Re: Yönetim:bbnet_okul_sablonu_v1.7 [ Çıktı ]
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us[/img]
Personelinizin tanıtımı için açılır pencere (highslide) istiyorsanız personel dosyamı paylaşıyorum. Arka planı açık mavidir, şablon 1.7ye uygun renktedir.
Şu an paylaştığım dosyada fen, idari personel, ingilizce, matematik, sosyal, sınıf, türkçe html sayfalarında highslide çalışıyor. Diğer sayfalara da şunları uygulayın :
1) Öncelikle sayfanızı kod düzeninde açınız sayfanın en altında <!-- InstanceEnd --></html> den sonra aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırınız.
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/swfobject/2.1/swfobject.js"></script>
<script type="text/javascript" src="highslide/highslide-with-html.js"></script>
<script type="text/javascript" src="highslide/highslide.config.js" charset="utf-8"></script>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="highslide/highslide.css" />
<!--[if lt IE 7]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="highslide/highslide-ie6.css" />
<![endif]-->
2) İlgili öğretmenin adını yazdığınız kısma kod düzeninde gelin ve şu kodu yapıştırın:
<td align="center"><strong><a href="#" onClick="return hs.htmlExpand(this, {
width: 400, headingText: '.............................. - ............................... Öğretmeni',
wrapperClassName: 'titlebar' } )">Adı SOYADI </a>
<div class="highslide-maincontent">
<h3></h3>
Özgeçmiş yazılacak.
</div>
<strong><br />
3) Tasarım modundayken gerekli görünüm düzenlemelerini yapınız. Sonra kod modunda heading textten sonra .............................. - ............................... Öğretmeni alanını öğretmeninize göre düzenleyiniz. wrapperClassName: 'titlebar' } )">Adı SOYADI bu alanda Adı SOYADI kısmına öğretmeninizin adını soyadını yazınız. Özgeçmiş yazılacak kısmına da öğretmeninizin özgeçmişini yazınız.
4) Highslide klasörünü açılır pencerenin çalıçasacağı html sayfalarınızın bulunduğu klasöre mutlaka yapıştırınız. Örneğin index sayfanızda highslide uygulamasının çalışmasını istiyorsanız index sayfasının bulunduğu klasöre highslide klasörünü yapıştırın ve yukarıda bahsettiğim kodları htmlden sonra sayfanın en altına ve highslideın çalışacağı ilgili alana yapıştırınız. Ayrıca highslide zemin rengini highslide css dosyasında en altlara doğru
/*****************************************************************************/
/* The following styles are added by the Highslide Editor */
/*****************************************************************************/
.highslide-wrapper, .highslide-outline {
background: #3399FF; kısmından #3399FF yerine renk kodları yazarak değiştirebilirsiniz. Bunların hepsini arkadaşlarımın anlatımlarıyla öğrendim. Sınıf öğretmeniyim web konusunda dilim bu kadar dönüyor. Açıklayıcı olduysa ne mutlu bana.