UZMANLIK%BAŞÖĞRETMENLİK KILAVUZU

Kodla Büyü
benim Başöğretmenlik için tarih 18/09/2025 görünüyor ;acaba hangi tarihe kadar kapsayacak belli mi ?

Cuma günü MEBİM'den gelen cevap standart:

"Sayın İlgili;2025 yılı içerisinde yayımlanacak olan ve halen hazırlık çalışmaları devam eden öğretmenlik mesleği kariyer basamaklarında ilerlemeye ilişkin kılavuzda yer alacak takvim doğrultusunda şartları taşımanız halinde uzman öğretmenlik/başöğretmenlik eğitim programına başvuruda bulunabilirsiniz.Bilgilerinize."

Cuma günü MEBİM'den gelen cevap standart:

"Sayın İlgili;2025 yılı içerisinde yayımlanacak olan ve halen hazırlık çalışmaları devam eden öğretmenlik mesleği kariyer basamaklarında ilerlemeye ilişkin kılavuzda yer alacak takvim doğrultusunda şartları taşımanız halinde uzman öğretmenlik/başöğretmenlik eğitim programına başvuruda bulunabilirsiniz.Bilgilerinize."

Bir şeyi yayınlamak bu kadar zor olmasa gerek veya yapmak istenmiyor.

"15 Ocak itibariyle online olarak eğitimlerini alan 66 bin 658 kişi uzman, 249 bin 198 kişi de başöğretmen unvanı almıştı.

Uzman ve Başöğretmenlik için yeni kılavuz ne zaman yayınlanacak eğitimler nasıl olacak?

Kılavuz için çalışmalar devam ediyor. Fakat edindiğim bilgiye göre eğitimlerde bu sefer farklılaşma olacak.

Eğitimlerin tamamı online olmayacak. Yüz yüze eğitimler de olacak. Bakanlığın, eğitim içeriğinde de branş bazlı olacak şekilde bir değişikliğe gitmesi bekleniyor."

Edip Üzen / X

"15 Ocak itibariyle online olarak eğitimlerini alan 66 bin 658 kişi uzman, 249 bin 198 kişi de başöğretmen unvanı almıştı.

Uzman ve Başöğretmenlik için yeni kılavuz ne zaman yayınlanacak eğitimler nasıl olacak?

Kılavuz için çalışmalar devam ediyor. Fakat edindiğim bilgiye göre eğitimlerde bu sefer farklılaşma olacak.

Eğitimlerin tamamı online olmayacak. Yüz yüze eğitimler de olacak. Bakanlığın, eğitim içeriğinde de branş bazlı olacak şekilde bir değişikliğe gitmesi bekleniyor."

Edip Üzen / X

2006 yılı gibi olmaz inş.

Neyin eğitimi anlamıyorum eğitim derslerini almışım. Slayttan okuyan adamların eğitimi mi bana bir şey kazandıracak. 20 senedir bu işi yapıyorum. hayatında MEB'de sınıf yüzü görmemiş adam yabancı adamaların eğitim anlayışı böyleymiş falan filan.

Bir sendikanın verdiği yeni bilgi:

"Sendikamız üyelerinin talebi üzerine Bakanlıkla yaptığımız görüşmeler sonrası Uzman öğretmenlik- Başöğretmenlik süreçlerinin 21 Mayıs tarihi itibariyle başlayacağı tarafımıza bildirilmiştir."

Ötelenmeye devam...

Aynı sendikadan gelmiş sanırım:

"Bakanlıktan bizlere 21 Mayısta sürecin başlayacağını söylemişlerdi ancak dün bir gelişme olmadı. Bugün tekrar Bakanlıkla görüşme sağladık çalışmaları tamamlayamadıklarını, sona geldiklerini en fazla 1 haftaya yayına çıkmayı planladıklarını ilettiler."

Ötelenmeye devam...

"Bakanlıktan bizlere 21 Mayısta sürecin başlayacağını söylemişlerdi ancak dün bir gelişme olmadı. Bugün tekrar Bakanlıkla görüşme sağladık çalışmaları tamamlayamadıklarını, sona geldiklerini en fazla 1 haftaya yayına çıkmayı planladıklarını ilettiler."
Ekimde 20 yılım dolacak. Basvuru yapabilicekmiyim.

Ötelenmeye devam...

Sendikalara inanmak mı asla

Askerlik yüzünden gün sayısı ile başvuru yapamamıştım. Şimdi de ortada kılavuz yok . Şunu anladım ki bu işlerden sorumlu yetkili kişilerde en ufak bir empati , vicdan , adalet düşüncesi , kul hakkı , eşitlik ilkesi gelişmemiş.

Büyük sendikalar da konuyu gündeme getirmeye başlamış:

KARİYER BASAMAKLARINDA İLERLEMEYE İLİŞKİN KILAVUZ VE TAKVİM İVEDİLİKLE YAYIMLANSIN!

https://turkegitimsen.org.tr/kariye...kin-kilavuz-ve-takvim-ivedilikle-yayimlansin/

BBNET
Geri