Yeğitek 2025 Casper 18+1 laboratuvar Ana Başlık

Kodla Büyü
Lab daki pc leri kablosuz bağlantı ile internet bağlantısını yaptım. Uzun süre bir problem yaşamadım ama şu anda 2 pc de kablosuzda kopmalar oluyor. Pardus sitesinde ve burada paylaşılan imajı kurmak mantıklı mı? Böyle bir sıkıntı ile kaarşılaşan arkadaş oldu mu?

arkadaşlar bu pc lere hangi pardus imajı yükleniyor linkini paylaşabilir misiniz.bizde 1 tanesi çöktü de

O açma düğmelerinin içine çökmesinden bıktım, nasıl kötü bir düğmedir bu ya.

O açma düğmelerinin içine çökmesinden bıktım, nasıl kötü bir düğmedir bu ya.
Bizde de bir bilgisayarın açma düğmesi içine çöktü. Garantiye yolladım yapıldı geldi. Genel itibariyle parçaları çok kalitesiz. Ekranın ağırlık merkezi kasa yüzünden üste kaydığı için çok kolay devriliyor. Klavyelerin de perte çıkması yakındır sanırım.

Bilgisayarlardan birini pardus 25 e yükselteyim dedim hata verdi. İmaj indirip kurdum. Onun da içerisinde office uygulamaları da dahil olmak üzere uygulama yok.

Buradan pardus 23.4 edu sürümünü yükledim. İhtiyacımız olan çoğu uygulama içerisinde var. Sıkıntısız yükledim fakat ana bilgisayardaki veyon uygulamasında bir türlü formatladığım bilgisayarı tanıtamadım. Bilgisayarı kilit simgesi şeklinde gösteriyor. Dosya gönderiyor, bilgisayar kapatıldığında simge de kapanma simgesi oluyor. Ama ekran görüntüsü, kontrolü, açma kapama işlemlerini algılamıyor.

Ben izmir karabağlardayım bizim okula geçen sene 8 aidata 8 technopc geldi. Bu casper projesi de bizim okula gelir mi arkadaşlar

Arkadaşlar e-ağ kullanıyorum Wake-On Lan özelliği aktif sorum şu, malum her gün okul çıkış ana şalterden tüm enerjiyi kesiyorum, sabah geldiğim e-ağ üzerinden bilgisayarları açmak istediğimde açılmıyor, ancak manuel açmam gerekiyor. Daha sonra sınıfın dersi bitti ana bilgisayardan uzaktan kapatabiliyorum, diğer sınıf geldiğinde e-ağ üzerinden açabliyorum. Neden ana şalterden kapatılınca ilk açılışta bilgisayarlar açılmazken sonraki kapatma durumlarında uzaktan açılıyor

Arkadaşlar e-ağ kullanıyorum Wake-On Lan özelliği aktif sorum şu, malum her gün okul çıkış ana şalterden tüm enerjiyi kesiyorum, sabah geldiğim e-ağ üzerinden bilgisayarları açmak istediğimde açılmıyor, ancak manuel açmam gerekiyor. Daha sonra sınıfın dersi bitti ana bilgisayardan uzaktan kapatabiliyorum, diğer sınıf geldiğinde e-ağ üzerinden açabliyorum. Neden ana şalterden kapatılınca ilk açılışta bilgisayarlar açılmazken sonraki kapatma durumlarında uzaktan açılıyor
Hocam biostaki acpi, erp gibi başlıklar altındaki güç seçeneklerine bir bakın.

ağ üzerinden açma bios kısmında advanced menüsünde power managment kısmında PCI LAN WAKE var ordan yapabilirler...
yanlız netsupportta bazen üzerinde açma oluyor bazen hiç açamıyorum sebebini çözemedim...

Arkadaşlar merhaba,bizde de bir bilgisayar açılışta kalıyor sürekli ,düzeltemedim ne yapmak gerek?

Ekli dosyalar

• 17700187042118825404463282294010.webp
    17700187042118825404463282294010.webp
    43.4 KB · Görüntüleme: 19
O açma düğmelerinin içine çökmesinden bıktım, nasıl kötü bir düğmedir bu ya basıyorsun açılmıyor. Buna çözüm bulabilen varmı?

O açma düğmelerinin içine çökmesinden bıktım, nasıl kötü bir düğmedir bu ya basıyorsun açılmıyor. Buna ç

O açma düğmelerinin içine çökmesinden bıktım, nasıl kötü bir düğmedir bu ya basıyorsun açılmıyor. Buna çözüm bulabilen varmı?
hocam bıos/advanced/power management/wake on özelliğini aktif yap. eğer okul çıkışları ana şalteri kapatıyorsanız, ertesi gün geldiniz şalteri açınca otomatik açılsın derseniz de bıos/advanced/ power management/ restore ac power loss- enable yapın

ilksms
Geri