Teknik Öğretmenler Nöbet görevi bu uygulama doğru mu?

Kodla Büyü

rehber2727

Üye
ŞEHİT ÖĞRETMEN HÜSEYİN AĞIRMAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ (Alan,Atölye ve Laboratuvar Şeflerine) Müdürlüğümüzde; Alan, Atölye ve Laboratuvar Şefleri olarak görev yapan Teknik Öğretmenlerimiz Nöbetçi olduğu günlerde boş derse girmeleri için görevlendirilmektedir. Bu görevlendirme saatlerinde ders programındaki planlama bakım onarım göreviyle denk gelmesi durumunda asli görevimiz gereği, disiplin açısından ve sağlık açısından nöbet görevini olarak boş derse girmesi gerekmektedir. Bu görevi yerine getirirken yapamadığı planlama bakım onarım görevini gün içerisindeki boş saatte yapmalıdır. Ay sonunda hazırlanan planlama bakım onarım raporunda oluşan bu duruma yer verilmeli. Raporun teslimi aşamasında da ilgili müdür yardımcısına durum izah edilmelidir. Konu hakkında gereğini rica ederim.

Lütfü CEVAHİR Müdür

planlama saatinde öğretmen her zaman okuldaysa olmamış müdürün yaptığı, ama ben kendim de dahil 3 farklı okulda aa şimdi benim bakım onarım saatim okulda durmam lazım diyen birini görmedim. Yine kendim dahil bu saatlerden fazla fazla da iş yarım kalmasın diye okuldan en son çıktım, öğle arasında, teneffüste işleri hallettim, gerektiğinde okul açıksa hafta sonu bile gittim diğer arkadaşlar gibi.
Yukarıdaki benzer durumu yaşarsam okul idaresinden ilk isteyeceğim herkesin en az dersinin olduğu güne nöbet konulmasını talep ve takip etmek olacaktır. İlköğretim, ortaokul, meslek lisesinde çalıştığım hiçbir okulda (7-8 farklı okul) öğretmenin en az gününe nöbet verildiğini görmedim.

Bunu yazan idareci kültürcüdür. Değilse de kültürcü mdr yard. cıları tarafından gaza getirilmiş biridir. Şef olsam o okulda mesai saatlerim dışında elimi birşeye sürmem idarecilerin geliş gidiş saatlerini takip eder gerekirse şikayet eder müfettiş isterim. Ve ben zaten şefsem o okulda idarecilerin tüm açıklarını bilirim satın alma, muayene vb. Öğretmenin kaybedeceği bir şey yok çekinmeyin başka bir meslek lisesine atanır göreve devam edersiniz ama koltuğu seven idareci korkar. O husursuzluğu 4 koldan bu tiplere yaşatın. Nasıl geri adim atıyorlar izleyin. Kamera kayıtlarını falan ulaşabiliyorsanız kaydedin. Bu tip bir müdürle çalıştım, çarpıştım müdürlüğü gitti ögretmen olarak atandı emekli oldu. Ben alan şefiydim o dönem. Detay için dm den ulaşabilirsiniz mutlaka açıkları vardır hele birde parasal konuysa affetmezler...

Son düzenleme:
yok böyle bir uygulama. kraldan çok kralcı müdürlerin işgüzarlığı. herhangi bir yönetmeliğe uymaz bu.

bu arada bizim idare şeflerin nöbetlerini pbo nun olduğu güne koyarak kaytarmaların önüne geçiyor.

Son düzenleme:
EĞER İDARE SİZDEN ŞEFLİK SAATLERİNDE BİLFİİL OKULDA OLMANIZI İSTİYORSA, NÖBETÇİ ÖĞRETMENİN ŞEFLİK GÖREVİ VARKEN NASIL BOŞ DERSE GÖREVLENDİRİLDİĞİNİ BU YAZIYI İLGİ TUTARAK DİLEKÇE İLE SORUN. (DİĞER DERSİ DOLU OLANLARIN NEDEN GÖREVLENDİRİLMEDİĞİNİ DE EKLEYİN)
YOK İDARE BAKIM ONARIM SAATLERİNDE OKULDA OLMANIZI ZORLAMIYOR İSE SİZDE İDAREYE YARDIMCI OLUP İSTEDİKLERİNE YÖNELİK DAVRANIŞ SERGİLEYEBİLİRSİNİZ.

