İstanbul Okul Formatörlüğü

Kodla Büyü
repocket' Alıntı:
Hocam seçmeli oldu işte, iki okul sorununa tepki gösterilebilir fakat hala formatörlük isteyen-istemeyen kavgası yapılıyor. Ben istemeyeceğim ama isteyene de saygım sonsuz. Herkes başkasını baltalamak için değil kendisine göre sebeplerden dolayı karar veriyor.
ist_koord den ricam gönüllü başvuran formatör öğretmen sayısını buradan açıklayabilir mi? Çok merak ediyorum, formatörlüğü istemeyen öğretmenlerin oranı ne kadar?

- md. yrd. ile papaz oldum.
- boş olan dersleri bt sınıfına benim nezaretimde göndermeye çalıştı. reddettim.
- nöbet defterine beni boş ders için görevlendirildi diye yazmış. fotokopi çektim dilekçe yazdım şikayet ettim.
- şoruşturma başladı.
- okulum ilkokul oldu.
- müdürüm emekli oldu.
- bahsettiğim md. yrd. müdür vekili oldu.
- 2 yıldır norm fazlasıyım.
- il dışı isteyeceğim için il içi yazmadım.
- il dışında da kontenjan olmayınca başvuru yapamadım.
- Neyse formatörlük dilekçesini doldurayım dedim. Ders yok ekders alamıycaz. malum çoluk çocuk ekmek bekler.
- formatörlük dilekçemi görünce odasına çağırdı.
- hocam formatör olursan görevini yapacaksın, şunu yapacaksın, bunu yapacaksın. aklı sıra benden öc almaya çalışıyor.. sen misin beni şikayet eden misali.
- şimdi söylediklerini yazsam can sıkmaktan başka bir işe yaramayacak.
- bu akılsızları başımıza getirenler utansın.
- odasından çıktım memurumdan verdiğim dilekçeyi aldım o dakikada yırttım.
- kendimi dört duvar içinde sıkışmış ve yok olmaya yüz tutmuş görüyorum. psikoloji filan diplerde zaten.
- napalım ders çıkarsa çevrelerdeki okullardan dersime girer işime bakarım. belki bir iki web işi ya da farklı bir iş yaparım.
- bizi bu hale getirenlere hiç bir suretle hakkımı helal etmiyorum. Allah onları bildiği gibi yapsın.
- gün gelecek devran elbet dönecek....

bto80' Alıntı:
- md. yrd. ile papaz oldum.
- boş olan dersleri bt sınıfına benim nezaretimde göndermeye çalıştı. reddettim.
- nöbet defterine beni boş ders için görevlendirildi diye yazmış. fotokopi çektim dilekçe yazdım şikayet ettim.
- şoruşturma başladı.
- okulum ilkokul oldu.
- müdürüm emekli oldu.
- bahsettiğim md. yrd. müdür vekili oldu.
- 2 yıldır norm fazlasıyım.
- il dışı isteyeceğim için il içi yazmadım.
- il dışında da kontenjan olmayınca başvuru yapamadım.
- Neyse formatörlük dilekçesini doldurayım dedim. Ders yok ekders alamıycaz. malum çoluk çocuk ekmek bekler.
- formatörlük dilekçemi görünce odasına çağırdı.
- hocam formatör olursan görevini yapacaksın, şunu yapacaksın, bunu yapacaksın. aklı sıra benden öc almaya çalışıyor.. sen misin beni şikayet eden misali.
- şimdi söylediklerini yazsam can sıkmaktan başka bir işe yaramayacak.
- bu akılsızları başımıza getirenler utansın.
- odasından çıktım memurumdan verdiğim dilekçeyi aldım o dakikada yırttım.
- kendimi dört duvar içinde sıkışmış ve yok olmaya yüz tutmuş görüyorum. psikoloji filan diplerde zaten.
- napalım ders çıkarsa çevrelerdeki okullardan dersime girer işime bakarım. belki bir iki web işi ya da farklı bir iş yaparım.
- bizi bu hale getirenlere hiç bir suretle hakkımı helal etmiyorum. Allah onları bildiği gibi yapsın.
- gün gelecek devran elbet dönecek....

http://www.youtube.com/watch?v=rTfiAr0W8JE

ygencay Hocam onu belirtmeyenlerden Allah razı olsun kimin ne mal olduğunu anladık, meğer ne çok yalancı varmış sağımızda solumuzda. 1 sarı yılan müdür yardımcısı 1 maskeli surat müdür 1 yavşak zümre daha ne olsun:)

