klebsiella' Alıntı:
Ben genel olarak konuştum sadece İstanbul demiyorum, forumda araştırma yaparsanız değişik saatlerde çıkan formatör öğretmen arkadaşlara rastlarsınız.
Sayın öğretmenim,
"Biz 40 kişiyiz, birbirimizi biliriz." gibi bir söz vardı. Elbette, biliyoruz, bu durum Türkiye'nin her tarafında yaşanıyor.
Benim şahit olduğum iki olayı aktarayım.
Bir arkadaşımı okulda ziyarete gittim. BT sınıfında bulamadım.
-3. katta nöbette dediler.
-Formatörlüğü ne zaman bıraktın dedim.
Cevabı: Formatörlüğü bırakmadım. Müdürle anlaştık, ben nöbet tutuyorum. O da okul bitince gitrmeme göz yumuyor dedi.
--------------------
Başka bir formatör arkadaşımı ziyarete gittiğimde, BT sınıfında kuşların yuva yaptığını görünce,
- Bu kuşlara kendini nasıl sevdirdin, buraya yuva yaptılar
- Hocam bu bilgisayarlarla yapılacak bir şey yok, kaderlerine terkettim.
--------------------
Diyecek söz bulamıyorum. Ama formatör denince, bu olumsuz örneklerle anılmak hiç hoşuma gitmiyor, bu sizler içinde geçerlidir herhalde.
---------------------
klebsiella' Alıntı:
Yine formatörlük başvurusunda ek-2 lere okul yazmayan kişilerin ek-2 hanelerine okullar yazılıp o şekilde değerlendirmeye alınsın. Çünkü bizlerde çeşitli görev dağılımları geçmişte yaptık. Bunda en dikkat ettiğimiz husus önce başta eksiklikleri tamamlayıp eşit düzeye getirerek daha sonra adaletli ve insanları mutlu edici sistemli bir dağılım yapmak oldu. Bunu yapmak zordur fakat ancak bilişimci zekası ile olur. Bir tarihte 10 tane argeci ve müdürler bir olayı çözememişti bir bilişimci arkadaş öyle bir planlama yapmıştıki herkez amerikayı yeni keşfetmiş gibi sevinmişti.
Tahminimce tercihte bulunanlara tercih okulları verilecek, tercihte bulunmayanlara da hiç kimsenin istemediği okullar verilecek, nasıl olsa tercih etmemişler bu da her yere gidebilirim anlamına gelir.