Taslak Kitap İnceleme yapan var mı süreci açıklar mısınız?

Kodla Büyü
Sanırım düşündüğüm gibi bakanlığın kitap yazma ekiplerine yazım süreci dahilinde sürekli inceleme yapmak için bir görevlendirme. YOS olup çile çekmektense ben de bunu kabul ederdim şahsen :D Umarım beni de ararlar :D
Hocam beni de aradılar. Fakat dönem ortası olduğu için öğrencilerimi düşünerek kabul etmedim. Ama seneye neden olmasın :)

• Beğen
Tepkiler: omd
Şubat 25 de toplantısı oldu halen yatmadı. Martın 20 sinde mesaj attılar iban doğrulama için kontrol edin diye ama yatan bir tutar yok.

2025-Temmuz katsayılarına göre %20 gelir vergisi kesintisiyle olası;

-Tek kitap inceleme görevli ücretleri:

a) İlkokul taslak ders kitapları için 9.272,87 ₺

b) Ortaokul taslak ders kitapları için 12.054,73 ₺

c) Lise taslak ders kitapları için 14.836,59 ₺

-Kitaplar takım (öğrenci kitabı-çalışma kitabı-kılavuz kitap) halinde olursa, üstteki ücretler %25 daha fazla olur:

a) İlkokul taslak ders kitapları için 11.591,09 ₺

b) Ortaokul taslak ders kitapları için 15.068,41 ₺

c) Lise taslak ders kitapları için 18.545,74 ₺

İlginç. 2026 yılında yapılmış görevlere, 2025 Temmuz katsayılarına göre ücret yatmış gibi görünüyor.

İlkokul 1 Türkçe taslak kitabını inceledik. 2 kitaptan oluşuyordu. Toplam 800 sayfadan fazlaydı. Belki 200 tane eba elektronik içerik vardı. Hepsini tıkla izle, dinle, çoğu bir iki defa da girmedi bile.
Yatan para 9220.
Bu mu yani.
Ayıptır. En az 1 ay günde 2 saat uğraştım. 200 civarı hata kaydı girdim. Diğer hata kaydı giren 6 arkadaş için de görüş girdim. 1 gün de sabahtan akşama kadar online zoom toplantısı yaptık.
9220.
Diğmezmiş. Bu iş yapılmaz artık.

İlginç. 2026 yılında yapılmış görevlere, 2025 Temmuz katsayılarına göre ücret yatmış gibi görünüyor.
Görev verilem sms tarihini mi hesaplanıyor acaba.

2026 Yılı haber sayfalarından birinin haberi.
1775641839260.webp

Görev verilem sms tarihini mi hesaplanıyor acaba.

2026 Yılı haber sayfalarından birinin haberi.
Ekli dosyayı görüntüle 82079

Görevler Ocak başında geldi, bu konuda yazıldı.
Muhtemelen yayınevleri kitapların başvurusunu 2025 sonunda yaptığı için böyle oldu.

O hesaplama yanlış. Ben düzenli olarak hesaplıyorum ücretleri ve bu konuda paylaşıyorum. Yuvarlama nedeniyle bir kuruş yanılma payı ile doğru çıkıyor.
2026 için doğrusu şu:

• Beğen
Tepkiler: H_M
arkadaşlar merhaba.malatyadan bir öğretmenim de ben.bana da 2 gün önce itiraz taslak ders kitabı inceleme çıktı.daha önce yapan arkadaşlar varsa bu konuda tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.yardımcı olur musunuz lütfen bu konuda.

arkadaşlar merhaba.malatyadan bir öğretmenim de ben.bana da 2 gün önce itiraz taslak ders kitabı inceleme çıktı.daha önce yapan arkadaşlar varsa bu konuda tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.yardımcı olur musunuz lütfen bu konuda.
Hocam. Birincisi görevi kabul etmeniz durumunda gizlilik ilkesi gereği kimseye söylemiyorsunuz. Kitabı incelemek için 4-5-6 kişiye görev gidiyor. Ve incelemek için 1 aya yakın süre veriliyor.(Değişken olabilir.) Daha sonra kitabı inceleme süresi sonrası diğer panalistlerin hatalarını herkes değerlendiriyor. Katılıyorum, katılmıyorum, kararsızım diye. En son koordinatör eşliğinde zoom üzerinden toplantı bitinceye kadar ara ara tenefüs veriliyor ve tüm hatalar canlı olarak değerlendiriliyor.

Hocam. Birincisi görevi kabul etmeniz durumunda gizlilik ilkesi gereği kimseye söylemiyorsunuz. Kitabı incelemek için 4-5-6 kişiye görev gidiyor. Ve incelemek için 1 aya yakın süre veriliyor.(Değişken olabilir.) Daha sonra kitabı inceleme süresi sonrası diğer panalistlerin hatalarını herkes değerlendiriyor. Katılıyorum, katılmıyorum, kararsızım diye. En son koordinatör eşliğinde zoom üzerinden toplantı bitinceye kadar ara ara tenefüs veriliyor ve tüm hatalar canlı olarak değerlendiriliyor.
hocam çok teşekkür ederim allah razı olsun

ilksms
Geri