2026-2027 Toplu Sözleşme Görüşmeleri

Kodla Büyü
Zaten ben de ekmeğe göre olamaz yazdım altına göre de olamaz yazdım

Düzgün okumadan anlamadan artistlik yapıyorsun.

Madem öyle ben sana şunu sormak istiyorum

22 çeyrek x 8000 =176000 yapar. Şimdi saf maaş bu mu olmalı sence

Zaten ben de ekmeğe göre olamaz yazdım altına göre de olamaz yazdım

Düzgün okumadan anlamadan artistlik yapıyorsun.

Madem öyle ben sana şunu sormak istiyorum

Gayet düzgün okudum. Konuyu ekmek hesabına getirip söylediğim gerçeği çürütmeye çalışarak artistlik senin tarafından yapılıyor olabilir. Sorunun kaynağına odaklanmak yerine demogoji yapıyorsunuz. Memurların alım gücü kalmadı. Neye bakarsan bak bu bir gerçek.
Şu olmalı bu olmalı polemiğinde değilim.

GERÇEK ŞU Kİ MEMURLARIN ALIM GÜCÜ KALMADI, YOK EDİLDİ. Sorunun kaynağını görmeden sorun çözülemez.

Gayet düzgün okudum. Konuyu ekmek hesabına getirip söylediğim gerçeği çürütmeye çalışarak artistlik senin tarafından yapılıyor olabilir. Sorunun kaynağına odaklanmak yerine demogoji yapıyorsunuz. Memurların alım gücü kalmadı. Neye bakarsan bak bu bir gerçek.

GERÇEK ŞU Kİ MEMURLARIN ALIM GÜCÜ KALMADI, YOK EDİLDİ. Sorunun kaynağını görmeden sorun çözülemez.
alım gücü ile ilgili tek kelime var mı benim mesajımda. at gözlüğü pansuman ibarelerini ben mi yazdım ki artislik yapmış olayım. demogoji yaptığım tek kelime yok.

Soruyu tekrar sormak istiyorum

Aç gözlü esnafı vurguncuyu stokcuyu hırsızı yan kesiciyi kravatlı bankerleri ne yapacaksın onların zam oranları neden sınırsız sen de burda birbirini eleştir

Neyin peşindesin? Vicdanını mı rahatlatmaya çalışıyorsun?

At gözlüğü takmış demogoji yapıyorsun... Alım gücünün kalmadığını belirttiğim halde bana gelmiş yok hesabı ekmekle yap deyip konuyu çarpıtıyorsun.
Memur-SEN üyesi, konuyu çarpıtarak dallandırıp budaklandırmaya çalışır ki gerçeği kabul etmek istemez. Bu psikolojik bir süreçtir.

1755759491026.webp

1755759516658.webp

Hakaret etmedim. Artistlik de yapmadım.
Konuyu farklı konulara çekmeye çalıştığınız için şu saatten sonra size cevap vermeyeceğim. Size başarılar diliyorum. Yoksay ile sizinle iletişimimi kestim.

Sorduğum soruya cevap bile vermeyip verEmeyip laf salatası yaparak demogoji yapan sensin. Çok net.
Ömrümde ne bir sendikaya ne de bir siyasi partiye üye olmadım

Hocam bu insanların sınırı nedir? Bıçağın kemiğe dayanması için daha ne olması gerek? öğretmen oldukları halde hizmetliden az maaş alacaklar. İnsanda hiç utanma olmaz mı? Bunların dünyasında hak aramak günah galiba
sanırım cehaleti örtme çabası. yani ben bir seçim yaptim ve x sendikasını- partisini destekliyorum. ben bu hayatta yanlış yapmayan biri olarak (bakın cehalet bu noktada başlıyor) kesinlikle bu seçimlerimde de yanlış yapmadım. o nedenle benim partim-sendikam yanlış yapmaz. yaparsa ben kendimi salak gibi hissederim. yani yapmış olsa bile yapmamıştır. çünkü ben dünyanın en zeki insanıyım, partim sendikam da mükemmel, seçimlerim de en iyisidir, yanlış yapamaz, ben yanlış seçim yapmam arkadaş... düşüncesi. bakın bilinçaltında bu yoksa ben de bişey bilmiyorum demektir.

