Nereden öğrendiniz hocamAnkarada göevlendirmeler yapıldı. Maşallah sayıda hiçbir azalma yok.500 ün üzerinde yine
Nereden öğrendiniz hocamAnkarada göevlendirmeler yapıldı. Maşallah sayıda hiçbir azalma yok.500 ün üzerinde yine
Zannetmiyorum hocam. Ben geldim geleli 500 küsür bu sayı ankaradaHocam bu dönem başvuru tarihi ile belirsizlikler aynı döneme geldiği için olmuştur. İlk dönem belirsizlikler çözülmezse sayının azalacağını düşünüyorum
İlçe gurubumuzda paylaşıldı hocamNereden öğrendiniz hocam
Geçen dönem görevlendirme kaydımda "Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği" olarak işlenmiş. Egzersizim vardı ve işlendi de.Burada sanırım şunu demek istemişler cümlelerde de düşüklük var biraz algılanamıyor o sebeple. görevlendirme yapıldığında ilçe personel atama bize görevlendirme olarak karar numarasıyla birlikte işliyor. Ama BTR yazmıyor. Biz bunu toplantılarda çok tartıştık. defalarca söylemelerine rağmen hep öğretmen olarak kalıyor ilgili ünvan bölümü.
Burada görev tanımına göre ekders modülüne veri çekeceklerse btr yazmadığı için sanırım öğretmen olarak geçtiği için bir çok ücret alınmış demek istemiş. BTR yazsaymış demekki o dönemde kulüp, dyk, egzersiz, nöbet vs işlenmeyecekti sanırım yeni bakanlık ücret modülüne.
Ben bundan bu şekilde anlayabildim. Başka fikri olan varsa paylaşsın. Bakanlık modülünde zaten bizle alakalı özel bir bölüm yok bildiğim kadarıyla.
Kendilerince hayal mi kuruyorlar napıyorlar. Demekki o zamandan zaten vermeye niyetli değil bu tamamen bilerek yapılmış planlanmış birşey arkadaşlar.
Bu dönem egzersiz açamayacak mıyız hocam dersten sonra?Geçen dönem görevlendirme kaydımda "Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği" olarak işlenmiş. Egzersizim vardı ve işlendi de.
açılmayacak hocam ücreti ödenmeyecekBu dönem egzersiz açamayacak mıyız hocam dersten sonra?
Sizin duyumlarınız ne şekilde?
Katılıyorum.Ben şahsen nöbet, kulüp, belletmenlik ve sınıf istemiyorum. Ama çok söylenince sendikalar dava açtı ve muhtemelen bu görevler bizlere verilecek. Bizim gibi istemeyenler de mecburi alacak. Keşke bunları isteyenler görev almak yerine sadece öğretmenliği yapsalar. Onlar için daha sağlıklı olurdu. Biz de mağdur olmazdık. Ben Btr işlerinin yoğunluğundan bu ek görevleri zaten yapamıyordum. Verilmemesi daha iyiydi.
zaten bu görevlerden DYK+Pansiyon görevi alan Sertifikalıların büyük kaybı oluyordu en büyük yaygarayı bu ücretleri alanlar kopardı, bt veya bötecilerde pek değişen birşey yok bu ücretlerde çok nadir sayıdaki pansiyon nöbeti olan etkilendi onlar içinde emin olun ha var ha yokBen şahsen nöbet, kulüp, belletmenlik ve sınıf istemiyorum. Ama çok söylenince sendikalar dava açtı ve muhtemelen bu görevler bizlere verilecek. Bizim gibi istemeyenler de mecburi alacak. Keşke bunları isteyenler görev almak yerine sadece öğretmenliği yapsalar. Onlar için daha sağlıklı olurdu. Biz de mağdur olmazdık. Ben Btr işlerinin yoğunluğundan bu ek görevleri zaten yapamıyordum. Verilmemesi daha iyiydi.
hocam öyle birşey yok tahta sayınız 20 üstü ise okulunuzun derslerine girersiniz kalan vaktinizde YOS.. yaparsınız.arkadaşlar önce 15 saat maaş karşılığı verilir sonra yos görevlendirmesi yapılır tarzı bir resmi yazı vardı, bulamadım, yazıyı paylaşırsanız sevinirim, yeni ders programı yapılıyorda okula haber vereyim 15 saati doldursunlar.
Bende idaremle anlaştım nobet icin yazilmayacak umarım böyle kalırBen şahsen nöbet, kulüp, belletmenlik ve sınıf istemiyorum. Ama çok söylenince sendikalar dava açtı ve muhtemelen bu görevler bizlere verilecek. Bizim gibi istemeyenler de mecburi alacak. Keşke bunları isteyenler görev almak yerine sadece öğretmenliği yapsalar. Onlar için daha sağlıklı olurdu. Biz de mağdur olmazdık. Ben Btr işlerinin yoğunluğundan bu ek görevleri zaten yapamıyordum. Verilmemesi daha iyiydi.
