Yönetim:bbnet_okul_sablonu_v1.8 [ Çıktı ]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Re: Yönetim:bbnet_okul_sablonu_v1.7 [ Çıktı ]

scorpion209' Alıntı:
ilk olarak teşekkür ederim paylaşımınız için
ya ben bu videoyu yu geçende açmıştım şimdi ne kadar denesem de açamıyorum acep neden?
Dosyarı tekrar indirin sorun devam ederse bilgisayarınızda flash playerle ilgili bir sorun var demektir. Başka bir pc sorunsuz izlersiniz.

:+1: Site çok güzel olmuş ....ellerinize beyninize gözlerinize sağlıkk.....
emmmeeee....
halen sitenin rengine ısınamadım.
(belki benden kaynaklanıyordur).. :roll:

hasari' Alıntı:
scorpion209' Alıntı:
ilk olarak teşekkür ederim paylaşımınız için
ya ben bu videoyu yu geçende açmıştım şimdi ne kadar denesem de açamıyorum acep neden?
Dosyarı tekrar indirin sorun devam ederse bilgisayarınızda flash playerle ilgili bir sorun var demektir. Başka bir pc sorunsuz izlersiniz.

evde denedim gayet normal çalıştı.okuldaki bilgisayarda problem varmış galiba..

hocam bişey sorcam siteyi yaptım yayınladım yalnız sadece mozillada açıyor bide anasayfadaki manşet haberler gözükmüyor neden olabilir acaba

merhaba hocam bbnet 1.7 şablonunu kendi okulum için düzenlemeye başladım fakat flash bannerı eklediğimde tarayıcıda sadece beya bir ekran görünüyor flash bannerım görünmüyor.yardmcu olursanız sevinirim emeğinize sağlık

Selam
Haftanın öğrencisi bölümünü şöyle kullanmak istiyorum. her sınıftan bir öğrenci sıra ile gösterilecek.
Ne yapmam gerekir

ogretmen15' Alıntı:
Selam
Haftanın öğrencisi bölümünü şöyle kullanmak istiyorum. her sınıftan bir öğrenci sıra ile gösterilecek.
Ne yapmam gerekir
Merquee kodunu araştırın işinizi görecektir.

Dahada güzel birşey istyorsanız jquery araştırın bununla ilgili çok güzel scriptler var.

merhaba siteyi düzenliyorum fakat bannerım sadece kök sizindeki dosyalarda görünüyor personelde tarayıcıyı çalıştırdığımda banner yerinde internet explorer görüntünlenmiyor yazıyor.Nasıl halledebilirim?

Sayın hocam okul sitemizde sizin şablonunuzu kullanmaktayız. Ana sayfadaki flash haber bandı firefoxta görünmüyor. büyük ihtimalle firefox 5 güncellemesinden sonra böyle oldu. explorer de bu sorun yok. bu konuda yardımcı okursanız sevinirim.
http://sobia.meb.k12.tr/

Hasari hocam öncelikle çok teşekkürler. Şablon çok hoş olmuş. Benim bir sorum olacak. Etkinlikler bölümünde albümler oluşturdum. Ancak oluşturulan albümleri önizlerken şablon dışına çıkıyor. Fotoğrafları sayfayı terk etmeden göstermek istiyorum. Okulumuzun adresi http://www.aralikkkpasa.meb.k12.tr/

Sorunu görmenizi için adresi ekledim. Saygılarımla...

Arkadaşlar anasayfada ki haberlere yazıya tıklanıldığında link verdim. Ancak yeni bir sayfada açılıyor. Aynı sayfada açmak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Hasari Hocam harikasınız. Paylaşım için teşekkürler... :alkis: :alkis: :alkis:
Bir sorum olacaktı: Title değiştirme videosu açılmıyor, tehdit algılıyor. Nedendir Hasari Hocam?

