Emekliler şu an olsun istiyorlar. Ya emekli ol ol. Ya da köle gibi çalış diyorlar
Gayet düzgün okudum. Konuyu ekmek hesabına getirip söylediğim gerçeği çürütmeye çalışarak artistlik senin tarafından yapılıyor olabilir. Sorunun kaynağına odaklanmak yerine demogoji yapıyorsunuz. Memurların alım gücü kalmadı. Neye bakarsan bak bu bir gerçek.Zaten ben de ekmeğe göre olamaz yazdım altına göre de olamaz yazdım
Düzgün okumadan anlamadan artistlik yapıyorsun.
Madem öyle ben sana şunu sormak istiyorum
22 çeyrek x 8000 =176000 yapar. Şimdi saf maaş bu mu olmalı sence
alım gücü ile ilgili tek kelime var mı benim mesajımda. at gözlüğü pansuman ibarelerini ben mi yazdım ki artislik yapmış olayım. demogoji yaptığım tek kelime yok.Gayet düzgün okudum. Konuyu ekmek hesabına getirip söylediğim gerçeği çürütmeye çalışarak artistlik senin tarafından yapılıyor olabilir. Sorunun kaynağına odaklanmak yerine demogoji yapıyorsunuz. Memurların alım gücü kalmadı. Neye bakarsan bak bu bir gerçek.
Şu olmalı bu olmalı polemiğinde değilim.
GERÇEK ŞU Kİ MEMURLARIN ALIM GÜCÜ KALMADI, YOK EDİLDİ. Sorunun kaynağını görmeden sorun çözülemez.
sanırım cehaleti örtme çabası. yani ben bir seçim yaptim ve x sendikasını- partisini destekliyorum. ben bu hayatta yanlış yapmayan biri olarak (bakın cehalet bu noktada başlıyor) kesinlikle bu seçimlerimde de yanlış yapmadım. o nedenle benim partim-sendikam yanlış yapmaz. yaparsa ben kendimi salak gibi hissederim. yani yapmış olsa bile yapmamıştır. çünkü ben dünyanın en zeki insanıyım, partim sendikam da mükemmel, seçimlerim de en iyisidir, yanlış yapamaz, ben yanlış seçim yapmam arkadaş... düşüncesi. bakın bilinçaltında bu yoksa ben de bişey bilmiyorum demektir.Hocam bu insanların sınırı nedir? Bıçağın kemiğe dayanması için daha ne olması gerek? öğretmen oldukları halde hizmetliden az maaş alacaklar. İnsanda hiç utanma olmaz mı? Bunların dünyasında hak aramak günah galiba
bu adamı ilk defa sinirli görüyorum işte önemli olan huzur ortamı söyleyin kaç huzur alabiliyoruz maaşlaGayet düzgün okudum. Konuyu ekmek hesabına getirip söylediğim gerçeği çürütmeye çalışarak artistlik senin tarafından yapılıyor olabilir. Sorunun kaynağına odaklanmak yerine demogoji yapıyorsunuz. Memurların alım gücü kalmadı. Neye bakarsan bak bu bir gerçek.
Şu olmalı bu olmalı polemiğinde değilim.
GERÇEK ŞU Kİ MEMURLARIN ALIM GÜCÜ KALMADI, YOK EDİLDİ. Sorunun kaynağını görmeden sorun çözülemez.
deli paraE devletten ulaşabildiğim 2010 ocak bordromda maaş 1591 TL, o tarihte çeyrek 89 TL. 1591/89=17,87 çeyrek eder. Küsuratı attım 17 çeyrek alabiliyormuşum.
Şu anda 17 çeyrek 7000 TL den
17×7000= 119000 TL
Şu anda normal bir öğretmenin alması gereken maaş budur.
Bunu öğretmene layık görmeyen de kendi bilir.
