sınav yerleştirme programı!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilisim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
bir iki de hata ile karşılaştım...onları gönderiyoruum hocam..artık ne zaman bakarsan :)

hata 1: yazılı kağıdı başlığı yazdır deyince bu hatayı alıyorum

hata 2: sınav takvimi oluştur deyince bu hatayı alıyrum...öteki sıkıntıları bir üst mesajımda belirttim...

bir de veritabanını göndereyim.

Ekli dosyalar

• yazılıkağıdıbaşlığıyazdır.jpg
    yazılıkağıdıbaşlığıyazdır.jpg
    25.4 KB · Görüntüleme: 573
  • sınavtakvimioluştur.jpg
    sınavtakvimioluştur.jpg
    33.2 KB · Görüntüleme: 573
  • osdb.rar
    osdb.rar
    157.1 KB · Görüntüleme: 29
yeni versiyonla ilgili 2 sorum olacaktı.
1. öğrenci dağıtım listesi boş çıkıyor. nerde hata yapıyorum ki
2. 11-Yok sınıfları kendi otomatik boş öğrenci eklemek için mi?
tş ederim

2.sorunuzun cevabı hocam dağıtım yaparken yeni sisteme göreyi işaretliyorsunuz...o işareti kaldırın...1. nin cevabını bende merak ediyorum

fatihkultukturkan' Alıntı:
öğrenci numaralarını kontrol edin büyük ihtimal aynı numaralı öğrenci vardır.

Fatih Bey yardımınız için çok teşekkür ederim. Bünyemizde hem Anadolu hem de normal İmam Hatip lisesi olduğu için bu sene başlayan 9. sınıfların tamamına 10, 11 ve 12. sınıfların numaralarını vermişler. Belki de e okul otomatik atamıştır numaraları.
Helal olsun. Tarif üzerine sorunun sebebini söylediniz. Sayenizde sorun çözüldü ve ilk deneme dağıtımını gerçekleştirdim.

9. sınıfların sayısı çok fazla olduğu için sonlardaki salonlarda pek çok 9. sınıf bir araya gelmiş. 9, 10, 11 ve 12. sınıfların mevcutlarını dikkate alarak, olabildiğince homojen dağılım için bir tavsiyeniz var mı?

9. sınıf mevcudu = 237
10. sınıf mevcudu = 71
11. sınıf mevcudu = 121
12. sınıf mevcudu = 61

10, 11 ve 12'lerin toplamı 253. Yani 9. sınıflar tek başına diğer 3 sınıfın mevcuduna eşit. Bu durumda sanki iki sınıfı 9 lar ve (10 + 11 + 12)'ler şeklinde mi dağıtmalıyım. Bir yol gösteren olur mu?

elrond' Alıntı:
2.sorunuzun cevabı hocam dağıtım yaparken yeni sisteme göreyi işaretliyorsunuz...o işareti kaldırın...1. nin cevabını bende merak ediyorum
hocam anlamadım. ben işaretleme yapmadım ki hiç

Merhaba, anlatımlardan gördüğüm kadarıyla ihtiyacı karşılayan güzel bir program. Programın yapımında emek harcayan arkadaşa teşekkür ediyorum.

Programı denemek için kurdum. Kılavuzda anlatılanları aynen yaptım ancak sürekli olarak ekte verdiğim hatayı alıyorum. Devam dediğimde veri tabanına bağlanmıyor ve programı kullanamıyorum. Hata Ayrıntılarını ekte sunuyorum. İlgilenirseniz memnun kalırım...

Ekli dosyalar

• hata.jpg
    hata.jpg
    100.9 KB · Görüntüleme: 528
  • hata.rar
    hata.rar
    1.6 KB · Görüntüleme: 16
mertop' Alıntı:
öğrenci numaralarını kontrol edin büyük ihtimal aynı numaralı öğrenci vardır.

Fatih Bey yardımınız için çok teşekkür ederim. Bünyemizde hem Anadolu hem de normal İmam Hatip lisesi olduğu için bu sene başlayan 9. sınıfların tamamına 10, 11 ve 12. sınıfların numaralarını vermişler. Belki de e okul otomatik atamıştır numaraları.
Helal olsun. Tarif üzerine sorunun sebebini söylediniz. Sayenizde sorun çözüldü ve ilk deneme dağıtımını gerçekleştirdim.

9. sınıfların sayısı çok fazla olduğu için sonlardaki salonlarda pek çok 9. sınıf bir araya gelmiş. 9, 10, 11 ve 12. sınıfların mevcutlarını dikkate alarak, olabildiğince homojen dağılım için bir tavsiyeniz var mı?

