Sistem Odası Bip Sesi

Kodla Büyü

H_M

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
1,172
Merhaba arkadaşlar
2 gündür sistem odasından 3 uzun bip sesi geliyor günde 2 kere falan
Bir yere bildirmek gerekiyor mu? Bu durumla ilgili ne yapmalıyım?
 
hocam geleceklerini sanmam ama güç kaynağını devre dışı bırakıp direkt şebekeden enerji vermeniz gerekir
 
  • Beğen
Tepkiler: H_M
güç kaynağının akü değişimi ve devreye alınması 16 akünün (muhtemel bazısı aktiftir.) değişimi maaliyeti büyüktür.
 
  • Beğen
Tepkiler: H_M
Geçen sene aküsü biten sistem odaları için güç kaynağını bypass edin yazısı vardı. Aküleri yenilemeleri namümkün.
 
Eğer sorun aküler (UPS) ise garantisi yok. Onları atlayıp elektriği doğrudan şebekeden çekin. Servisten gelenler de öyle yapıyor.
 
ne güzel çözüm aküsü biten ups i bypass etmek. madem ups çok önemli değil ne diye zamanında ups li alt yapı kuruldu. birileri nemalansın diye mi ?
 
ben 6 tanesini değiştirdim ve kullanıyorum, çünkü çok elektrik kesintisi oluyor..
 
İstanbul'dayken bir müdürüm bir şekilde kaynak oluşturup yenilemişti ama okullar için çok masraflı bir süreç ve aküler de çabuk özelliğini yitiriyor. Mevcut uygulama bypass etmek üzerine.
 
Sistem odalarındaki UPS 'ler sadece kabin içerisindeki switchleri besler. Elektrik kesildiğinde uç birimler için UPS beslemesi olmadığından işler yarıda kesilir ama sistem odası belirli bir süre ayakta kalır. Dolayısıyla ani elektrik gitme gelmelerinde kabin içi cihazları korumak için düşünülmüş olmalı. Akülerin ömrü bitti , Değişim maliyetleri karşılanamadığına göre Bypass dışında çözüm yok. Bypasss edildikten sonra sık sık ani elektrik gitme gelmeleri yaşayan yerlerde switch arızaları artacaktır. Bunun dışındaki yerlerde bypass bir sorun yaratmayacak gibi görünüyor.
 
UPS ler kesintiden ziyade dalgalanmalara karşı koruma amaçlıdır diye düşünüyorum. Zira kesintide neyi koruduğunun bir anlamı yok az sonra kendisi de elektriği kapatıyor yani elektrik yine gidip kendisi kapanıyor sistem. Bypass etmek yerine sistemde kalabilmesi çok daha güzel olurdu, ani dalgalanmaları regüle edebilmesi adına.
 
güç kaynaklarıın içinde sanırım 12V akülerden 2 veya 4 tane var. içini açıp sadece aküleri değiştirmek daha ucuz maliyetli.

9V aküler 1000 tl civarı en fazla 4 bine değiştirilir. bence swithleri korumak adına değiştirilmesi gerekir. okullar bunu kendi kaynaklarından karşılayabilir diye düşünüyorum. diğer kalemlerden gelen ödeneklerden bunlar alınabilir.
 
konu konuşarak ilerliyor. ülke çapında 2010 MEB atılımı ile 15 yıldır kullanılan F.A.T.İ.H. projesi sistem odalarındaki "Bitmiş" bataryaların teslim edilmesi gereken kurum olmalı. aynı hastanelerdeki "radyasyon" tüplü cihazların teslim edildiği gibi. aslında buradan YEĞİTEK çalışanı olduğunu bildiğim arkaşların duyması lazım. 80.000 kurum arasında 15 yılı doldurum AKÜ'leri biten 50.000 kurum vardır. büyük bir geri dönüşüm atılımı demektir.
 
ilksms
Geri
Üst