YANİ İDARE SİZİ İDARE EDİYORSA SİZDE ONLARI İDARE EDİN.

okullarda ders programları yapılırken yancı öğretmene boş gün oluşsun diye 28 saat dersi 4 güne sıkıştırıyorlar. sonra ne hikmetse bu yancı öğretmenler işi olsa boş gününde yapmak yerine dersin yoğun olduğu zamanları tercih edip ona göre rapor alıyorlar. Boş olan derslerede günün nöbetçi öğretmenlerini ayarlayıp gurur duyuyorlar. İdareniz biraz art niyetli galiba, yerinizde olsam idarenin başına iş açardım mutlaka açıkları vardır... Uğraşsınlar

atölye şefi arkadaşlar benim bildiğim kadarıyla atölye şefinin görev ve sorumlulukları bellidir... Sene başında da yıllık planını yapar ve idareye teslim eder, sonrasında da aylık raporlarını ay sonunda teslim eder. Kabaca kendi labından sorumludur. Hal böyleyken "okulda kalmama" olayını gerçekten bilmediğimden soruyorum, neye dayanarak gerçekleştiriyorsunuz. şefliğimdir okula gitmiyorum, canım istedi sıkıldım hoppaaa go out yapıyorsunuz? doğrusunu söylemek gerekirse öğrenmek isterdim. Çıkışınız gayri resmidir. Haa dersiniz ki ben alan şefiyim çıkıyorum. Maddeleri incelediğimizde d,e,f maddelerinden yolunuzu bulursunuz ona diyecek lafım yok ama atölye... maalesef.. kaçarı yok... varsa da söyleyin ben de öğrenem ben de kaçam :))

haa onun dışında nöbet olayına gelince,
şeflik saatinde labınızda olun kralı gelsin hiçbirşey yapamaz... asli görev şeflik saatinde şefliktir. Denemesi bedava.. nöbetinizin olduğu gün şeflik yapın dersi boş sınıfa gitmeyin. müdür gelsin resmi işlem yapsın. çok merak ediyorum hangi kanun yönetmelik maddesi gereği yapacak.

alan şefi...
d) Alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmelerle ilgili her türlü materyalin birime alınması için ilgililerle işbirliği yapar. Alan/bölüm kitaplığının ilgililerce kullanımını sağlar.
e) Resmî, özel, gönüllü, kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapar, mezunların işyerlerindeki başarılarını izler, gerektiğinde programların geliştirilmesi için önerilerde bulunur.
f) Sektörle bilgi ve teknoloji alışverişinde bulunur. Alanın öğretmen, uzman, usta öğretici,teknisyen ve öğrencilerinin mesleki fuar, sergi ve seminerlere katılmalarını teşvik eder.

(3) Atölye, laboratuvar şefi;
a) Uygulamalı eğitimin incelemeye ve araştırmaya dayalı olarak her türlü ders araç-gereçten yararlanılarak yapılmasını, bunların biriminde bulundurulmasını ve zenginleştirilmesini sağlar.
b) Uygulamalı eğitim kapsamında öğrencilere yaptırılan temrin, üretim ve hizmetlerin programlarda öngörülen bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandıracak nitelikte olmasını, çalışmaların belirlenen amaçlar doğrultusunda yürütülmesini sağlar.
c) Aynı yönetim altında farklı program türü bulunan okullarla sürekli eğitim ve öğretim yapılan okulların birimlerindeki araç-gerecin sorumluluğu, birimin şefiyle birlikte o birimde görevli bir teknisyene verilir.
(4) Sorumluluğundaki alan/bölüm, atölye ve laboratuvarın diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte kullanılması durumunda, protokol hükümleri doğrultusunda yararlanılmasını sağlar.
(5) Müdür tarafından verilen görevin gerektirdiği diğer görev ve sorumlulukları yerine getirir.

