Verilen maaş sizi tatmin ediyor mu?

Kodla Büyü

bil_tek&yaz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bugün Tv de İzmir'deki işçilerin grev haberine denk geldim. 65 bin vermişler işçiler 82-83 istiyor. Sonuna kadar hak ediyorlar hakta veriyorum.
Öğretmen olarak aldığımız maaş 50-60 bin civarı bu durum sizi rahatsız etmiyor mu? Okumanın eğitim alarak bir yere gelmenin bir önemi kalmadı. Kendi kendime o kadar sene boşuna mı okuduk diyorum. Bu olaya sizlerin bakış açısı nedir?

Aynı düşüncelerdeyim. Hakediyorlar ama biz daha fazlasını hakediyoruz. Ancak malum-sen sayesinde çok mali kaybımız var. Demek ki genelimiz memnunuz. Malum-Senli arkadaşlar da ekonomik olarak rahatsızlar ama ayrılmıyorlar. Sadece eleştiriyorlar. Demek ki memnunlar. Garip bi ikilem.
Bir de şu var. İşçiler nazarında haklılar. Herkes hakettiğini alsın ama işçilere sorsan öğretmenler yatarak para alıyorlar ve bu çoğunun zoruna gidiyor :)
Yine de onlar da haklarını alsın ama bizimle aynı veya fazlasını almamalılar. Devletimiz sağolsun eğitimli köle yaptı bizi.

Ben izmirdekilerin hak ettiğini düşünmüyorum. Ben memur olabilmek için bir dünya emek vermişim onların iki kişinin imzasıyla dünya maaş alıyorlar.

Yemek verilmiyor bize, yol parası verilmiyor. Etkinlikler hep cepten gidiyor. Açıkca söylüyorum yeni başlayan öğretmenin reel maaşı 37 bin tl civarında, 10 yıl boyunca uzman olana kadar böyle gidiyor.

Şimdi bazı arkadaşlar gelir. Asgari ücretli şu kadar alıyor, şu bu kadar şükret diye...
İki kelimeyi bir araya getiremeyen torpille bir yerlere işe girmiş adam, Karşına geçip siz şu kadar maaş alıyorsunuz diye dalga geçiyor ya. Okudun da ne oldu diyor.

Ben izmirdekilerin hak ettiğini düşünmüyorum. Ben memur olabilmek için bir dünya emek vermişim onların iki kişinin imzasıyla dünya maaş alıyorlar.

Yemek verilmiyor bize, yol parası verilmiyor. Etkinlikler hep cepten gidiyor. Açıkca söylüyorum yeni başlayan öğretmenin reel maaşı 37 bin tl civarında, 10 yıl boyunca uzman olana kadar böyle gidiyor.
Hocam kendi maaşının az olduğunu düşünüp artmasını istemek daha doğru değil mi.
Ben öğretmenlerin maaşının aşırı düşük olduğunu ve bunun artması gerektiğini düşünüyorum. Ama maalesef bunu sağlayabilecek bir sendika olmadığı için sürünmeye devam

Yetiyor desen bir taraf eleştirecek şükürcü vs diyecek yetmiyor desen nimete şükürsüzlük olacak. Bence kötü değil maaşım. Ekders sınav vs derken 1500 dolar civarına denk geliyor. Sigara, içki, gece hayatı gibi kötü alışkanlıklarım yok. Tatilde sahil bölgelerine vs gitme isteğim de olmuyor. Yazaları ülkenin hemen her bölgesine gezmeye de gittim. Yurtdışına gitmişliğim de var ama sürekli her sene gideyim diye bir derdim de yok. Evim arabam var. Ömrümün geri kalanını geçirmek istediğim ilçeden 750 m2 bir arsa aldım ev yaptırıyorum şimdi. Gittiğim de üç beş tavuk alıp besleyeceğim. Daha ne olsun? Hayattan beklentim de fazla değil zaten. Yokluk psikolojisine gerek yok diye düşünüyorum.

