fatihkultukturkan' Alıntı:veri tabanındaki dağıtım listelerini silip yeni bir dağıtım yapıp denediniz mi?bbozkurt' Alıntı:bbozkurt' Alıntı:bbozkurt' Alıntı:Hocam sınav yerleri listesi almaya çalışırken
"Access violation at address 00800585 in module 'OSDP.exe'.Read of address 00000198."
diye bir hata alıyorum..
hocam sınıflara asmam gereken öğrencilerin nerede sınava gireceklerini gösteren listeyi alamıyorum.. almaya çalışınca yukarıdaki hatayı alıyorum.. yazdır a tıklayınca çıkıyor bu!
aynı zamanda yazdır'a her tıkladığımda aynı hatayı alıyorum...
Yazıcınız dubleks (arkalı-önlü) yazıyorsa hiç sorun olmuyor. Ben A3 kağıdına 4 sayfa versiyonu yada A4 kağıt 4 sayfa sığdırma versiyonlarını bile kullandım. KODLAR bende olduğu için ne gerekiyorsa anında kodluyorum.emrahsahan' Alıntı:Farklı olan sınıf sayılarını şöyle halletmeyi düşünüyorum.
1)9,10,11 ve 12.sınıfların öğrenci sayıları eşitlemek
2)Fazla olan sınıfları 13-A, 14-B,15-C gibi isimlendirmek
3)Bu fazla olan sınıfların yazılı kağıtlarını farklı hazırlatmak
Sonra yan yana gelmesinin bi önemi kalmıyor.Bir de sormak istediğim bi şey var yazılı kağıdı 2 sayfa ise bunları yazdırmada problem olur mu arkalı önlü yazdıracağız sonuçta.
intel4004' Alıntı:Bu arada bilsa da ortak sınav dağıtım programı ücreti ilk alım 600 tl
yıllık güncelleme 200 tl civarında haberiniz olsun....
fatihkultukturkan' Alıntı:intel4004' Alıntı:Bu arada bilsa da ortak sınav dağıtım programı ücreti ilk alım 600 tl
yıllık güncelleme 200 tl civarında haberiniz olsun....
Biz daha pahalıya satıyoruz. Yalnız bizim paraları öbür dünyada toplayacağım
Şaka bir yana eğer birileri satın alırsa özelliklerini yazarsa hemen klonlarım bizim versiyona. Bizim versiyona resimli oturma planları çıkartmayı entegre ediyorum. Aslında bendeki bütün programları bir araya toplayıp yeni versiyon mu çıkartsam.
hepsi değilde sınıf seçersen ekranda görürsününüz. Hepsi seçili olduğu zaman direk yazdırır.ersin_sisman' Alıntı:sınıfların nerde sınava gireceği liste raporunu sadece yazdırırken mi görebiliyoruz hocam, ekrana göstermiyor sanırım...
Delphi 2009 kullanıyorum. Cidden sonradan komponent kurmak sıkıntılı. Sırf bu yüzden bilgisayarıma format atmıyorum. Windowsu kurmak 20 dk alıyor ama programlarda kullandığım komponentleri kurmam 1 günümü alıyor diyebilirim.typhoon' Alıntı:fatihkultukturkan
Hocam merhaba şu an delphinin hangi sürümünü kullanıyorsunuz
rad xe4 kurdum ama devexpress vcl aktifleştiremedim derleme sırasında hata verdi
internette çin sitelerine yönlendiriyor ama bir sonuç alamadım
bu konuda tavsiyede bulunabilir misiniz?
bilgisayarı arat bu dosyanın olduğu klasörü path göster.typhoon' Alıntı:fatihkultukturkan
hocam tekrar merhaba
dev experess in devcl20120106sdh sürümünü delphi 2010 a bir şekilde yüklemeyi başardım
programı ekleyip kaldırmaktan yoruldum
ancak bu seferde
[DCC Fatal Error] Unit2.pas(7): F1026 File not found: 'sSkinManager.dcu'
diye bir hata alıyorum
dediğiniz gibi bir günüm gitti bu hata için bana yardım edebilirmisiniz
nasıl yani anlamadım.ersin_sisman' Alıntı:Hocam sanırım her yeni dağıtımda yeni listeler oluşturmuyor ?
