YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
hocam bunun altında devleti soymak ve soğana çevirmek var. Özelleştirmeye çalışıyorlar bu bakım işini.. Ama malesef o servislerdeki adamlarda yetişemiyor zaten...Bizim faal tutmamız falan değil iş emin olun servisler bize verilen ücretlerden daha fazla para alıyordur devletten.
aynen öyle benim eski çalıştığım okul servisle işi götürmeye çalışıyor bir senede 220 bin TL vermişler tahta onarım yazılım destek vs işlerine

Film kopmak üzere. Bundan sonra olacakları söyleyim;

YOS olanlar için;
* Proje-teknofest isterlerse egzersiz açamıyorum diyeceğiz.
* Kulüplerden toplum yararına çalışma vs derlerse bizde yok, olan yapsın diyeceğiz.
* Belletmen ihtiyacımız var diye 50 kere de yazı gönderseler, bizden size hayır gelmez diyeceğiz
* Nöbet zaten angarya idi, kurtulduğumuz iyi oldu diyeceğiz.
* Okulun ilk haftası görevlendirme gelmeden elimizi hiç bir şeye sürmeyeceğiz.
* Teknik sorun olduğunda sadece arıza kaydı açacağız,gerisini okul idaresi düşünsün.
"Norm fazlası yaparım" vb. tehditlere boyun eğerek YOS olanlar mı ? Bunları söyleyecek? Mümkün değil!

Daha önce de yazdım, tekrar edeyim. Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Bilgi İşlem bölümüne BÖTE'yi alan dışı yapan zâtlara ne kadar teşekkür etsem yaz.

Merhaba arkadaşlar. Yeğitek okul sorumlularını İl milli eğitim müdürlükleri görevlendirdi.

Yeğitek İl Koordinatörü ve Yeğitek Proje Koordinatörlerini bakanlığın görevlendireceği söylendi ama hala ses yok. İllerinizde durum nedir? Görevine başlayan İl koordinatörü veya proje koordinatörü var mı?

Buna ne diyorsunuz? Özel eğitimcimi yapacaklar

Demek bizden iyice bıktılar, bizi fark etmiş olmaları da güzel.
btr kadro hep komik gelmişti zaten, btr kadro derken dersten olduk, şimdi de branştan olacaz.
Bizi müdür yapsınlar, kursa da gerek yok, norm sorunu da anında çözülmüş olur.
En son müdür yardımcısının yardımcısı olsunlar deyip konuyu kapatsınlar bari🤣

Bakanlık görüş yazısı göndermiş son paragrafı okuyun arkadaşlar, yapılacak eğitim öğretim faaliyetleri için ek ders ödenmez diye, 18 saat dışında alamacağz yani.Yazklar olsn
Hocam, 28 Şubat’ı 29 Şubat’a bağlayan hafta sonu için 17.00’den sonraki derslere dair bir ifade bulunmuyor.

Bakanlık görüş yazısı göndermiş son paragrafı okuyun arkadaşlar, yapılacak eğitim öğretim faaliyetleri için ek ders ödenmez diye, 18 saat dışında alamacağz yani.Yazklar olsn
Hocalarım yanlış anlaşılmaya mahal veriyoruz. Asli görevimiz öğretmenlik doğru. Bunun için 15 saatin üzerindeki saatler için + ücret alınıyor ve 10 saate 1 saat ücret alınıyor. Bundan bahsediyor.(YOS bunları zaten almıyor) Yine kulüp, nöbet, egzersiz alamazsınız demiyor. Biz zaten 18 alınca konu kapanıyor.
Yorum yanlış yapıldığı için sıkıntı oluyor.
** Alamazsınız ibaresi olmadığı sürece alınabilir.
** Her sene başı maalesef bu yaşanıyor
** Saygılar

Hocalarım yanlış anlaşılmaya mahal veriyoruz. Asli görevimiz öğretmenlik doğru. Bunun için 15 saatin üzerindeki saatler için + ücret alınıyor ve 10 saate 1 saat ücret alınıyor. Bundan bahsediyor.(YOS bunları zaten almıyor) Yine kulüp, nöbet, egzersiz alamazsınız demiyor. Biz zaten 18 alınca konu kapanıyor.
Yorum yanlış yapıldığı için sıkıntı oluyor.
** Alamazsınız ibaresi olmadığı sürece alınabilir.
** Her sene başı maalesef bu yaşanıyor
** Saygılar
hocam ekders modülünüzde siz sorun yaşamadıysanız yaşayanlar var, sorumluluk sınavını alamayan, nöbetini alamayan, kulübünü alamayan.. Demiyor da neden modüle kısıtlama açmışlar. mebbiste yos gözükenin geriye dönük görevlendirme öncesi ücretlerini de siliyor modül

hocam ekders modülünüzde siz sorun yaşamadıysanız yaşayanlar var, sorumluluk sınavını alamayan, nöbetini alamayan, kulübünü alamayan.. Demiyor da neden modüle kısıtlama açmışlar. mebbiste yos gözükenin geriye dönük görevlendirme öncesi ücretlerini de siliyor modül
Hocam bu konuda hemfikiriz. Ek ders modülünde sorun olduğu için ben de alamadım.

