'Çığır açacak' denilen Fatih Projesi yarı yolda kaldı"

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dideban
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
akıllı tahta bence iyi bir fikir ama tablet olmamalıydı.

habere gelince:yalancı çoban misalı 10 yıldır o kadar hükümet yanlısıydınız ki şimdi doğru bile olsa insanın inanası gelmiyor.
 
ysartemur' Alıntı:
turhan287' Alıntı:
Bu habere inanlar öğretmen gözüyle değil de siyasi gözle bakıyorlar. Acaba o haberi yapanlar önceden olsa yaparmıydı, paylaşanda önceden olsa paylaşırmıydı? Yazık benim okulumda hiç böyle değil çok güzel gidiyor işler.

Teklifim şu: Projenin içini değiştirelim. Tablete bu kadar bel bağlamanın neticesi hayal kırıklığı olur. Talebe-öğretmen, kitap-defter ve kalem ilişkisini kırıp atmak bana doğru gelmiyor; normaldir, mürtecîyiz ne de olsa... mayıs 2013

http://www.zaman.com.tr/ahmet-turan-alk ... 87250.html


b,rde bunu okuyun isterseniz
http://www.zaman.com.tr/iskander-pala/f ... 48388.html
Zaman Hep doğruyu yazdı.
 
hepimiz bu konuda hemfikiriz, Etkileşimli Tahtalar olumlu Tabletler gereksiz.
bazı arkadaşlarında dediği gibi bunun böyle olduğunu hükümette biliyordu, öğrenci bundan sonra çanta taşımayacak dediler tablet dağıtmak için kılıf uydurdular, kalemsiz kitapsız eğitim olmaz bunu her öğretmen çok iyi bilir, tabiki hükümette biliyordu, demekki bu iş için birilerini zengi etmek istediler, ama mum yatsıya kadar yandı ve söndü, yada mumun fazla dayanmayacağı ayan olunca mum söndürüldü!
Fatih tamamen çöpe atılmadan ortaokullarada E.T. lar kurulsaydı bari.
 
harun erdem' Alıntı:
haberi kim yaparsa yapsın FATİH projesi tam bir fiyasko, eğitime katkıdan çok zararı var. Ama bir yararı var öğrenciler teneffüslerde artık şımarmıyorlar, sınıflarında tabletten oyun oynuyorlar :D


:+1: Samanyolu taraflı yayın yapıyor ama doğru olan fiyasko. bence "akıllı tahta evet" "tablet hayır". bu arada devletin kendi telefon şirketi olmazsa ihaleyi alanın
( Altyapıyı kurmadan millete hızlı İnternet diye yutturan şirketin) okullar hiçççç te umrunda olmaz.
 
giden milli servete mi yanarsın harcanan zamana mı. bilgisayar öğretmenlerine bir anket uygulansa %90 ı projenin hayata geçmesi konusunda olumsuz görüş belirtirdi ve deneme yanılma yapmadan milyonlar harcanmadan bu proje başlamadan son bulurdu. belkide daha iyisi için kafa yorulurdu.
 
Seredar' Alıntı:
Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçelinin konuşması Montaj oluyor da.Niye Başbakanın ses kayıtları kesin diye hemen atlanılıyor.Bence sende tek taraflı bakmayı bırak gözünü seveyim.
sisss' Alıntı:
Seredar' Alıntı:
Kılıçdaroğlu Konuşması [MONTAJ] :!:
http://www.youtube.com/watch?v=S8W4AS-cHQo

Devlet Bahçeli Konuşması [MONTAJ]:!:
http://www.youtube.com/watch?v=Sy9o1MH-1LY

Paralel Yapının ses kayıtları[KESİN GERÇEK !] :idea: :wink:

kendinin bile inanmadığın şeyler şurda yazıp durma gözünü seveyim

al sana yeni kayıt https://www.youtube.com/watch?v=IeDqffk92zs

BU MONTAJ MI DEĞİL Mİ? İyi düşün başbakan yarın evet aradım diyebilir
 
Birde bilişimci olacaksın tek taraflı konuşmayı montaj yapmaya ne var sende yapabilirsin. Burada ikili konuşma var öyle kolay olsaydı Obamanın şimdiye kadar ne kadar ses kaydı çıkardı. Artı montaj olsaydı başbakan seçim meydanlarında gür sesiyle tib den belgeleri ister bak oğlum bu saatte şurda kızım şurda. Meydanlarda kullanmazmıydı başbakan gibi biri. Biraz düşün.
 
tablet işine hiç girilmeseydi iyiydi. tabletlere verilecek parayı, her sınıfa (kasa+fare+klavye+ses sistemi) portatif kilitli dolap+ akıllı tahta seti yapsalar daha iyiydi. tableti dağıtılan arkadaşlar dersleri nasıl işliyor, öğrenciler şarjım bitti falan demiyor mu derste :D
 
Seredar' Alıntı:
Kılıçdaroğlu ile Bahçelinin seslerinin montaj olduğunu nerden anladın :?:
Bu işler birebir yapılabiliyor demek ki.Ya da montaj değillerse Bahçeli ile Kılıçdaroğlu bunları gerçekten söylediler.

uluslarası bir firma bulamadılar 50 dolarlık bir adam buldular montaj diyen onu da eline yüzüne bulaştırdılar. Peki Tübitak inceleyemiyor mu 5 dakikalık iş.
Bırakın kardeşim "başbakan halifedir alması normal hatta dinen caizdir diye fetva almıştır" diyin daha mantıklı bulayım sizi :D

sen onu söyle en son eklediğim ses kaydı montaj mı bir cevap alabilir miyim? En azından bir kayıt altına alalım.
 
