İstanbul Okul Formatörlüğü

Kodla Büyü
İstanbul Mem e yazı gitti mi acaba? Diğer iller başvuru almaya başlamışlar

İkinci okulun düşüncesi bile beni yıprattı verilen lise bana o kadar ters bi yerdeki ulaşımı zor nasıl yapıcam bilemiyorum keşke isteğe bağlı yapsalardı. Görevlendirmenin iptalini istesem okulumda sadece 6 saat dersim var ondan sonra ne olacak... Arkadaşlar BİZ NEREYE DOĞRU GİDİYORUZ?

İstanbulda BT Rehber Öğretmeni görevlendirme yazısı okullara ne zaman gelecek bilgisi olan var mı?

Bizim okula bu gün yazı geldi. Üst yazısında en fazla maaş karşılığı derse girebileceğim yazıyor. Bide ek belge olarak sanırım eski görev tanımlarını göndermişler bizim okula. Yeni yazı yok çünkü istanbul ebitefo sitesinde yayınlanan yazı değil gelen.

Biliyorsunuz ki Ankara'da formatörlük onayları bizden önce çıktı şimdi de hemen yazıyı yollamışlar okullara: Formatör öğretmenler BTR komunda olcaklar diye.
Okullarımızada böyle bir yazı gönderseler çok güzel olcak her şey yoksa sil baştan yeniden başvuru yap onay bekle yol uzun :)
Bakmak isteyen arkadaşlar konu başlıgı ve eki de konu başlığı içinde yollamışlar:
Ankarada bu dönem görevlendirilen formatörler rehber öğretmen olarak görev tanımları değiştirildi. okula gelen resmi yazı ektedir.

okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/ankara-formatorluk-bt-rehber-ogretmenligi-t97032.html

eemree' Alıntı:
Bu tekrar yapılacak görevlendirme sanırım BT rehber öğrt. olucak.
Yeni görevlendirme 2. okul olayı olursa durum şunu gösteriyor o zaman
diyelim 10 saat ders var okulda
geri kalan 20 saat, 2 okula 10 ar 10 ar paylaşılacak. Bt rehberliği için.
Yazı çünkü 30 saat diyor.Fazlası yok.
Böyle bir anlam çıkmaz emre hocam,
eğer iki okul olursa kendi okulunda derse girer diğer okulda rehber öğretmenlik yaparsın bence 10 saat okulunda ders + 2 saat fatih okulunda rehberlik
yani böylede yorumlanabilir.

ok_series' Alıntı:
Sayın ist_koord Hocam,
Bağcılarda okullara formatörlük yazısı daha gelmedi. Sanırım ilçe mem ile il mem arasında bir uyuşmazlık var. ilçeyi aradığımızda bize görevlendirilme yazısı gelmedi diyorlar. ama burada ise bir çok ilçenin görevlendirme yazısını okullara gönderdiğini görüyorum.
sayın hocam biz ne yapmalıyız? görevlendirme yazımızı il mem e gidip, oradan mı alalım. yoksa il mem bağcılara görevlendirme yazısını birkez daha gönderir mi?
Hocam Bağcılardan arayan çok oldu 02.10.2012 tarihinde 14:59'da ilçe yazıyı kurumnetten almış ve okumuş ilçede gelmedi diyen varsa yanına gidin il bu dakikada geldi diyor İl MEM'i arayalım deyin 4550400'dan Bilgisayar Sınav Hizmetleri(Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Bölümü)nü arattırın.

ist_koord' Alıntı:
eemree' Alıntı:
Bu tekrar yapılacak görevlendirme sanırım BT rehber öğrt. olucak.
Yeni görevlendirme 2. okul olayı olursa durum şunu gösteriyor o zaman
diyelim 10 saat ders var okulda
geri kalan 20 saat, 2 okula 10 ar 10 ar paylaşılacak. Bt rehberliği için.
Yazı çünkü 30 saat diyor.Fazlası yok.
Böyle bir anlam çıkmaz emre hocam,
eğer iki okul olursa kendi okulunda derse girer diğer okulda rehber öğretmenlik yaparsın bence 10 saat okulunda ders + 2 saat fatih okulunda rehberlik
yani böylede yorumlanabilir.