Hocam bunu dava çözer. Ayrıca adam akıllı tereddüt edilen hususlar yazısı yazılması lazım.
Hala; kulüp alamaz, nöbet alamaz, egzersiz alamaz, dyk alamaz, sorumluluk alamaz, halkeğitim kursu, belletmenlik alamaz diye yazamamışlar arkadaşlar bu nasıl iş? o toplantıda kim söyledi bunları da gruplardan attılar hepimize? (koordinatörler o toplantıdaydı yazın bize söyleyen kimmiş? ) Altı üstü dayanaksız bir görüş... Bunlar öğretmenin asli görevi mi ? yazıda açıkça ifade edilmediği sürece öğretmen bunları alması gerekli. 5 den sonraya kimse karışamaz. Bakanlık hangi görüş yazısında bu zamana kadar net oldu ki? yine eğitim faaliyetleri diye yuvarlak cevap verip geçmişler.

@ogretmenozkan hocama katılıyorum. Burada "yapılacak eğitim öğretim faaliyetleri için ek ders ödenmez", olarak asli görevden kastedilen planlama alamaz, Kendi ders yükünden kaynaklanan ekdersi alamaz. Ben şimdi 21 saat derse giriyorum bana haricen (6 saat +2 saat(planlama)) daha haricen ekders olarak veremezler.
Olmaz demeyin oluyor arkadaşlar: Mesela geçen yıl benim müdür yardımcım değişti. görevlendirilen arkadaş uzun yıllar yapmamış idarecilik fatih projesinin ekders olayını anlayamamış. O şekilde yapmak istedi. Hocam öyle olmaz dedim. Sadece 18 saat olacak, planlama ve normal ekdersleri silin dedim. hala kafasına takıldı koordinatörle konuşturdum. Öyle ikna oldu.
Modül ek dersleri otomatik çektiği için ders yükü kaynaklı ek ders dağıtıyor. Birde haricen 18 saat yos-btr ek dersi yazan idareci olursa sorun oluyor. Modülde kısıtlamaya gidilmeye çalışılmasının sebebi budur belki ama onlarda vur diyince öldürmüş! herşeyi silip süpüyor modül. birileri onu sil bunu sil diye yaptırmış işte tam burada haksızlık ve hukukusuzluk devreye giriyor. Dayanaksız bir şekilde düzenleme yapılması yanlış. Orasını da inşallah dava çözer.

Bunun dışında mış mış olan Lütfen yok nöbet alamaz, yok kulüp alamaz, yok egzersiz alamaz vb diğer ücretler için alamaz denmesin artık çıldıracağız! çünkü bakanlık sayıldığı şekilde tek tek yazmamış, alamazsınız dememiş! yazıyor mu arkadaşlar? lütfen! biz bunu bu şekilde konuştuğumuz sürece bizi topaç gibi döndürmeleri çok normal...

Son düzenleme:
ilgi tutulan yazı da paylaşılırsa, PGM ne sorulduğunu anlarız.
İlinizde bulunan eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden "YEĞİTEK Okul Sorumlusu" görevini
yürütmek üzere geçici olarak görevlendirilen ve bu geçici görevleri karşılığında haftada 18 saat ek ders ücretinden
yararlandırılanların, bu görevlerinin yanında başka eğitim faaliyetlerini yürütmek suretiyle ayrıca ek ders ücretinden
yararlandırılıp yararlandırılamayacaklarına ilişkin ilgi yazı ve ekleri incelenmiştir.
denmiş ya hocam sanırım o ilk paragraf

Arkadaşlar Çorum İl MEM'de Bilişim Koordinatörüyüm, Personel genel müdürlüğüne;
1- Hafta içi mesai saatleri nöbet görevi için ek ders ücreti alınıp alınamayacağı,
2- Haftalık ders programı çıkış saatlerinden sonra dyk, egzersiz, kulüp vb. ek ders ücretlerinin alınıp alınamayacağı,
3- Hafta içi mesai saatlerinden sonra dyk, halk eğitim, bilsem, belletmenlik vb. görevlerden ek ders ücreti alınıp alınamacayağı,
4- Hafta sonu dyk, halk eğitim, bilsem, belletmenlik vb. görevlerden ek ders ücreti alınıp alınamayacağı hususlarında görüş için yazdık.
Bakanlıktan cevap geldiğinde burdan paylaşırım. İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Arkadaşlar abartıyorsunuz. Değişen bir şey yok ha BTR ha YOS... Şartlar aynı isteyen görev aldı, istemeyen almadı... Neden burada ilginç sorular sorup yetkililerin aklına iş düşürüyorsunuz? Neden böyle yapıyorsunuz? Gerçekten anlamıyorum sizleri.
çünkü gruplardan atılan o whatapp mesajına istinaden müdür yardımcıları bunu yazmak istemiyor. dayanak olmamasına rağmen ödenmeyecek gibi düşünüp ona göre hareket etmek istiyor.

Soruyoruz dayanak var mı? yok!

