YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
bana göre açıkça ödenir yazmadığı için ücreti almayın yazdırmayın sonradan almak kolay ama iade çıktığı zaman faizini geç maliyeye git yatır dekontu muhasebeye teslim et bir süre git gel yapmanız gerekiyor o biraz sıkıcı iş.

Bakın arkadaşlar nöbet, kulüp, egzersiz, dyk bunları para için mücadele ettiğimizi düşünen arkadaşlarımız var. Bunlar bizi öğretmen yapan şeyler, diğerleriyle aynı statü de olduğumuzu gösteren şeyler. Bunları aldın geriye bizi öğretmen yapan göstermelik dersler kaldı. Onları da alınca biz ne olacağız arkadaşlar. Olaya bu gözle bakalım. Üç beş kuruş için ne bu tantana demeyelim.
kesinlikle katılıyorum

Nelerler Uğraşıyoruz arkadaş. okulumda 12 saat dersim var. İlçe Şube müdürü diyormuş ki yeğitek okul sorumlusu olmak zorundaymışım. Görevlendirme esaslarında öyle yazıyormuş. İstemiyorum bu talep edilerek olunan birşey diyoruz anlamıyor :/
Zorunlu olan görevlerde talep dilekçesi olmaz. Siz hiç 15+6 ya da 20+20+4 derse girmek istiyorum diye talepte bulanabilir misiniz? Bu zaten görevinizdir, maaş karşılığı ders ve zorunlu ek ders. Bunun dışında almak istemiyorum diye talep edersiniz okul idaresi siz istemeden verirse.

Bazı Sendikalar görüş almak için başvurulara başlamış. Hadi hayırlısı

Bu grubun tek amaci nöbet ücreti 😅
YOS konusunda baştan beri bütün mevzu eksilen ücretler değil miydi ki hocam? Yazışmalara bakarsanız bunu net olarak görebilirsiniz. Bizler maalesef kısa vadeli ve küçük düşünmeye alışmış, alıştırılmış bir zümrenin üyeleriyiz de ağlayanımız yok. Yarın bu konudaki madde değişir, geri kalan bütün angarya resmileşmiş olarak baş üstünde taşınır. Eski halinde resmi değildi en azından... Resmi olmadığı için yapmamaya dirayeti olan yapmıyordu. Şimdi görev isteyen direk kabul etmiş olacak.

YOS konusunda baştan beri bütün mevzu eksilen ücretler değil miydi ki hocam? Yazışmalara bakarsanız bunu net olarak görebilirsiniz. Bizler maalesef kısa vadeli ve küçük düşünmeye alışmış, alıştırılmış bir zümrenin üyeleriyiz de ağlayanımız yok. Yarın bu konudaki madde değişir, geri kalan bütün angarya resmileşmiş olarak baş üstünde taşınır. Eski halinde resmi değildi en azından... Resmi olmadığı için yapmamaya dirayeti olan yapmıyordu. Şimdi görev isteyen direk kabul etmiş olacak.
Üzülerek katiliyorum size angarya resmilesiyor. Önceki BTR den farkı yok diyoruz bizim neden bu durumda olduğumuzu deneyimlemis oldum. Ücret verilse her türlü isi yapacak zümrelerim malesef. Bu saatten sonra dersimi anlatir geçerim ben arkadaslarimiz nasil olsa her ne olursa olsun görev alacak hazir almisken benim okulun da islerini verirlerse canima minnet.

Üzülerek katiliyorum size angarya resmilesiyor. Önceki BTR den farkı yok diyoruz bizim neden bu durumda olduğumuzu deneyimlemis oldum. Ücret verilse her türlü isi yapacak zümrelerim malesef. Bu saatten sonra dersimi anlatir geçerim ben arkadaslarimiz nasil olsa her ne olursa olsun görev alacak hazir almisken benim okulun da islerini verirlerse canima minnet.
Zaten maddelerde dolaylı olarak YOS'u olmayan okullar ders saati az olandan başlanmak üzere pay edilecektir diye belirtilmiş hocam.