Şurada boş boş ekmek altın gümüş vb. hesabı yapacağınıza varsa eğer sarı sendikalarınızdan istifa ederseniz çok daha büyük hizmet etmiş olursunuz. Hükümet sendikalar senden benden iyi biliyor bu hesapları. Bu işin tek çözümü istifadır arkadaşım hala anlamıyor musun?

Kendi işlerine gelen üye sayısına göre yüzdelik barajı milletvekillerine dayatıp hemen meclise getirten sendikalar sen istifa edip yetkiyi kaybettiklerinde hemen gerekli yere durumu arz edecekler hala anlamıyor musun?

Hadi idarecilik, güzel bir proje okuluna norm kovalayanları anlıyorum.... Sen eyyy düz öğretmen!! Sen sarı sendikada oldukça hepimiz kaybediyoruz anlamıyor musun?

bu adamı ilk defa sinirli görüyorum işte önemli olan huzur ortamı söyleyin kaç huzur alabiliyoruz maaşla

E devletten ulaşabildiğim 2010 ocak bordromda maaş 1591 TL, o tarihte çeyrek 89 TL. 1591/89=17,87 çeyrek eder. Küsuratı attım 17 çeyrek alabiliyormuşum.
Şu anda 17 çeyrek 7000 TL den
17×7000= 119000 TL
Şu anda normal bir öğretmenin alması gereken maaş budur.
Bunu öğretmene layık görmeyen de kendi bilir.

Yeni bir öğretmenin vergi de kesilmeyecek şekilde maaşını hesaplattım özkansoft a 52.459 TL çıktı.
Vergi kesildiğinde (yüzde15) 50.005 TL oluyor. Yüzde 20 ye girince de 49.252 TL oluyor. Söyleyeceklerim bu kadar.

Hocam öğretmenin bu maaşı hak ettiğini mi düşünüyorsunuz, hak etmediğini mi
Başka bir deyişle öğretmenin saf maaşı kaç TL olmalı sizce.
176000 gibi bir rakamı gönül ister ancak bu mümkün değil. Ülke şartlarında bu parayı öğretmenin hak ettiğini düşünmüyorum. Ayrıca ben maaş, alım gücü bunlara birşey demedim. hesabın yanlış olduğu kanaatimi ifade ettim.

176000 gibi bir rakamı gönül ister ancak bu mümkün değil. Ülke şartlarında bu parayı öğretmenin hak ettiğini düşünmüyorum. Ayrıca ben maaş, alım gücü bunlara birşey demedim. hesabın yanlış olduğu kanaatimi ifade ettim.
kim hak ediyor peki? çaycı mı? yürüyün gidin Allah aşkına ya? belediyelerde 100 bin liralar havalarda uçuşuyor. öğretmen olduğunuzu düşünmüyorum. umarım troll değilsiniz.

kim hak ediyor peki? çaycı mı? yürüyün gidin Allah aşkına ya? belediyelerde 100 bin liralar havalarda uçuşuyor. öğretmen olduğunuzu düşünmüyorum. umarım troll değilsiniz.
saygı duymayı öğreneceksiniz. fikrimi beyan ettim. ben çaycı hak ediyor dedim mi. senin beğenmediğin fikir beyan edince öğretmen olmuyor mu. sen düşünsen ne olur düşünmesen ne olur.

