sınav yerleştirme programı!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilisim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Ben boş öğrencilerle 35 er kişilik sınıflar olacak şekilde dağıtım yaptım. Sınıf kapasitelerini 35 er yaptım. Oluştur tuşunu da kullanarak çıktı aldım sorun olmadı.

control etmemiz lazım mı? 800 öğrenci üşendim :o . hatalı olma ihtimali var mı ya da sınav anında sıkıntı yaşayan oldumu?

Sayın Hocam son düzenlemeler bitmedimi hala. raporlama kısmında toplu pdf dosyası olarak görebilecekmiyiz ?

2013 2. döneminde programınızı uygulamaya başladık.. teşekkür ederim fatih hocam.. emeklerinize sağlık..

kendi okulumuza göre düzenledik ama hata veriyor. bizim okul 58 sınıf ve sınıf mevcutları 40 öğrenci. bu konulara çok hakim değilim. hata veren yerler konusunda yardımcı olabilir misiniz? şimdiden teşekkürler.
(programı yapan serdar hocamada çok teşekkür ederim)
yilmaz.baris@hotmail.com
505 2990975 barış yılmaz

Ekli dosyalar

Hocam merhaba programla b tipi dağıtım yapıyor ama raporlarda görüntülenmiyor. oluştur butonu tıklayınca listeda sadece çizgiler görüntüleniyor.
Birde Salonları dağıtım tipine göre belirlemek yerine dağıtımdan sonra salon yerleşim şekli düzenleyebilme olsa program daha esnek olurdu.

örneğin dağıtım sonu arta kalan bir sınıfta aynı sınıftan öğrenciler a tipi dağıtımda yan yana sıralara gelebiliyor bu sınıflarda yeni bir dağıtım yapmadan sıralama tipi değiştirilebilse daha güzel olurdu.

bbozkurt' Alıntı:
fatihkultukturkan' Alıntı:
bbozkurt' Alıntı:
bbozkurt' Alıntı:
bbozkurt' Alıntı:
Hocam sınav yerleri listesi almaya çalışırken
"Access violation at address 00800585 in module 'OSDP.exe'.Read of address 00000198."
diye bir hata alıyorum..

hocam sınıflara asmam gereken öğrencilerin nerede sınava gireceklerini gösteren listeyi alamıyorum.. almaya çalışınca yukarıdaki hatayı alıyorum.. yazdır a tıklayınca çıkıyor bu!

aynı zamanda yazdır'a her tıkladığımda aynı hatayı alıyorum...
veri tabanındaki dağıtım listelerini silip yeni bir dağıtım yapıp denediniz mi?

hocam bu sorunu hallettim. yalnız şu sınıfın tamamına aynı sınıfları ataması sorununu çözemedim. mesela 12/c sınıfına bütün dokuzları dolduruyor. diğer sınıflardan öğrenci atamıyor. bunun çözümü yazarsanız sevinirim...
Hocam bende aynı hatayı alıyorum, nasıl çözdüyseniz, bana da yardımcı olur musunuz acaba

Merhabalar
Program çok güzel.Kullanmaya başladım ancak sınıflara öğrenci atarken KIZ-KIZ/ERKEK-ERKEK seçtiğim halde kız erkek öğrencileri yan yana atayabiliyor. Bir Çözümü var mı?

celalettinaypar' Alıntı:
Merhabalar
Program çok güzel.Kullanmaya başladım ancak sınıflara öğrenci atarken KIZ-KIZ/ERKEK-ERKEK seçtiğim halde kız erkek öğrencileri yan yana atayabiliyor. Bir Çözümü var mı?
Henüz o kismi aktif değil

dün kullandık. hata olur mu diye tedirgindim ama çok iyi oldu. teşekkürler....

nese1982' Alıntı:
dün kullandık. hata olur mu diye tedirgindim ama çok iyi oldu. teşekkürler....
Rica ederim. Asıl bu işi web tabanlı yapmak istiyorum ama bir türlü kafamı toparlayıp motive olamıyorum. Sanırım yaşlanıyorum.

Bu programı hazırlayıp ücretsiz paylaşma iyiliğini gösterdiğiniz için öncelikle teşekkürler. Ortak sınavlar yeni yönetmeliğe girmişken bu program cankurtaran gibi geldi. Programın kullanıcısı olarak istek ve önerilerimi sunmak istiyorum. İmam Hatip Lisesi olduğumuz için Arapça,Fıkıh,Hadis,Siyer vb. meslek derslerinin de dersler listesine eklenmiş olması güzel olurdu. Program genel lise müfredatına göre yazılı kağıdı basmaya müsait. Mevcutlarımız 40 kişiye yakın olunca 30 kişi üzeri sınıfları 30+10'luk iki ayrı sınıfmış gibi gösterip çözüm ürettik ama 30 kişi üzeri için de programın atama yapabiliyor olması çok iyi olurdu. Bir de kız kız erkek erkek modülü etkin olsa özellikle bizim gibi imam hatipler için çok iyi olacak.

