Uzmanlık Başöğretmenlik Klavuzu

Kodla Büyü
Sürekli olumsuz mesajlarla keyif kaçırmaya gerek yok. Hak kaybına uğruyoruz ama Eylül Ekim gibi hallolur bence. Çünkü sendikalara baskılar o dönemde artar. Eğitimler nasıl tamamlanıp yılsonuna yetişecek baskısı olmadan yapacaklarını sanmıyorum

Kılavuzdan haber gelecek gibi değil.
Cimer ve Mebim'e Milli Eğitim Akademisinin cevaplaması talebiyle kariyer basamakları eğitimin yüz yüze mi yoksa ÖBA'dan uzaktan mı olacağını sordum.

Şu cevap geldi:

"Sayın Başvuru Sahibi;Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik eğitimleri ile ilgili iş ve işlemler devam etmektedir. Çalışmalar tamamlandığında gerekli bilgilendirme yapılacaktır.Bilgilerinize rica ederiz."

Edip Üzen Instagram'da Ağustos'u işaret etmiş. Ama Akademi için verdiği cevap düşündürücü:

Screenshot_20250624_160046_Instagram.webp
Screenshot_20250624_160638_Instagram.webp

Maaşım ocak ayına göre haziranda 3 bin TL düştü. Temmuz maaş zammı bunun bir kısmını karşılamak için boşa gider, yılı tek zamla geçmiş gibi oluruz. Az önce tv de gördüm Ağustosta sendika görüşmeleri olacakmış. Daha fazla düşecek maaşım önümüzdeki yıllarda diye bir his doğdu içime. Beklentim bu yetkili sendikadan.

Şu yeni bilgiler paylaşılmış bir sitede:

"Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Kılavuz ve Takviminde Gelişme Var mı?

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Kılavuz ve Takvimi Mayıs ayının 3. haftasında (19-25 Mayıs) yayınlanması beklenmekteydi. Ancak eğitimlerin 50 saatlik kısmının yüz yüze yapılması planlandığı ve eğitim öğretim döneminin sonuna yaklaşılmasından dolayı kılavuz ve takvim yayınlanamadı. Uzman ve Başöğretmenlik kılavuz ve takviminin Eylül ayının sonlarına doğru yayınlanması ve yüz yüze eğitimlerin planlanması bekleniyor.

Kılavuzda Öne Çıkan Maddeler Nelerdir?

Kılavuzun yayınlanması ile uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürekli olacak.
80 saatlik Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitim Programı Semineri olacak
80 saatlik seminerin 30 saati çevrimiçi ÖBA’dan izlenecek ve 50 saati yüz yüze olacak
Seminerler sürekli yapılacak
10 yılını dolduran uzman öğretmen 20 yılını dolduran başöğretmen olabilecek
Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmamak,
Başvuru ve onay işlemleri Mebbisten yapılacak."

Son düzenleme:
BBNET
Geri