Sayın Hocam Ali Yalçın'ın aylık 500bin TL aldığı yerde bu rakamlar çerez parası.

saygı duymayı öğreneceksiniz. fikrimi beyan ettim. ben çaycı hak ediyor dedim mi. senin beğenmediğin fikir beyan edince öğretmen olmuyor mu. sen düşünsen ne olur düşünmesen ne olur.
saygı duymayı sizden öğrenecek değiliz. esas siz saygı duymayı öğreneceksiniz. gecinemiyorum diyen bunca öğretmen varken öğretmen daha yüksek rakami hak etmiyor demeniz bunca öğretmene saygısızlığın dibidir. sizin düşünemediğiniz belli bari bırakın biz düşünelim. işinize bakın. cevap da yazmayın. gidin sendikanızla çayınızı için.

Hocam bunu hak etmiyor demişsiniz
Peki
Yeni bir öğretmenin vergi de kesilmeyecek şekilde maaşını hesaplattım özkansoft a 52.459 TL çıktı.
Vergi kesildiğinde (yüzde15) 50.005 TL oluyor. Yüzde 20 ye girince de 49.252 TL oluyor. Söyleyeceklerim bu kadar.
Bunu mu hak ediyor. Yazık değil mi bu maaşı alan öğretmenlere. Hocam bizim maaşımız çok küçük yüzdelik artışlardan dolayı mesleğimizin gerektirdiği düzeyden çok düşük. Bundan dolayı 120.000-150.000 olması hiç de çok değil aslında. Ama gerçekçi olmak gerekirse şu aşamada bu rakamlar da imkansız maalesef. Ama tekrar söylüyorum hak ediyoruz bu rakamları. Herkese kolaylıklar diliyorum

Hocan Ali Yalçın alsın filan demedim. ayın 15'inde 64000 maaş yattı. 176000 nerede 64000 nerede. 3 katı rakamdan bahsedince aşırı olduğunu düşünüyorum.
Sayın hocam Ali Yalçın da alsın bizi ilgilendirmez ama sadece öğretmen açısından düşünmemek lazım olayı tüm memurlar nezlinde düşünmek gerek. Polis asker düz memur her kamu görevlisi hak ettiğini almıyor. İnsanca yaşamak bize zül olmamalı . Her defasında yıllarca ekonomik dar bugaz bizim üstümüze binmemeli. İşçisi memuru her birey adaletsiz gelir dağılımının yükünü cekmemeli. Tamam bizde ülkemizi seviyoruz fedakarlıktan kacinmayiz ama birileri cukkayi götürürken liyakatsiz milyonlar maaş alırken bu ülkede birileri bir maaş yerine bir sürü kurumdan maaş alırken kimse kusura bakmasın ama bu fedakarlık artık bana düşmez. Yoksulluk sınırı 2025 için 86 bin TL idi sanırım bu yoksulluk sınırı hocam yani biz yoksuluz. E şimdi o rakamları birdaha düşünelim. Siz ne dersiniz?

Peki ben, Her yıl kaynananın köyde tatil yapmak zorunda mıyım? 176 bin Bir küçük esnaf için bir haftalık ciro. Etrafımdakilerin dörtte üçünün Haftalık kazancı 100.000’den aşağı olmayan insanlar, hele eski bir velim senede bir villa satın alıyor.
Ömrümüzün yarısı kitaplarda dersanelerde geçti. gençliğimiz gurbetlerde okumakla mecburi hizmet bölgelerinde yaşamakla geçti. Bir yıllık dershane bugün 400.000 TL’den aşağı değil.
Ne diye okuduk biz, boşuna mı?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yönetici kadrolarında görev yapan personele 5.271 TL ek ödeme yapılacak. 8. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde alınan karar doğrultusunda, söz konusu ödeme 2026 yılının Ocak ayından itibaren yürürlüğe girecek.

Kimleri kapsıyor?
Ek ödeme, bakanlık bünyesinde şube müdürü, ilçe milli eğitim müdürü ve il milli eğitim müdürü kadrolarında görev yapan personeli kapsıyor. Okullarda görev yapan müdür ve müdür yardımcıları ise bu düzenlemeden yararlanamayacak.

ilksms
Geri