuşulmasına ve iki tarafında yıpratılması anlamına geliyor. 4 ve11 Ağustos tarihlerinde eğitim kolu ile ilgili komisyon toplantıları yapılacakmış. Sadece verilmek istenen 4-5 tane kazanım biraz detaylı görüşülür. Diğerleri olanca hızla görüşülüp reddedilecek. Bu şekilde yapılan toplu sözleşmenin üyeler açısından hiç bir yararı yok. Bizler okullarda 20 tane gündem maddesi için 4-5 saat görüşüyoruz. Bunlar bir gün içerisinde sadece eğitim bir sen in 93 tane talebi varmış. Her bir talep için 10 dakika konuşmak 15 saatten fazla süre yapıyor nasıl görüşülüp karar alınacak.
Ayın 15 inden önce teklif beklemeyin süreyi sonuna kadar kullanacaklar. Teklif verilecek sendikalar da tiyatrodan kabul edilemez vs diyecekler sonra bir güncelleme o da kabul edilmeyecek sonrası hakem heyetine gidecek
Ayın başında bu mesajları yazmıştım sonuç olarak farklı bir şey olmadı. Neyse tüm öğretmenleri pasta grafiğinde düşünürsek ebs ve yetkili olmasa da çok da farklı olmayan tes e üye olan öğretmen sayısı diğer sendikalara üye olan + sendikasız öğretmen sayısından fazla olduğu için harekete geçmesi gereken, durum değerlendirmesi yapması gereken arkadaşlar onlar. Onlar memnunsa bizim yapacak çok da bir şeyimiz yok.

3.5 ali şov yapıyor neymis hakem heyetinin vereceği hiç bir kararı kabul etmiyormuş. Ulan bu hakem heyetine siz kurmadiniz mi zamanında siz destek vermediniz hükumetin oyunun fazla olduğunu bile bile tamam demediniz mi neyin havasını yapıyorsun ali efendi.

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 8. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde zam konusunda anlaşma sağlanamaması ve yetkili konfederasyon Memur-Sen'in başvurmama kararı üzerine Kamu İşveren Heyeti, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvurdu.

Birleşik Kamu-İş Hakem Kurulu’na üye göndermeme kararı aldı.

11 üyeli Hakem Kurulu’na Memur-Sen 2, Kamu-Sen 1, Birleşik Kamu İş de 1 üye doğrudan gönderiyor.

Memur-Sen ve Kamu-Sen üye gönderip göndermeyeceğine dair henüz bir açıklama yapmadı.

Edip Üzen / X

11uyrni 6 si hükumetin adamı böyle Hakem heyetimiz olur. O zamanneyin pazarlığı yapılıyor. Zaten adam me derse olur kaldırın bütün sandıkları ne verecekse razı olalım bu ali Yalçın dene zanda şov yapmasın 500 bin TL.maas alıp

Arkadaşlar memurlarnette su sayfada alan ve atölye şefleri ile ilgili bir kazanim var ama başka yerde göremedim. Acaba genel olalrak anlaşılan 58 maddenin içinde ama teknik yazılar olduğu için mi anlaşılmıyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-08-23-16-37-23-101_com.opera.browser-edit.webp
    Screenshot_2025-08-23-16-37-23-101_com.opera.browser-edit.webp
    45.9 KB · Görüntüleme: 65
Bizdeki şeflikler görevlendirme diye biliyorum. Kadrolu şef değiliz.
Gerçi maaş hesabında şeflik görünüyor ama tam bilemedim şimdi...

Emekli 25 bin , Asgari ücretli 22 bin , Memur 50 bin . Yoksulluk sınırı 80 bin. Yorum sizlerin .

Hakem heyetine gitmeyecem diyen sendikaların mumu yine erkenden sönmüş. Üyeleri memnun sorun yok devam…

Bu bizdeki atölye şefi değil. Teknik hizmetler sınıfında şef kadrolarında olanlar. Bizler eğitim öğretim sınıfındayız ve kadromuz öğretmen. Şeflik geçici bir görev bizde. Kadro değil. O yüzden bizi ilgilendiren bir durum değil
Peki hocam bilmediğim için soruyorum yanlış anlamayın lütfen teknik hizmetler sınıfında atölye şefi diye bir kavram var mı acaba

Peki hocam bilmediğim için soruyorum yanlış anlamayın lütfen teknik hizmetler sınıfında atölye şefi diye bir kavram var mı acaba
Onu ben de bilmiyorum hocam ama orada yazan ünvanlara göre var olabilir. Zaten bizle ilgili olsa alan/bölüm şefi ibaresi de olması gerekir. Atölye şefine verip alan şefine vermemiş olur. O yüzden bu ibareler bizi ilgilendirmiyor diye düşünüyorum

Şurada yazıyor:

Screenshot_20250823_205258_Chrome.webp

Sarı sendika yine sattı. Ne düşünüyorsunuz ebs li arkadaşlar. Eskiden daha fazla kazanım elde ederek satıyorlardı. Gittikçe daha ucuza satılıyorsunuz.

Size zerre kadar hakkım helal değil.

ilksms
Geri