20 yılı dolanlar

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar meslekte yaklaşık 20 yılım doldu, henüz prim günüm tamamlanmadı ancak tükendiğimi hissediyorum. Bir ömrüm var ve ne kadar yaşayacağımız belli değil, istifa etsem kalan 5 yılı dışarıdan ödesem olur mu? Ne önerirsiniz bu konuda? Çocuklardan yana sıkıntım yok şükür ama artık bu ortam bu insanlar okullardaki bu yönetimler çekilir olmaktan çıktı sanki

Hocam benim 12.yılım istifa etsem de ne iş yapsam diye düşünüyorum.. çok zorlu bir süreç.. berbat bir dönemdeyiz.

Arkadaşlar meslekte yaklaşık 20 yılım doldu, henüz prim günüm tamamlanmadı ancak tükendiğimi hissediyorum. Bir ömrüm var ve ne kadar yaşayacağımız belli değil, istifa etsem kalan 5 yılı dışarıdan ödesem olur mu? Ne önerirsiniz bu konuda? Çocuklardan yana sıkıntım yok şükür ama artık bu ortam bu insanlar okullardaki bu yönetimler çekilir olmaktan çıktı sanki
Hocam imkanınız varsa mekan değiştirin. Tebdil-i mekanda ferahlık vardır.

maaş kadar çalışmalıyız hocam. devlet memuru mantığıyla asgari düzeyde işler yürüsün yeter. bir de böyle deneyin :) en azında uygun ortamda çiçek açana kadar nefes alırsınız. bunu yapabilmek için çok fazla çevresel değişken var kabul ediyorum. ama bir kere yaptıktan sonra çoğu kişi sevecektir.

3 yılda bir okul değiştiriyorum ya da btr alıyorum değiştirin okulu rahat edin ha arsadan borsadan parayı bulduysanız durmayın ama diğer türlü pişman olursunuz

Ben de aynı durumdayım hatta daha kötü çünkü hem öğrenci profili berbat hem de idare. Ben de dayanamaz oldum.

Siz aylıksız izin kullandınız mı

Böyle böyle ömrü heba ettik gibi hissediyorum bazen bu günde geçsin bu hafta da derken giden ömürden gitti. Onu idare et bunu sineye çek onun huyu öyle bunun yapısı böyle derken artık sakin kafayla giden ömürden gitti diye düşünüyorum

Abartmayın ya! Sizin yerinizde olmak için günde 18 saat ders çalışan 350 bin insan var. Valla maasinizin yarısına çalışacak şuan 2 milyon insan var yeter ki bir duyuru yapılsın. Hayatınızda özel sektörde çalışmadiginiz için böyle yapıyorsunuz. İki kere rapor alın üçüncüye işe gidemezsiniz mesela. 2 gün işe geç kalın maaşınız kesilir vs.
Bunalma sebebiniz yer değişikliği yapmamanız. 16 senede 8 şehir 10 okul değiştirdim. Kimseye katlanmak zorunda değilsin. Türkiye'nin çok güzel şehirleri var bas git değişiklik olsun. Ha şimdi diyeceksiniz ki nere gidiyorsun her yer norm fazlası! Kafanda İzmir Muğla Çanakkale'de başka yer yoksa tabi her yer dolu. Van, Mardin, Artvin, Nevşehir, Hatay hepsi cennet şehirler. İkişer üçer sene çalış hem ülkeyi gez gör hem kültürleri insanları tanı hem de çalış. Bak bakalım stres kalıyor mu? Allah'ın ayeti var sanki aynı okulda 10 sene 20 sene çalışanları görüyorum suratlarinda nur kalmamış çürümüş hepsi. Valla Allah kısmet ederse emekli olana kadar 20 şehir 50 okul hedefim var bakalım inşallah başarırım. İlici ildisi mazeret normfazlasi ne bulursan gideceksin hemen hiç düşünme yok. Bu mesleğin en güzel yanı bu. Kimseye hiç bir şehre zorunlu değilsin. Bence kıymetini bilin, dünyada eşi olmayan bir meslekten bahsediyoruz. Hiç bir ülkede de bu meslek bu kadar imkan sunmaz insana bilesiniz

