sınav yerleştirme programı!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilisim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Hocam teşekkür ederim 15 gün boyunca okulda sınavları sizin programınız sayesinde yaptım. Kullanırken bazı eksiklikleri de farkettim daha doğrusu olması halinde daha iyi olacak şeylerden. Affınızıa sığınarak yazıyorum.
1) Ortak sınav oldugu için örneğin. 10 A-B-C sınıfı Matematik sınavına girerken 10-D-E-F sınıfı Edebiyata giriyor fakat yazılı kağıdı yazdırırken sadece bir ders seçebiliyoruz. Eğer başlığı yazdırma dersek %1 tamamlandı hatası geliyor ve yazdırma işlemini yapmıyor. Sınıflara ders isimlerini tek tek tamamlamak ya da elle girme ile bu olayı çözebiliriz.
2) Bir sınıfın listesine bakıp yazdır dediğimiz de yazdırmadan görebiliyoruz ama hepsini seçip yazdır dediğimizde direk yazıcıya gönderiyor bilgileri.
3) Okul ismini kalıcı olarak değiştiremiyoruz
4) Yazılı kağıdı kaydederken yanlışlıkla bir sınıfa yazılı kağıdı kaydettiğimiz de kağıdı silemiyorum. Tümünü tekrar kaydediyorum.
5) Dağılımı tüm dersler için uyguladığımda örnegin fizik dersine 10 C sınıfı girmeyecek yazılı kagıdı tanımlamıyorum. Ama soruları yazdırırken o salonda 10 C sınıfından bi ögrenci varsa yine % 1 tamamlandı deyip yazdırmayı durduruyor. Bunu 10 C sınıfına boş kağıt tanımlayarak çözdüm ancak.

Emekleriniz için çok teşekkürler sayenizde sorunsuz iki sınav haftası geçirdik.

gipart' Alıntı:
Hocam teşekkür ederim 15 gün boyunca okulda sınavları sizin programınız sayesinde yaptım. Kullanırken bazı eksiklikleri de farkettim daha doğrusu olması halinde daha iyi olacak şeylerden. Affınızıa sığınarak yazıyorum.
1) Ortak sınav oldugu için örneğin. 10 A-B-C sınıfı Matematik sınavına girerken 10-D-E-F sınıfı Edebiyata giriyor fakat yazılı kağıdı yazdırırken sadece bir ders seçebiliyoruz. Eğer başlığı yazdırma dersek %1 tamamlandı hatası geliyor ve yazdırma işlemini yapmıyor. Sınıflara ders isimlerini tek tek tamamlamak ya da elle girme ile bu olayı çözebiliriz.
2) Bir sınıfın listesine bakıp yazdır dediğimiz de yazdırmadan görebiliyoruz ama hepsini seçip yazdır dediğimizde direk yazıcıya gönderiyor bilgileri.
3) Okul ismini kalıcı olarak değiştiremiyoruz
4) Yazılı kağıdı kaydederken yanlışlıkla bir sınıfa yazılı kağıdı kaydettiğimiz de kağıdı silemiyorum. Tümünü tekrar kaydediyorum.
5) Dağılımı tüm dersler için uyguladığımda örnegin fizik dersine 10 C sınıfı girmeyecek yazılı kagıdı tanımlamıyorum. Ama soruları yazdırırken o salonda 10 C sınıfından bi ögrenci varsa yine % 1 tamamlandı deyip yazdırmayı durduruyor. Bunu 10 C sınıfına boş kağıt tanımlayarak çözdüm ancak.

Emekleriniz için çok teşekkürler sayenizde sorunsuz iki sınav haftası geçirdik.
Dedikleriniz üzerinde düşüneceğim.

programı okulda aktif şekilde kullanıyoruz. süper bir program. fatih hocamızın ellerine sağlık. çok güzel bir çalışma olmuş.

Fatih hocam öncelikle ellerine sağlık.
Tüm mesajları okuma çalıştım ama bulamadım.
Sınıf kapasitesi 30'un üzerinde olduğu zaman dağıtımda sorun oluyor.
Salon oluştururken kapasiteyi istediğimiz gibi girebiliyorum.
Ama sınıf listesinde 30'dan fazla öğrenci göremiyoruz.
Bu konuda cevap yazarsanız çok sevinirim.

samil' Alıntı:
Fatih hocam öncelikle ellerine sağlık.
Tüm mesajları okuma çalıştım ama bulamadım.
Sınıf kapasitesi 30'un üzerinde olduğu zaman dağıtımda sorun oluyor.
Salon oluştururken kapasiteyi istediğimiz gibi girebiliyorum.
Ama sınıf listesinde 30'dan fazla öğrenci göremiyoruz.
Bu konuda cevap yazarsanız çok sevinirim.
hocam yazdır deyince 30 kişilik çıkıyo ama oluştur derseniz hepsi görünür. bu arada butonlar tam ters olabilir böyle hatırlıyorum.