kendi okulumuzun suçu ne o zaman hocam, ki eminim müdürlerde onu der.
Ne diycez ben burda sadece girerim öteki okulun Rehberiyim mi diyicez
bu durumda olan yine bize olur.Bence benim yazdığım daha mantıklı gibi duruyor şuan için.
Çünkü kendi okulumuzda da iş çıkıyor mutlaka.Ki fatihten daha sorunlu illaki projeksiyon+pc ve donanım sorunları vs vs oluyor
Sizin yorumunuz 2 btci olan okullarda daha uygun gibi.
Birde hocam siz btciler adına il mem e en yakın kişisiniz
Belki konuşuyorsunuzdur ama il mem müdürüne,madem bu fatih bu kadar önemli norm açsınlar liseler diye önerseniz.
İl mem müdürü dese bu liselere norm açın diye, yok mu diyecekler.Ha bu işer yazıldığı gibi kolay değildir şüphesiz.
Sanırım istanbul bu yılki görevlendirme şeklinin 30 saatle sınırlanmış şekli olucak.

Hocam ben dillendiririm bu durumu okul müdürlerinede BT Öğretmeninin önemini anlatıyoruz zaten
ama bu okulların %60'ı hatta daha fazlası Anadolu Lisesi hangi anadolu liselerine tayin oluyor bu ara tüm branşlar bekliyor biliyorsunuz?
O işi nasıl yapacağız müdür bey tüm branşlar mühim değil BT öğretmenlerini kafanıza göre atayında desin mi :)
İlahi hocam.

Hocam ben dün arnavutköydeydim Etkileşimli Tahtaların muayene-kabulü için , bugün 8:30- 09:00 arası il memdeydim sonrasında toplantı toplantı ama sabah erkenden sorduğumda henüz resmi olarak yazı gelmedi demişlerdi daha sonrası yoğunluktan sormayıda unuttum açıkçası.

ist_koord' Alıntı:
Hocam ben dillendiririm bu durumu okul müdürlerinede BT Öğretmeninin önemini anlatıyoruz zaten
ama bu okulların %60'ı hatta daha fazlası Anadolu Lisesi hangi anadolu liselerine tayin oluyor bu ara tüm branşlar bekliyor biliyorsunuz?
O işi nasıl yapacağız müdür bey tüm branşlar mühim değil BT öğretmenlerini kafanıza göre atayında desin mi :)
İlahi hocam.
atasın demiyorum hocam.Bende biliyorum nasıl atama yapıldığını
ve bekliyorum atama gününü tercihh yapcağım için.
İlahi hocam bunu düşündüğümü nasıl düşündünüz :D
Norm açma konusunda yönlendirme yapabilir diyorum.

ist_koord hocam,
Fatih projesi olan okullara görevlendirilen öğretmenlere bu kapsamda kurs verilecek mi?verilecekse ne zaman?

Eğiticilerle geçen hafta toplantı yaptık ve ilk kursların Bitefolar ve BT öğretmenlerine verilmesini konuşuldu,
Öncelikle önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz bu arkadaşlarla birgünlük küçük bir görüşme düşünüyoruz sanırım merkezi yada birakaç merkezde olacak ardından
BT öğretmenleri ve bitefolar kendi ilçelerinde yada yakın ilçede 8 saatlik yada 30 saatlik bir kurs alacaklar(iki ayrı kursta tanımlanmış hangisinin yapılacağı konuşulmadı henüz),
aman bu şu kadar saatle olacak iş mi ve/veya ben zaten bunu yapıyordum ne gerek vardı falan diyen arkadaşları o kurslarda vurduktan sonra
kalan arkadşaları hakikaten öğretmen olan arkadaşlarımızı daha kapsamlı kurslara alıp yolumuza öyle devam edelim-kişisel görüşüm-

Çünkü kurslarımızda
doğuştan MAteryal geliştirme uzamanı olup
kurs saatini gereksiz bulan şahmetliler,
bu kurs saatinin diğer öğretmenlere yetersiz geleceğini söyleyip duran zat-ı şahaneler,
ha birde
içine kaçan muhasebeci yada mühendis/mimar yüzünde bu işe harcanan para ile X adet okul yapılacağını söylemekle kendini otorite olarak gören muhteşemler var,

bu arkadaşlarımızdan kurslarımızı ayıklayabilirsek dünya verimlisi kurslar geçirebiliriz.
Zira ne o parayla kaç okul yaparızı düşünerek o kurstan birşey öğrenebilirsiniz,
ne o kursun saati yada diğer insanların öğrenme kapasiteleri hakkında konuşmak için ehliyeti olmadığı halde konuşarak kurstan fayda elde edebiliriz.
İşte benim merakım ilimizde sayısı fazla olmasada bu gereksizleri nasıl bu kurslardan eleyebileceğimiz.