Abartmayın ya! Sizin yerinizde olmak için günde 18 saat ders çalışan 350 bin insan var. Valla maasinizin yarısına çalışacak şuan 2 milyon insan var yeter ki bir duyuru yapılsın. Hayatınızda özel sektörde çalışmadiginiz için böyle yapıyorsunuz. İki kere rapor alın üçüncüye işe gidemezsiniz mesela. 2 gün işe geç kalın maaşınız kesilir vs.
Bunalma sebebiniz yer değişikliği yapmamanız. 16 senede 8 şehir 10 okul değiştirdim. Kimseye katlanmak zorunda değilsin. Türkiye'nin çok güzel şehirleri var bas git değişiklik olsun. Ha şimdi diyeceksiniz ki nere gidiyorsun her yer norm fazlası! Kafanda İzmir Muğla Çanakkale'de başka yer yoksa tabi her yer dolu. Van, Mardin, Artvin, Nevşehir, Hatay hepsi cennet şehirler. İkişer üçer sene çalış hem ülkeyi gez gör hem kültürleri insanları tanı hem de çalış. Bak bakalım stres kalıyor mu? Allah'ın ayeti var sanki aynı okulda 10 sene 20 sene çalışanları görüyorum suratlarinda nur kalmamış çürümüş hepsi. Valla Allah kısmet ederse emekli olana kadar 20 şehir 50 okul hedefim var bakalım inşallah başarırım. İlici ildisi mazeret normfazlasi ne bulursan gideceksin hemen hiç düşünme yok. Bu mesleğin en güzel yanı bu. Kimseye hiç bir şehre zorunlu değilsin. Bence kıymetini bilin, dünyada eşi olmayan bir meslekten bahsediyoruz. Hiç bir ülkede de bu meslek bu kadar imkan sunmaz insana bilesiniz
Hocam özel sektörde de daha önce çalıştım hatta lisede başladım çalışmaya
Bir de eşi meşi bırakıp nereye gidiyorsun herkesin eşi öğretmen mi

Benim de 20 yıl geçti. Doyum alarak çalıştığım bir yıl oldu mu? Hiç hatırlamıyorum. Ya idare sorunluydu ya öğrenci davranış problemleri çoktu ya öğretmenler sıkıntılıydı ya okul çok uzaktı ya öğrenci seviyesi çok düşüktü... Ama seviyorum bu mesleği, elimden gelenin fazlasını yaptığım yıllarda oldu. Artık elimden geleni yapıyorum. Fazlası yok. Çünkü fazlası fazla geliyor. Yine de kendim mutlu olacaksam yapıyorum. Siz de öyle yapın.
Okulunuzu değiştirin,
okul türünüzü değiştirin.(Böteyseniz Ortaokuldan liseye-belki lise öğretmenisinizdir ortaokul sıkıyordur-veya tam tersi ortaokul öğretmenisinizdir. )
belki bulunduğunuz il sizi mutlu etmiyordur. İlinizi değiştirin.
Yönünüzü değiştirin. Yeni bir hobi, yeni bir ilgi, yeni bir spor alanı, bir müzik aleti, matematik soruları, borsa, akıl oyunları, kuantum tekniği vb...

Kendim böyle yapmaya çalıştığım için bunları paylaştım.

Güzel bir söz var... Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar elde edemezsiniz... Tavsiyem planınızı yapmadan, önünüzü görmeden, tam emin olmadan adım atmayın. Öğretmenlik güzel meslektir.

Hocam özel sektörde de daha önce çalıştım hatta lisede başladım çalışmaya
Bir de eşi meşi bırakıp nereye gidiyorsun herkesin eşi öğretmen mi
Hocam şehir değişikliği yapamıyorsan okul degistir ilçe değiştir vs. Bak seni sıkıntıya sokan aynı yerde uzun yıllar kalmak . Dediğimi yap hak vereceksin. Çağımızda insanlar konfor alanını terk edemedigi icin depresyon yaşıyor. Saplanıp kalıyorlar biryer bin tane saçma sapan bahane. Adamın çocukları ilkokul ortaokul öğrencisi çocukların okulu var diyor sanki başka şehirde okul yok , sanki çocukları ODTÜ Boğaziçi okuyor da onu bırakıp gidemiyor. Kıçı kırık bir orta halli okul bulmuş çocuğu ordan koparmaya cesaret edemiyor. Ömür bir kere yaşanıyor alışkanlıklara baglanmamak lazım. Eşiniz özel sektörde olabilir gideceğiniz yerde de özel sektör var. En fazla maaşı biraz düşer ama kafa rahat olur. Valla bence şehir ve okul değiştirmeyen öğretmenin mutlu olma ihtimali sıfır su zamanda. Gideceği yerde öğrenci idare veli süper olmayacak evet ama en azından yeni bir sacmalikla oyalanacak. Aynı saçmalık insanı yorar yenisi geliştirir unutmayın

Hocam ne yazsak "Bekara .... boşamak kolay" hesabı olacak. Naçizane akademik olarak beklentinizi karşılamayacak, ders saati az, mevcutları az ama huzurlu olabileceğiniz küçük bir okul varsa merkez köy de olsa tercih edebiliyorsanız edin derim. Vakit arttırabilirseniz de mesleğinizle ilgili ya da özel ilgi alanlarınızla ilgili tarım olur, ticaret olur, yazılım işleri olur,... bunlarla da eksilen yanınızı tamamlamanızı tavsiye ederim. Konfor alanını terkedememek bizleri bitiriyor ama bizim branşın çalıştığı okulda uzun süreçlerde bir sınıfı oluşturup sonra orayı şak diye terketmesi de kolay olmuyor. Emeğini bırakıyorsun bir yerde; kolay değil.

