Okul dışında başka okullardan ders veriliyor. Almayacağız deme ihtimalimiz olur mu?Ders varsa verirler yoksa olduğu kadar girersiniz.
Okul dışında başka okullardan ders veriliyor. Almayacağız deme ihtimalimiz olur mu?Ders varsa verirler yoksa olduğu kadar girersiniz.
yok yapamıyorlar değil bilişimcilerin oldukları bazı okullara aşırı talep vardı şimdi oradakiler görev almasalar oralara gitmek istiyorlarsa gidebilirler.. falan filan, görevi bilmen yapman birşey ifade etmiyor sertfika kim olursa olsun varsa, müdürüde şikayet etmiyorsa sonsuza kadar görev alabilirler bilip bilmemesi kimseyi ilgilendirmiyor herkes birşeyler biliyor kendince bunu da sorgulamak ne sana ne de başkasına düşmez böyle bir hak varsa sertifika alan herkes sonuna kadar kullanmalı canı istiyorsaHocam şimdi burada sertifikalılar derken benim gibi branşı bilişim olmayanları kasttetiniz sanırım. Yalnız burada ne demek istediğinizi tam anlayamadım. Sertifikalılar yapamıyor bu işi mi demek istiyorsunuz? Doğru mu anladım?
almazsınız hocam zorla değil diğer okula ders verilen günler raporlar geçiştirirsiniz derslere girmemiş olursunuz kim ne diyebilir yada ayaktan gider muayane olursunuz sonuçta bütün öğretmenlerde kronik rahatsızlıklar varOkul dışında başka okullardan ders veriliyor. Almayacağız deme ihtimalimiz olur mu?
benim bulunduğum yerde sertifikalılar sebebiyle her yıl kavgalar çıkar malesef hatta ne iftiralar uçar havalarda bazı müdürlerin hangi cemaatlere derneklere bağlantılarının olduğu bile ortaya çıkar çünkü oralardan arkadaşlarını yanlarına toplarlar sertifika aldırarak bu sadece btr için değil başka görevler içinde yapıyorlar.Bu BTR lik diğer branşlar tarafından suistimal falan mı ediliyordu da ya da Bakanlık verim alamadı da bunlar birden böyle sert çıktılar. Bakın ben öylelerdir demiyorum, bu yeni yazıdan en çok onlar zararlı çıkıyorlar. Bulunduğum yerde çokta rağbet görmüyor aslında diğer branşlardan. Ben pek anlam veremedim.
Ders tamamlama derken? Okulunuzda 6 saatten az ders mi vardı yoksa 14 saate mi tamamlattılar?Geçen yıl 1. dönem kendi okulumda dersim az olduğu için nisan ayına kadar bir meslek lisesinde ders tamamlama görevi aldım. Kendi okulumun hem ders hem btr hem idari görevlerini ayrıca ilçe tarafından verilen başka okulun btr görevini yapmak durumunda kaldım. 2. dönem btr okullarından birini üzerimden aldılar. 2. dönem ders tamamlama görevi turizm otelciliğin erkan kapanması sebebiyle karne işlemlerinin akabinde başka okula verilerek devam ettirdiler.
Garip garip uygulamalar arkadaşlar Burada bakanlığın bizi ders anlamında sabitlemesi lazım çözüm btr değil diğer arkadaşlarında dediği gibi ders!
sendikların birşey çözeceği yok hocam hepsi birlik olup bastırması lazım! ben sözlü olarak söyledim daha ortada görev yok yazı yok bence ortalığı siz karıştırıyorsunuz dedi yetkili. Görevinizi şuan yapın onayınız bir gelsin şartlar resmi olarak tebliğ edilsin ona göre gerekli işlemlerin yapılması lazım dedi...Sendikanın biri bugün yüz yüze görüşme gerçekleştirecekmiş .
sendikların birşey çözeceği yok hocam hepsi birlik olup bastırması lazım! ben sözlü olarak söyledim daha ortada görev yok yazı yok bence ortalığı siz karıştırıyorsunuz dedi yetkili. Görevinizi şuan yapın onayınız bir gelsin şartlar resmi olarak tebliğ edilsin ona göre gerekli işlemlerin yapılması lazım dedi...
Doğru söylemişler hocam lakin öğretmen olarak derslere girilir ancak YOS un onayı olmadığı için bu göreve henüz başlanmaz. (Ben onay gelince başlayacağım mesela) Daha önce birkaç yıl önceden başladık ama ek dersi onay itibariyle ödediler.sendikların birşey çözeceği yok hocam hepsi birlik olup bastırması lazım! ben sözlü olarak söyledim daha ortada görev yok yazı yok bence ortalığı siz karıştırıyorsunuz dedi yetkili. Görevinizi şuan yapın onayınız bir gelsin şartlar resmi olarak tebliğ edilsin ona göre gerekli işlemlerin yapılması lazım dedi...
