YOS 26-27 yeni görevlendirme esasları

Kodla Büyü
Tutmak istemiyorum zaten ama tutacaksın dediklerinde resmi yazısı filan yok herhalde zaten sistem üzerinden isteselerde ücret veremiyorlar
O da var. Sendika yardımcı olur mu? Ya da mahkeme süreci nasıl olur angarya iş sürecinde onu da bilmek lazım aslında. Ücreti verilmeyen işi zorla yaptıramazlar diye düşünüyorum ama işte onlar öyle düşünür mü?

O da var. Sendika yardımcı olur mu? Ya da mahkeme süreci nasıl olur angarya iş sürecinde onu da bilmek lazım aslında. Ücreti verilmeyen işi zorla yaptıramazlar diye düşünüyorum ama işte onlar öyle düşünür mü?
Sendikam yok ama hem kulüp, hem nöbet vermek isteyeceklerdir kurul toplantısında muhtemelen. Yasal dayanağım ücret verilemeyeceği için görev almak istemiyorum diye belirtmek ama bakalım

Arkadaşlar, Ek ders yönetmeliğini ve YOS Görevlendirme yazılarını dikkatli bir şekilde okursanız, sorularınızın cevapları var. Haklarımızı bilmeden yorum yaparak bir sonuca ulaşamayız.
Haklarımızı sırasıyla anayasa, yasa, yönetmelik, yönerge, genelge ve resmi yazılar üzerinden aramalıyız.
Yoksa nöbet, egzersiz, kurs, rehberlik, kulüp vb. konularda iş bilmez idareciler istedikleri gibi işlemler yaparlar.

Ek ders yönetmeliği, Danıştay kararı, YOS görevlendirme esaslarına göre;
1-Full dersin varsa nöbet verebilirler ve ek dersini alırsın, (Full dersinin olduğu gün yoksa nöbet tutamazsın)
2-Kurs, egzersiz, kulüp okul saatleri dışında yapıldığı için alabilirsin ve ek dersini alırsın.
3-Sınıf öğretmenliğini full dersinin olduğu gün dışında YOS görevi nedeniyle fiilen yapamayacağın için görev verilemez ve ek ders alamazsın.

Son düzenleme:
kulüp çalışmaları gerekli görülürse ders saatlerinde de yapılır. gerekli hallerin ne oldupu yönetmelikte açıkça belirtilmediği için idare karar verir. ulaşım engeli, iklim şartları vb birsürü durum var. idsre bunları isterse göz önünde bulundurur. boş ders olmasına gerek yok. kulüp çalışması boş ders çalışması değildir. o saatte deftere kulüp çalışması yazılır. yos öğretmeninin o gün yos görevi varsa kulüp dersine giremez ve ekders alamaz. tüm gün dersi varsa ozaman kulüp yapar ekders alır. haftada bir gün bile sınıf öğretmenliği yapılsa sınıf ekdersi alınır. siz hiç idari izinin çok olduğu haftalarda sadece bir gün ders oldu diye sınıf ekdersinin kesildiğini gördünüzmü? kesen neye göre kesecek? rica ederim desteksiz sallamayın artık. kanıtlayamadığınız iddaalar duygu ve düşünceye giriyor.

Arkadaşlar, Ek ders yönetmeliğini ve YOS Görevlendirme yazılarını dikkatli bir şekilde okursanız, sorularınızın cevapları var. Haklarımızı bilmeden yorum yaparak bir sonuca ulaşamayız.
Haklarımızı sırasıyla anayasa, yasa, yönetmelik, yönerge, genelge ve resmi yazılar üzerinden aramalıyız.
Yoksa nöbet, egzersiz, kurs, rehberlik, kulüp vb. konularda iş bilmez idareciler istedikleri gibi işlemler yaparlar.

Ek ders yönetmeliği, Danıştay kararı, YOS görevlendirme esaslarına göre;
1-Full dersin varsa nöbet verebilirler ve ek dersini alırsın, (Full dersinin olduğu gün yoksa nöbet tutamazsın)
2-Kurs, egzersiz, kulüp okul saatleri dışında yapıldığı için alabilirsin ve ek dersini alırsın.
3-Sınıf öğretmenliğini full dersinin olduğu gün dışında YOS görevi nedeniyle fiilen yapamayacağın için görev verilemez ve ek ders alamazsın.
Hocam yazdıklarınıza aynen katılıyorum da kafa karıştıran konu ,artık ek derslerin mebbiste tek elden yapılması.Dersimizin full olduğu günde yaptığımız ek görevlerin ek dersini mebbis işleyecekmi ?
O algoritmayı eklemişlermidir hiç zannetmiyorum.Biz ne kadar durumu anlatsakda idareciler mebbis kabul etmiyo,işlemiyo diyecek gibi geliyor.