Vallahi ben de istemedim formatörlüğü. Derdimiz azdı, 2 okula bak demeye başladılar. Artık seneye her gün 1 okula git derler. Neyseki bu yıl zorunlu değildi. Ama çok merak ediyorum 6 saat dersle beni ne yapacaklar :?:

okadda' Alıntı:
repocket' Alıntı:
Hocam seçmeli oldu işte, iki okul sorununa tepki gösterilebilir fakat hala formatörlük isteyen-istemeyen kavgası yapılıyor. Ben istemeyeceğim ama isteyene de saygım sonsuz. Herkes başkasını baltalamak için değil kendisine göre sebeplerden dolayı karar veriyor.
ist_koord den ricam gönüllü başvuran formatör öğretmen sayısını buradan açıklayabilir mi? Çok merak ediyorum, formatörlüğü istemeyen öğretmenlerin oranı ne kadar?
Zaten listeyi istbilfor.org adresinde yayınlıyoruz biliyorsunuz ayrıca bir istatistiki veri açıklanacağını sanmıyorum ama merak eden arkadaşım il milli eğitime buyururlarsa orada öğrenmeleri konusunda yardımcı olmaya çalışırım.

gmaslan' Alıntı:
Vallahi ben de istemedim formatörlüğü. Derdimiz azdı, 2 okula bak demeye başladılar. Artık seneye her gün 1 okula git derler. Neyseki bu yıl zorunlu değildi. Ama çok merak ediyorum 6 saat dersle beni ne yapacaklar :?:
:)
6 saat dersle sizi birşey yapmak kimin derdi olacka merak ediyorum

a) duyarlı bir adamsa okul müdürünün ilçeye soracaktır bu adam ne olacak diye
b) ilçede özlük ve atamaya bakan şefin ne yapabiliriz diye ilçedeki diğer okulların bt derslerini inceleyip duracaktır.
c) duyarlı bir adamsa ilçede ki şube müdürü bu adama başka okula aldırabilirmiyiz diye bakacaktır

d) böyle bir seçenek bulunamadı :)

il mem ilçeye sorar "sıkıntı var mı"
cevap "yok sayın müdürüm, müdür yardımcım, şube müdürüm planlamalarımızı yapıyoruz yanlız bizde bt öğretmenlerine ders yok ne yapalım"

cevap "ilçe içinde çözün ne yaparsanız yapın."

harbi cesur ve duyarlı bir ilçe müdürü yada şube müdürü varsa il mem'e cevap verir "ama sayın müdürüm ders yok ne yapalım"
maaş karşılığı kadar idari görev verin 6 saat dersi varsa 9 saat idari görev verin okulda kalsın okulun işlerini yapsın

ilçe müdürü yada şube müdürü sisteme uygun bir adamsa elbette iyi düşündünüz müdürüm hem okuldaki bilgisayar işleride hallolur.
SAĞOLUN MÜDÜRÜM der ve diyalog biter
umarım siz daha toz pembe ve daha farklı birşey beklemiyorsunuzdur.

Sayın arkadaşlar biz hala branşımızın seçmeli olmasından dertliyiz, ortak tepki gösterezsek ayaklar altında ezileceğiz. Gelin birlik olalım bakanlığa sürekli mail atalım, görüşme yapalım ama birşeyler yapalım.. yarın daha da kötü olabilir halimiz.

sn ist_koord,

Formtörlük görevlendirme başvuru dilekçesinde bir çokları uyanık geçinip ek-2 leri boş bıraktı.

Usule uygun davranıp E-2 leride yazanlara umarım ek-2 ler kilitlenmez.

En doğrusu her liseye o çevredeki okullardaki öğretmenleri dönüşümlü 1 gün görevlendirmek.

İstanbulda buna imkan var. Bu veriler de ilçedeki eğiticilerden alınabilmektedir.

Valla aslında bunları söyleyip olaya çomak sokmak istemem fakat her bir şeye bizi yazıyorlar. Sonra diğer formatör arkadaşlardan öyle zaman oluyor ilçe içinde görevlendirme yazdırıyoruz fakat ilden yada daha yukarıdan verilmiş görevlerde ilçenin görevlendirdiği diğer kişiler bu iş bizim değil deyip yardımcı olmuyor. Böylelikle işin kilitlendiği adam duruma göre sabah 7 akşam 9 uğraşabiliyor.

Bu e-konferansda başıma geldi bir allahın kulu yardım etmedi. Sana kitlenmiş deyip bir gün idare etmeye bile çalışmayıp tabana kuvvet kaçtılar.

