YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
YOS başlamasa da yosluk yapmaya devam ediyorsunuz değil mi okullarınızda. Hocam yapsan eline mi yapışır, müdür hiç sormadan görev atar. Meb bu görevlendirmeyi bu sene yapmasa gene herkes yosluk yapar.

Arkadaşlar yos iken kendi okulumuzda en az 21 saate mi girmemiz gerekiyor yine ?
15 saat dersimiz olsa bile başka bir okula gitmek zorundamıyız .

Arkadaşlar yos iken kendi okulumuzda en az 21 saate mi girmemiz gerekiyor yine ?
15 saat dersimiz olsa bile başka bir okula gitmek zorundamıyız .
Hocam her yer kafasına göre yapıyor bence. Ama zorunluluk yok bildiğim kadarıyla. Gönüllülük olması lazım.
Eşimin okuluna depo bir arkadaş verilmiş 0 saat dersi var sanırım. full yos luk yapacakmış 5 gün. Esaslarda önce ders tamamlanır yazıyordu buna göre görevlendirilmesi doğru mu sizce?

16 ya 2 ye göre görevlendiriliyorsunuz. Orada asli görevi dışında diye yazıyor. Öğretmenin asli görevi deyince kulüp rehberlik egzersiz nöbet dahil tüm görevler şeklinde konuştu. Bu zamana kadar yanlış yapılmış. Bundan sonrasını doğru yapacağız. Sayıştay müfettişleri olaya el attı. Geçmişe dönük olarak aldığınız fazla ödemeleri mahsup etmek istiyorlar şeklinde konuşuldu.

10 saate 1saat +3 nöbet +2 kulüp toplam 6 saat alırım NORMAL öğretmen olurum 2 gün okula giderim daha mantıklı. ayrıca belletmenlik + egzersiz(tubitak) vb. yapılabilir okul durumuna göre işler garip hale geliyor gitgide

16 .2 maddesinden idareciler belletmenlik, nöbet vb alıyor ama Yos alamaz

Görev ders giriş çıkış saati diyor ama kulup çalışmaları ders dışı saatlerde yapılmasına rağmen verilemez

.......

16 ya 2 ye göre görevlendiriliyorsunuz. Orada asli görevi dışında diye yazıyor. Öğretmenin asli görevi deyince kulüp rehberlik egzersiz nöbet dahil tüm görevler şeklinde konuştu. Bu zamana kadar yanlış yapılmış. Bundan sonrasını doğru yapacağız. Sayıştay müfettişleri olaya el attı. Geçmişe dönük olarak aldığınız fazla ödemeleri mahsup etmek istiyorlar şeklinde konuşuldu.
kim konuştu?

Personel genel müdürlüğü daire başkanı dilaver beyle arkadaşlar konuştu ,ankarada 6000 fazla varmış gerekirse konyaya hızlı trenle gitsinlermiş,,önce ders tamamlanacak öyle yos olunacakmış
Dilaver beyler dediyse tamamdır, baştan söyleseydiniz ya, boşuna 45 sayfa tartışmışız,
bir gün gelir dilaverlerin dönemi de biter,
kusacağım artık bu başlığa bakmaktan.

Dilaver beyi kocaeli memden tanırım sonradan daire baskani oldu gururla yolladık hatta gsm nosu hala durur bende
Simdi mevzu ne bizim bugune kada btr iken aldigimiz nobet ucretlerini mi geri istiyorlarmis yada ben almasamda kulup vs alanlar vardi onlar mi istenecekmis

Bakanlıktakiler ayrı bir cumhuriyette takılıyor sanırım biz dağılalım. bence bu işi üzerimize yıkmaya çalışıyorlar. millet başvurmadımı yos mos kalmaz. 18 saat ücret vermek zorunda da kalınmaz. Hayallerde Bt ciler de idareten yapar artık o işi idari ilişkiler kapsamında.... Yorumsuz valla

Dilaver beyi kocaeli memden tanırım sonradan daire baskani oldu gururla yolladık hatta gsm nosu hala durur bende
Simdi mevzu ne bizim bugune kada btr iken aldigimiz nobet ucretlerini mi geri istiyorlarmis yada ben almasamda kulup vs alanlar vardi onlar mi istenecekmis
Evet,gerekirse yos bile olsan ders tamamlanacak resen gidecekmişiz

Bakan adına yazılmış olan resmi yazıya rağmen mi geçmişe dönük olarak alacaklarmış acaba yoksa ünvan YOS olduktan sonrayı mı kastediyorlar?
1758826866290.webp

Evet,gerekirse yos bile olsan ders tamamlanacak resen gidecekmişiz
Resen yollamak icin saat sınırı var mi peki 21 gibi
Birde gecmise yönelik neleri geri isteyecekmis

onlar ödendi diye bir dünya insan vergi dilimine girdi zamaninda
o zaman gelir azalinca veri dilimlerinde dolayi alinan vergiler geri iade edilecekmiymis
bir dünya dava acilir böyle bir sey yapmak isterseler
zira belirsizligi yaratan meb iken ayni mebin şu para fazladan yatmis diyip geri istemesi sacma oluyor

