Yeni Haftalık Ders Çizelgeleri

Kodla Büyü
Kimsenin bu dersi umursadığı yok maalesef, durum bu... Daha önce de yazmıştım, hâlâ aynı şeyi düşünüyorum: Dersimiz, Matematik kadar, Fen Bilimleri kadar önemli olmalıydı oysa. Mesela yeni nesil sorular, tamamen Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin kapsamında (Problem Çözme Kavramları ve Yaklaşımları)...
Fakat ya görmezden geliniyor ya bilinmiyor.

Son düzenleme:
Enteresan bir düşünce tarzı, keşke iho ların imkanları neden diğer ortaokullarada sağlanmıyor diye de düşünebilseniz.

Yeni norm kadro yönetmeligi yayınlanacak deniyor. Orda bari bilisimcilere özel bir şey olsa. Yoksa hepten geçmiş olsun.

1.Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı
2000’de Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Programından mezun oldu.
2007-2010 yılları arasında aynı üniversitenin Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde yardımcı doçent olarak çalıştı.
Eğitim Kurumlarında Yönetim Bilişim Sistemleri ve Yapay Zekâ Kullanımı, Elektronik Portfolyo Öğretim Süreci, Eğitim ve Bilim, Sınıf Öğretmeni Eğitiminde Mentorluk ve Yetiştiricilik, Materyal Değerlendirme adlı kitap ve bölüm yazarlıklarının yanında birçok ulusal ve uluslararası hakemli dergide yayımlanmış makaleleri mevcuttur.Uzmanlık ve araştırma alanları arasında eğitim programları ve öğretim, eğitimde program geliştirme, e-öğrenme ve teknolojileri, e-portfolyo uygulamaları, e-öğretim materyali tasarımı, uzaktan öğretim tasarımı yer almaktadır.

2.Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi
2004'te “Bilgisayar Formatör Öğretmen Eğitimi”ni tamamlayarak bilgisayar formatör öğretmeni ünvanını aldı.
İyi derecede bilgisayar bilmektedir.

TTKB başkanının bizim branşımızdan olduğunu bilen kaç kişi vardı acaba, ben açıkçası bilmiyordum. Hatta acaba yanlış mı yazılmış diye düşündüm ama gerçekmiş :). Dersin azaltılmasına acaba nasıl razı olunmuş onu anlamadım.

TTKB başkanının bizim branşımızdan olduğunu bilen kaç kişi vardı acaba, ben açıkçası bilmiyordum. Hatta acaba yanlış mı yazılmış diye düşündüm ama gerçekmiş :)

4 yıl önce konusunu bile açmıştım:

4 yıl önce konusunu bile açmıştım:

Kusura bakmayın hocam o kadar konu açılıyor ki, hakkınızı helal edin. Bilgi için de çok teşekkürler.

IMG_6982.webp

1 saatlik ders ile 2 saatlik ders müfredatı nasıl aynı oluyor. Maarif modelinizi seveyim.

15 yıldır tek bir olumlu gelişme olmadı branşımız adına.

Yıldım.
Bu kadar sahipsiz bir branş var mı acaba, gelen vuruyor giden vuruyor.
Okullarda en fazla iş yapan ve en yararlı branşlardan biriyiz ama gel gör ki dersimiz gidiyor elden.
Ekli dosyayı görüntüle 79559
Yabancı dil eğitimi veren İHO'larda durum bu.
İmam hatiplerin çoğunda ya arapça, ya yabancı dil yada hazırlık sınıfları mevcut.
Şimdi ders komple kaldırılmış mı oldu?

Sorun da Zeren okulda en fazla iş yapan branş olmamiz. BT ogretmenleri biraz yatsa umursamasa isler duzelecek. Norm olarak kurtuluşumuz dersin tamamen kaldırılmasında şunu bir anlasak bir şeyler olacak. Dersin tamamen kaldirsalar bombayı fark edip çözüm uretecekler.

Ya arkadaşlar öğretmen iş yapar diye bir şey mi olur ya. Biz okul teknolojik cihazlar tamircisi olarak mı yetişririldik allah aşkına. Öğretmen olarak derse girip öğrencileri yetiştirelim diye eğitim aldık.
Btr normu diye bir şey mebin akılının ucunda bile yoktur. Çünkü Btr görevlerine bakarsanız tamirat değil rehberlik üzerinedir çünkü bizler öğretmeniz tamirci değil. Ve meb arıza kaydı açmak için okullara btr diye norm vermez.

Ya arkadaşlar öğretmen iş yapar diye bir şey mi olur ya. Biz okul teknolojik cihazlar tamircisi olarak mı yetişririldik allah aşkına. Öğretmen olarak derse girip öğrencileri yetiştirelim diye eğitim aldık.
Btr normu diye bir şey mebin akılının ucunda bile yoktur. Çünkü Btr görevlerine bakarsanız tamirat değil rehberlik üzerinedir çünkü bizler öğretmeniz tamirci değil. Ve meb arıza kaydı açmak için okullara btr diye norm vermez.
Çok haklısınız hocam. Yıllardır söyledik ders yoksa bizde yokuz dedik. Bakanlık böyle bir kadro tahsis etmez imkanı yok dedik. Ama bazı arkadaşlar bir rüyanın peşime takılıp gitmekte ısrar ettiler. Şimdi derslerimiz farklı kurumlardan bir bir alınıyor. Resmen budanıyoruz. Hala deniyorki dersler tamamen kalksın ki btr normu gelsin. Umarım iş işten geçmeden gerçeğin farkına varılır artık

Çözüm öneriniz nedir hocam? Ders zaten elden gitti daha da gidecek.

inşaallah ders komple kaldırılır btr normu veya teknolog normu gelir dersten bağımsız olarak böylelikle bu branş öğretmenleri hepten rahatlar.idarecilerin laflarından mobinglerinden de kurtulur herkes görev veririm vermem arkadaşım gelecek sen yazma seni beğenmedim her işime koşmuyorsun gibi saçma sapan şeyleri çoğunuz yaşamışsınızdır ya da yaşayacaksınızdır ama kadro olsa hiç birşey diyemezler bugün nasıl rehberlikçileri sevmiyorlarsa emin olun yine onlardan iyi olur durumumuz çünkü işleri sürekli düşecek bölüm/kişi yine bizim branş olacak

ilksms
Geri