mukann' Alıntı:
Bu programı hazırlayıp ücretsiz paylaşma iyiliğini gösterdiğiniz için öncelikle teşekkürler. Ortak sınavlar yeni yönetmeliğe girmişken bu program cankurtaran gibi geldi. Programın kullanıcısı olarak istek ve önerilerimi sunmak istiyorum. İmam Hatip Lisesi olduğumuz için Arapça,Fıkıh,Hadis,Siyer vb. meslek derslerinin de dersler listesine eklenmiş olması güzel olurdu. Program genel lise müfredatına göre yazılı kağıdı basmaya müsait. Mevcutlarımız 40 kişiye yakın olunca 30 kişi üzeri sınıfları 30+10'luk iki ayrı sınıfmış gibi gösterip çözüm ürettik ama 30 kişi üzeri için de programın atama yapabiliyor olması çok iyi olurdu. Bir de kız kız erkek erkek modülü etkin olsa özellikle bizim gibi imam hatipler için çok iyi olacak.
30 KİŞİNİN üzerine atama yapıyor. Oluştur butonu kullanarak çıktı alınız. kız - kız , erkek-erkek inşallah en kısa zamanda yapacağım

İlk sayfaya kullanmakta olduğum versiyonu ekledim. Tabi daha da karmaşık bir yapıya kavuştu. Kullanan arkadaşlar için faydalı olur umuduyla.
-kızları bir sınıfta erkeleri bir sınıfta dağıtım yapıyor.
-yeni yöntemi seçerseniz otomatik boş öğrencileri oluşturuyor. (ilk kullanımda kullanın sonra kullanmayın. )
-oturma planı oluşturma kısmını tasarlıyorum. oturma planı resimli oturma planları yapmak için kullanacağım.

fatihkultukturkan hocam, bu ay eklediğiniz versiyonda dağıtım ikiyi kullanıyorum ancak sanırım şube sayısını 9 ile sınırladığınız için bizim 9/K sınıfı onuncu şube oluyor ve dağıtıma katılmıyor. Ekran görüntülerini ekliyorum.
Bunun bir çözümü var mıdır acaba? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

yataylimit' Alıntı:
fatihkultukturkan hocam, bu ay eklediğiniz versiyonda dağıtım ikiyi kullanıyorum ancak sanırım şube sayısını 9 ile sınırladığınız için bizim 9/K sınıfı onuncu şube oluyor ve dağıtıma katılmıyor. Ekran görüntülerini ekliyorum.
Bunun bir çözümü var mıdır acaba? Teşekkürler.
Öyle bir sınırlama koymadım. Benim tahminim siz salon oluştururken bir yanlışlık yaptınız. Salonları elinizle oluşturmayı deneyiniz.

Anladım hocam, ancak ekran görüntülerine bakabilirseniz şöyle garip bir durum var: snap006.png resminde sağdaki listede 9/K seçili görünüyor ancak snap007.png resminde soldaki listede 9/K hiç görünmüyor. Dolayısıyla dağıtıma da katılmıyor.

Dağıtımı bu şekilde yaptıktan sonra 9/K öğrencileri nerede sınava girecek diye listelere baktığımda ise programın her sınıfa, kapasitesinin üstünde 2-3 öğrenci koyarak 9/K sınıfının öğrencilerini paylaştırdığını gördüm. Sorun bu şekilde hocam.

Teşekkürler.

yataylimit' Alıntı:
Anladım hocam, ancak ekran görüntülerine bakabilirseniz şöyle garip bir durum var: snap006.png resminde sağdaki listede 9/K seçili görünüyor ancak snap007.png resminde soldaki listede 9/K hiç görünmüyor. Dolayısıyla dağıtıma da katılmıyor.

Dağıtımı bu şekilde yaptıktan sonra 9/K öğrencileri nerede sınava girecek diye listelere baktığımda ise programın her sınıfa, kapasitesinin üstünde 2-3 öğrenci koyarak 9/K sınıfının öğrencilerini paylaştırdığını gördüm. Sorun bu şekilde hocam.

Teşekkürler.
snap007.png resminde soldaki listede 9/K görünmemesinin sebebi 9/K isminde salon oluşturmamışsınız.

Yaptığı söyle düşünün. 1. Adım: İlk önce dağıtım yapmak istediğiniz sınıfları ekliyoruz.
2. Adım: bu dağıtılacak öğrencileri hangi sınıflarda (salonlarda-sınav yerlerinde) girmesini istiyorsak onu ekliyoruz. tabi bu salonları sizin önceden salonlar kısmından oluşturmanız lazım.

Hocam sınıfların tümünü silip elle tekrar ekleyerek bu sorunu çözdüm, teşekkürler.

