Teknik Öğretmenler Nöbet görevi bu uygulama doğru mu?

Kodla Büyü

rehber2727

Üye
ŞEHİT ÖĞRETMEN HÜSEYİN AĞIRMAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ (Alan,Atölye ve Laboratuvar Şeflerine) Müdürlüğümüzde; Alan, Atölye ve Laboratuvar Şefleri olarak görev yapan Teknik Öğretmenlerimiz Nöbetçi olduğu günlerde boş derse girmeleri için görevlendirilmektedir. Bu görevlendirme saatlerinde ders programındaki planlama bakım onarım göreviyle denk gelmesi durumunda asli görevimiz gereği, disiplin açısından ve sağlık açısından nöbet görevini olarak boş derse girmesi gerekmektedir. Bu görevi yerine getirirken yapamadığı planlama bakım onarım görevini gün içerisindeki boş saatte yapmalıdır. Ay sonunda hazırlanan planlama bakım onarım raporunda oluşan bu duruma yer verilmeli. Raporun teslimi aşamasında da ilgili müdür yardımcısına durum izah edilmelidir. Konu hakkında gereğini rica ederim.

Lütfü CEVAHİR Müdür

planlama saatinde öğretmen her zaman okuldaysa olmamış müdürün yaptığı, ama ben kendim de dahil 3 farklı okulda aa şimdi benim bakım onarım saatim okulda durmam lazım diyen birini görmedim. Yine kendim dahil bu saatlerden fazla fazla da iş yarım kalmasın diye okuldan en son çıktım, öğle arasında, teneffüste işleri hallettim, gerektiğinde okul açıksa hafta sonu bile gittim diğer arkadaşlar gibi.
Yukarıdaki benzer durumu yaşarsam okul idaresinden ilk isteyeceğim herkesin en az dersinin olduğu güne nöbet konulmasını talep ve takip etmek olacaktır. İlköğretim, ortaokul, meslek lisesinde çalıştığım hiçbir okulda (7-8 farklı okul) öğretmenin en az gününe nöbet verildiğini görmedim.

Bunu yazan idareci kültürcüdür. Değilse de kültürcü mdr yard. cıları tarafından gaza getirilmiş biridir. Şef olsam o okulda mesai saatlerim dışında elimi birşeye sürmem idarecilerin geliş gidiş saatlerini takip eder gerekirse şikayet eder müfettiş isterim. Ve ben zaten şefsem o okulda idarecilerin tüm açıklarını bilirim satın alma, muayene vb. Öğretmenin kaybedeceği bir şey yok çekinmeyin başka bir meslek lisesine atanır göreve devam edersiniz ama koltuğu seven idareci korkar. O husursuzluğu 4 koldan bu tiplere yaşatın. Nasıl geri adim atıyorlar izleyin. Kamera kayıtlarını falan ulaşabiliyorsanız kaydedin. Bu tip bir müdürle çalıştım, çarpıştım müdürlüğü gitti ögretmen olarak atandı emekli oldu. Ben alan şefiydim o dönem. Detay için dm den ulaşabilirsiniz mutlaka açıkları vardır hele birde parasal konuysa affetmezler...

Son düzenleme:
yok böyle bir uygulama. kraldan çok kralcı müdürlerin işgüzarlığı. herhangi bir yönetmeliğe uymaz bu.

bu arada bizim idare şeflerin nöbetlerini pbo nun olduğu güne koyarak kaytarmaların önüne geçiyor.

Son düzenleme:
ilksms
Geri