Öğretmenler olarak çok mutsuzuz ama asıl problem maddiyat değil.

İktidarın en büyük yanlışı, okullardaki disiplinsizliğin her geçen gün artmasına çare bulamaması. Biz öğretmenler bazen öğrencilerin güttüğü konuma düşüyoruz. Öğrenciye ses yükseltmek bile ağır eleştiri ve hatta ceza konusu olabiliyor. Öğretmenler öğrencilerin şımarık davranışları karşısında bezmiş durumda, her sınıfta olabilen bu 3-5 öğrencinin sinir bozmaları sebebiyle eğitim öğretim faliyetini gerektiği gibi yapamıyorlar. Bu da eğitim öğretim kalitesinin düşmesine sebep oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın çıkaracağı kanun, yönetmelikler neticesinde öğretmenlere inisiyatifler tanınmalı, sistem öğretmene güvenmeli. Sistem, şımaran ve dersin işlenişini sürekli sabote eden bir öğrenciyi derslikten çıkarma selahiyetini bile öğretmenlerde görmüyor. O zaman biz üniversitelerde boşuna mı eğitim aldık. Hükümet bu soruna acil el atmalı. Yeni nesilde son yıllarda görülen ahlaki dağılmanın kökeni bile bu hususlara dayanıyor.

Aile kurma oranının düşmesi de bu dejenere eğitim sisteminin ürünü gibi. Bu kadar sorumsuzca 12 yıl okuyup mezun olabilen vasıfsız insanların aile kurma sorumluluğu üstlenmesi zor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 23 bin işçiyi ilgilendiren İZELMAN, İZENERJİ ve Ege Şehir’de devam eden TİS süreci ile ilgili açıklama yaptı. Tugay açıklamasında “Ülkemizdeki ve şehrimizdeki diğer insanlar ne kadar ücret alıyorlar? Valililerin ortalama maaşını 70 binde olduğunu hatırlaması lazım insanların

Yetiyor desen bir taraf eleştirecek şükürcü vs diyecek yetmiyor desen nimete şükürsüzlük olacak. Bence kötü değil maaşım. Ekders sınav vs derken 1500 dolar civarına denk geliyor. Sigara, içki, gece hayatı gibi kötü alışkanlıklarım yok. Tatilde sahil bölgelerine vs gitme isteğim de olmuyor. Yazaları ülkenin hemen her bölgesine gezmeye de gittim. Yurtdışına gitmişliğim de var ama sürekli her sene gideyim diye bir derdim de yok. Evim arabam var. Ömrümün geri kalanını geçirmek istediğim ilçeden 750 m2 bir arsa aldım ev yaptırıyorum şimdi. Gittiğim de üç beş tavuk alıp besleyeceğim. Daha ne olsun? Hayattan beklentim de fazla değil zaten. Yokluk psikolojisine gerek yok diye düşünüyorum.
Hocam asgari ücretle çalışan da geçiniyor. Hiç kimse acından ölmüyor. Şükür konusuna gelince evet binlerce kez şükürler olsun. Ama mesele bu değil. Evlatlarımızı niçin ortaokul, lise, üniversite, yüksek lisans, akademi, mülakat gibi evrelerden geçmesi için hazırlıyoruz. Gelecekte iyi bir işi olsun güzel rahat bir hayatı olsun diye uğraşıyoruz değil mi?
Özellikle altını çiziyorum kimseyi küçümsemiyorum yanlış anlamayın. Hiç bir eğitim almamış vasıfsız insanların sizden yüksek alması adil mi peki?