Şimdiki sorun ise daha farklı. Program öğrencileri sınıfına göre rastgele dağıtırken 12/K dersliğine sadece 9. sınıf öğrencilerini ve bir tane de 10. sınıf öğrencisini topluyor. Ekran görüntüsünü gönderiyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

yataylimit' Alıntı:

Teşekkürler.
snap007.png resminde soldaki listede 9/K görünmemesinin sebebi 9/K isminde salon oluşturmamışsınız.

Yaptığı söyle düşünün. 1. Adım: İlk önce dağıtım yapmak istediğiniz sınıfları ekliyoruz.
2. Adım: bu dağıtılacak öğrencileri hangi sınıflarda (salonlarda-sınav yerlerinde) girmesini istiyorsak onu ekliyoruz. tabi bu salonları sizin önceden salonlar kısmından oluşturmanız lazım.

S.A Fatih Hocam bizim okulda 16 sınıf 16 salon var.Dağıtım yapıyor ama salonun birine 21 tane 12. sınıf 1 tane 9. sınıf atıyor acaba sorunun kaynağı ne olabilir

Geçen yıl çalıştığım okul da bazı sınıflar 45-50 kişilikti o yüzden bu programı kullanamadım.Bu sene dağıtım 2 yi kullandım hem karışık hem de kız/kız, erkek/erkek seçeneklerinde yaptım sınıfın birine 21 tane 12. ,1 tane 9 atıyor. Sorun nerden kaynaklanıyor oyabilir?

tolga63' Alıntı:
Geçen yıl çalıştığım okul da bazı sınıflar 45-50 kişilikti o yüzden bu programı kullanamadım.Bu sene dağıtım 2 yi kullandım hem karışık hem de kız/kız, erkek/erkek seçeneklerinde yaptım sınıfın birine 21 tane 12. ,1 tane 9 atıyor. Sorun nerden kaynaklanıyor oyabilir?

İşte bendekiyle aynı problem. :roll:

yataylimit' Alıntı:
tolga63' Alıntı:

Bu sorunların temel kaynağı sınıf seviye sayılarının birbirinden çok farklı olması.
bu sebepten en son salona öğrenci sayısı fazla olan sınıf toplanıyor.
bu durumdan kurtulmak için yeni yöntem diye bir seçenek ekledim. eğer siz bir 9, bir 10, bir 11, bir 12 diye sınıfları dağıtırsanız. en son salonda kalabalık olan sınıf birikmesi mantıken olacaktır.
dağıtımı yapılacak salonlardaki yer sayısı dağıtımı yapılacak öğrenci sayısından fazla olursa yeni yöntem seçilirse otomatik olarak boş öğrenci oluşturuyor sınıf sayılarını bir birine eşitlemeye çalışıyor.
salonlardaki yer sayısı - dağıtımı yapılacak öğrenci sayısı = boş yer sayısı

bu boş yer sayısı ne kadar fazla olursa son salonda birikmeyi engellemiş olursunuz tabi bir nebze.
aslında aklımda başka bir yöntem vardı, o yöntemi müdür yardımcım beğenmediği için yapmaktan vazgeçtim.

Fatih Bey,
Benim okulda 9 lar artık 34 kişi.Ne yaptıysam olmadı.Bir türlü 30 un üstünü yazdırmıyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

yataylimit' Alıntı:
tolga63' Alıntı:

Bu sorunların temel kaynağı sınıf seviye sayılarının birbirinden çok farklı olması.
bu sebepten en son salona öğrenci sayısı fazla olan sınıf toplanıyor.
bu durumdan kurtulmak için yeni yöntem diye bir seçenek ekledim. eğer siz bir 9, bir 10, bir 11, bir 12 diye sınıfları dağıtırsanız. en son salonda kalabalık olan sınıf birikmesi mantıken olacaktır.
dağıtımı yapılacak salonlardaki yer sayısı dağıtımı yapılacak öğrenci sayısından fazla olursa yeni yöntem seçilirse otomatik olarak boş öğrenci oluşturuyor sınıf sayılarını bir birine eşitlemeye çalışıyor.
salonlardaki yer sayısı - dağıtımı yapılacak öğrenci sayısı = boş yer sayısı

bu boş yer sayısı ne kadar fazla olursa son salonda birikmeyi engellemiş olursunuz tabi bir nebze.
aslında aklımda başka bir yöntem vardı, o yöntemi müdür yardımcım beğenmediği için yapmaktan vazgeçtim.

Tamam hocam, şimdi anladım. Derslik kapasitelerini sıra yoktur belki düşüncesiyle aynı tutuyordum ama bundan sonra bazı boş sınıfları da açtırarak sisteme dahil edeceğim, sorun da çözülür diye düşünüyorum.

Çok teşekkürler.

BBNET
Geri