fatihkultukturkan' Alıntı:
samil' Alıntı:
cevabınız için teşekkürler.
Oluştura basınca baş sayfa geliyor.
salon seçmeyi unutmuşsunuz

Fatih hocam, program için ben de çok teşekkür ederim.
Daha önce bazı arkadaşların söylediği sorun bendede var. Sınıf 30 kişiden fazla olduğunda kağıtta 30 dan sonraki öğrencileri göstermiyor. Sadece kontrol listelerinde gösteriyor. Yerleşme planında ve öğrenci yerleri listesinde 30 dan sonraki öğrencileri göremiyorum. Elle tamamlıyorum mecburen.

havin.de' Alıntı:
fatihkultukturkan' Alıntı:
samil' Alıntı:
cevabınız için teşekkürler.
Oluştura basınca baş sayfa geliyor.
salon seçmeyi unutmuşsunuz

Fatih hocam, program için ben de çok teşekkür ederim.
Daha önce bazı arkadaşların söylediği sorun bendede var. Sınıf 30 kişiden fazla olduğunda kağıtta 30 dan sonraki öğrencileri göstermiyor. Sadece kontrol listelerinde gösteriyor. Yerleşme planında ve öğrenci yerleri listesinde 30 dan sonraki öğrencileri göremiyorum. Elle tamamlıyorum mecburen.
Oluştur düğmesini kullanarak yapıyorsunuz değil mi?

(En son kullanmakta olduğum versiyonu 1. Sayfaya Ekledim. Bu versiyondan deneyin lütfen hocam. Bu versiyonda Yazılı kağıdı yazdırma kısmında yazıcı seçmeyi unutmayın)

fatih hocam öncelikle emeğiniz ve sabrınız için çok teşekkürler.ALLAH(C.C.) sizden razı olsun. Yeni versiyonda yeni dağıtım şeklinde sınıf listeleri eksik çıkıyor.Örneğin 9-e 34 kişi iken yazıcıdan liste 27 kişi çıkıyor.Acaba bizmi beceremedik.???

vansak' Alıntı:
fatih hocam öncelikle emeğiniz ve sabrınız için çok teşekkürler.ALLAH(C.C.) sizden razı olsun. Yeni versiyonda yeni dağıtım şeklinde sınıf listeleri eksik çıkıyor.Örneğin 9-e 34 kişi iken yazıcıdan liste 27 kişi çıkıyor.Acaba bizmi beceremedik.???
Yeni yöntemle dağıtım yapmayın. Yeni Yöntemde eksik dağıtım yapıyor ona henüz el atıp düzeltemedim.

hocam ben programı çalıştırdım.fakat excelden yükledikten sonra mesela 10-a daki öğrencileri 11 adaki sayıdan gösteriyor.10-a 19 kşiyken 11-a 9 kişiyken 10-a yı 9 gösteriyor isimleride orda çıkıyor.sorun nerde olabilir.resimli öğrenci ekleme kısmından yaptım

cahraz' Alıntı:
hocam ben programı çalıştırdım.fakat excelden yükledikten sonra mesela 10-a daki öğrencileri 11 adaki sayıdan gösteriyor.10-a 19 kşiyken 11-a 9 kişiyken 10-a yı 9 gösteriyor isimleride orda çıkıyor.sorun nerde olabilir.resimli öğrenci ekleme kısmından yaptım
e-okuldan öğrenci aktarma her okulda düzgün çalışmıyor. Onun için excelden öğrenci aktardan deneyin lütfen.

Fatih hocam öncelikle emeğiniz için çok teşekkürler.Affınıza sığınarak programın bir eksikliğini paylaşmak istiyorum.Öğrencileri sınıf mevcuduna göre orantılı karıştırmadığı için kalabalık sınıflar son dağıtım yapılan sınıfta birikiyor. Örneğin diğer sınıflarda problem yokken 12E de 22 tane 9. sınıf birikiyor.

enman' Alıntı:
Fatih hocam öncelikle emeğiniz için çok teşekkürler.Affınıza sığınarak programın bir eksikliğini paylaşmak istiyorum.Öğrencileri sınıf mevcuduna göre orantılı karıştırmadığı için kalabalık sınıflar son dağıtım yapılan sınıfta birikiyor. Örneğin diğer sınıflarda problem yokken 12E de 22 tane 9. sınıf birikiyor.
Bu sorunun farkındayım ben bu sorunu bir mantıkla çözüyorum. dörtlü dağıtım kalıbını bozmadan bunu yapmanın yöntemi sınıf sayılarını münkün oldukca bir birine yakın yapmaktır. Bunu yapmak içinde olmayan sınıfa boş öğrenci ekleme yani 10/YOK sınıfına 10001 nolu boş boş ad soyadlı öğrenci ekliyorum. Bu ekleme işlemini otomatik olarak öğrenci ekleme kısmından yapabilirsiniz. Yada ilk dağıtım sırasında yeni yöntemi uygularsınız o size boş öğrencileri oluşturur. Tekrar dağıtımda yeni yöntemi kullanmadan boş öğrencileri kullanarak dağıtım yaparsınız. YENİ YÖNTEM hatalı dağıtım yapıyor belirteyim.