Günlerdir ısrarla bu nedenle diyoruz ki biz bilişimciler neden küçük düşünüyoruz? Eğer şikayetimiz sadece ek ücretler ise bir kaç aya çözülecek zaten... Nitekim sayfalarca önce yazmıştım.zaten bu görevlerden DYK+Pansiyon görevi alan Sertifikalıların büyük kaybı oluyordu en büyük yaygarayı bu ücretleri alanlar kopardı, bt veya bötecilerde pek değişen birşey yok bu ücretlerde çok nadir sayıdaki pansiyon nöbeti olan etkilendi onlar içinde emin olun ha var ha yok
Siz de nedeni açık açık yazmışsınız... Parmaklarınıza sağlık. Sendikaların YOS konusunda bu kadar hızlı şekilde topa girmesinin altında bile bunun yattığını düşünüyorum. Biz bilişimciler olarak kendi derdimize yanmalı ve bütüncül bakmalıyız... O yüzden kızıyoruz sürekli nöbet, belletmenlik, dyk v.s. açısından bakıp ta YOS eleştirisinde bulunanlara. Hatta yıllardır önce ders demek yerine BTR diyen zümrelerimize muhalif oluşumuzun nedeni de buydu. Çünkü; elinde kozun(ders) yoksa böyle sağa sola savururlar, istedikleri göreve mahkum ederler adamı.NOT: İlgili durumun(nöbet, dyk vb.) değişme ihtimalini çok yüksek görüyorum. Bizim zümrenin tepkisinden değil ha, yanlış anlaşılmasın sakın.
İşi kaymağı azalınca çekildi zaten onlar.zaten bu görevlerden DYK+Pansiyon görevi alan Sertifikalıların büyük kaybı oluyordu en büyük yaygarayı bu ücretleri alanlar kopardı, bt veya bötecilerde pek değişen birşey yok bu ücretlerde çok nadir sayıdaki pansiyon nöbeti olan etkilendi onlar içinde emin olun ha var ha yok
ama örneğin bir fen öğretmeni sertifika ile btr olunca 15 saatin üstünü almıyordu nöbet+klüp veya sınıf+dyk+pansiyon+ egzersizle ek dersin damına vuruyordu şimdi vuramayacak çünkü bakanlık anladı BTR 'yi bazı kişilerin ne amaçla kullandığını ki son yıllarda dehşet sayıda kişi bu şekilde sömürdü ve tahtalara hiç bakmadılar bunlarda şikayet olarak gitmiştir sizler bizler yapanlar yapıyoruz ama hatırı sayılır kişide hiç birşey yapmıyor btr görevi olarak ve btr ekdersi olan 18 in üstünde yukarıda saydığımız ücretlerin çoğunu point point topluyorlar afiyetlede yiyorlardı.
Ankara için listeyi paylaşabilir misiniz?Ankarada göevlendirmeler yapıldı. Maşallah sayıda hiçbir azalma yok.500 ün üzerinde yine
o zaman yaptıkları işi boşu boşuna yapmışlar gibi bir sonuç çıkıyor ortaya sadece bu sene de 2 haftalık ek dersimizi yemiş oldular gerçek bilişimciler bu konuda zarar etti çünkü alabicekleri kurs dyk yok sertifikalılar bunun acısını fazlasıyla çıkarırlar emin olsun bu kararları çıkartanlar çatır çutur da yerler bu işin sonu btr yos bilmem ne hepsinin komple kaldırılması bilişim tk ve böteye teknolog kadrosunun verilip görevlendirmelerin sonlandırılmasıyla bitecek gibi görünüyor.Günlerdir ısrarla bu nedenle diyoruz ki biz bilişimciler neden küçük düşünüyoruz? Eğer şikayetimiz sadece ek ücretler ise bir kaç aya çözülecek zaten... Nitekim sayfalarca önce yazmıştım.
Siz de nedeni açık açık yazmışsınız... Parmaklarınıza sağlık. Sendikaların YOS konusunda bu kadar hızlı şekilde topa girmesinin altında bile bunun yattığını düşünüyorum. Biz bilişimciler olarak kendi derdimize yanmalı ve bütüncül bakmalıyız... O yüzden kızıyoruz sürekli nöbet, belletmenlik, dyk v.s. açısından bakıp ta YOS eleştirisinde bulunanlara. Hatta yıllardır önce ders demek yerine BTR diyen zümrelerimize muhalif oluşumuzun nedeni de buydu. Çünkü; elinde kozun(ders) yoksa böyle sağa sola savururlar, istedikleri göreve mahkum ederler adamı.
keşke olsaydınız. yine söylüyorum, öğretmenlik harici (15 saat) yaptığınız herşey ek iş. isteyen yapar istemeyen yapmaz. bu yüzden iş yapacak para kazanabileceğimiz kurslara gitmek gerek: esınav sorumlusu, ehliyet sınav sorumlusu, belletmenlik, egzersiz, YOS... hatta hafta sonları ve ders çıkışlarında bile farklı işlerde çalışılabilinir. önemli olan yaptığınız işin fiyat/performansının yüksek olması (dyk ders başı 2 kat ekders, küçük okullarda YOS gibi)Ah bir fenci, matematikçi olsaydım da btr/yos işi hobi+para için yapsaydım. Onlar işe bizim kadar asılmıyorlar "ben bilgisayarcı mıyım" deyip kenara çekilebiliyorlar(bazı istisna arkadaşlarımı tenzih ederim.). Ama para konusunda bizden daha ince hesaplılar...
Zamanında siz eğitim teknoloğu olacaksınız demişlerdi 20 yıldır göremedik hocam onu. O vizyon nerede mebde. Hayaldi gerçek oldu desek keşke.o zaman yaptıkları işi boşu boşuna yapmışlar gibi bir sonuç çıkıyor ortaya sadece bu sene de 2 haftalık ek dersimizi yemiş oldular gerçek bilişimciler bu konuda zarar etti çünkü alabicekleri kurs dyk yok sertifikalılar bunun acısını fazlasıyla çıkarırlar emin olsun bu kararları çıkartanlar çatır çutur da yerler bu işin sonu btr yos bilmem ne hepsinin komple kaldırılması bilişim tk ve böteye teknolog kadrosunun verilip görevlendirmelerin sonlandırılmasıyla bitecek gibi görünüyor.