İlköğretim, ortaokul, meslek lisesinde çalıştığım hiçbir okulda (7-8 farklı okul) öğretmenin en az gününe nöbet verildiğini görmedim.
iyi niyetli idarecilere denk gelmişsiniz. yönetmelikte en az saatin olduğu gün deniyor... son 7-8 yıldır bulunduğum ildeki tüm okullarda en az güne yapıştırdılar nöbeti. eskiden istediğimiz gibi yapıyorduk. ne olduysa son 7-8 yıl sihirli değnek değdi herhal.. tüm okullar en az gün...

atölye şefi arkadaşlar benim bildiğim kadarıyla atölye şefinin görev ve sorumlulukları bellidir... Sene başında da yıllık planını yapar ve idareye teslim eder, sonrasında da aylık raporlarını ay sonunda teslim eder. Kabaca kendi labından sorumludur. Hal böyleyken "okulda kalmama" olayını gerçekten bilmediğimden soruyorum, neye dayanarak gerçekleştiriyorsunuz. şefliğimdir okula gitmiyorum, canım istedi sıkıldım hoppaaa go out yapıyorsunuz? doğrusunu söylemek gerekirse öğrenmek isterdim. Çıkışınız gayri resmidir. Haa dersiniz ki ben alan şefiyim çıkıyorum. Maddeleri incelediğimizde d,e,f maddelerinden yolunuzu bulursunuz ona diyecek lafım yok ama atölye... maalesef.. kaçarı yok... varsa da söyleyin ben de öğrenem ben de kaçam :))

haa onun dışında nöbet olayına gelince,
şeflik saatinde labınızda olun kralı gelsin hiçbirşey yapamaz... asli görev şeflik saatinde şefliktir. Denemesi bedava.. nöbetinizin olduğu gün şeflik yapın dersi boş sınıfa gitmeyin. müdür gelsin resmi işlem yapsın. çok merak ediyorum hangi kanun yönetmelik maddesi gereği yapacak.

alan şefi...
d) Alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmelerle ilgili her türlü materyalin birime alınması için ilgililerle işbirliği yapar. Alan/bölüm kitaplığının ilgililerce kullanımını sağlar.
e) Resmî, özel, gönüllü, kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapar, mezunların işyerlerindeki başarılarını izler, gerektiğinde programların geliştirilmesi için önerilerde bulunur.
f) Sektörle bilgi ve teknoloji alışverişinde bulunur. Alanın öğretmen, uzman, usta öğretici,teknisyen ve öğrencilerinin mesleki fuar, sergi ve seminerlere katılmalarını teşvik eder.

(3) Atölye, laboratuvar şefi;
a) Uygulamalı eğitimin incelemeye ve araştırmaya dayalı olarak her türlü ders araç-gereçten yararlanılarak yapılmasını, bunların biriminde bulundurulmasını ve zenginleştirilmesini sağlar.
b) Uygulamalı eğitim kapsamında öğrencilere yaptırılan temrin, üretim ve hizmetlerin programlarda öngörülen bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandıracak nitelikte olmasını, çalışmaların belirlenen amaçlar doğrultusunda yürütülmesini sağlar.
c) Aynı yönetim altında farklı program türü bulunan okullarla sürekli eğitim ve öğretim yapılan okulların birimlerindeki araç-gerecin sorumluluğu, birimin şefiyle birlikte o birimde görevli bir teknisyene verilir.
(4) Sorumluluğundaki alan/bölüm, atölye ve laboratuvarın diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte kullanılması durumunda, protokol hükümleri doğrultusunda yararlanılmasını sağlar.
(5) Müdür tarafından verilen görevin gerektirdiği diğer görev ve sorumlulukları yerine getirir.
şeflerin sene başında yıllık plan yapması diye bişey ben yönetmeliklerde görmedim hocam. öyle bişey yapmıyorum yapmam da. haaa yönetmeliğe koyarlar o zaman başka. bundan 4-5 yıl önce o zamanki okul müdürü (ki okulumuzdaki 2-3 yılı falandı) eylül ayında dedi ki "şefler yıllık planlarını teslim etsin." hop dedik nereden çıktı bu. var dedi yönetmelikte. dedik göster. gösteremedi. aylık raporumuzu veriyoruz ay sonunda onda sıkıntı yok.

ilksms
Geri