Hocam sen bunalmışsın. Tayin iste. Küçük bir ilçede öğrencisi az bir Anadolu lisesi tavsiye ederim. Onu bulamazsan küçük bir ilçenin ilçeye yakın bir köy ortaokulunu dene birkaç sene.

çoluk çocuk olmasa çok mantıklı

Şuan bulunduğum okulda ilk senem zaten, çocukları zeki bir okul o yüzden fazla ümitli geldim sanırım. Geldim ki bizim dersler olsun istenmiyor hatta alt sınıflarda Edebiyat dersine bile gereksiz gözüyle bakılıyor ve zorunlu dersler bile başka derslere çevrilmiş öğretmenlerin çoğu da buna razı burada oturuyorum işte diyor. Ben ise bunu yapmak istemedim ve sene başında çok savaştım sonunda girdim çıktım dersime çoğu zaman, lakin bilişim sınıfı yok ve sene sonu oldu şimdi yine bahanelerle ders isteniyor. Dersi vermek neyse diyorum bazen de yasal alarak alsalar bari, lakin deftere de dersi işlemiş gibi göstertiyorlar ve bunu il ve ilçe de biliyor.
Geçen arkadaşın biri görevlendirme okul ayarladı kendine okulun müdürü bizimkini aramış orada memnun değilmiş bana geliyor diye bir ton tantana çıktı müdürler arasında gizli bir anlaşma varmış birbirlerinden öğretmen almazlarmış rızası yoksa.
Resmen kast sistemi var ve biz en son sıradayız yüzümüze de açıkça söyleniyor zaten. Derdim bağcıyı dövmek değil üzüm yemek ne gidebiliyorum ne kalabiliyorum her yerin ayrı bir derdi var. Halbuki dersime girip çıktığımda yarışmalarla şunla bunla gayet mutluyum ben. Nasıl bir döneme denk geldik, tahtada ders anlatmaya dahi razıyken neden böyle bir olayın içine düştük buradan nasıl çıkılır neden huzurlu olmak bu hayatta bu kadar zor. Neden 20 yıldır sürekli hepimizin eşit olduğu çabasıyla savaşmak zorunda kaldım. Adalet neden bu ülkede bu kadar sıkıntılı bu bir imtihan ama neden bitmiyor, Madem bütün dersler eşit değil okurken neden bu bilgi bize verilmedi, ben bu paradokstan her şey daha da kötü olmadan nasıl çıkacağım.

Kediye konuşmayı öğretemezsin.Amirin illa öğretecen derse de hehe de geç.Meb kendisi de diyebilir bu kedi hala neden konuşamıyor?Böyle şeyleri
dert edersen sen de sorun var.Herkes bilisim öğrenecek herkes mühendis olacak diye bir sınav sisteminde herkes hatalı.Cahilliğin tadını çıkarmak daha dogru.
Kimse öğrenmelisin demeden mesela alakasız wireshark nedir bir öğreneyim derim.Günlerim bir şeyleri öğrenmek ile geçiyor öyle mutlu oluyorum.Kimse de yargılamaz wireshark öğrendin hadi hakle diye :)

yer değişikliği tavsiyesi veren arkadaşıma çok katılıyorum. kendi okulumda 2010dan beri akıllı tahta yok diye her sene başka okullarda btr oluyordum ne güzel sağda solda bir sürü insan tanıyor yeni ortamlar ediniyordum. 3 sene önce okuluma tahta geldi 3 yıldır kendi okulumda btr oldum yeminle çöktüm yaşlandım depresyona girdim tükendim. hele bir müdür geldi ki başımıza raporluk deli olduk hepimiz. önümüzdeki sene ne yapıp edip başka bir okula btr olarak gitmek ilk tercihim olacak ya da kitap yazma ,soru hazırlama ,ilçe fatih gibi yerleri de değerlendirin derim. değişim her zaman bir nefes aldırır

hocam sizi hatırladım. sene başında ne hevesle başlamıştınız. proje okulunda neler yapabilirm diiye epey araştırmıştınız.liselerde durum böyle malesef. dersin hiç önemi yok. ben de şimdi ortaokula geçtim il içinde. inşallaj hakkımızda hayırlısı olsun. değişiklik iyidir diye düşünüyorum

Bekar iseniz gemiyi yakabilirsiniz.Ama ülkede iş yok, istersen 10 üniversite bitir.Verginin olmadığı Oregon eyaleti Portland şehrinde IT personeli saatte 30 dolar alıyor.Kismetse çocuk götüreceğim gideyim izlenimlerini anlatırım.