Seredar' Alıntı:
Linki tıklamadım bile.Karşılıklı ses zormuşta adamlar 34 yıl öncesinden montajdan bahsediyorlar.Sen hala ses düzenleme için nero ya da movi maker mi kullandıklarını sanıyorsun.
Soruna gelince ne olacak .Montaj diyenleri fişleyecekmisin

sisss' Alıntı:
Seredar' Alıntı:
Kılıçdaroğlu ile Bahçelinin seslerinin montaj olduğunu nerden anladın :?:
Bu işler birebir yapılabiliyor demek ki.Ya da montaj değillerse Bahçeli ile Kılıçdaroğlu bunları gerçekten söylediler.

uluslarası bir firma bulamadılar 50 dolarlık bir adam buldular montaj diyen onu da eline yüzüne bulaştırdılar. Peki Tübitak inceleyemiyor mu 5 dakikalık iş.
Bırakın kardeşim "başbakan halifedir alması normal hatta dinen caizdir diye fetva almıştır" diyin daha mantıklı bulayım sizi :D

sen onu söyle en son eklediğim ses kaydı montaj mı bir cevap alabilir miyim? En azından bir kayıt altına alalım.
emmoğlu bir kere montajın anlamanı biliyosun değil mi montaj olması için daha önce o kelimeleri kullanmış olmaları gerekiyor. Fişlemeyi siz iyi bilirsiniz bak başbakan a demeden ağzınızı açamıyorsunuz. bırak montaj demeyi videoyu bile açamıyorsun. Neyse benden bu kadar ben görevimi yaptım Allah doğruyu gösterir inşallah geç olmadan :D
 
turhan287' Alıntı:
Bu habere inanlar öğretmen gözüyle değil de siyasi gözle bakıyorlar. Acaba o haberi yapanlar önceden olsa yaparmıydı, paylaşanda önceden olsa paylaşırmıydı? Yazık benim okulumda hiç böyle değil çok güzel gidiyor işler.
Hocam tabletlerle neler yapıyorsunuz merak ettim doğrusu, okulda nasıl kullanıyorsunuz da bu kadar memmunsunuz
 
bu işin ak la karayla alakası yok. tablet işi külleyin zarar. tabi birilerin zararı birilerinin köşeyi dönmesi demek. elbette bu işte 4 köşeyi birden dönen olmuştur. tahtaya evet tablete hayır
 
cehcah' Alıntı:
sırf akp ve başbakana inat olsun diye tabletlere de karşı çıktınız ya bu zihniyetten her şey beklenir. Ama tablet verilmeyince de bazıları ağlıyor bize neden yok diye, hani gereksizdi.

Deve misali boynun neden eğri diye sorulmaz bu zihniyete.
be zihniyetsiz adam, biz tablet bize niye verilmiyor derken, tabletler ile ilgileneceğimiz için, tabletlerle ilgili sorunlarda öğrencilerin gerisinde kalmamamız için istiyoruz, sen akparti üyesimisin bilişim öğretmenimi.
 
buradaki siyasi tartışmalardan beri durarak demek istiyorum ki tabletler şimdilik bir yana dursun akıllı tahtalar çok kullanışlı oldu. Bilişim öğretmeni değilim ama eskiden okulda bir projeksiyon vardı ve diğer arkadaşlarla yarışa giriyorduk ders işlemek için projeksiyonla.Ayrıca yayın evleri akıllı tahtaya uyumlu eserler hazırlamaya başladı ki zaman içerisinde bunlar da yayılacak.İçerik olarak sürekli artmaya başlaması zaman içerisinde bunu olumlu olduğunu gösterecek.
Tabletler konusuna gelince onun kullanışlı hale gelmesi biraz zaman alacak diye düşünüyorum.Yine yayınevleri bu kadar tabletin dağıtıldığı ülkede eğitimle ilgili uygulamaları hazırlamaya başlamışlardı bile.Buna kayıtsız kalamazlar. Ayrıca gereksizse neden dershaneler kayıt yaptıran herkese tablet veriyor. Bence FATİH projesinin güzelliği zaman içerisinde daha da anlaşılacak.Ben çok memnunum.Hemen hemen de her ders kullanıyorum.
 
Tablet işi gereksizdi. Akıllı tahta iyi oldu. Zararın neresinden dönülürse kardır.