Ayrıca bu söylediklerinizi tek maaşla babadan atadan bir şey kalmadan ek iş yapmadan twk maaş ile sıfırdan yaptıysanız helal olsun. Günümüzde imkansız. Bırak evi arabayı o arsayı alamazsanız 10 yıl çalışarak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 23 bin işçiyi ilgilendiren İZELMAN, İZENERJİ ve Ege Şehir’de devam eden TİS süreci ile ilgili açıklama yaptı. Tugay açıklamasında “Ülkemizdeki ve şehrimizdeki diğer insanlar ne kadar ücret alıyorlar? Valililerin ortalama maaşını 70 binde olduğunu hatırlaması lazım insanların
Hocam izmir bir örnekti sadece birçok belediye çalışanı, kamu işçisi, öğretmenden yüksek maaşla çalışıyor. İkramiye, yemek, kıyafet yardımı cabası.

Tam da söylemek istediğimi ifade etmiş aslında. Vali ile aynı maaşı almamalı veya öğretmen ile polis ile. Onlara istediğini vereceksen Vali'ye 150 vereceksin öğretmene polise 100 vereceksin.

Son düzenleme:
Ayrıca bu söylediklerinizi tek maaşla babadan atadan bir şey kalmadan ek iş yapmadan sıfırdan yaptıysanız helal olsun. Günümüzde imkansız. Bırak evi arabayı o arsayı alamazsanız 10 yıl çalışarak
hocam babam inşaat ustası ondan kalan pek birşey olmadı. Eşimin ailesinden bir miktar kaldı ama çok büyük bir kısmını kendimiz dişimizden tırnağımızdan artırıp aldık. Şimdi gayr-ı menkul fiyatları çok arttı o nedenle biraz zor ama hep kendimize hedefler koyduk dediğim gibi çok fedakarlıklar yaptık. Çocuğumuz 2 yaşındayken eminevim sistemine girdik hesabımızda çocuk 10 yaşına geldiğinde ev borcumuz bitecekti çocuk 7 yaşına geldiğinde bitirdik. önce palio araba aldık şimdi yaris arabamız var bize yetiyor masrafı pek olmuyor. Değiştirelim diye eminevime tekrar girmiştik enflasyon paramızı eritti mecbur eminevimden çıktık birikmişimiz vardı biraz da akrabalardan borç aldık arsa aldık. Şimdi de yapılamaz mı? Bence yapılabilir. Elimize maaşımız ekdersimiz geçiyor. İki türlü tercihte bulunabiliriz ya hepsini harcar gün bu gündür der yer içeriz ya da hayatın binbir türlü hali var der bir kenara üç beş altın alıp koyarız. dediğim gibi bu bir tercih meselesi. Ben tercihimi 2. seçenekten yana kullandım. Diğerinin eksikliğini de hiç duymadım. Kişilik meselesi kimi ilkini tercih eder kimi ikincisini.

Hocam kendi maaşının az olduğunu düşünüp artmasını istemek daha doğru değil mi.
Ben öğretmenlerin maaşının aşırı düşük olduğunu ve bunun artması gerektiğini düşünüyorum. Ama maalesef bunu sağlayabilecek bir sendika olmadığı için sürünmeye devam
ben bu meseleyi memurlar.net'de açtığımda linç yemiştim, yerime geçmek isteyen milyonlar varmış :D

hocam babam inşaat ustası ondan kalan pek birşey olmadı. Eşimin ailesinden bir miktar kaldı ama çok büyük bir kısmını kendimiz dişimizden tırnağımızdan artırıp aldık. Şimdi gayr-ı menkul fiyatları çok arttı o nedenle biraz zor ama hep kendimize hedefler koyduk dediğim gibi çok fedakarlıklar yaptık. Çocuğumuz 2 yaşındayken eminevim sistemine girdik hesabımızda çocuk 10 yaşına geldiğinde ev borcumuz bitecekti çocuk 7 yaşına geldiğinde bitirdik. önce palio araba aldık şimdi yaris arabamız var bize yetiyor masrafı pek olmuyor. Değiştirelim diye eminevime tekrar girmiştik enflasyon paramızı eritti mecbur eminevimden çıktık birikmişimiz vardı biraz da akrabalardan borç aldık arsa aldık. Şimdi de yapılamaz mı? Bence yapılabilir. Elimize maaşımız ekdersimiz geçiyor. İki türlü tercihte bulunabiliriz ya hepsini harcar gün bu gündür der yer içeriz ya da hayatın binbir türlü hali var der bir kenara üç beş altın alıp koyarız. dediğim gibi bu bir tercih meselesi. Ben tercihimi 2. seçenekten yana kullandım. Diğerinin eksikliğini de hiç duymadım. Kişilik meselesi kimi ilkini tercih eder kimi ikincisini.
Hocam şuan yapılır diyorsunuz. Hadi bir hesap yapalım. Tek maaşlı, kirada oturan, 3 çocuklu ikisi okula giden bir hanenin gelir gider hesaplayalım kaç sene sonra ev araba olacak bakalım. 😃