çünkü gruplardan atılan o whatapp mesajına istinaden müdür yardımcıları bunu yazmak istemiyor. dayanak olmamasına rağmen ödenmeyecek gibi düşünüp ona göre hareket etmek istiyor.

Soruyoruz dayanak var mı? yok!
Değerli Hocam, sayfalarca önce o kadar yazdıklarımıza rağmen "ne değişiklik var!" diyen arkadaşlara ironi olarak yazmıştım.

Dayanağa gelince ismini koyup dönemlik görevlendirme şeklinde bir görev icat eden bakanlık(genel müdürlük) doğal olarak kurallarını da koyar. Neyin dayanağı bekleniyor? Anlamlandıramıyorum. Sanki insanlara durduk yere yönetmeliklerle belirlenen öğretmenlik görevi haricinde görevler verildi de dayanaksız deniliyor! Adamlar en baştan demediler mi şartlar bunlar? Biz okul açılmadan önce bu ve diğer başlıklarda sayfalarca anlatmaya çalışmadık mı? İnsanlar ya anlamadıkları için ya da bir ümit yok canım bunu da yapmazlar diye görev istedi. Adı üzerinde isteğe bağlı görev. Şartları bilerek istenerek alınan görev!

Dayanak konusuna gelince evet belki gerçekten görevlendirme için yayınlanan resmi yazılarda açık noktalar ve hukuksuzluklar var. Bu nedenle şahsi görüşüm çok sürmez sendikaların başvuruları, davaları akis bulur ve resmi yazılar geri çekilir vs. Ama bu neyi değiştirir ki? Yönetmelikler değişir, yazılar aceleye getirilmeden tekrar açık nokta bırakılmadan hazırlanır... Tekrar üzerine basa basa yazayım. Görevi icat eden bakanlık, kuralı koyan bakanlık! İsteyen kabullenir, alır. İstemeyen almaz.

Yıllardır dost acı söyler minvalinde adları değişse de(bitefo, btr, fbtr, yos,...) uyardık, yeri geldi istemeden kalp kırdık. Derdimiz zümremizdi. Anlaşılamadık. Ne diyelim, hayırlı olsun!

Son düzenleme:
Denizli de yos görevlendirmeleri bu hafta başladı. nöbeti kulübü geçtim, Eylül 8 den beri çalıştığımız halde 22 sinde başlattılar. e hocam 8 eylülde başlamasaydın diyebilirsiniz. O kadar iş beklerken, tahtalar eğitime hazır değilken, ben yapmam diyemedim. Ama ben de 2.dönem görev almayacağım. nöbet tutmak istemediğim için görevi kabul etmiştim. sene başından beri bir sürü şey yaptım. bütün öğretmen arkadaşlar çok memnun, bizzat teşekkür ediyorlar. bu kadar işi yaptığımız halde bu kadar gözden çıkarılmak çok acı gerçekten. ne olacaksa olsun artık bir daha görev almayacağım
manisa da aynı durumda hocam. ben de en başından beri okuluma geldim...

Değerli Arkadaşlar 18 saatin dışında ek ders alamıyorsunuz. Ek ders modülü de izin vermiyor. Webdeöğren bunu haftalar önceden paylaştı demek ki bir bildiği varmış. Sonra da görüş yazısında açık ve net 18 saatin dışında alınamıyor diye belirtmişler.

"..haftada 18 saat ek ders ücretinden yararlandırılan öğretmenlerin, asli görevlerinin öğretmenlik olduğu göz önünde bulundurulduğunda, söz konusu geçici görevinin yanı sıra öğretmenler için öngörülen herhangi bir eğitim faaliyetini yürütmek suretiyle ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir."

Nöbet bir eğitim faaliyeti mi?

Konu dışına çıkıyorum ama arkadaşlar aylık rapor hazırlayan varsa Eylül ayı için paylaşır mısınız...Örnek olması açısından...

1- Hafta içi mesai saatleri nöbet görevi için ek ders ücreti alınıp alınamayacağı,
2- Haftalık ders programı çıkış saatlerinden sonra dyk, egzersiz, kulüp vb. ek ders ücretlerinin alınıp alınamayacağı,
3- Hafta içi mesai saatlerinden sonra dyk, halk eğitim, bilsem, belletmenlik vb. görevlerden ek ders ücreti alınıp alınamacayağı,
4- Hafta sonu dyk, halk eğitim, bilsem, belletmenlik vb. görevlerden ek ders ücreti alınıp alınamayacağı hususlarında görüş için yazdık.
valla harikasınız hocam. ilk Görüş yazısı yanlış olduğu için sorun yaşanıyor

Hepsine de alınamayacağı yönünde cevap gelir hocam. Eminim ama ispat edemem. Gelince paylaşın lütfen. Umarım benim yanılmam ile sonuçlanır konu.
Bakanlık bunu kafaya koymuş. Açık varsa da onu da mevzuat ile düzeltirler,. Dediğim gibi umarım yanılmış olayım.

cevap muhtemelen olumsuz gelir, cevaba göre dava açılır. olumsuz cevabın hukuki dayanağı yok

ilksms
Geri