Yeni Haftalık Ders Çizelgeleri

Kodla Büyü
Hayatında bir hafta öğretmenlik yapmış biri, bir saatlik ders diye bir şey olmayacağını bilir. Nasıl bakanlık bu anlamak mümkün değil, hiç mi etrafınızdaki öğretmenlere sormuyorsunuz? Liselerde de aynı haltı yediler, dokuzlarda ders bir saat seçilebiliyor sadece.

İho’larda haftalık çizelge bu şekilde
https://ttkb.meb.gov.tr/www/haftalik-ders-cizelgeleri/kategori/7

https://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2025_02/10103152_imamhatip_ortaokulu_hdc_2024_23.pdf

çizelgenin yanlış olduğunu düşünüyorum,

2810 sayılı tebliğler dergisi ile (mayıs 2025) bir çok okul türünde değişiklik yapıldı,
burada iho lar yoktu,

iho ların değişikliği biraz daha önce üstteki linkte de belirttiğim gibi 10/02/2025 tarihinde yapıldı.

Ama İHO larda bazı işler Whatsapp grupları üzerinden başlatılıyor, yürütülüyor,
daha sonra resmiyete dökülüyor,
bu da onun gibi birşey olabilir belki, bilemedim.

Son düzenleme:
https://ttkb.meb.gov.tr/www/haftalik-ders-cizelgeleri/kategori/7

https://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2025_02/10103152_imamhatip_ortaokulu_hdc_2024_23.pdf

çizelgenin yanlış olduğunu düşünüyorum,

2810 sayılı tebliğler dergisi ile (mayıs 2025) bir çok okul türünde değişiklik yapıldı,
burada iho lar yoktu,

iho ların değişikliği biraz daha önce üstteki linkte de belirttiğim gibi 10/02/2025 tarihinde yapıldı.

10/02/2025 tarihi oraya eklenme zamanı. Dosyaya açınca 2024'te kabul edildiği görülüyor.

evet haklısınız hocam,
2024-2025 te uygulanması için kabul edilmiş, uygulanmış,
ama ttkb sitesine geç yüklenmiş,
ve en son çizelge bu,
daha da yenisi yok.

Okullara gelmeye başladıysa, TTKB onayı almıştır.
Muhtemelen Ağustos ayı Tebliğler dergisinde yayınlanır. Sitesine eklenmesi en son olur.

Dersi kaldırıp bir rahat etsinler. !!

Bakanlık binasında bu degisiklikleri yapanların kendi aralarında ki konuşmaları çok merak ediyorum.

Zoruma giden bir diğer şey ise,
Aslinda dersi kaldırmak istiyorlar ama kamuoyu baskısından cekindikleri İçin kaldırmaya cesaret edemiyorlar.

15+1 pardus bilgisayarlı sınıf kuruldu. 3D yazici ve mebkit setleri gönderildi. Dersi 1 saate düşürdüler. Yani diyecek çok şey var da terbiyem müsaade etmiyor. Sınıfın hazır hale gelebilmesi için ortaya koyduğumuz çabaya, emeğe, zamana, paraya mı yanayım? Devletin kasasından boş yere çıkan binlerce liraya mı yanayım? O çizelgeyi hazırlayanlar herkesten çok biliyor bazı din kültürü branş derslerinin 2 saat olmasa da olabileceğini ama gidip yine bilişimden teknoloji tasarımdan kırpıyorlar.

15+1 pardus bilgisayarlı sınıf kuruldu. 3D yazici ve mebkit setleri gönderildi. Dersi 1 saate düşürdüler. Yani diyecek çok şey var da terbiyem müsaade etmiyor. Sınıfın hazır hale gelebilmesi için ortaya koyduğumuz çabaya, emeğe, zamana, paraya mı yanayım? Devletin kasasından boş yere çıkan binlerce liraya mı yanayım? O çizelgeyi hazırlayanlar herkesten çok biliyor bazı din kültürü branş derslerinin 2 saat olmasa da olabileceğini ama gidip yine bilişimden teknoloji tasarımdan kırpıyorlar.
Çok haklısın hocam çoklu yabancı dil modeliyle aynı duruma düştüm. Şimdide ders saatinin azalışı.

Rehberlik ve Kariyer Planlama dersine yer açmışlar İHO larda
İho’larda haftalık çizelge bu şekilde
biraz detaylara bakınca,
Rehberlik ve Kariyer Planlama dersine yer açmışlar İHO larda,
5 ve 6. sınıflarda bilişimden 7 de tek ve tas dersinden bir saat almışlar,

1 saat neye yeter.. Yoklama, öğrencilerin yerleşimi, o anlık pc sorunlarını giderme derken ders biter gider...
Bu şekilde hiç verim alacağımızı düşünmüyorum. Bizden daha da ekstralar (proje vs.) beklemesinler. Yazık.. Onca gelen 3d yazıcılara,mebkitlere..vs.,kurulan lablara..
Bilişimde hayaller paris.. Sağolsun yenilik teknolojileri g.m. gönderiyor ama..
Ders yoksa hiçbirinin anlamı yok.
Kaç saate kadar seçmeli ders alabiliriz bilgisi olan var mı?

