Verilen zamdan memnun musunuz arkadaşlar?

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
arkadaşlar yüzde 30 bir gecede zam aldık doymak bilmiyorsunuz :):):) asıl beni üzen bu haberler aklımızla dalga geçmeler
sendika iş üstüne kalir felan diye bugun düzeltmeye calisiyordu yok ele birsey iki senede maas zamlarinin integralle türevini alip dolara cevirince sonrada kumulatifle carpinca 30 35 ediyor diye.

Toplu sözleşme çıktığından beri gelecek 2 yıl için verdikleri zam daima TÜİK in açıkladığı 6 şar aylık enflasyon oranının altında kaldı. Verilecek zamlanara TÜİK hesabına göre kırpılmış olan önceki 6 ayın enflasyon farkı da eklendi.

Şöyle bir senaryo yapabilirler:
2022 Ocak-Haziran dönemi için geçmiş enflasyon farkından hariç %5 zam vereceklerdi. Üzerine ek protokol ile refah payı gibi bir isimle 3-4 puanlık ilave yapabilirler. Birileri bunu çok büyük başarı olarak duyurur.

Temmuz başında gerçek enflasyon en az iki katı iken TÜİK bunu %10 gibi bir rakam açıklar. Yılbaşında aldığınız rakamın üzerine Enflasyon farkı oluşmadı diye Temmuz Aralık dönemi için toplu sözleşmeden gelecek %6 nın dışında başka zam verilmez.

Sonuçta bir şey değişmez. TÜİK e kaç açıklayın deniyorsa o kadar artış olacak.

"- Dün yapılan açıklamalar, memurlara yüzde 30-35 zam şeklinde başlıklar atılmasına neden oldu. Buradaki rakam 2022 ve 2023 toplam artışı ifade etmektedir ancak yüzde 30-35 gibi algılandı." Ali YALÇIN

https://www.memurlar.net/haber/1004375/ali-yalcin-yuzde-30-35-zamma-aciklik-getirdi.html
Yanlış hatırlıyorsam düzeltin ama cumhurbaşkanı da zam pazarlığı bitip nihayete erdiğinde de kürsüde %35 civarı zam yaptık memura dememiş miydi?
Şimdi Ali Yalçın cumhurbaşkanının da cümlesini düzeltmiş oluyor sanırım:)

Vergilere harçlara cezalara bile tek seferde şak diye %36 zam geldi. Bize 2 yılda taksit taksit kümulatif %30-35. Sürekli propaganda yapılıyor. Yiyenler çok ama yemeyenler de çok.
Not: Sadece MTV'de zam %36.2'den %25'e indirilmiş diğerleri aynı kalmış.

Son düzenleme:
%55i asgari ücret ile çalışan (bu konuda tartışmalar var. %45 minimum olduğu kesin) bir ülkede sen memur olarak hiçsin. Bari bizde asgari ücretli olalım da bizde katılalım o çoğunluğun içine. 2002 yılında asgari ücretli ile memur arasındaki fark 2.5 kat iken bu fark 2 nın altına indi ve bu 4000 asgari ücret meselesi doğru çıkarsa bize de versinler asgari olsun bitsin fark daha da azalacak.

Demem o ki %50 kusur asgari ücretli bir büyük kitleyi memnun edip onların oy potansiyelini almak varken. Siz memurlar kimsiniz.

Genel kültür bilgisi :Avrupada asgari ücretli sayısı %3 ile %7 arasındadır. Onlarda bu numaralar sökmez. Ama bizde söker

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarında yapılacak yeni artışa kadar çalışanları ilgilendiren önemli başlıklar masada olacak.

AA

%55i asgari ücret ile çalışan (bu konuda tartışmalar var. %45 minimum olduğu kesin) bir ülkede sen memur olarak hiçsin. Bari bizde asgari ücretli olalım da bizde katılalım o çoğunluğun içine. 2002 yılında asgari ücretli ile memur arasındaki fark 2.5 kat iken bu fark 2 nın altına indi ve bu 4000 asgari ücret meselesi doğru çıkarsa bize de versinler asgari olsun bitsin fark daha da azalacak.

Demem o ki %50 kusur asgari ücretli bir büyük kitleyi memnun edip onların oy potansiyelini almak varken. Siz memurlar kimsiniz.

Genel kültür bilgisi :Avrupada asgari ücretli sayısı %3 ile %7 arasındadır. Onlarda bu numaralar sökmez. Ama bizde söker
doğru ben kimim :) bugün veli de aynısını söyledi sen kimsin de benim oğluma kızıyorsun dedi dedim haklısın abi ben kimim ki ya

Fotoğraftaki Paylaşıma Sesli güldüm, lafı gediğine oturtmuşlar. :D :D :D

Bu hafta 8 senedir üye olduğum TES'i bırakıp Eğitim İş'e geçeceğim.
Benim ile aynı düşünenler için üyelik formu. https://www.egitimisuye.com/epanel/onlineuyelik.php

Eğer iktidar olsaydım sendikamın ise 500 bine yakın üyesi olsaydı %3.5 zam anca verirdim.

edit: Formu doldurup gönderdim.

Ekli dosyalar

• eğitim iş sendika.png
    eğitim iş sendika.png
    14.9 KB · Görüntüleme: 108
Son düzenleme:

Benim ile aynı düşünenler için üyelik formu. https://www.egitimisuye.com/epanel/onlineuyelik.php

Eğer iktidar olsaydım sendikamın ise 500 bine yakın üyesi olsaydı %3.5 zam anca verirdim.

aman hocam paylaşma yanarsın ben sarı sendikadan istifa ediyom dedi ortalık garıştı,artık at izi it izine karışmış durumda en son sendikasızken tese gecdim ha farkı varmı tesin sarının işin egitim sennin bence artık hiç birinin onemi yok aga babaları aynı...

Eveeeet herkesin altında araba var,cebinde 5000 liralık telefon var,yoksulluk yog yeğenim falan derken insanlar tuvalet kağıdı alamaz duruma geldi. Şimdi gelip taşla silin der şimdi de. Tuvalet kağıdı bile lüks oldu. Ayrıca 1 litre sütlerin de fiyatı 13-15 tl arasına çıkmış. Sonumuz ne olacak cidden bilmiyorum. Ülke son 3 ayda 40 yıl geri gitti.

Moderatör tarafında düzenlendi:

bu hafta bende aynı şeyi yaptım...kesinlikle bu şekilde de olsa tepkimizi göstermemiz gerekiyor.arkamızda durmayının,yanında olamayız.

kavramlar kavramlar...biz bir anda toplum tarafından uzman-baş öğretmen olduk 1000-2000 aldık yetmedi %35 zamda aldık oh ne ala....daha ne isteriz ki...bize 50000 de verse olur bir tuvalet kağıdı 15000 ay sonu cepte kalır yine 1 tl...

şerefli sendika okulun her köşesine yüzde 28 zam aldık diye utanmadan afiş asmıştı hemde bu zammın 2 senelik olduğunu adam akıllı belirtmemişlerdi. ben ve diğer öğretmenlerde bastık küfrü o orda asılı durdukça. hamdolsun 2 senelik zam daha senesi dolmadan tüik enflasyonuna rağmen eridi. bunlar şerefli sendika sonra kızmayın şerefli diyoruz diye

çok memnunum, hergün şükrediyorum, aç değilim açıkta değilim, evelallah dış güçlerin bu oyununu bozup, 2022 gibi şahlanışa geçeceğimize yürekten inanıyorum, allah devlete zeval vermesin, teşekkürler, amin.

Durum
Konu kilitlenmiştir.
BBNET
Geri