1757338935369.webp

Size düşen okulunuzda bir iş, ihtiyaç olduğunda duruşunuzu bozmadan ilgili görevlisine iletmelerini söylemek olacaktır.

Siz, hak kaybı olmasın diye mücadele ediyorsunuz ve haklısınız, görev almayıp aynı mücadeleyi bende yapıyorum. Bakanlığı da aradım,il temsilcisine söyledim.
para için mücadele ettiğinizi düşündüğünü zannettiğiniz insanlar "göstermelik" dersleriniz de gitmesin diye uğraşıyor. Gelin görevi kabul etmeyip daha çok öğretmen kalın, para yok yalnız. Bu da bir tepkidir ve görev alıp mücadele etmektense görev almayıp ekstradan "neden kimse görev almadı?" sorusunu sordurmak daha iyi değil mi?
Herkesin, şartları kendine sayın hocam, isteyen alır, istemeyen almaz. son 14 yılda sadece bir dönem görev aldım, borçlar yüzünden bu yıl tatile de gidemedim ve bu arada defalarca norm fazlası olup okul okul gezdim,ekdersim üç beş saatten ibaret. Benim içim rahat, kimseyi ikna etmeye ve kimsenin beni ikna etmesine ihtiyacım yok. Saygılar ama derste öğretmen oluyorum, ihtiyaç olduğunda, başkasının işini yaparken değil. Kişisel bakış açım bu, amacım ikna etmek değil, laf sokmak değil.
En önemli konu bu aynı yoldayım hocam, dersimizin peşine düşmemiz lazım yapay zeka robotik kodlama gibi dersler zorunlu olmalı bu çağda

Dersin yok yıllardır yok olan da gidiyor, geçen yıl elinde olan nöbet kulüp belletmenlik vardı bu yıl o da yok öğretmenlik yapmanın anlamı da yok

okulun ilk günü içinde usb belleklerim ve tornavida setim olan çantamı yanıma alma ihtiyacı bile duymadım.yardım isteyen arkadaşlara bu sene formatör olmadığımı artık başlarının çarelerine bakmaları gerektiğini söyledim.dersim biter bitmez okuldan ayrıldım ve derse girip çıkmanın ne kadar rahat birşey olduğunu anladım.bu yönetmelikle yos olup size ne görevler verileceğini bilmeden ucu açık bir şekilde çalıştırılmaktansa derse girip çıkmak (ne iş yaptığınız belli.karışan yok) emin olun daha iyi.o yüzden enerjinizi nöbet ücreti için değil ders saatleri için harcamanız daha hayırlı olacak

dersimiz yok okul okul dolaştırılıyoruz senin öyle bir derdin yok diye düşünenlere şunu tekrar hatırlatayım ders yoksa yos olsanız bile okul okul dolaştırılacaksınız

bana göre açıkça ödenir yazmadığı için ücreti almayın yazdırmayın sonradan almak kolay ama iade çıktığı zaman faizini geç maliyeye git yatır dekontu muhasebeye teslim et bir süre git gel yapmanız gerekiyor o biraz sıkıcı iş.

Şu an idarecilere bana nöbet, külüp yazmayın derseniz, dayanağınız ne derler, resmi yazı göster derler ve YAZARLAR. Ki zaten görevlendirmeler daha başlamamıştır. Deseniz ki Yeğitik Okul Sorumlularına nöbet ve kulüp ücreti ödenmeyeceği ile ilgili paylaşım var. O zaman da YAZARLAR, demek ki siz ücretsiz yapacaksınız derler :)

Bu işin başındaki arkadaşlar. BTR'de zaten bunlar epey tartışılmışken, yeni yazı, yeni görevi oluştururken hiç mi aklınıza gelmedi, şunu da baştan netleştirelim sıkıntı yaşamayalım diye.

Neyse bu sıkıntılar bizi emekli eder, bilişimle ileriye değil hep daha geriye...

ilksms
Geri