Birde bu tip bir sey yapip geri istese ulke genelinde kimse yos istemez tahta vs ile isim olmaz ders derse girer evine gider o durumda kendileri mi ilgilenecekler tahta vs ler ile

Dersimiz az diye yos oluyoruz zaten ?
21 saat ders olsa olmamıza gerek yok ki .
Yos olsak bile illa 21 saat derse girmelimiyiz şimdi ?
12 saat ders üstüne yos olsak yetmiyor mu ?
Görevlendirme esaslarında 21 saaten fazla ise okulunda kalır diyor . 21 saatten az ise 2 okula mı gider . Diğer okulda derse mi giderecek sadece yos mu olacak?

ders yükümlülüğü bizim kadar olan hatta daha da az olan bir sürü branş var ne güzel mesleklerini icra ediyorlar. biz de olmayalım hiçbir şey yapamazlar, çok da huzurlu oluruz. btr olmayanların ders yükünün fazla olması, diğer btr öğretmenler sebebiyle. bir okulda 4 saat, 6 saat dersi var btr oluyor başka derse girmiyor. btr olmayanlara kalıyor ders yükü o sebeple 3 okul geziyoruz. kimse yos olmadığında bir öğretmenin 3 okul gezeceği kadar ders zaten bulunamaz. çözüm yolu budur amma velakin kimsenin hayatına da kimse karışamaz. ben iki okul 20 saat dersime girip çıkıyorum, ekstra okul içi görevlendirmeleri de ders yüküm fazla diye kibarca reddediyorum. kafa olarak çok rahat oluyor insan. diğer meslektaşlarıma da naçizane tavsiyem budur. başlığı takibi de bırakıyorum, bir yere bağlanacak gibi durmuyor. sizlere tüm içtenlikle başarılar diliyorum.

Hocam her yer kafasına göre yapıyor bence. Ama zorunluluk yok bildiğim kadarıyla. Gönüllülük olması lazım.
Eşimin okuluna depo bir arkadaş verilmiş 0 saat dersi var sanırım. full yos luk yapacakmış 5 gün. Esaslarda önce ders tamamlanır yazıyordu buna göre görevlendirilmesi doğru mu sizce?
Görevlendirmesi doğrudur sorun yok bulunduğumuz ilde en az 50 kişi bu şekilde görevlendirildi çünkü ders yok ayrıca yeteri kadar yos. ta yok,
yazılımdan anlıyorsa tamir mamir biliyorsa bulunmaz hint kumaşıdır hocam sorun yoktur görevlendirme müdür yardımcısı gibi bir görevlendirme çeşidi sonuçta ( arge-özel buro-disiplin-mebbis yöneticisi, sosyal medya görevlisi vs vs...kitap komisyonu- cafe denetim ekibi gibi bir sürü görevlendire çeşidi var hepsinde de ders tamamlamayı bırak derse bile girilmez bir BTR nin yaptığı işin çeyreğini bile yapmadıkları halde) derse isterse 200 saat girsin yine 18 isterse sıfır saat girsin yine 18 saat ek ders alır.

Denizli de yos görevlendirmeleri bu hafta başladı. nöbeti kulübü geçtim, Eylül 8 den beri çalıştığımız halde 22 sinde başlattılar. e hocam 8 eylülde başlamasaydın diyebilirsiniz. O kadar iş beklerken, tahtalar eğitime hazır değilken, ben yapmam diyemedim. Ama ben de 2.dönem görev almayacağım. nöbet tutmak istemediğim için görevi kabul etmiştim. sene başından beri bir sürü şey yaptım. bütün öğretmen arkadaşlar çok memnun, bizzat teşekkür ediyorlar. bu kadar işi yaptığımız halde bu kadar gözden çıkarılmak çok acı gerçekten. ne olacaksa olsun artık bir daha görev almayacağım

Denizli de yos görevlendirmeleri bu hafta başladı. nöbeti kulübü geçtim, Eylül 8 den beri çalıştığımız halde 22 sinde başlattılar. e hocam 8 eylülde başlamasaydın diyebilirsiniz. O kadar iş beklerken, tahtalar eğitime hazır değilken, ben yapmam diyemedim. Ama ben de 2.dönem görev almayacağım. nöbet tutmak istemediğim için görevi kabul etmiştim. sene başından beri bir sürü şey yaptım. bütün öğretmen arkadaşlar çok memnun, bizzat teşekkür ediyorlar. bu kadar işi yaptığımız halde bu kadar gözden çıkarılmak çok acı gerçekten. ne olacaksa olsun artık bir daha görev almayacağım
Dün bir okula gittim tahtalar içler acısı,bilişim öğretmenerli yok,benim okulumda tahtaların hepsi çalışıyor ,gerektiğinde cebimden para verip yaptırdım,internette kopmalar oluyor diye adam buldum çağırdım ,yaptırdım,sistem öğretmenlerin fedakarlıklarıyla yürüyor hala farkında değiller ama bende görev almayacağım.Biz taviz verdikçe dahada üstümüze geliyorlar artık kendileri halletsin gerçi umrunda olmaz onların herşey mükemmel gibi gösteriyorlar,olan öğrenciye oluyor