Hocam programı kullanıyoruz.Çok güzel elinize sağlık.Acaba bu programa sınavlar için (derslerin gününü de gösteren) ders dağıtımı ilave edilemez mi?Lise 1 de yaklaşık 13,lise 2 de 13,lise 3 de 13,lise 4 de 13,toplam da 55' e yakın ders var bunları 1 veya 1,5 haftaya dağıtacak bir bölüm ilave edilebilinirse çok güzel olur diye düşünüyorum selamlar.İyi çalışmalar.

omba72' Alıntı:
Hocam programı kullanıyoruz.Çok güzel elinize sağlık.Acaba bu programa sınavlar için (derslerin gününü de gösteren) ders dağıtımı ilave edilemez mi?Lise 1 de yaklaşık 13,lise 2 de 13,lise 3 de 13,lise 4 de 13,toplam da 55' e yakın ders var bunları 1 veya 1,5 haftaya dağıtacak bir bölüm ilave edilebilinirse çok güzel olur diye düşünüyorum selamlar.İyi çalışmalar.
Aslında fikir olarak var ama icraat olarak henüz yapamadım. Kafamda bu programı web tabanlı yapmak olduğu için üzerine düşmüyorum.

Hocam, programınız çok güzel fakat acaba sınıf dağıtım listelerinde 9. sınıflar 8 kişi, 10. sınıfla 8 kişi, 11. sınıflar 6 kişi bu listeyi ayrıntılı biçimde yani 9/a: 1, 9/b: 2, 9/c:4 şeklinde yazdırmak mümkün mü? Okulumuzda fen ve tm sınıfları için böyle bir talep var da.

redeemthepast' Alıntı:
Hocam, programınız çok güzel fakat acaba sınıf dağıtım listelerinde 9. sınıflar 8 kişi, 10. sınıfla 8 kişi, 11. sınıflar 6 kişi bu listeyi ayrıntılı biçimde yani 9/a: 1, 9/b: 2, 9/c:4 şeklinde yazdırmak mümkün mü? Okulumuzda fen ve tm sınıfları için böyle bir talep var da.
En son versiyonda oturma planında ayrıntılı veriyor.

Fatih hocam öncelikle çok güzel bir çalışma yapmışsınız. Tebrik ederim. Çok faydalandım allah razı olsun. Sınıf dağıtım çizelgesinde öğretmen masası sağ tarafta çıkıyor. Küçük bir ayrıntı bazen öğrencilerin oturma planlarında karışıklık yapıyor. Acaba öğretmen masasını sol tarafta gösterme imkanımız var mı?

Fatih hocam, programınızı kullanıyoruz paylaşımınız için teşekkür ederiz.
Programda bazı düzenlemeler yapmak istiyoruz. Mesela oturma planında sınav gününün tarihi yazsın istiyoruz. Yine oturma planında bir sınıfın öğrenci sayısı iki basamaklı olduğunda sığmıyor. Bu düzenlemeleri nasıl yapabiliriz. Teşekkürler.

demiry80' Alıntı:
Fatih hocam, programınızı kullanıyoruz paylaşımınız için teşekkür ederiz.
Programda bazı düzenlemeler yapmak istiyoruz. Mesela oturma planında sınav gününün tarihi yazsın istiyoruz. Yine oturma planında bir sınıfın öğrenci sayısı iki basamaklı olduğunda sığmıyor. Bu düzenlemeleri nasıl yapabiliriz. Teşekkürler.
tatil dönüşü dedikleriniz ekler / düzeltirim.

Fatih hocam öncelikle emeğiniz ve sabrınız için çok teşekkürler. ALLAH(C.C.) sizden razı olsun. Geçen dönem boyunca programınızı kullandım ve her kullandığımda dua ettim desem abartı değil.. 3 konu hakkında yardımınızı bekliyorum;

1- Sayın hocam, redeemthepast nickli arkadaşın belirttiği gibi;
Acaba 9/a: 1, 9/b: 2, 9/c:4 şeklinde ayrıntılı olarak Kontrol Listelerinde de yazdırmak mümkün mü? Tıpkı yeni versiyonlardaki oturma planı yazdırın üst kısımında olduğu gibi...
Çünkü böyle olunca, ben sadece sınıf dağıtım listesi çıkarıp sınav yapacak hocama, kontrol listesi çıkarıp gözetmenlere veriyorum ve işimizi çok kolaylaştırıyor.

2- Bir de sınıfları dağıtırken ilk salonlarda 9-10-11-12 eşit sayıda dağıtıyor. bizde 9. sınıflar çok 12 ler az. Böyle olunca da son sıradaki salonlarda hep 9. sınıflar yanyana geliyor. (bu çok önemli değil... ilk konu daha önemli...)
3- bir de logo için sabit dosya seçip kayıt edebiliyor muyuz?
Tekrar teşekkürler...

BBNET
Geri