Hayat hiçbir yerde kolay değil. Şimdiki hali mumla ararsınız. Tayin isteyin ve psikoloğa gidin. Hayır demeyi öğrenin.

Şuan bulunduğum okulda ilk senem zaten, çocukları zeki bir okul o yüzden fazla ümitli geldim sanırım. Geldim ki bizim dersler olsun istenmiyor hatta alt sınıflarda Edebiyat dersine bile gereksiz gözüyle bakılıyor ve zorunlu dersler bile başka derslere çevrilmiş öğretmenlerin çoğu da buna razı burada oturuyorum işte diyor. Ben ise bunu yapmak istemedim ve sene başında çok savaştım sonunda girdim çıktım dersime çoğu zaman, lakin bilişim sınıfı yok ve sene sonu oldu şimdi yine bahanelerle ders isteniyor. Dersi vermek neyse diyorum bazen de yasal alarak alsalar bari, lakin deftere de dersi işlemiş gibi göstertiyorlar ve bunu il ve ilçe de biliyor.
Geçen arkadaşın biri görevlendirme okul ayarladı kendine okulun müdürü bizimkini aramış orada memnun değilmiş bana geliyor diye bir ton tantana çıktı müdürler arasında gizli bir anlaşma varmış birbirlerinden öğretmen almazlarmış rızası yoksa.
Resmen kast sistemi var ve biz en son sıradayız yüzümüze de açıkça söyleniyor zaten. Derdim bağcıyı dövmek değil üzüm yemek ne gidebiliyorum ne kalabiliyorum her yerin ayrı bir derdi var. Halbuki dersime girip çıktığımda yarışmalarla şunla bunla gayet mutluyum ben. Nasıl bir döneme denk geldik, tahtada ders anlatmaya dahi razıyken neden böyle bir olayın içine düştük buradan nasıl çıkılır neden huzurlu olmak bu hayatta bu kadar zor. Neden 20 yıldır sürekli hepimizin eşit olduğu çabasıyla savaşmak zorunda kaldım. Adalet neden bu ülkede bu kadar sıkıntılı bu bir imtihan ama neden bitmiyor, Madem bütün dersler eşit değil okurken neden bu bilgi bize verilmedi, ben bu paradokstan her şey daha da kötü olmadan nasıl çıkacağım.
hocam sizin idareci olma zamanınız gelmiş, önce idareci olun, sonra öğretmenliğin ne güzel bir şey olduğunu hatırlayacaksınız.

Herşeyi ile güzel bir iş aile sosyal ortam dünyada hiçbir yerde yok hocam. Sorunlar engeller problemler var ve olacak da ama şunu unutma ki yarınlar bugünlerden maalesef daha da kötü oluyor. Planlama hayal etme uzak hedefler koyma olmuyor maalesef.

Gaziantep'teyim. Malumunuz son 5 yıla baktığımız zaman deprem, koronavirüs görmüş insanlarız. Nacizane tavsiyem, sana verilen görevlerini yap ama mesai dışı bir hayatın olsun ve içinde bulunduğun zamanı en güzel şekilde değerlendir. Anı yaşa yani Carpe Diem diye bir söz var bence bu söz gelmiş geçmiş en büyük evrensel mesajdır.

İlçe milli eğitimde çalıştım 5 6 yıl, bana o kadar çok şey kattı ki hala 5 yıl geçmesine ragmen onun meyvesini yiyorum diyelim. 3-4 defa elime fırsat geçti yurt dışında bir tanıdığın yanında garsonluk yaptım restoranda, bana o kadar çok şey kattı ki biz nasıl güzel ve değerli bir iş ortamında çalışıyoruz.

Benim ki biraz gevezelik oldu ama hocalarım zaten özetlemiş hayattan nasıl lezzet alacağımızı, Sancaktepe hocamı dinle Cennet vatanımızı gez dolaş, ad81 hocamızı dinle al 2 3 ay izin git alakasız mesleklerde görev al en basiti git bir cafede çalış farklı işler bulup deneyimle, omd hocamı dinle git küçük bir yere kendi özüne dön hatta birkaç dönüm uğraşacak toprak da geçti mi eline senden kralı yok hocam :)

Ben de 19 yıldayım hocam. Bu yıl o kadar zorlandım ki. Resmen gün sayıyorum. Ama evime yakın okul. Arkadaşlar iyi. O nedenle sabrediyorum. Seneye btr almayacağım. Ücretsiz izin bile düşündüm bu yıl. Ama bekar olmama rağmen istifayı düşünmem. Bir planınız varsa 1 yıl ücretsiz izin alıp deneyin. Baktınız işler yolunda kazancınız var o zaman istifa edersiniz.

BBNET
Geri