hafta içi herşey fahri yapabilirsin diyorlar, hafta sonu pasniyon vs tutabilirsin sadece2- Haftalık ders programı çıkış saatlerinden sonra dyk, egzersiz, kulüp vb. ek ders ücretlerinin alınıp alınamayacağı,
3- Hafta içi mesai saatlerinden sonra dyk, halk eğitim, bilsem, belletmenlik vb. görevlerden ek ders ücreti alınıp alınamacayağı,
4- Hafta sonu dyk, halk eğitim, bilsem, belletmenlik vb. görevlerden ek ders ücreti alınıp alınamayacağı hususlarında görüş için yazdık.
bu yos dışı değil mi ? yasak mı yani şu anda ?
Standart yazıyı aynen gönderecekler hocam. Bunun şunun ücretini alamazlar diyerek davanın muhatabı olmak istemiyorlar. Genel konuşarak il müdürlüklerinin alamaz demelerini istiyorlar. Bu işi sendikalar dava ile çözecekler. 2014 yılından beri aynı hikaye dönüp duruyor.Arkadaşlar Çorum İl MEM'de Bilişim Koordinatörüyüm, Personel genel müdürlüğüne;
1- Hafta içi mesai saatleri nöbet görevi için ek ders ücreti alınıp alınamayacağı,
2- Haftalık ders programı çıkış saatlerinden sonra dyk, egzersiz, kulüp vb. ek ders ücretlerinin alınıp alınamayacağı,
3- Hafta içi mesai saatlerinden sonra dyk, halk eğitim, bilsem, belletmenlik vb. görevlerden ek ders ücreti alınıp alınamacayağı,
4- Hafta sonu dyk, halk eğitim, bilsem, belletmenlik vb. görevlerden ek ders ücreti alınıp alınamayacağı hususlarında görüş için yazdık.
Bakanlıktan cevap geldiğinde burdan paylaşırım. İyi çalışmalar.
Kendisini tanımam etmem müdürler grubuna yazdıklarını gördümEyüp Bey'e sorar mısınız, Özel Büro'dakiler nöbet mi tutuyor Milli Eğitim Binasında? Arge'dekiler sınıf öğretmenliği mi yapıyor şube müdürlerine? Mebbis yöneticisi arkadaşlar kulüp faaliyeti mi yapıyor Milli Eğitim Müdürüne? Bir de şey var. Aynı maddeden görevlendirilen müdür yardımcıları pansiyon nöbeti tutabiliyor, okul nöbeti alabiliyor.
bizim okulda özel eğitim sınıfı var kursla özel eğitim öğretmeni olmuş 4 tane öğretmen geliyor 2 sınıf var 2 şer olarak giriyorlar 9.30 da gelip 14:30 da gidiyorlar kaç kere sınıflarına girdiysem laptoptan çizgi film izliyorlar çekirdek mısır eşliğinde iyi işmiş ( Genelleme olarak algılamayın her şeyde olduğu gibi bunda da mutlaka bu alanın işini iyi öğrenmiş severek yapan çok çok az sayıda kişiler vardır onları tenzih ederekten)Özel eğitim öğretmenliği resmen bir deli kuyuya taş attı kırk değil 20 bin akıllı cikartamayiz
bizim okulda özel eğitim sınıfı var kursla özel eğitim öğretmeni olmuş 4 tane öğretmen geliyor 2 sınıf var 2 şer olarak giriyorlar 9.30 da gelip 14:30 da gidiyorlar kaç kere sınıflarına girdiysem laptoptan çizgi film izliyorlar çekirdek mısır eşliğinde iyi işmiş
Umarım bi an önce tespit edilip o güzel yavrucaklardan uzaklaştırırlar.Özel eğitim öğretmenliği için açılan bu kursu aldım. Bizi ne kadar zorlarlar bilmiyorum ama direnebildiğimiz kadar direneceğiz. YOS unda ek dersini 5 e düşürürler, okulda çay içmeyi de yasak ederler bitti gitti. Gerçi 5 olsa da kabul edecek çok arkadaş var. Sadece çay kırmızı çizgi olabilir.
Net ifadeler verilip sorumluluk alınmak istenmiyor sanırımEkli dosyayı görüntüle 80214Görüş yazısı gelmiş ama net değil, hep aynı şeyler.
Hizmet içi eğitimden alırsınız, bakanlıktan gelen hizmet içi eğitim yazılarında eğiticilerin ek ders ücretinin valiliklerce ödenmesi hususunda bir ibare var.Saat 16.30-21.30 arası haftaiçinde yapılan Hizmetiçi eğitimden de şimdi ek ders ücretimi alamayacağız mı yani arkadaşlar?