Hocam yazdıklarınıza aynen katılıyorum da kafa karıştıran konu ,artık ek derslerin mebbiste tek elden yapılması.Dersimizin full olduğu günde yaptığımız ek görevlerin ek dersini mebbis işleyecekmi ?
O algoritmayı eklemişlermidir hiç zannetmiyorum.Biz ne kadar durumu anlatsakda idareciler mebbis kabul etmiyo,işlemiyo diyecek gibi geliyor.
YEĞİTEK kabul ettiğine göre Personel Genel Müdürlüğü de sistem engelini kaldıracaktır. Ortada yargı kararı var.

kulüp çalışmaları gerekli görülürse ders saatlerinde de yapılır. gerekli hallerin ne oldupu yönetmelikte açıkça belirtilmediği için idare karar verir. ulaşım engeli, iklim şartları vb birsürü durum var. idsre bunları isterse göz önünde bulundurur. boş ders olmasına gerek yok. kulüp çalışması boş ders çalışması değildir. o saatte deftere kulüp çalışması yazılır. yos öğretmeninin o gün yos görevi varsa kulüp dersine giremez ve ekders alamaz. tüm gün dersi varsa ozaman kulüp yapar ekders alır. haftada bir gün bile sınıf öğretmenliği yapılsa sınıf ekdersi alınır. siz hiç idari izinin çok olduğu haftalarda sadece bir gün ders oldu diye sınıf ekdersinin kesildiğini gördünüzmü? kesen neye göre kesecek? rica ederim desteksiz sallamayın artık. kanıtlayamadığınız iddaalar duygu ve düşünceye giriyor.
Sınıf ek dersi alınmasındaki sorun şu; Ortaokulda 1 saat rehberlik dersi var zaten. Lisede ise dersi yok. Sınıf öğretmenliği haftalık bütün olarak düşünülmelidir.
İdareniz kabul ediyorsa ortaokulda 1 saat rehberlik dersine girersin, hafta boyu YOS olduğun için sınıfın hiçbir işiyle ilgilenmezsin ve ek dersini alırsın. Lisede ders de yok nasıl olacak, YOS'ken rehberlik ne zaman yapılacak?

rehberlik dersi olmayan öğretmenler sınıf ekdersi almıyormu? sınıf öğretmenliği ders saatleri içinde yapılır diye bir madde mi var? siz yine düşünceden bahsediyorsunuz, buarada bu düşünceye katılıyorum ama mevzuat böyle demiyor. mevzuata bağlı kalmaktan başka şansımız yok. sizin gibi yoruma girdikleri için nöbet kulüp vb öğrermenin asli görevimidir değilmidir tartışması yüzünden 1 yıllık ekders gitti hocam. mevzuatta hepsi yazıyor zaten. yorum kapısını açarsanız peşinden neler neler geliyor

rehberlik dersi olmayan öğretmenler sınıf ekdersi almıyormu? sınıf öğretmenliği ders saatleri içinde yapılır diye bir madde mi var? siz yine düşünceden bahsediyorsunuz, buarada bu düşünceye katılıyorum ama mevzuat böyle demiyor. mevzuata bağlı kalmaktan başka şansımız yok. sizin gibi yoruma girdikleri için nöbet kulüp vb öğrermenin asli görevimidir değilmidir tartışması yüzünden 1 yıllık ekders gitti hocam. mevzuatta hepsi yazıyor zaten. yorum kapısını açarsanız peşinden neler neler geliyor
YOS, idaresine ben sınıfımla sadece okul çıkışı ilgilenirim, ders saatlerinde YOS görevim var ilgilenemem derse ve idare de bu durumu kabul ediyorsa ek dersini alır. Anlatmak istediğim durum bu.

Değerli arkadaşlar, YOS görevlendirmesine başvurmakla birlikte okuluma ekteki dilekçeyi vereceğim. Bu süreçte adım adım hakkettiğimiz ücretleri almak için çeşitli girişimlerde bulunacağım. Bu ilk adım olacak.

Ekli dosyalar

Geçen yıl, MEB Personel Genel Müdürlüğü Yeğitek Okul Sorumlusu ek ders ödemeleri hakkında 7 Ekimde görüş yazısı yazmış.
Umarız bu sefer Eylül ayında görüşü bildirir de lehimize bu konu kapanır.

Daha önce YEĞİTEK görev alabilir dendiğinde bile çoğu ilde şu uygulandı. Evet görev alabilir ama ekdersini alamaz, alınması için personel genel müdürlüğü ekders alabilir yazısı gönderecek. Yada bireyse dava aç vs. Şimdi görev alabiliride çıkarmışlardı, gerl gelse ne olacak. Yine aynı olay.

Halk eğitim öğretmenlerini napacaklar, tam yıl tam gün esas. Neye göre görevlendirme yapacaklar, belki 1 ay sonra haftada 40 saat kurs isteyecek kursiyerler.

O algoritmayı eklemişlermidir hiç zannetmiyorum.Biz ne kadar durumu anlatsakda idareciler mebbis kabul etmiyo,işlemiyo diyecek gibi geliyormodülünün diğerleriyle entegre bir sistem

İlçe milli eğitim müdürü,ben ilçede yos görevlendirmesi istemiyorum diyebilir mi
Diyemez

• Beğen
Tepkiler: mbc
Norm fazlası bir sınıf öğretmeniyim.Beni il koordinatörü aradı iki okulda yos görevi vereceklerini söyledi. Ders saatim olmadığı için kabul ettiğimi söyledim. İkinci görevlendirileceğim okul ilçe merkezinde en azından yol mesafem kısalır

hocam bu Bursada uygulandı geçtiğimiz yıllarda. Arkadaş hangi ilde bilmiyorum ama Ders saati az olan arkadaşlar başka okullara da ek YOS görevi aldı.
başka okulda ek yos görevi veriliyordu da hocam, 15 saat derse girme zorunluluğu uygulamasını sormuştum. 15 saat dersi olmayanlar yos görevine başvuruları kabul edilmeyecektir deniyor.

ilksms
Geri