9. sınıf mevcudu = 237
10. sınıf mevcudu = 71
11. sınıf mevcudu = 121
12. sınıf mevcudu = 61

10, 11 ve 12'lerin toplamı 253. Yani 9. sınıflar tek başına diğer 3 sınıfın mevcuduna eşit. Bu durumda sanki iki sınıfı 9 lar ve (10 + 11 + 12)'ler şeklinde mi dağıtmalıyım. Bir yol gösteren olur mu?

dağıtımın düzgün olması için sınıf seviye sayılarının eşit olması gerekir. 9. sınıflar çok olduğu için son salonlarda 9. sınıf öğrencileri yığılması olur. Bu durumun önüne geçmek için boş öğrenciler eklemenizi tavsiye ederim. Tabi yer ve sıra varsa.

erkantuzcu' Alıntı:
Merhaba, anlatımlardan gördüğüm kadarıyla ihtiyacı karşılayan güzel bir program. Programın yapımında emek harcayan arkadaşa teşekkür ediyorum.

Programı denemek için kurdum. Kılavuzda anlatılanları aynen yaptım ancak sürekli olarak ekte verdiğim hatayı alıyorum. Devam dediğimde veri tabanına bağlanmıyor ve programı kullanamıyorum. Hata Ayrıntılarını ekte sunuyorum. İlgilenirseniz memnun kalırım...

rica etsem başka bir bilgisayarda deneyebilir misiniz? Çalışmaması için bir sebep bulamadım.

Program için çok teşekkürler, geçen yıldan beri kullanıyoruz. Ben de bir katkı yapmak istedim. Biz öğrenci listelerini programın içinden yazdırmıyoruz. Veritabanı içinde iki adet rapor hazırladım oradan yazdırıyoruz. Paylaşayım belki birilerinin işine yarar. Dağıtım yaptıktan sonra Veritabanını açıp içinde SALON LİSTE ve SINIF LİSTE raporları var oradan A5 kağıtlara çıktı alıyoruz.

Ekli dosyalar

• rapor.jpg
    rapor.jpg
    99.1 KB · Görüntüleme: 514
  • osdb.zip
    osdb.zip
    22 KB · Görüntüleme: 50
Sınıf mevcutları 34 olduğu için sınav yerleşim listesinde 30 dan fazla olanlar görünmüyor. Dediğiniz gibi yazdırın altındaki butonu kullandığımızda ise program hata veriyor hatası veriyor

mobile' Alıntı:
Sınıf mevcutları 34 olduğu için sınav yerleşim listesinde 30 dan fazla olanlar görünmüyor. Dediğiniz gibi yazdırın altındaki butonu kullandığımızda ise program hata veriyor hatası veriyor
pazartesi kontrol ederim. Hata ekranı eklerseniz sorunu bulmam daha kolay olur.

mrb arkadaşlar 2 sorum olacaktı
1-boş öğrenci ekleyince Sınıf Şube Öğrenci Sayılarında değişiklik yapmak gerekiyor mu?
2. bütün sınıfların 1. sırasına 9. sınıf otursun istiyorum. bunu ayarlamak mümkünmü(sınıflarım 34 kişilik. ve 9. sınıflar 240 kişi.diğer sınıflar 180 civarında. eğer 1. sıraya 9. sınıf oturursa yine 9. sınıf ile bitiyor ve 25 tane 9. sınıf öğrencini böylece boş öğrenci olmadan oturtabilecem)

Merhaba Sayın fatihkultukturkan,
Öncelikle yaptığınız çalışma takdir edilecek ve tebrik edilecek bir çalışmadır :alkis: . Teşekkürler.
Ben bu çalışmayı kendi okulumda ilk kez bu sene deneyeceğim. Çıktıları aldım. Herşey gayet düzgün, tekbir durum haricinde.
Bir sınıfımda eklediğim resimde ki gibi bir problem çıkarmaktadır.
İlgilenirseniz sevinirim.
02oLDL.jpg

ayrıca fp3 dosyasını da atıyorum. http://s3.dosya.tc/server28/yxEDsi/PROBLEM.rar.html

suhaakkus' Alıntı:
Öncelikle yaptığınız çalışma takdir edilecek ve tebrik edilecek bir çalışmadır :alkis: . Teşekkürler.
Ben bu çalışmayı kendi okulumda ilk kez bu sene deneyeceğim. Çıktıları aldım. Herşey gayet düzgün, tekbir durum haricinde.
02oLDL.jpg

ayrıca fp3 dosyasını da atıyorum. http://s3.dosya.tc/server28/yxEDsi/PROBLEM.rar.html
resmi göremiyorum. Hatayı anlatırsanız yardımcı olmaya çalışırım.