Farkındayım hocam sorunun bugünlerde o işlemi düzeltmeye uğraşıyorum. Yeni bir yapı üzerine düzenliyorum.ikurt' Alıntı:Hocam merhaba programınızı kullanıyoruz fakat bu yıl mebin almış olduğu karar ile 9.Sınıflarımız 34 Kişi oldu fakat dağıtım listesi 30 kişiye göre listeliyor ben ropora 31-32-33-34. sıradaki öğrencileri ekledim fakat listeleme yaparken 30 dan sonra boş olan sınıflarda hata veriyor rapor dosyası ektedir
ben de bole bi sıkıntı yok. gözümden mi kaçtı acaba. gerçi ben sınıfları 32 'şer kişi yaptım.listeyi control edeyim bari. sınav günü sıkıntı çıkmasınfatihkultukturkan' Alıntı:Farkındayım hocam sorunun bugünlerde o işlemi düzeltmeye uğraşıyorum. Yeni bir yapı üzerine düzenliyorum.ikurt' Alıntı:Hocam merhaba programınızı kullanıyoruz fakat bu yıl mebin almış olduğu karar ile 9.Sınıflarımız 34 Kişi oldu fakat dağıtım listesi 30 kişiye göre listeliyor ben ropora 31-32-33-34. sıradaki öğrencileri ekledim fakat listeleme yaparken 30 dan sonra boş olan sınıflarda hata veriyor rapor dosyası ektedir
Yazdır butonu 30 luk hazır yapıdaki sınıfları yazdırıyor. Eğer sınıfınızın yapısı 30'luk değilse oluştur butonu kullanarak yazdırmanız gerekli. Tabi oluştur butonu sanırım hepsi seçilide işe yaramıyor onu ayarlamam gerekli.A-DAMAR' Alıntı:merhaba fatih hocam. ben sınıflarımızın yapıları farklı olduğu için tüm salonları kendim dizilişe göre düzenledim. Sonra o sınıflara öğrencileri atadım. Sınıf Dağıtım Listelerine Oluştur komutuyla baktığımda sınıflar tam düzenlediğim gibi çıkıyor. Fakat Yazdır kısmından yazdırdığımda tüm sınıflar 30 kişilik düzende görünüyor.
bunu çaresi eğer salon kapasitesi toplam öğrenci sayısından fazlaysa boş öğrenciler oluşturmak çözüm olur. Ama bugünlerde yeni yönteme geçiş için uğraşıyorum bu yöntem boş öğrenciyi kendisi oluşturuyor. Daha güzel dağıtım yapacak şuan mantığını oluşturdum. Kağıt üzerinde algoritmasını yazıyorum. kodlamayıda gelecek hafta içinde bitiririm diye düşünüyorum.volkantb' Alıntı:9.Sınıfların mevcutları fazla buna bi çare bulamaz mıyız arkadaşlar ben salon sayısını arttırarak çözüm bulmaya çalıştım ama sondaki salonlara öğrenci atamıyor.hepsini doldurarak öğrencileri atıyor.
evet boş öğrenci yöntemi işe yaradı hocam.teşekkürlerfatihkultukturkan' Alıntı:bunu çaresi eğer salon kapasitesi toplam öğrenci sayısından fazlaysa boş öğrenciler oluşturmak çözüm olur. Ama bugünlerde yeni yönteme geçiş için uğraşıyorum bu yöntem boş öğrenciyi kendisi oluşturuyor. Daha güzel dağıtım yapacak şuan mantığını oluşturdum. Kağıt üzerinde algoritmasını yazıyorum. kodlamayıda gelecek hafta içinde bitiririm diye düşünüyorum.volkantb' Alıntı:9.Sınıfların mevcutları fazla buna bi çare bulamaz mıyız arkadaşlar ben salon sayısını arttırarak çözüm bulmaya çalıştım ama sondaki salonlara öğrenci atamıyor.hepsini doldurarak öğrencileri atıyor.