Nasıl yani hocam anlamadım, 1-1-1-2 derken, kendi alanımda okul bana kaç saate kadar seçmeli verebilir?
5.sınıflarda 1 ders, 6 larda 1, 7 lerde 1, 8 lerde 2 derse kadar seçmeli mi verilebilir?
Aynen. 5 sınıflarda bir saat 6 sınıflarda bir saat 7 sınıflarda bir saat 8 sınıflarda 2 saat seçmeli seçilebiliyor İmam Hatip ortaokullarında.

Aynen. 5 sınıflarda bir saat 6 sınıflarda bir saat 7 sınıflarda bir saat 8 sınıflarda 2 saat seçmeli seçilebiliyor İmam Hatip ortaokullarında.
Okul bana 5 ve 6 larda robotik, 8 lerde yapay zeka verebilir mi aynı anda? Yoksa sadece bir tane mi seçmeli veriyor?
Biliyorsunuz hazırlık sınıflarında dersimiz yok, seçmeli derslerde böyle bir durum var mı yoksa tüm şubelerde seçilebilir mi?

Okul bana 5 ve 6 larda robotik, 8 lerde yapay zeka verebilir mi aynı anda? Yoksa sadece bir tane mi seçmeli veriyor?
Biliyorsunuz hazırlık sınıflarında dersimiz yok, seçmeli derslerde böyle bir durum var mı yoksa tüm şubelerde seçilebilir mi?

Bu açıklanan İHO.
Çoklu yabancı dil modeli uygulayan İHO için farklı bir çizelge olabilir.

Hocam çoklu yabancı dil değil, hazırlık sınıfı bizim okul. İngilizce hazırlık var sadece.

Ortaokullarda çoklu yabancı dil modeli dışında yabancı dil ağırlıklı uygulama 5. sınıf uygulaması kaldırıldı.
İHO çizlegesinde ise 5, 6 ve 7 için hala o imkan var gibi görünüyor.
Öyle olunca ne BT, ne de seçmeli ders mümkün olmuyor sanırım.
Haftalık ders saati 40'a çıkınca (Açıklama 3) BT ders ve seçmeli ders devam ediyor diye anlaşılıyor. Bu da sanki çoklu yabancı dil modeline işaret ediyor.

Ortaokullarda çoklu yabancı dil modeli dışında yabancı dil ağırlıklı uygulama 5. sınıf uygulaması kaldırıldı.
İHO çizlegesinde ise 5, 6 ve 7 için hala o imkan var gibi görünüyor.
Öyle olunca ne BT, ne de seçmeli ders mümkün olmuyor sanırım.
Haftalık ders saati 40'a çıkınca (Açıklama 3) BT ders ve seçmeli ders devam ediyor diye anlaşılıyor. Bu da sanki çoklu yabancı dil modeline işaret ediyor.
İHO'larda devam ediyor hocam hazırlık sınıfları.

Ders çizelgesinde alınacak seçmeliler arasında varsa tüm kademelerde size seçmeli verebilir hocam sıkıntı yok.

Temel Eğitim Genel müdürlüğünun sitesinde duyurular bölümünde ilkokul ortaokul ve çoklu yabancı dil uygulaması yapacak ortaokullar için haftalık ders çizelgeleri(Güncel )yayınlandı.

Çoklu yabancı dil programında 5 ve 6. sınıflarda seçmelilerde bile bilişim derslerine yer verilmemiş. SAdece 6larda dijital sanatlar var. Şaka gibi gerçekten.

Hayatında bir hafta öğretmenlik yapmış biri, bir saatlik ders diye bir şey olmayacağını bilir. Nasıl bakanlık bu anlamak mümkün değil, hiç mi etrafınızdaki öğretmenlere sormuyorsunuz? Liselerde de aynı haltı yediler, dokuzlarda ders bir saat seçilebiliyor sadece.
Tam olarak sorulması gereken soru bu. Yoklama, otur kalk, geçen hafta ne yapmıştık, nasılsınız iyi misiniz, hadi derse geçelim 10 dk gider zaten. Sırf koyulmak için koyulmuş başka cevabı yok.

Aslında ders kaldırılması isteniyorda o zaman bizi ne yapacaklar bilmiyorlar. Btr kadrosuda çok maliyetli ve ciddi yeni ihtiyaç demek olmaz.
O yüzden herkes okulunda norm fazlası yaşasın. Zaten hepimiz norm fazlası olursak resen filanda olamaz yer mi var ki?

Hocam sorun norm fazlasi degil, 21 saate kadar ders icin okul okul gezdirebilirler. Yan okulda 6 saat, diger okulda 4 saat vs va

ilksms
Geri