Hocam öğretmenin bu maaşı hak ettiğini mi düşünüyorsunuz, hak etmediğini miSoruyu tekrar sormak istiyorum
22 çeyrek x 8000 =176000 yapar. Şimdi saf maaş bu mu olmalı sence
tek maaş için idare eder. çif maaş içinE devletten ulaşabildiğim 2010 ocak bordromda maaş 1591 TL, o tarihte çeyrek 89 TL. 1591/89=17,87 çeyrek eder. Küsuratı attım 17 çeyrek alabiliyormuşum.
Şu anda 17 çeyrek 7000 TL den
17×7000= 119000 TL
Şu anda normal bir öğretmenin alması gereken maaş budur.
Bunu öğretmene layık görmeyen de kendi bilir.
deli para
176000 gibi bir rakamı gönül ister ancak bu mümkün değil. Ülke şartlarında bu parayı öğretmenin hak ettiğini düşünmüyorum. Ayrıca ben maaş, alım gücü bunlara birşey demedim. hesabın yanlış olduğu kanaatimi ifade ettim.Hocam öğretmenin bu maaşı hak ettiğini mi düşünüyorsunuz, hak etmediğini mi
Başka bir deyişle öğretmenin saf maaşı kaç TL olmalı sizce.
kim hak ediyor peki? çaycı mı? yürüyün gidin Allah aşkına ya? belediyelerde 100 bin liralar havalarda uçuşuyor. öğretmen olduğunuzu düşünmüyorum. umarım troll değilsiniz.176000 gibi bir rakamı gönül ister ancak bu mümkün değil. Ülke şartlarında bu parayı öğretmenin hak ettiğini düşünmüyorum. Ayrıca ben maaş, alım gücü bunlara birşey demedim. hesabın yanlış olduğu kanaatimi ifade ettim.
saygı duymayı öğreneceksiniz. fikrimi beyan ettim. ben çaycı hak ediyor dedim mi. senin beğenmediğin fikir beyan edince öğretmen olmuyor mu. sen düşünsen ne olur düşünmesen ne olur.kim hak ediyor peki? çaycı mı? yürüyün gidin Allah aşkına ya? belediyelerde 100 bin liralar havalarda uçuşuyor. öğretmen olduğunuzu düşünmüyorum. umarım troll değilsiniz.
Sayın Hocam Ali Yalçın'ın aylık 500bin TL aldığı yerde bu rakamlar çerez parası.176000 gibi bir rakamı gönül ister ancak bu mümkün değil. Ülke şartlarında bu parayı öğretmenin hak ettiğini düşünmüyorum. Ayrıca ben maaş, alım gücü bunlara birşey demedim. hesabın yanlış olduğu kanaatimi ifade ettim.
saygı duymayı sizden öğrenecek değiliz. esas siz saygı duymayı öğreneceksiniz. gecinemiyorum diyen bunca öğretmen varken öğretmen daha yüksek rakami hak etmiyor demeniz bunca öğretmene saygısızlığın dibidir. sizin düşünemediğiniz belli bari bırakın biz düşünelim. işinize bakın. cevap da yazmayın. gidin sendikanızla çayınızı için.saygı duymayı öğreneceksiniz. fikrimi beyan ettim. ben çaycı hak ediyor dedim mi. senin beğenmediğin fikir beyan edince öğretmen olmuyor mu. sen düşünsen ne olur düşünmesen ne olur.
bu rakamlar dogruysa yatacak yeri yok onların yazıklar olsunSayın Hocam Ali Yalçın'ın aylık 500bin TL aldığı yerde bu rakamlar çerez parası.
egs başkanı sık sık maaşını yayınlıyor. 500 bin lira almış olmasa ebs başkanı da yayınlamaktan korkmazdı hocam. rakamlar az bile inan. kişi başı her ay sendikaya ödenen parayı araştır istersen. her ay toplu konut yapsalar bitmez.bu rakamlar dogruysa yatacak yeri yok onların yazıklar olsun
bu ifadeyi nerede dedim göster tüm forumdan özür dileceğim.öğretmen daha yüksek rakami hak etmiyor demeniz
ömrümde bir sendikaya yada partiye üye olduysam ne dersen kabul, olmadıysam seni ALLAH'a havale ediyorum.gidin sendikanızla çayınızı için.