Mebbis ekders modülüne şu an itibariyle eklenmiyor. Ekders ekle modülünden hizmetiçi (109) seçip yüklemeye çalıştığımda bizden başka herkese ekliyor, bize eklemiyor.Hizmet içi eğitimden alırsınız, bakanlıktan gelen hizmet içi eğitim yazılarında eğiticilerin ek ders ücretinin valiliklerce ödenmesi hususunda bir ibare var.
seni habip mi gönderdi? habip şu an çok mutludur ama ona söyle hakkında şikayette bulunacağız, mesai saatinde sürekli telegramda yazmak asli görev midir?Değerli Arkadaşlar 18 saatin dışında ek ders alamıyorsunuz. Ek ders modülü de izin vermiyor. Webdeöğren bunu haftalar önceden paylaştı demek ki bir bildiği varmış. Sonra da görüş yazısında açık ve net 18 saatin dışında alınamıyor diye belirtmişler.
o eyüpte webde öğren elemanı işteArkadaşlar Tokat Merkez Müdürler grubunda Eyüp diye yönetmelikleri çok iyi bilen bir kiş tüm müdürleri yönlendiriyor. Hafta sonu veya hafta içi belleticilik görevi, dyk egzersiz, kulüp vb tüm görevler eğitim faaliyetidir diyor. Ve öğretmenler için öngörülen hiçbir şey için ücret ALAMAZ diyor. ARGE, MEBBİS Özel Büro görevlileri de dahil kimse alamaz diyor..Herşeyi 16/2 den çıkarıyor.. O yüzden kimse birşey alamıyor burada..
Hocam doğru diyorsunuz resmi yazı yok ama görüş yazıları çıkmaya başladı.. Yazıda eğitim öğretim faaaliyetlerinden başka ekders alamaz diyor.Yukarıda örneği var zaten.. Bir de müdr yardımcıları sisteme 18 saat dışında ek ders giremiyor...Bu nasıl olacak peki ?Arkadaşlar resmi yazı gönderemiyorlar hala. Çünkü mevcut durumda asli görev olan derse girme kaç saat olursa olsun 18 saat ödenir. Bu doğru.
Asli görev için 18 saat ödenirkenden kasıt YOS olduğu için 18 saat alsın, girdiği ders varsa onu ayrıca ek olarak alamasın diyedir. Ders zamanı içindeki ders olmayan boşluklarda YOS görevinini ihmal edip, başka ek ders getirebilecek faaliyetlerle uğraşmasın diyedir. Ona göre YOS olup olmama kararını versin diyedir. Zaten BTR de de böyleydi.
Nöbet geçen sene olduğu gibi, okulun ders başlangıç bitiş zamanı içindeki bir faaliyet olduğundan ödenmez. Ama o gün tüm gün full ders varsa YOS görevinden bahsedilemez, btr de o günlerde nöbet ücreti alınabiliyordu. Ama diğer yandan da nöbet rahat tutulsun diye özellikle dersin az olduğu güne verilmesi gerekir hükmüne ters bir durum.
Kulüp asli görev olmayıp ders dışı faaliye olduğundan ödenir. Örnek davalar var.
Egzersiz ders dışı faaliyet olup asli görev değildir ödenir.
Belletmenlik, sınav görevi ve hatta farklı branşlardan YOS olanlar için hafta sonu dyk asli görev değildir ödenir.
Yüksek lisans doktora yapanlar için yüzdesine göre fazla ek ders ücreti aynı müdür yardımcılarında olduğu gibi dava açılır kazanılırsa ödenir. Şu anda dava açan müdür yardımcısı dava bittikten sonra o şekilde alabiliyor.
Okul ders saati dışında bilsem de yada halk eğitimde dersi varsa alır.
Şu anda ek ders modülü her türlü ücretin girilebilmesi için açıktır.
Geçen seneden bir farklılık yok ama birşeyler verilmiyorsa resmi olarak sebebi sorulmadır.
Toplantıda öyle konuşulmuş yakında resmi yazı gelecek diye keyfi iş yapılmaz, devletin dili resmi yazıdır. Sendikalar bile duyumlardan yola çıkarak tepkilerini koydular ama dava açılacak ortada kesin resmi yazı yok.
04 ekimdeki belletmenliğimi sistem bu sabah eklemiş otomatik arkadaşlar. belletmenlikte sorun yok.bir de hafta içi denicem.