nese1982' Alıntı:
mrb arkadaşlar 2 sorum olacaktı
1-boş öğrenci ekleyince Sınıf Şube Öğrenci Sayılarında değişiklik yapmak gerekiyor mu?
2. bütün sınıfların 1. sırasına 9. sınıf otursun istiyorum. bunu ayarlamak mümkünmü(sınıflarım 34 kişilik. ve 9. sınıflar 240 kişi.diğer sınıflar 180 civarında. eğer 1. sıraya 9. sınıf oturursa yine 9. sınıf ile bitiyor ve 25 tane 9. sınıf öğrencini böylece boş öğrenci olmadan oturtabilecem)
zaten program bütün sınıflarda 9. sınıflar (sizin okul için) öncelik verecektir. Program sizin düşündüğünüz mantıkla çalışıyor. Sınıfı dağıtırken en kalabalık sınıf seviyesindeki öğrenciyi 1. sıraya oturturuyor.

erkantuzcu' Alıntı:

Bu hata benim programa ait bir hata ekranı olamaz. Bizim program mysql kullanmıyor. Sanırım benim programın benzeri bir program var onunla karıştırıyorsunuz.

Fatih hocam benim programda yazılıların çıktısını alırken başlıkta sürekli bilgi ve iletişim teknolojileri yazıyor bunu değiştiremiyorum.

aylin24' Alıntı:
Fatih hocam benim programda yazılıların çıktısını alırken başlıkta sürekli bilgi ve iletişim teknolojileri yazıyor bunu değiştiremiyorum.
Yazılı Kağıdı Seçimli Yazdır düğmesinden yazdırın. Diğer düğmeleri kullanmadığım için hatalar olabilir.

suhaakkus' Alıntı:
02oLDL.jpg

diğer 23 sınıfta hata ile karşılaşmadım hocam ama 1 sınıfımda resimde ki gibi hata oluştu. İlgilenirseniz sevinirim.

suhaakkus' Alıntı:
suhaakkus' Alıntı:
02oLDL.jpg

diğer 23 sınıfta hata ile karşılaşmadım hocam ama 1 sınıfımda resimde ki gibi hata oluştu. İlgilenirseniz sevinirim.
resim görünmüyor onun için hatayı anlayamıyorum. Anlamadığım için yardım edemem. Lütfen Resmi tekrar yükleyin yada hatayı anlatmaya çalışın.

peki ben yükleyemiyorum galiba. anlatmaya çalışayım.
diğer 23 sınıfımda sınava girecek öğrenci listesi öğrenci adları ile düzgün bir şekilde gözükürken.
11/f sınıfımda oturma planı yazdır dediğimde girecek öğrenci listesi girecek öğrenci sayıları var ama öğrenci isimleri gözükmez bir şekilde olmaktadır.
fakat normal olarak sınav dağıtım listesi aldığımda öğrenci isimleri oturma yerleri ile gözüküyor. fakat burada sayı en fazla 30 olarak çıkıyor. oysa ki benim sınıfım 36 olduğu için oturma planı yazdır diyorum. fakat bu problem diğer sınıflarda gözükmezken 11/f sınıfımda gözükmektedir.
inşallah anlatabilmişimdir.

daha önce soruldu ise kusura bakmayın arkadaşlar. ben e-okuldan liste alırken 97-2000 data only seçeneği yok. geçen yıl vardı ve kullanmıştım. hata mı yapıyorum

Anadolu Liselerinde de artık mevcutlar 40'a kadar çıkabiliyor.30 dan fazlasını dağıtmıyor. Hocam bir düzenleme düşünüyor musunuz? Selamlar.

nese1982' Alıntı:
daha önce soruldu ise kusura bakmayın arkadaşlar. ben e-okuldan liste alırken 97-2000 data only seçeneği yok. geçen yıl vardı ve kullanmıştım. hata mı yapıyorum
excelden aktar kısmından aktarım yapabilirsiniz.

omba72' Alıntı:
Anadolu Liselerinde de artık mevcutlar 40'a kadar çıkabiliyor.30 dan fazlasını dağıtmıyor. Hocam bir düzenleme düşünüyor musunuz? Selamlar.
40 kişilik dağıtım yapılabiliyor. Ama daha kolay anlaşılır yapıyorum.

nese1982' Alıntı:
yok hocam excelden aktarmayı biliyorum. geçen yıl programı defalarca kullandım. ancak bugün idarecimizle e-okula girdiğimizde listeleri kayıt ederken kayıt türünü belirlediğimiz listede 97-2000 only data türü yoktu

nese1982' Alıntı:
nese1982' Alıntı:
yok hocam excelden aktarmayı biliyorum. geçen yıl programı defalarca kullandım. ancak bugün idarecimizle e-okula girdiğimizde listeleri kayıt ederken kayıt türünü belirlediğimiz listede 97-2000 only data türü yoktu
anladım. e-okulda only data hala duruyor.

hımmm çok iyi geçici bir hataymış o zaman. teşekkür ederim hocam. emeğinze sağlık

BBNET
Geri