biraz beklemekte fayda var hocam ben de ihtiyaçtan dolayı geri adım atılabilir diye düşünüyorum küçük okullarda veya köy okullarında nöbete sınıf rehber öğretmenliğine ihtiyaç olacaktır.Biz öğretmeniz kardeşim. Nasıl diğer öğretmenlere nöbet, kulüp, egzersiz cart curt verilebiliyorsa bize de verilecek. İsteyen bu görevleri alır isteyen almaz ama bunun alınabilir olması gerekir. 3 saat 4 saat ek ders peşine düşme olayı değil bu. Bu bizi öğretmenlikten arındırma, başka bi pozisyona çekme operasyonu. Ayrıca isim de falso. Sorumlusu ne demek? Tehlikeli bi yaklaşım. Yeğitek Okul Yetkilisi daha şık bi isim olurdu. Kaldı ki Bilişim Tek. Rehber Öğretmeni daha saygın bi isimdi.
Haberler çok hızlı yayılıyor. Bugün müdür bey söyledi odasındaydım artık nöbet kulüp verilmeyecekmiş diye. Bu hafta verelim de onayın gelince vermeyiz nöbet dedi.
Mebbis ya da KBS sisteminde böyle bir yazı var mı? Varsa ekran görüntüsünü atabilir misiniz?
Tamam hocam, teşekkürlerBaktık, şu an için yazı yok.
Biz öğretmeniz kardeşim. Nasıl diğer öğretmenlere nöbet, kulüp, egzersiz cart curt verilebiliyorsa bize de verilecek. İsteyen bu görevleri alır isteyen almaz ama bunun alınabilir olması gerekir. 3 saat 4 saat ek ders peşine düşme olayı değil bu. Bu bizi öğretmenlikten arındırma, başka bi pozisyona çekme operasyonu. Ayrıca isim de falso. Sorumlusu ne demek? Tehlikeli bi yaklaşım. Yeğitek Okul Yetkilisi daha şık bi isim olurdu. Kaldı ki Bilişim Tek. Rehber Öğretmeni daha saygın bi isimdi.
Arkadaşlar, hâlâ nöbet ücreti gibi konulara takılıyorsunuz ama daha ciddi bir durumun farkında değilsiniz. 15 saat doldurulana kadar öğretmenler, YOS görevleri olmasına rağmen köy okullarına ders tamamlamaya gönderiliyor. Sakarya’nın bir ilçesinde tüm bilgisayar öğretmenleri, YOS görevleri bulunmasına rağmen köylere ve diğer okullara 15 saat ders tamamlatmak için görevlendiriliyor. Bu duruma önlem alınmazsa, herkes okul okul dolaşmak zorunda kalacak.
Hocam, öğretmenler mevzuatı gereği asli görevi olan 15 saat maaş karşılığını doldurmalıdır, yos diğer zamanlarda yapılan görevdir. Ders saatleri azaldığı müddetçe böyle bir durum kaçınılmaz, geçmiş olsun.Arkadaşlar, hâlâ nöbet ücreti gibi konulara takılıyorsunuz ama daha ciddi bir durumun farkında değilsiniz. 15 saat doldurulana kadar öğretmenler, YOS görevleri olmasına rağmen köy okullarına ders tamamlamaya gönderiliyor. Sakarya’nın bir ilçesinde tüm bilgisayar öğretmenleri, YOS görevleri bulunmasına rağmen köylere ve diğer okullara 15 saat ders tamamlatmak için görevlendiriliyor. Bu duruma önlem alınmazsa, herkes okul okul dolaşmak zorunda kalacak.
O zaman herkes okul okul gezmeye hazır olsun.Hocam, öğretmenler mevzuatı gereği asli görevi olan 15 saat maaş karşılığını doldurmalıdır, yos diğer zamanlarda yapılan görevdir. Ders saatleri azaldığı müddetçe böyle bir durum kaçınılmaz, geçmiş olsun.
görevlendirme almışsa ders tamamlamasına gerek yok zaten bunu yapan işgüzarlar eskiden de vardı hala var! emin ol 15 saat olsa bunun üzerine başka şeylerde ekleyecek kıt kafalı idareciler yine çıkar he deyin geçin baktınız ısrar ediyor görev almayın dışarıda özelde günde 4 saat çalışarak ayda 45 bin tl ek gelir rahatlıkla kazanabiliyorsunuz araştırın bir sürü böyle iş var15 saati tamamlamak için ayrı okullara gidilecekse hemen görevi bırakma dilekçesi versin arkadaşlar bence. Yine okullara giderler ama en azından saçma işlerle uğraşmazlar.
20+ yıldır çalışıyorum ve şimdiye kadar sadece toplam 3 yıl görev almadım ve her btr görev aldığım da aldığım ders saati maksimum 8 saat minimum 0 saat olmuştur.Hocam, öğretmenler mevzuatı gereği asli görevi olan 15 saat maaş karşılığını doldurmalıdır, yos diğer zamanlarda yapılan görevdir. Ders saatleri azaldığı müddetçe böyle bir durum kaçınılmaz, geçmiş olsun.