Neyse hocam sen bunları sormamıştın aslında ama ben dertlerimi döktüm
cevap (VERİLECEK ve EN KISA ZAMANDA/ÖNCELİKLİ OLARAK)

ist_koord hocam bu kurslar fatih eğitmenlerinin okula gelip verdikleri 8 saatlik kurs içeriğinden mi oluşacak yoksa daha farklı; BT ve BİTEFOlara özel bir içerik mi olacak?

Aşağı yukarı aynı olacak,
ama bitefolara özel düşündüğünüz birşey varsa söylerseniz ona göre bir çalışma yapabiliriz,
ben aslında
BT öğretmenlerine etkin rehberlik becerileri adında en az 15 saatlik bir eğitim vermeyi çok isterdim çünkü malesef o alanda çok zayıfız,
bir adama ne yapacağı nasıl öğretilir bilmediğimiz için yada adama değil işe ve kendi vaktimize değer verdiğimiz için,
Rehberlik becerisi sergilemek yerine gidip o işi kendimiz yapıyoruz.

Her aldığımız derste söylenen
derse 100 puanla başlayın öğrencinizin faresini her tutuşunuz -10 puan olsun
eğer dersten 70 ve altında bir notla çıkıyorsanız bilinki iyi bir bilgisayarcı olabilirsiniz ama iyi bir öğretmen değilsinizdir.

Neyse bugün çok dertliyim sanırım :)

Sayın hocam aynı eğitim verilecektir, sadece malzemelerle ilgili biraz daha uzun konuşmamız gerekebilir, BT öğretmenleri yada BİTEFOlarla.

Peki ist_koord hocam, BTR için yeni başvuru alını alınmayacağı belli oldu mu, veya şöyle sorayım: Daha önce formatörlük başvurusu yapmayanlar BTR için bu dönem başvuru yapabilir mi? Evet ise BTR için yapılan başvuruda yine ikinci bir okul durumu nasıl olacak?

repocket' Alıntı:
Peki ist_koord hocam, BTR için yeni başvuru alını alınmayacağı belli oldu mu, veya şöyle sorayım: Daha önce formatörlük başvurusu yapmayanlar BTR için bu dönem başvuru yapabilir mi? Evet ise BTR için yapılan başvuruda yine ikinci bir okul durumu nasıl olacak?

aynen ??
net bir tarih yada bilgi varmı??

bu arada ist_koord hocam puanlama ile öğretmenlik benzetmeni çok beğendim. :)

ist_koord' Alıntı:
kily' Alıntı:
hocalarım ben iptal istemiştim gelen yazıda cumaya kadar başlama yazıları gönderilsin diyor benim verdğim dilekçeye yarına kadar cevaplanmazsa benim başlama yazım yazılmak zorunda mı??

yazılmazsa görevlendirme yükümlülüğünden kurtulmuş olurmuyum ??
Aslında kurtulmuş olursunuz ama Valilik verdiği işi yapmadığınız için hakkınızda soruşturma açılması da gerekir yada oa benzer birşeyler eğer illa gitmek istemiyorsanız haftaya rapor almanız yada o okula gideceğiniz günler rapor almanız en mantıklısı,
zaten geç gönderen, göndermeyen vb. bir sürü öğretmen var bu sebeple önümüzdeki hafta yeni onay almak gerekecek anladığım kadarıyla o arada iptal dilekçeniz gelmişse onunda iptali yazılır, iş çözülür
ama buna kadar önümüzdeki hafta gitmeniz mantıklısı olacaktır.

Hocam başlama yazısı derken? Bizim formatörlüğe başladığımıza dair mi? Zaten biz başvurduk okul onayladı sonrada valilik onayladı. Başka bir şeyden mi bahsediyosunuz yoksa okul bir daha mı yazacak

repocket' Alıntı:
BTR için yeniden başvuru alınmalı ilkine kim başvurmuş ikinciye kim başvurmamış mühim değil,
tekrardan yayınlanıp başvuru almak lazım.

