Diyelim ki bitti hocam, sonrasında yine bildirmek gerekmiyor mu? Ben beni en başta yetkili birileri yönlendirsin istiyorum açıkçasıSistem dolabı, "güç kaynağı" akülerini kontrol ediniz. muhtemel bitmiş,
Sağolun hocam bu belgeyi gördüm az önce.hocam bypass yapın. güç kaynağına gelen ana enerjiyi beyaz prize verin diğerlerini kabinetteki çoklu prize takın. bir çok okul bu şekilde kullanıyor. bakanlık maliyeti karşılamıyor çünkü.
https://ordu.meb.gov.tr/fatih/dokuman/UPS.pdf bu link yardımcı olabilir
hocam bunların sebebinin ana altta yatan sebebi okul idarelerinin sistem odalarında veya elektrik kabinlerinde çıkan sorunları dışarıdan tuttukları-çağırdıkları özel paralı teknisyenlere yaptırmasından kaynaklanıyor onların bir çoğu kasten sistemin işleyişini bozuyor sürekli abone olmanız için.Yeni okullarda bile ups'ler iki seneyi çıkaramadan iflas etti. Cihazlar mı, aküler mi, montaj-kurulum mu problemli bilemiyorum. Ama bunların ihalelerini alan firmaların ve ihaleleri gerçekleştiren bürokratların bir hesap vermesi gerekmez mi? Bu kadar yatırım çöp oldu, parası zenginden değil, fakir fukara vatandaştan çıkıyor diye umurlarında değil sanırım.
ups hattı buralara gitmiyor. sadece sistem odasındaki cihazları besliyor. tespitiniz gerçekçi değil. arabalarda da olduğu gibi ups lerde bulunan akülerin belli bir ömrü var. ayrıca kalitesiz aküler kullanıldı ise bu garanti bitmeden de akünün bozulabileceği demektir.2. yıla girerken okulunuzdaki örneğin rehberlik servisinde veya bazı odalarda falancaların bir prize çoklayıcı takarak çay makinası, su sebili, elektrikli soba takıp fazla akım çekmesinden dolayı oluşan kablo erimeleri hatta yanıklar-erimeler yaptı...