atölye şefi arkadaşlar benim bildiğim kadarıyla atölye şefinin görev ve sorumlulukları bellidir... Sene başında da yıllık planını yapar ve idareye teslim eder, sonrasında da aylık raporlarını ay sonunda teslim eder. Kabaca kendi labından sorumludur. Hal böyleyken "okulda kalmama" olayını gerçekten bilmediğimden soruyorum, neye dayanarak gerçekleştiriyorsunuz. şefliğimdir okula gitmiyorum, canım istedi sıkıldım hoppaaa go out yapıyorsunuz? doğrusunu söylemek gerekirse öğrenmek isterdim. Çıkışınız gayri resmidir. Haa dersiniz ki ben alan şefiyim çıkıyorum. Maddeleri incelediğimizde d,e,f maddelerinden yolunuzu bulursunuz ona diyecek lafım yok ama atölye... maalesef.. kaçarı yok... varsa da söyleyin ben de öğrenem ben de kaçam

)
haa onun dışında nöbet olayına gelince,
şeflik saatinde labınızda olun kralı gelsin hiçbirşey yapamaz... asli görev şeflik saatinde şefliktir. Denemesi bedava.. nöbetinizin olduğu gün şeflik yapın dersi boş sınıfa gitmeyin. müdür gelsin resmi işlem yapsın. çok merak ediyorum hangi kanun yönetmelik maddesi gereği yapacak.
alan şefi...
d) Alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmelerle ilgili her türlü materyalin birime alınması için ilgililerle işbirliği yapar. Alan/bölüm kitaplığının ilgililerce kullanımını sağlar.
e) Resmî, özel, gönüllü, kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapar, mezunların işyerlerindeki başarılarını izler, gerektiğinde programların geliştirilmesi için önerilerde bulunur.
f) Sektörle bilgi ve teknoloji alışverişinde bulunur. Alanın öğretmen, uzman, usta öğretici,teknisyen ve öğrencilerinin mesleki fuar, sergi ve seminerlere katılmalarını teşvik eder.
(3) Atölye, laboratuvar şefi;
a) Uygulamalı eğitimin incelemeye ve araştırmaya dayalı olarak her türlü ders araç-gereçten yararlanılarak yapılmasını, bunların biriminde bulundurulmasını ve zenginleştirilmesini sağlar.
b) Uygulamalı eğitim kapsamında öğrencilere yaptırılan temrin, üretim ve hizmetlerin programlarda öngörülen bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandıracak nitelikte olmasını, çalışmaların belirlenen amaçlar doğrultusunda yürütülmesini sağlar.
c) Aynı yönetim altında farklı program türü bulunan okullarla sürekli eğitim ve öğretim yapılan okulların birimlerindeki araç-gerecin sorumluluğu, birimin şefiyle birlikte o birimde görevli bir teknisyene verilir.
(4) Sorumluluğundaki alan/bölüm, atölye ve laboratuvarın diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte kullanılması durumunda, protokol hükümleri doğrultusunda yararlanılmasını sağlar.
(5) Müdür tarafından verilen görevin gerektirdiği diğer görev ve sorumlulukları yerine getirir.