2. okul görevlendirmeleri tek formatör deyil de o okula yakın bir kaç formatörün görevlendirmesi ve planlamayı da birlikte yapması ve 2 okul olan lisenin müdürüne sunması şeklinde olursa güzel olur. lisenin müdürüne hesap verilebilirlik olduğu için aradaki planlamalarda daha düzgün olur. Ayrıca kimsenin hakkıda kimseye geçmemiş olur. Herkezin üzerine düşeni yapması beklenir.

Bunun dışındaki yöntem ise liseler 2. okul görevlendirmeleri olmadan bir okuldaki iki bilişimcinin birinini liseye gitmesiyle şeklinde çözülebiliyorsa yine doğru bir şekil olur.

e-konferans' Alıntı:
En doğrusu her liseye o çevredeki okullardaki öğretmenleri dönüşümlü 1 gün görevlendirmek.

en doğrusu her liseye bir bir öğretmen ataması olmaz mı sayın hocam?? madem ki ihtiyaç var, bekleyen binlerce de mezun var..

e-konferans' Alıntı:
sn ist_koord,

Formtörlük görevlendirme başvuru dilekçesinde bir çokları uyanık geçinip ek-2 leri boş bıraktı.

İstanbulda buna imkan var. Bu veriler de ilçedeki eğiticilerden alınabilmektedir.

Valla aslında bunları söyleyip olaya çomak sokmak istemem fakat her bir şeye bizi yazıyorlar. Sonra diğer formatör arkadaşlardan öyle zaman oluyor ilçe içinde görevlendirme yazdırıyoruz fakat ilden yada daha yukarıdan verilmiş görevlerde ilçenin görevlendirdiği diğer kişiler bu iş bizim değil deyip yardımcı olmuyor. Böylelikle işin kilitlendiği adam duruma göre sabah 7 akşam 9 uğraşabiliyor.

Bu e-konferansda başıma geldi bir allahın kulu yardım etmedi. Sana kitlenmiş deyip bir gün idare etmeye bile çalışmayıp tabana kuvvet kaçtılar.

2. okul görevlendirmeleri tek formatör deyil de o okula yakın bir kaç formatörün görevlendirmesi ve planlamayı da birlikte yapması ve 2 okul olan lisenin müdürüne sunması şeklinde olursa güzel olur. lisenin müdürüne hesap verilebilirlik olduğu için aradaki planlamalarda daha düzgün olur. Ayrıca kimsenin hakkıda kimseye geçmemiş olur. Herkezin üzerine düşeni yapması beklenir.

Bunun dışındaki yöntem ise liseler 2. okul görevlendirmeleri olmadan bir okuldaki iki bilişimcinin birinini liseye gitmesiyle şeklinde çözülebiliyorsa yine doğru bir şekil olur.

Evet ya bunu ben de de gördüm bugün. Oradaki iki kişi zaten zorunlu değilmiş orayı doldurmak diyerekten hep boş bırakmış. Benim dilekçede 3 tane okul yazmıştım. İnşallah bu duruma yazan yazmayan diye bakmazlar. Ben yazmak zorunlu diye yazdım çok istediğim için değil. Çünkü ikinci okula görevlendirilebilme ihtimalini duyan müdürüm biraz işe soğuk baktı.

esilasoul' Alıntı:
btcikız' Alıntı:
bu yıl istanbulda formatörlüğü isteğe bırakanı tebrik etmek lazım.. sonunda kurtuldum şu beladan.. ek dersine de lanet olsun herşeyine de..
:alkis: aynen

Ben de formatörlüğü kesinlikle istemeyenlerdenim. Maddi olarak herkes gibi beni de zor duruma sokacak, belki ders sıkıntısı yaşıyacam ancak yine de istemiyorum formatörlük saçmalığını

ist_koord' Alıntı:
gmaslan' Alıntı:
:)
6 saat dersle sizi birşey yapmak kimin derdi olacka merak ediyorum

a) duyarlı bir adamsa okul müdürünün ilçeye soracaktır bu adam ne olacak diye
b) ilçede özlük ve atamaya bakan şefin ne yapabiliriz diye ilçedeki diğer okulların bt derslerini inceleyip duracaktır.
c) duyarlı bir adamsa ilçede ki şube müdürü bu adama başka okula aldırabilirmiyiz diye bakacaktır

d) böyle bir seçenek bulunamadı :)

il mem ilçeye sorar "sıkıntı var mı"
cevap "yok sayın müdürüm, müdür yardımcım, şube müdürüm planlamalarımızı yapıyoruz yanlız bizde bt öğretmenlerine ders yok ne yapalım"

cevap "ilçe içinde çözün ne yaparsanız yapın."

