Sadece öğretmen yazıyor bendeYegitek okul sorumlusu görevi mebbis görevlendirme ye ne diye işlendi arkadaşlar. BTR diye işlemişler aradım diğer görev (YOS) sistemde çıkmıyor dediler. Benzer durumda olan var mı?
Sadece öğretmen yazıyor bendeYegitek okul sorumlusu görevi mebbis görevlendirme ye ne diye işlendi arkadaşlar. BTR diye işlemişler aradım diğer görev (YOS) sistemde çıkmıyor dediler. Benzer durumda olan var mı?
Hocam geçenlerde Ankara'daki arkadaşlar ek ders modülünden baktık demişlerdi. Ders dışı faaliyetler möbetler vb yazılamıyor denmişti sanırım...Bakanlık görevlendirme ismini sisteme ekleyince düzelteceklermiş.
Bize ilçeden bu şekilde bilgi verildi hocam. Yos ismiyle bir görevlendirme ismi olmadığı için, eklenince görevlendirme isimleri düzeltilecekmiş.
Ek dersleri silmişler ama ismi değiştirmeyi unutmuşlardiye yorumladım.
malum kişi ve sitesi bunu beğenmedi.![]()
Yeğitek Okul Sorumlusu Görevlendirme Esasları
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 29.08.2025 tarih ve 139292068 sayılı yazıları ekinde yayımlanan YEĞİTEK Okul Sorumlusu Görevlendirme Esaslarının 11. maddesindeki "11- Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin...www.memurlar.net
Önceden aylık raporlar vardı. Şimdi de haftalık rapor mu başlamış?saçmalık hocam bu kadar görev ve yükümlülük altına almaları, birde her hafta bunlar dair rapor isteniyor![]()
düzelttim hocam aylık olacaktıÖnceden aylık raporlar vardı. Şimdi de haftalık rapor mu başlamış?

ben normal tutuyorum belleticiliği. yönergede aksi bir durum yok.Arkadaşlar belletmenlik görevi ile ilgili bir netlik var mı. Hafta sonu alabilir diyor il ama tam net değil gibi bir cevap verdiler. Mebbis e yeni görevimiz tanımlanmadığı için şuan müdür yardımcım nöbet kulüp hepsi açık giriş yapılıyor diyor.
Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi. Ekim ayı nöbeti ona göre yapılacak.
Çok isabetli olmuş. Hocam inş dava en kısa zamanda sonuçlanır ve olayı düzeltirler.![]()
Yeğitek Okul Sorumlusu Görevlendirme Esasları
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 29.08.2025 tarih ve 139292068 sayılı yazıları ekinde yayımlanan YEĞİTEK Okul Sorumlusu Görevlendirme Esaslarının 11. maddesindeki "11- Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin...www.memurlar.net
Hocam bu başlığı baştan sonra bir okuyalım lütfen. Çünkü 40 sayfayı aşmış ki bizler bazı sıkıntıları burada tartışıyor istişare etmeye anlam vermeye çalışıyoruz. Yeğitekin bazı dayanıksız kısıtlamaları ve resmi olmayan görüşleri oldu. Okuyunca sizde anlayacaksınız neden bu kadar tartışılıyor. Neyi alıp alakayacağınız gibi konulara cevaplar var.YEĞİTEK Okul Sorumlusu hangi ek dersleri alabiliyor hangilerini alamıyor? Mesela nöbet alır mı? Bilen biri yazarsa çok sevinirim?
Saçma işler işte hocam. İnş en kısa zamanda kadroya geçersiniz.2 Yıl önce atandım halen sözleşmeli olarak göreve devam ediyorum. 2 yıldır BTR rehber öğretmenliği görevini okulumda yerine getiriyordum fakat YEĞİTEK kapsamında sözleşmeli öğretmenlerin okul sorumlusu olamayacağı sebebiyle bu sene görevlendirilmedim bu durum hakkında ne yapabilirim.
Hocam bu konuda il ve ilçe koordinatörlerine çok iş düşüyor sanki. sahayı bu şekilde bildirip güzelce tepeye bildirseler. Hangi okulda kim ne iş yapıyor güzelce takip edip raporlasalar o zaman belki bakış açısı değişir ama kendim bile umutsuzumşöyle bir çözümde olabilir hatta daha adil olur gerçekten bu alandan anlayıpta görev aldığı okula değer katan gerçek manada yazılım ve onarımdan zevk alan ve yapmayı bilenler için keyif olacaktır nöbet ve kulübün ücreti de 18+5 olarak eklensin ve 23 saat YÖS ek dersi standart hale getirilsin, nöbet ve kulüp görevi verilemesin bunun haricinde btr olanlar DYK+pasnyion +egzersiz kesinlikle açamaz yasası yönetmeliği neyse getirilsin çünkü bilişimciler zaten dyk egzersiz pansiyon almıyorlar burayı suistimal edenler genelde btr ek derside alırım dyk mı da açarım pansiyondada takılırım nöbette tutarım kulüpte yaparım, egzersizde yaparım düşüncesine vücut buldurabilenler(sertifikalıların önemli bir miktarı) bilişimcilerden pansiyon nöbeti alanlarda pansiyonlu okuldur zorunluluktan belletmenlik alıyordur onun dışında arasan bulunmaz bilişimcinin pansiyonda olması, çünkü çoğumuz gerçekten işlere özverili koşturduğumuz için zaten yoruluyoruz fazlası zarar deyip girmiyoruz o işlere.
o yüzden bu işin orta yolu 23 saat sabit hale getirilip bunun üstünde hiç bir şekilde hiç bir ödeme yapılmamalı.
buna kıyas olarak bugün okula bilişim için bir servis çağırdığımızda en kötü her gelişinde 10-15 bin TL alıyor ki 2 biledin 3 pc ve ET ye bakıyor, biz ay boyu onlarca iş yapıyoruz kaleme vursak 100 e yaklaşıyor bunu en ucuz 3 ile çarpsın devletimiz bir okula aylık bir YOS/BTR nin katkısı en az 300.000 TL dir 23 saati 3-5 kendini bilmez yüzünden çok görmemelidirler.