Ayrıca asıl takıldığım konu maaşımızın az çok olması değil yukarıda da yazdım ya

Vasıfsız bir çalışan Vali ile aynı maaşı almamalı veya öğretmen ile polis ile. Onlara istediğini vereceksen Vali'ye 150 vereceksin öğretmene polise 100 vereceksin.

Hocam şuan yapılır diyorsunuz. Hadi bir hesap yapalım. Tek maaşlı, kirada oturan, 3 çocuklu ikisi okula giden bir hanenin gelir gider hesaplayalım kaç sene sonra ev araba olacak bakalım. 😃

Ayrıca asıl takıldığım konu maaşımızın az çok olması değil yukarıda da yazdım ya

Vasıfsız bir çalışan Vali ile aynı maaşı almamalı veya öğretmen ile polis ile. Onlara istediğini vereceksen Vali'ye 150 vereceksin öğretmene polise 100 vereceksi
Ben de tek maaşlıyım hocam. Ama hep 1 sıfırdan çoktur diye düşündüm. Biryerden başlamak lazım. 2 çocukluyken ben de kirada oturuyordum o zamanlar idarecilik yaptım akşamları ve haftasonları dersler verdim şimdi gözüm kesmez o kadar çalışmayı. Ben çalıştım Allah verdi. Başta çok ütopik bir fikir olarak geliyordu ev almak. 2005 atamasıyım o zamanlar tokiden 10 yıl ödemeli eve girmeyi gözüm kesmiyordu Allah razı olsun eşimin verdiği cesaretle gözümüzü kararttık girdik eminevime çoğu ay 2 taksit birden ödedik borcumuz çabuk bitsin diye bitti çok şükür. Şimdi olsa tavsiye etmem kimseye enflasyon sebebiyle. Yeni başlayan öğretmenseniz bir şey diyemem kirada oturan için; ama 20 bin tl lık evde oturacağınıza mümkünse biraz daha ucuzunda oturup farkını biriktirmeye çalışmanızı tavsiye ederim size. Kirada otururken hep ben yiyemiyorum al sen ye demek gibi gelirdi ev sahibine verdiğim para.(ev sahibinin de hakkı o ayrı mesele). Uzman ve başöğretmenlik tazminatı alanlar kirada da otursa bence birikim yapabilir şu anki maaşla. Ama dediğim gibi bu bir tercih meselesi diğerini seçenin tercihine saygı duyarım.