Hasari hocam emeğinize sağlık..Şablonunuz güzel olmuş.ancak birşey dikkatimi çekti yeni sürümde banner ın üstündeki adres çubuğu ile banner ın altındaki menü çubuğu site şablonunun ölçülerine göre daha uzun ve ortalı değil.bunu gidermeye çalıştım ancak olmadı.sorunu nasıl çözebilirim?teşekkürler...

ellerine sağlık haşari hocam
ben jomlaya yeni başladımda bu bbnet sitesinin oluşturulma aşamalarını da video ya kaydedip paylaşabilirmisin
benimn gibi yeni başlayanlar sana minnettar kalırız
saygılar...

site internet explorer ve mozilla da düzgün görünüyor. Ancak google chrome da kaymalar oluyor. Nasıl düzeltebilirim ?
Saygılar...

Bu da benim düzenlemem : http://kargali.meb.k12.tr/ mebk12tr'de site sorunsuz çalışıyor.
Karşılaştığım sorun şu galeri, ücretsiz site olanağı sağlayan adreslerde çalışmadı. Geçişler gerçekleşiyor ancak sadece 2 resim görüntüleniyor. Diğer resimlerde siyah ekran geliyor. Resimlerin formatından mıdır diye düşündüm hepsini yeniden düzenledim ama sonuç aynı. Bende problemi çözemeyince gmailde fotoğraf albümü oluşturup slayt şeklinde gömme kodunu alıp galeriye yapıştırdım ücretsiz sitelerde o şekilde kullanıyorum.

Hocam sitenin flash kaynak dosyasını cs3 te açamadım.Sorun nasıl giderilir acaba?

iskete' Alıntı:
Bu da benim düzenlemem : http://kargali.meb.k12.tr/ mebk12tr'de site sorunsuz çalışıyor.
Karşılaştığım sorun şu galeri, ücretsiz site olanağı sağlayan adreslerde çalışmadı. Geçişler gerçekleşiyor ancak sadece 2 resim görüntüleniyor. Diğer resimlerde siyah ekran geliyor. Resimlerin formatından mıdır diye düşündüm hepsini yeniden düzenledim ama sonuç aynı. Bende problemi çözemeyince gmailde fotoğraf albümü oluşturup slayt şeklinde gömme kodunu alıp galeriye yapıştırdım ücretsiz sitelerde o şekilde kullanıyorum.
valla harika olmuş hocam daha ne olsun dosyaları paylaşırsan seviniriz oluşturma aşamalarını paylaşırsan daha çok seviniriz :roll:

Anlatayım hocam :) Normal bbnet 1.7 şablonu üzerinde çok değişiklik yapmadım aslında. Ufak tefek bir iki değişiklik yaptım. Sınıf öğretmeniyim web tasarım konusunda çok iyi değilim dilim döndüğünce anlatayım. :)
Sitemiz : http://kargali.meb.k12.tr/
1) Öncelikle dreamweaver cs4te düzenleme yaptım. Windows 7 işletim sisteminde bbnet klasörü masaüstündeyse yapılan işlemler sırasında hatayla karşılaşabiliyorsunuz.Örneğin şablonda bir değişiklik yaptınız kaydetmek istediniz, hata veriyor ve şablonunuzu siliyor. Bu sebeple ben bütün düzenlemeleri xp'de yaptım. Size tavsiyem win 7 kullanıyorsanız bbnet klasörünüzü c sürücüsünden farklı bir sürücüye atın dreamweavera sitenizi ekleyin ya da xp olan bir makinede düzenleme yapın.
2) title değiştirme konusunda güçlüğü dreamweaverı ingilizce ya da başka bir dilde kurarak hallettim. Title değiştirme videosunu izleyiniz bu konuda. Türkçe sürümde yaparsanız dreamweaver hata veriyor ve değiştirmiyor.
3)Anasayfada haber galerisinde haberler sayfasına köprü atarken ilgili haberin, haber sayfasındaki konumuna köprü attım. Bunun için haberler sayfasında ilgili haberin hizasına imleci getirdim, üst menüde ekle - adlı bağlantıyı tıklayın ve bağlantınıza isim verin haber 1 haber 2 gibi. Orada sarı çapa belirecek. Sonra haberler.xml dosyasını açın link kısmına <link>haber.html#haber3</link> şeklinde bağlantı yapın. Dilediğiniz sayfanın ilgili bölümüne köprü atmak için sayfa adı.html#adlı bağlantı adı yazılmalı. Bu durumda link tıklandığında sayfanın adlı bağlantı atılan konumu açılacaktır.
4)Okulumuz nerede sayfasında okulunuzun yerini göstermek için google mapten ya da wikimapiadan faydalanabilirsiniz. Öncelikle http://wikimapia.org/#lat=40.7669&lon=2 ... 0&l=36&m=b adresinde kayıt olun giriş yapın. Sonra okulunuzun harita üzerindeki yerini işaretleyin kaydedin. Sonra giriş menüsünün altında "kendi sayfanıza bu haritayı ekleyin" butonuna tıklayarak, belirleyeceğiniz alanı ayarlayın, çıkan kodu okulumuz_nerde.html sayfasında tasarım durumunda tablonun içerisinde yapıştıracağınız yere imleci getirin sol üst köşeden kodu seçerek kodu ctrl v ile yapıştırın. Tekrar tasarımı tıklayarak boyutu ayarlayın.
5) Haberler sayfasında her haberin altına resim slaytı ekledim. Bu çok kolay. Öncelikle okulunuz adına bir gmail hesabı açın. okulkodu@gmail.com gibi. Sonra gmail posta kutunuzu açınca sayfanın sol üstünde fotoğraflar linkine tıklayın. Picasa web albümü oluşturun. Konuya göre fotoğraf ekleyin. Albüm özelliklerinden albüme erişimi web üzerinden herkes olarak seçin size özel olmasın ki herkes albümü görüntüleyebilsin. Albümü oluşturduktan sonra albümü açın sağ yan tarafta bu albüme bağlantı veri tıklayın. Slayt gösterisini gömü tıkladığınızda pencere açılacak. Burada otomatik oynatı işaretleyin, sonra slayt büyüklüğünü seçin ve kodu kopyalayın, haberler sayfanızı açın ilgili haber metnini yazın haberin istediğiniz konumuna imleci getirin, sol üstte kod sekmesine geçin ve kodu yapıştırın, tasarım modunda ya da tarayıcıda ön izleme yaparak gereken büyüklük ayarlamalarını gereçekleştirin. Bunu okulunuzla ilgili fotoğraf albümleri oluştururken de yaparsanız meb.k12.tr serverinizde fotoğraflar fazla yer kaplamaz böylece siteniz daha rahat çalışır. Nitekim gmail 1gb fotoğraf yükleme alanı veriyor. İstediğiniz kadar hesap açıp istediğiniz kadar foto yükleyip istediğiniz kadar albüm oluşturabilirsiniz. Kodlarını sitenize köprülemeniz yeterli.
6) Okulunuzla ilgili videoları sitenize eklemek için şunları yapın. Okulunuzla ilgili 23 Nisan, tören vs. videolarınızı youtube, dailymotion gibi bir siteye yükleyin. Video yüklendikten sonra dailymotionda video penceresinin üst kısmında exporta tıklayın sonra embedi tıklayın, böylece videonuzun pencere kodunu kopyalamış olursunuz. Videoyu yerleştireceğiniz sayfayı dreamweaverda açın ilgili konuma imleci getirin kod sekmesine tıklayın kodu yapıştırın pencere büyüklüğünü width="480" height="276" değerlerini değiştirerek ayarlayınız. Youtubeda da videonun altında "share" a tıklayın. Embede tıklayarak kodu kopyalayın sayfanızda ilgili konuma kod modunda yapıştırın aynı şekilde pencere büyüklüğünü sayıları değiştirerek ayarlayın.
7) Okulumuz nerede sayfasında Türkiye haritasında ilinizin yerini göstermek istiyorsanız bunu indirin ( http://img708.imageshack.us/img708/4890 ... arita2.png ) paintte ilinizi renklendirin. Photoshopta Türkiye'yi hızlı seçim aracı ile seçin, kesin. Photoshopta yeni bir sayfaya yapıştırın ve arka planını silin. Web aygıtları için png şeklinde kaydedin. Ben arka plansız Türkiye haritasını ekliyorum siz paintte ilinizi boyaybilirsiniz.
8) Diğer bütün uygulamalar aynı zaten. Sitemin kapladığı alan 6 mb. Sitenin bütününü yolluyorum. Siz gerekli düzenlemeleri yaparsınız. Kolay gelsin. :)