Diğer dünya ülkeleri projenin gidişatını izleyip aynen kopyalamak istiyorlardı. Böylece devrim arabalarında yaptığımız gibi bir işin nasıl "yapılamayacağını" hakkıyla da göstermiş olduk. :P
 
Haber kaynağının niyeti belli olmakla birlikte ben de en başından beri akıllı tahtaya taraf ama tablete karşıydım.
 
cehcah, bu saatten sonra sırf a.k. partisine inat olsun diye tabletlere karşıyım kardeş.
 
cehcah' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
cehcah' Alıntı:
sırf akp ve başbakana inat olsun diye tabletlere de karşı çıktınız ya bu zihniyetten her şey beklenir. Ama tablet verilmeyince de bazıları ağlıyor bize neden yok diye, hani gereksizdi.

Deve misali boynun neden eğri diye sorulmaz bu zihniyete.
be zihniyetsiz adam, biz tablet bize niye verilmiyor derken, tabletler ile ilgileneceğimiz için, tabletlerle ilgili sorunlarda öğrencilerin gerisinde kalmamamız için istiyoruz, sen akparti üyesimisin bilişim öğretmenimi.


zihniyetsiz sensiz, bizim zihniyet ülkeyi çağ atlattı,sizin zihniyet habire eleştir bir şey yapma. Tabletin artısı eksisi tartışılır ancak gereksiz demek, ancak hazmedememenin bir dışa yansımasıdır. Bu zihniyete kara tahta çok bile.
olay bizim zihniyet sizin zihniyet olayıdeğil karedeş, ben enson seçimde akpartiye oy verenlerden biriyim şimdiye kadarki tüm tartışmalarda erdoğanın leyhine konuştum takip edebilirsen yorumlarıma bakabilirsin, ama artık erdoğanın pislikleri su yüzüne çıktı, göz göre göre destek vermem veremem, eğerki kendi pislikleri ortaya çıkmadan savcıarı polisleri görevden alsaydı yinede iyi niyetli düşünebilirdim ama belliki bir pisliği var, ak pariye inat olsun diye tabletler gereksiz demiyorum gereksiz olduğu için gereksiz diyorum.
 
Akıllı Tahta ve Hızlı Internet için... :++:
Tablet (Şu an için erken safha) hayır...
 
türkiyedeki tüm sınıflara projeksiyon cihazı sunmadan.akıllı tahta ve tablet aşamasına geçilmek istemenmesi zaten mantıklı değildi.Hayatta herşey aşama aşamadır.Projeksiyonla eğitim verilmeyen sınıflarda,projeksiyona zarar verilmemesi gerektiğini çocukların bilinç altına kazandırmadan daha üst düzeyde eğitim materyalini kullanmak bizim ülkemizde bence zordu.tahtaya tükürenmi dersin wireless telini koparanmı dersin akılllı taahta kilitlerini kıranmı dersin.akıllı tahtayı çalanlarmı dersin.daha tabletten bahsetmiyorum.MEB olarak önce projeksiyon koyacaktın her sınıfın tavanına ve her sınıfa bir bilgisayar verecektin.Öğretmeni öğrencisi bu şekilde materyal kullanımına alışacaktı.Öğrenciler sınıflara konulacak cihaz ve pclere zarar vermemesi gerektiğini öğrenecekti.Öğretmenin pc ortamında ders anlatması yavaş yavaş teşvik edilecekti.Bu arada akıllı tahta ve tablet olayları halleddilecekti.basacaktın her sınıfa akıllı tahta her öğrenciye tableti bence daha verimli olunurdu.
 
bilgekaan' Alıntı:
geceyolcusu2002' Alıntı:
caylakcekirge' Alıntı:
Akıllı Tahta ve Hızlı Internet için... :++:
Tablet (Şu an için erken safha) hayır...
:++: :++:
Aynen şu an için katılıyorum.
Ama bu haberi yapanlarında neden dersanelerinde tablet dağıttığını sormadan da edemiyorum


Reklam ve müşteri çekmek için olabilir mi acaba???
 
Bazı insanlarda beyin olmadığını düşünmeye başladım ya da olanı kullanmıyorlar...Düşüncen ne olursa olsun ortada tabletlere boşuna para harcandığı gerçeği var bunu inkar etmeyin bari...
 
a.k. partisinin isi gücü şov arkadaslar. Ogretmenin ekonomik durumu yerlerde ama elinde tablet var. Ayranimiz yok icmeye faytonla gidiyoruz s.cmaya hesabi.
 
qwerty1986' Alıntı:
tablet işine hiç girilmeseydi iyiydi. tabletlere verilecek parayı, her sınıfa (kasa+fare+klavye+ses sistemi) portatif kilitli dolap+ akıllı tahta seti yapsalar daha iyiydi. tableti dağıtılan arkadaşlar dersleri nasıl işliyor, öğrenciler şarjım bitti falan demiyor mu derste :D
yok hocam hiç demiyolar. tabletler çalışmıyo ki .çoğu kırıldı döküldü. yalnız general mobile vestele göre biraz umut verici gibi. zaman gösterecek ama vesteller çöpe
 
Eğitimde gelinen nokta ortada. Kalitesiz öğrenci, itibarsız öğretmen rant kapısına dönmüş saçma sapan projeler. Ben lafa değil icraata bakarım.
 
BBNET
Geri
Üst