Hocan Ali Yalçın alsın filan demedim. ayın 15'inde 64000 maaş yattı. 176000 nerede 64000 nerede. 3 katı rakamdan bahsedince aşırı olduğunu düşünüyorum.Sayın Hocam Ali Yalçın'ın aylık 500bin TL aldığı yerde bu rakamlar çerez parası.
Hocam bunu hak etmiyor demişsiniz176000 gibi bir rakamı gönül ister ancak bu mümkün değil. Ülke şartlarında bu parayı öğretmenin hak ettiğini düşünmüyorum. Ayrıca ben maaş, alım gücü bunlara birşey demedim. hesabın yanlış olduğu kanaatimi ifade ettim.
Bunu mu hak ediyor. Yazık değil mi bu maaşı alan öğretmenlere. Hocam bizim maaşımız çok küçük yüzdelik artışlardan dolayı mesleğimizin gerektirdiği düzeyden çok düşük. Bundan dolayı 120.000-150.000 olması hiç de çok değil aslında. Ama gerçekçi olmak gerekirse şu aşamada bu rakamlar da imkansız maalesef. Ama tekrar söylüyorum hak ediyoruz bu rakamları. Herkese kolaylıklar diliyorumYeni bir öğretmenin vergi de kesilmeyecek şekilde maaşını hesaplattım özkansoft a 52.459 TL çıktı.
Vergi kesildiğinde (yüzde15) 50.005 TL oluyor. Yüzde 20 ye girince de 49.252 TL oluyor. Söyleyeceklerim bu kadar.
Maliyeden alıp bir gazeteci bordrosunu yayınladı sayın hocam. Hatta bakanlıktan açıklama istedi ama ses seda yok geçen seneki rakam 500 bindi bu sene artmıştır bencebu rakamlar dogruysa yatacak yeri yok onların yazıklar olsun
Sayın hocam Ali Yalçın da alsın bizi ilgilendirmez ama sadece öğretmen açısından düşünmemek lazım olayı tüm memurlar nezlinde düşünmek gerek. Polis asker düz memur her kamu görevlisi hak ettiğini almıyor. İnsanca yaşamak bize zül olmamalı . Her defasında yıllarca ekonomik dar bugaz bizim üstümüze binmemeli. İşçisi memuru her birey adaletsiz gelir dağılımının yükünü cekmemeli. Tamam bizde ülkemizi seviyoruz fedakarlıktan kacinmayiz ama birileri cukkayi götürürken liyakatsiz milyonlar maaş alırken bu ülkede birileri bir maaş yerine bir sürü kurumdan maaş alırken kimse kusura bakmasın ama bu fedakarlık artık bana düşmez. Yoksulluk sınırı 2025 için 86 bin TL idi sanırım bu yoksulluk sınırı hocam yani biz yoksuluz. E şimdi o rakamları birdaha düşünelim. Siz ne dersiniz?Hocan Ali Yalçın alsın filan demedim. ayın 15'inde 64000 maaş yattı. 176000 nerede 64000 nerede. 3 katı rakamdan bahsedince aşırı olduğunu düşünüyorum.
Peki ben, Her yıl kaynananın köyde tatil yapmak zorunda mıyım? 176 bin Bir küçük esnaf için bir haftalık ciro. Etrafımdakilerin dörtte üçünün Haftalık kazancı 100.000’den aşağı olmayan insanlar, hele eski bir velim senede bir villa satın alıyor.176000 gibi bir rakamı gönül ister ancak bu mümkün değil. Ülke şartlarında bu parayı öğretmenin hak ettiğini düşünmüyorum. Ayrıca ben maaş, alım gücü bunlara birşey demedim. hesabın yanlış olduğu kanaatimi ifade ettim.