Ekli dosyalar

• arka_plansiz_turkiye.png
    arka_plansiz_turkiye.png
    37.8 KB · Görüntüleme: 1,123

hasari hocam site düzenlemesinde satır başı yapamıyorum. Tab tuşu satır başında çalışmıyor. Bunu nasıl aşabiliriz?

paylaşım için teşekkür ederim hocam
anlatımınıza gelince haşari hocam gibi video ya kaydedip paylaşmanızı kastetmiştim. Haşari hocamın bıraktığı yerden itibaren yaptıklarınızı jomlaya yeni başladım da o yüzden
emeğine ellerine sağlık hocam herşey gönlünce olsun

hasari hocam ellerinize sağlık ben uzun bi aradan sonra tekrar bi site hazırlıyca bakalım ne kadar hatırlıyorum ama bişey sorucam başlamadan videonuzu izleyeyim dedim açamıyorum link pasif şimdiden çok teşekkürler emeğinize sağlık

tamam hocam hallettim indirdiğimiz klasörden açtım pardon :oops: çok acemi görünüyorum dimi :)

suckan10' Alıntı:
gelişimci' Alıntı:
suckan10' Alıntı:
garfield' Alıntı:
mrh.ben galeri kısmını iweb albümle nasıl yapabilirim.bilgisi olan varsa detaylı anlatabilirmi?

benim galeriyi iweb ile yaptım, bi bak istersen, yarın anlatırım
hocam iweb album ile yaptığınız örneğin galeribasket.html yi sayfa içerisine nasıl gömdünüz? yani ayrı bir sayfa olarak açılmadan

hocam dediğim gibi önce bir klasör aç.(örn:galeribasket) bu klasör bizim iweb albüm ile oluşturacağımız index.html dosyasını ve iwebalbumfiles klasörünü barındıracak. sonra boş bir html sayfasının düzenlenebilir kısmında;

<iframe src="galeribasket/index.html" width="730" marginwidth="0" height="900" marginheight="0" align="middle" scrolling="no" frameborder="0" hspace="0" vspace="0" allowtransparency="true"></iframe></td>

bu şekilde iframe oluştur ve bunu galeribasket.html olarak kaydet. senin galeribasket.html dosyan dikkat ettiysen kendi içerisine galeribasket klasöründeki index.html'yi çağırıyor ki bu da programın oluşturduğu html dosyası. sayfanın kendi içerisinde açılması için targeti _top olarak seç.

sanırım yardımcı olmuştur. eki: 1 adet galeribasket.html dosyası

Hocam sitenizdeki gibi uyguladım fakat iweb sayfasını sayfa içine gömdüğümüzde slayt gösterisi otomatik çalışmıyor. Tıklamak gerekiyor albümü ilerletmek için. Bu konuda hasari hocamın galerisi daha verimli sanırım. Sorun çıkmıyor ve kodu doğru yazdığınız müddetçe dilediğiniz oranda fotoğraf ekleyebiliyorsunuz.

boteakif' Alıntı:
bilisimci_tugrul' Alıntı:
:?: hocam nerdesiniz ya..... nasıl yapıcaz bu işi. Sizden cvp bekliyorum

Hocam hallettim. İlk başta bir önceki dosyanın üstünde kopyala yapıştırla eklemeye çalıştım. Ama örneğin beş öğretmene de link eklememe ve farklı özgeçmişler yazmama rağmen bütün öğretmenlerin özgeçmişi sadece ilk yazılan özgeçmişe gidiyordu. Bu eklenti highslide... Sitesinden yeni indirdim ve onun üzerinde çalıştım. İsteğiniz sonuca ulaştım. Umarım istediğiniz bu şekildedir. :)

boteakif hocam okulunuzun sitesinde personel tanıtımı için highslide menüsünün arka palanını nasıl mavi yaptınız? ben highslide kalsörünün içindeki css dosyasında oynamalar yaptım ama sadece kenar çizgilerinin rengini değiştirebildim. Yazı alanı hala beyaz. Düzenleme yaptığınız highslide klasörünü yollarsanız çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler. :)

BBNET
Geri