UZMANLIK%BAŞÖĞRETMENLİK KILAVUZU

Kodla Büyü
Bir sitenin haberinde şöyle bir paragraf var. Doğru çıkması için geriye iki gün kaldı:

"Geylan, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural ile yaptığı görüşmede, sürecin mayıs ayı sonuna kadar tamamlanacağı bilgisini aldığını da kamuoyuyla paylaştı. Sürecin zamanında tamamlanması hâlinde, 15 Haziran itibarıyla öğretmenlerin tazminat haklarına kavuşabileceklerini ifade etti."

Umarım doğru çıkar. Askerliğimizi bu ülke için yaptık ama cezalandırıldık. Doğu hizmeti zamanında bundan 18 yıl önce de doğu hizmetine gittik kendi ilimizi terk ettik ve 2 ay sonra af çıktı. Bir daha da dönemedik. Daha nice hak kayıpları ve torpille iş yaptıranların önümüze geçmesiyle neler yaşadık. Aklım almıyor bu nasıl bir empati eksikliği ve vicdansızlık.....

2006 da hem aday öğretmenlik (12ay) hem de askerlik (16ay) toplamda 28 ay sürem sayılmadığı için ve de 2 ay eksikle uzman olamadım. Ertesi sene olurum derken bir daha açılmadı ve 16-17 sene bekleyip 2022-2023 te uzman olabildim. Sonra 2025 te de başöğretmenlik alabildim. Bu yüzden sizleri çok iyi anlıyorum. İnşallah bir an önce yayınlanır ve haklar yerini bulur arkadaşlar

BBNET
Geri