harbi cesur ve duyarlı bir ilçe müdürü yada şube müdürü varsa il mem'e cevap verir "ama sayın müdürüm ders yok ne yapalım"
maaş karşılığı kadar idari görev verin 6 saat dersi varsa 9 saat idari görev verin okulda kalsın okulun işlerini yapsın

ilçe müdürü yada şube müdürü sisteme uygun bir adamsa elbette iyi düşündünüz müdürüm hem okuldaki bilgisayar işleride hallolur.
SAĞOLUN MÜDÜRÜM der ve diyalog biter
umarım siz daha toz pembe ve daha farklı birşey beklemiyorsunuzdur.

bdogretim' Alıntı:
e-konferans' Alıntı:
sn ist_koord,

sayın hocam belki de uyanıklık değildir bu davranışın sebebi.. 2 okulda görevlendirmeye tepki olarak bu şekilde davranılmıştır..

Arkadaslar ben tercih listesini bos birakmistim ama ilginctir ki bugun MEB den aradilar bir tane tercihi doldurmak zorundasiniz dediler..Ekstradan bir tane okulu yazdik bakalim..

hugo4545' Alıntı:
Formatörlükler ne zaman sonuçlanır? Pazartesiye yetişir mi?
zor
siz pazartesi itibarıyla formatör olarak iş başı yapın hocam
sonra idarenizle ek ders problemi yaşarsınız
okulda durmadınız diye size sorun çıkarırlar

klebsiella' Alıntı:
Arkadaslar ben tercih listesini bos birakmistim ama ilginctir ki bugun MEB den aradilar bir tane tercihi doldurmak zorundasiniz dediler..Ekstradan bir tane okulu yazdik bakalim..
Ben de boş bıraktım. Yazsak da yazmasak da değişen birşey olmayacak. Ama bana o tarzda bir dönüt gelmedi. İhtiyaç halinde zaten en yakından itibaren görevlendirecekler...

Kaiser Soze' Alıntı:
hugo4545' Alıntı:
zor
Gecen sene formatorluk belli olmamisti ve saat 15;00 da ciktigim icin ilk haftanin ek dersini bana yazmamislardi ,icimizde boyle bir saat icin sorun ciikaran mudur yardimcilari var malesef...

her sene ilçemde ki öğretmenlere yazınız gelmese de gelmiş gibi görevinize başlayın diye söylüyorum
çıkacak sorunların önüne geçiyoruz
yazı nasılsa geriye dönük geliyor

arkadaşlar formatörlük görevlendirmesi yine 6 aylık mı yapılyıor bu yıl yoksa senelik mi? değişiklik var mı bilgi verebilir misniz?

klebsiella' Alıntı:
Kaiser Soze' Alıntı:
hugo4545' Alıntı:
zor
Gecen sene formatorluk belli olmamisti ve saat 15;00 da ciktigim icin ilk haftanin ek dersini bana yazmamislardi ,icimizde boyle bir saat icin sorun ciikaran mudur yardimcilari var malesef...
Ek ders kesme cezası sadece formatörlere değil, her öğretmene verilir. Mesai saatleri içinde görev yerinizde yoksanız ek dersin kesilmesi de doğaldır.

dibler' Alıntı:
arkadaşlar formatörlük görevlendirmesi yine 6 aylık mı yapılyıor bu yıl yoksa senelik mi? değişiklik var mı bilgi verebilir misniz?
ölene kadar!!!
Yahu böyle yazınca diyorum ki, bu mu öğretmenlere rehberlik edecek. Biraz okuyun ve öğrenin Görevlendirmeler en fazla 6 aylık olur.

Fatih ilçesiyle ilgili bilgisi olan varmı şu saat itibari ile hala okula yazı gelmedi.İlçenin hatası inşallah kabak bizim başımıza patlamaz:(

HASGUL' Alıntı:
Fatih ilçesiyle ilgili bilgisi olan varmı şu saat itibari ile hala okula yazı gelmedi.İlçenin hatası inşallah kabak bizim başımıza patlamaz:(
Hocam zor değil, bir telefon aç ilçeye formatörlük yazısını göndermemenizin nedenini öğrenebilirmiyim de. Aldığın cevaba göre okul müdürüne dilekçeni kayıt altında ver. Sonuç %100 başarı.

BBNET
Geri