YOS 26-27 yeni görevlendirme esasları

Kodla Büyü
Tutmak istemiyorum zaten ama tutacaksın dediklerinde resmi yazısı filan yok herhalde zaten sistem üzerinden isteselerde ücret veremiyorlar
O da var. Sendika yardımcı olur mu? Ya da mahkeme süreci nasıl olur angarya iş sürecinde onu da bilmek lazım aslında. Ücreti verilmeyen işi zorla yaptıramazlar diye düşünüyorum ama işte onlar öyle düşünür mü?

O da var. Sendika yardımcı olur mu? Ya da mahkeme süreci nasıl olur angarya iş sürecinde onu da bilmek lazım aslında. Ücreti verilmeyen işi zorla yaptıramazlar diye düşünüyorum ama işte onlar öyle düşünür mü?
Sendikam yok ama hem kulüp, hem nöbet vermek isteyeceklerdir kurul toplantısında muhtemelen. Yasal dayanağım ücret verilemeyeceği için görev almak istemiyorum diye belirtmek ama bakalım

Arkadaşlar, Ek ders yönetmeliğini ve YOS Görevlendirme yazılarını dikkatli bir şekilde okursanız, sorularınızın cevapları var. Haklarımızı bilmeden yorum yaparak bir sonuca ulaşamayız.
Haklarımızı sırasıyla anayasa, yasa, yönetmelik, yönerge, genelge ve resmi yazılar üzerinden aramalıyız.
Yoksa nöbet, egzersiz, kurs, rehberlik, kulüp vb. konularda iş bilmez idareciler istedikleri gibi işlemler yaparlar.

Ek ders yönetmeliği, Danıştay kararı, YOS görevlendirme esaslarına göre;
1-Full dersin varsa nöbet verebilirler ve ek dersini alırsın, (Full dersinin olduğu gün yoksa nöbet tutamazsın)
2-Kurs, egzersiz, kulüp okul saatleri dışında yapıldığı için alabilirsin ve ek dersini alırsın.
3-Sınıf öğretmenliğini full dersinin olduğu gün dışında YOS görevi nedeniyle fiilen yapamayacağın için görev verilemez ve ek ders alamazsın.

Son düzenleme:
kulüp çalışmaları gerekli görülürse ders saatlerinde de yapılır. gerekli hallerin ne oldupu yönetmelikte açıkça belirtilmediği için idare karar verir. ulaşım engeli, iklim şartları vb birsürü durum var. idsre bunları isterse göz önünde bulundurur. boş ders olmasına gerek yok. kulüp çalışması boş ders çalışması değildir. o saatte deftere kulüp çalışması yazılır. yos öğretmeninin o gün yos görevi varsa kulüp dersine giremez ve ekders alamaz. tüm gün dersi varsa ozaman kulüp yapar ekders alır. haftada bir gün bile sınıf öğretmenliği yapılsa sınıf ekdersi alınır. siz hiç idari izinin çok olduğu haftalarda sadece bir gün ders oldu diye sınıf ekdersinin kesildiğini gördünüzmü? kesen neye göre kesecek? rica ederim desteksiz sallamayın artık. kanıtlayamadığınız iddaalar duygu ve düşünceye giriyor.

ilksms
Geri