Dün bir okula gittim tahtalar içler acısı,bilişim öğretmenerli yok,benim okulumda tahtaların hepsi çalışıyor ,gerektiğinde cebimden para verip yaptırdım,internette kopmalar oluyor diye adam buldum çağırdım ,yaptırdım,sistem öğretmenlerin fedakarlıklarıyla yürüyor hala farkında değiller ama bende görev almayacağım.Biz taviz verdikçe dahada üstümüze geliyorlar artık kendileri halletsin gerçi umrunda olmaz onların herşey mükemmel gibi gösteriyorlar,olan öğrenciye oluyor
kesinlikle hocam. çalıştığım bütün okullarda tahtalarım hep tıkır tıkır çalıştı. hani insanın bir kopma noktası olur ya . bizim için de milat bu seneymiş demekki....

hocam bunun altında devleti soymak ve soğana çevirmek var. Özelleştirmeye çalışıyorlar bu bakım işini.. Ama malesef o servislerdeki adamlarda yetişemiyor zaten...Bizim faal tutmamız falan değil iş emin olun servisler bize verilen ücretlerden daha fazla para alıyordur devletten.

Film kopmak üzere. Bundan sonra olacakları söyleyim;

YOS olanlar için;
* Proje-teknofest isterlerse egzersiz açamıyorum diyeceğiz.
* Kulüplerden toplum yararına çalışma vs derlerse bizde yok, olan yapsın diyeceğiz.
* Belletmen ihtiyacımız var diye 50 kere de yazı gönderseler, bizden size hayır gelmez diyeceğiz
* Nöbet zaten angarya idi, kurtulduğumuz iyi oldu diyeceğiz.
* Okulun ilk haftası görevlendirme gelmeden elimizi hiç bir şeye sürmeyeceğiz.
* Teknik sorun olduğunda sadece arıza kaydı açacağız,gerisini okul idaresi düşünsün.

Rest çekip YOS olmayanlar için;
* İlk sene eksikliğiniz hissedilecek ama sonrasında dışardan gelen YOS okulun her işine koşacak.
* İdare, demek ki bilişim öğretmeni olmadan da bu işler oluyor deyip ders seçmeyecek. En az 3 okul gezeceğiz. Norm fazlası olunca bölge muhabbeti ile korkulu rüyalar göreceğiz.
* Yıllarca yaptığınız fedakarlıklar bir dönem de unutulup gidecek.
* Kafam rahat,derse girip çıkıyorum tarzında cümleleri kurduğunuzla kalacaksınız.

Sonuç:
Ne olursa olsun bu branşı ciddi manada sıkıntılar bekliyor, zaten yıllardır hep kötüye gitti,daha da kötü olacak. YOS olsan öğretmen yerine koymuyorlar, olmasan mobbing ve zorbalık yapıyorlar. Kısacası arada kaldık,sıkıştık,bunaldık hep orta noktayı bulmak için fedakarlık yapsak da, bir türlü bulamadık.
20 yıllık bir öğretmen olarak süreç bu şekilde bana göre.

Bakanlığın umrunda değiliz.
Birbirimizin umrunda değiliz.
Öğrencilerin umrunda değiliz.
İdarenin umrunda değiliz.

yos olmamaktan bu kadar korkmayın. ders kalkarsa nasıl 3 okula görevlendirecekler. ders saati azalırsa ortalık norm fazlası bilişim öğretmeninden geçilmeyecek yine sorayım nasıl okul okul gezdirecekler.

yos olursanız bunlar zaten her işi yapıyor daha da iş yükleyelim diyecekler. ders kalktıktan sonra size bunları maaş karşılığı olarak yaptıracaklar. hatta memurun mesai saati 8-5 bunlar da zaten hiç ses çıkarmıyor diyerek saat sekizde gidip okulu açmanızı isteyip okuldan sonra saat beşe kadar da size başka görev yükleyebilirler

yos olmamaktan bu kadar korkmayın. ders kalkarsa nasıl 3 okula görevlendirecekler. ders saati azalırsa ortalık norm fazlası bilişim öğretmeninden geçilmeyecek yine sorayım nasıl okul okul gezdirecekler.

yos olursanız bunlar zaten her işi yapıyor daha da iş yükleyelim diyecekler. ders kalktıktan sonra size bunları maaş karşılığı olarak yaptıracaklar. hatta memurun mesai saati 8-5 bunlar da zaten hiç ses çıkarmıyor diyerek saat sekizde gidip okulu açmanızı isteyip okuldan sonra saat beşe kadar da size başka görev yükleyebilirler
öğretmen camiası birlik olmuyorki uzman öğretmenlik sınavında bile gördük koşa koşa gidenleri

ilksms
Geri