Sistem Odası Bip Sesi

Kodla Büyü

H_M

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar
2 gündür sistem odasından 3 uzun bip sesi geliyor günde 2 kere falan
Bir yere bildirmek gerekiyor mu? Bu durumla ilgili ne yapmalıyım?

hocam geleceklerini sanmam ama güç kaynağını devre dışı bırakıp direkt şebekeden enerji vermeniz gerekir

• Beğen
Tepkiler: H_M
güç kaynağının akü değişimi ve devreye alınması 16 akünün (muhtemel bazısı aktiftir.) değişimi maaliyeti büyüktür.

• Beğen
Tepkiler: H_M
Geçen sene aküsü biten sistem odaları için güç kaynağını bypass edin yazısı vardı. Aküleri yenilemeleri namümkün.

Eğer sorun aküler (UPS) ise garantisi yok. Onları atlayıp elektriği doğrudan şebekeden çekin. Servisten gelenler de öyle yapıyor.

ne güzel çözüm aküsü biten ups i bypass etmek. madem ups çok önemli değil ne diye zamanında ups li alt yapı kuruldu. birileri nemalansın diye mi ?

ben 6 tanesini değiştirdim ve kullanıyorum, çünkü çok elektrik kesintisi oluyor..

İstanbul'dayken bir müdürüm bir şekilde kaynak oluşturup yenilemişti ama okullar için çok masraflı bir süreç ve aküler de çabuk özelliğini yitiriyor. Mevcut uygulama bypass etmek üzerine.

Sistem odalarındaki UPS 'ler sadece kabin içerisindeki switchleri besler. Elektrik kesildiğinde uç birimler için UPS beslemesi olmadığından işler yarıda kesilir ama sistem odası belirli bir süre ayakta kalır. Dolayısıyla ani elektrik gitme gelmelerinde kabin içi cihazları korumak için düşünülmüş olmalı. Akülerin ömrü bitti , Değişim maliyetleri karşılanamadığına göre Bypass dışında çözüm yok. Bypasss edildikten sonra sık sık ani elektrik gitme gelmeleri yaşayan yerlerde switch arızaları artacaktır. Bunun dışındaki yerlerde bypass bir sorun yaratmayacak gibi görünüyor.

ilksms
Geri