Belki adam ilkinde başvurdu ama ders seçildi şu anda istemiyor
yada belki ilkinde başvurmadı ama sınıf öğretmeni BTci oldu okuluna geldi ortada ders kalmadı yada bir sürü belki ama bunlar BT sınıfları ve Ftih okulları için yapılan görevlendirmeyi bağlamamalı işlem yapılacaksa sıfırdan yapılmalı ve sonu getirilmeli, e
eğer kimse sorarsa kişisel görüşüm bu yönde olacak.

rock' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
kily' Alıntı:
hocalarım ben iptal istemiştim gelen yazıda cumaya kadar başlama yazıları gönderilsin diyor benim verdğim dilekçeye yarına kadar cevaplanmazsa benim başlama yazım yazılmak zorunda mı??

yazılmazsa görevlendirme yükümlülüğünden kurtulmuş olurmuyum ??
Aslında kurtulmuş olursunuz ama Valilik verdiği işi yapmadığınız için hakkınızda soruşturma açılması da gerekir yada oa benzer birşeyler eğer illa gitmek istemiyorsanız haftaya rapor almanız yada o okula gideceğiniz günler rapor almanız en mantıklısı,
zaten geç gönderen, göndermeyen vb. bir sürü öğretmen var bu sebeple önümüzdeki hafta yeni onay almak gerekecek anladığım kadarıyla o arada iptal dilekçeniz gelmişse onunda iptali yazılır, iş çözülür
ama buna kadar önümüzdeki hafta gitmeniz mantıklısı olacaktır.

Hocam başlama yazısı derken? Bizim formatörlüğe başladığımıza dair mi? Zaten biz başvurduk okul onayladı sonrada valilik onayladı. Başka bir şeyden mi bahsediyosunuz yoksa okul bir daha mı yazacak

Evet hocam formatörlüğe başladığınıza dair :) ;

biliyorsunuz bizler KPSS'ye giriyoruz sonra tercihte bulunuyoruz,
bir yeri kazanıyoruz yani atanıyoruz,
o ilçe ve kuruma gidiyoruz ben geldim diyoruz ve onlarda ilçe milli eğitime
bu devletimin atadığı öğretmen bende başladı yazıyor;

aslında görevlendirmelerde de aynı durum sadece ama atandığınızda size sormadan yada ikaz edilmeden yazıyı yazan okul görevlendirmede bunu yapmıyor ikaz edilmeyi bekliyor;
Bu valimin görevlendirdiği öğretmen bende başladı yazacaklar sadece :)

kily' Alıntı:
repocket' Alıntı:

aynen ??
net bir tarih yada bilgi varmı??

bu arada ist_koord hocam puanlama ile öğretmenlik benzetmeni çok beğendim. :)
Malesef hocam net bir bilgi yok- yani en azından bende yok- ;

benzetmeyi .....Rehberlik becerileri ve Teknoloji öğretmede rehberlik becerileri alanında aldığım iki kurstada duymuştum kaynak ben değilim yani ama çok tutmuştum bende. :)

bdogretim' Alıntı:
Bütün illere bu yazı geldi sadece İstanbul' a mı gelmedi acaba? En azından nasıl bir yol izlenecek. Okullara yazı mı gelecek, yeni esaslara çalışın diye, yoksa yeniden mi görev talep dilekçeleri alınacak.
:? :? :?

Başvurular yenilensin. Ek-2 deki okuldan vazgeçtim sadece kendi okulumu yazacağım.Bence istekliler varsa onlar full o okula görevlendirilsin. Kalan olursa evi okulu yakın olanlar verilsin o okullara.

Ne olacaksa bir an önce belli olsun artık okulda eğitim öğretim yoğunlaşmaya başladı.

Kendi okulumda 22 saat dersim var. Kalan 8 saat fatih projesi okuluna gitmeme değecek mi? En azından ders saati sayısı 20 ve üstü olan öğretmenler btr olarak görevlendirilmemeli. Ayrıca görevlendirilen okullar için ayrılan günler esnek tutulmalı. Bütün planlamalar yapılmış tekrar bir kişi nedeni ile bütün öğretmenlerin ders programları değişmemeli.

BTR için İstanbul dan haber yok mu istanbul mem den kime sormamız gerekiyor bu konuyu

İstanbul BTR ile ilgili hala bir haber yok malesef! Bu arada formatörlük başladı ve acaba Formatör Öğretmen Yıllık Çalışma planını hazırlayıp okuluna veren var mı? Ben hazırlıyorum ama BTR olarak değişecekse görevimiz ne yapmamız gerekir bilen varsa cevap verirse sevinirim. Özellikle il koordinatörlerimizden biri okuyorsa!

Hocam bu göreve başladı yazısını. 2 okula görevlendirilenler 2 okulda da mı ayrı ayrı mı yazdıracak, ilçe mem bilgisayar sınav hizmetlerine mi gönderilecek yazı...

BBNET
Geri