Simdi ızmir de işçilerin o maaşlari istemeleri, en hafif tabiriyle, ülke gerçeklerinden kopukluktur abestir. Ben burada siyasi olarak kışkırtma olduğunu da düşünüyorum, misal bugüne kadar hiç akp li belediyeler de grev vs.. duyduk mu ? Hayir. Neden ?bunu sorgulamak lazım.
Yani referans noktası kötü ve gerçekçi değil.
Şimdi öğretmen olarak geçmiş yıllarda da ben premium araçla gelen ,yazlık, kışlık, lüks yaşantısı olan bir meslek grubu hiç hatırlamıyorum, hiç olmadı. Dünya da öğretmenlik orta sınıf meslektir.
Fazlasını isteyenler ticarete atılabilir, ek iş yapabilir.
Haaa abd de orta sınıfın garajı müstakil evi vardır, garajda en az 2 arabası, yada 1 araba 1 motoru vardır. Haftada belki seviyorsa 5 kg. Et tüketibilir, hobilerine vakit ve para ayrır, garajina spor salonu kurar, çıkar tatilde efes te meryem anayı ziyarete gelebilir,hacı olur vs..vs...
Ama ülkemizde orta sınıf toki de oturur, corolla ,egea ya biner, çocukları devlet okulunda okutur.tek çocuk varsa belki özel okulu zorlar ama onda da daha alt segment özel okullara yollayabilir.
Kıssadan hisse coğrafya da kaderdir ,öğretmenlik mesleğinin kaderi de az çok bellidir.

Düz mantık; çalıştığına göre ücret alamıyorsan, aldığın ücrete göre çalış. Öncelikle dersimizin, öğrencilerimizin hakkını verelim. Arkası yarın.

Şu an tr de maaşlar dünya standartlarına göre orta seviyede (1500 dolar), ama (ama sözcüğü kullanıldığında ilk cümlenin önemi kalmaz) dünyanın sayılı pahalı ülkelerinden biri halindeyiz. Vergiler desen katmerli, fiyatlar uçuk.Şuan yabancılar tr ye yatırım yapmıyor, ev, arsa alımları durmuş vaziyette. İnsanlarımız turizm için bile yurtdışını daha makul buluyor , mesela araç fiyatları tr de şuan avrupadan 2,5 kat pahalıya satılıyor araçlar. ev fiyatları büyükşehirlerde 10 mlyn dayandı, insanlar o fiyata eu'dan villa almaya başladı.
Kıssadan hisse önemli olan alım gücüdür arkadaşlar, Önemli olan başını sokacak 3+1 daireyi, 2 dönüm arsayı, orta segment bir aracı kaç maaşınla alabiliyorsun? Diğer herşey kandırmacadır.

Son düzenleme:
Sen buna yaşamak diyorsan ya yaşam nedir bilmiyorsun yada olmuşsun haberin yok. Insan gibi bir restaurantta iki kişilik bir yemek 3000 lira. Senin maaşın 55.000

senin 3000 tl ya yediğin yemeğin daha temizini ve kalitelisini ben evde 1000 tl ya mal edip yiyorum sayın hocam
Ben o yemeği evde de denedim 1500 den aşağıya mal olmuyor. Allah size bir gün Avrupada, veya Rusya'da veya hatta Ukrayna'da sıradan bir insanın günlük harcamasını görmeyi ve aynı harcamayı Türkiye'de yapmanın maliyetinin 150.000 lira oldugunu görmeyi nasip eder. Savaştan 20 gün önce 1 Ukrayna grinvasi 0.49 liraydı. Şimdi 0.94... sukr etmeye devam edin bakalım.

valideki yetkiler ve imkanlar işçide olsa o zammı istemezler heralde.

Çift maaş hanımın maaş benden düşük. 2 çocuğum yüksek ücretli bir özel okulda evimiz var arabayi da yenileyeceğiz inşallah büyük şehirde yaşıyoruz. Nasipse 2. Evi de alicaz. Yatırım yapmaya da devam ediyoruz.

Çift maaş hanımın maaş benden düşük. 2 çocuğum yüksek ücretli bir özel okulda evimiz var arabayi da yenileyeceğiz inşallah büyük şehirde yaşıyoruz. Nasipse 2. Evi de alica 55+55 110.000 10+10 en ders 140.000. 140.000 ile nasıl oluyor cidden aklım almıyor.
55+55 artı 10+10 ekders 130 bin lira. Ve iki çocuk özel okulda. Benim gelirim 90.000 civarı tek başımayım ve arabamın km 140.000 de acil değişmem lazım. Uykularım kaçıyor çünkü değiştirmem imkansız.

BBNET
Geri