Şuan bulunduğum okulda ilk senem zaten, çocukları zeki bir okul o yüzden fazla ümitli geldim sanırım. Geldim ki bizim dersler olsun istenmiyor hatta alt sınıflarda Edebiyat dersine bile gereksiz gözüyle bakılıyor ve zorunlu dersler bile başka derslere çevrilmiş öğretmenlerin çoğu da buna razı burada oturuyorum işte diyor. Ben ise bunu yapmak istemedim ve sene başında çok savaştım sonunda girdim çıktım dersime çoğu zaman, lakin bilişim sınıfı yok ve sene sonu oldu şimdi yine bahanelerle ders isteniyor. Dersi vermek neyse diyorum bazen de yasal alarak alsalar bari, lakin deftere de dersi işlemiş gibi göstertiyorlar ve bunu il ve ilçe de biliyor.
Geçen arkadaşın biri görevlendirme okul ayarladı kendine okulun müdürü bizimkini aramış orada memnun değilmiş bana geliyor diye bir ton tantana çıktı müdürler arasında gizli bir anlaşma varmış birbirlerinden öğretmen almazlarmış rızası yoksa.
Resmen kast sistemi var ve biz en son sıradayız yüzümüze de açıkça söyleniyor zaten. Derdim bağcıyı dövmek değil üzüm yemek ne gidebiliyorum ne kalabiliyorum her yerin ayrı bir derdi var. Halbuki dersime girip çıktığımda yarışmalarla şunla bunla gayet mutluyum ben. Nasıl bir döneme denk geldik, tahtada ders anlatmaya dahi razıyken neden böyle bir olayın içine düştük buradan nasıl çıkılır neden huzurlu olmak bu hayatta bu kadar zor. Neden 20 yıldır sürekli hepimizin eşit olduğu çabasıyla savaşmak zorunda kaldım. Adalet neden bu ülkede bu kadar sıkıntılı bu bir imtihan ama neden bitmiyor, Madem bütün dersler eşit değil okurken neden bu bilgi bize verilmedi, ben bu paradokstan her şey daha da kötü olmadan nasıl çıkacağım.