sınav yerleştirme programı!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilisim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Fatih hocam mantığını anladım ama tüm sınıf seviyelerini (9,10,11 ve 12) eşit tutmak çok zor. Öğretmen ve sınıf yetersiz. Ben 12-13 kişi kapasiteyi artırdım ama bu seferde bazı öğrencileri yutmuş yani dağıtmamış. Şimdi sınıf mevcutlarıyla salon kapasitelerini eşit tutarsam sadece son salonda 9. sınıflar % 99 ağırlıklı oluyor ama hata olmuyor.Bu şekilde kullanmaya devam edeceğim. 4-5 kez denedim salon kapasitesini artırdıkça son iki salonda homojenlik oluştu ama en kalabalık 9. sınıflardan 9-10 öğrenciyi dağıtmadı. Listelerini kontrol ederken farkına vardım.
Hocam deneme imkanım yok olamaz da ama tahminimce tüm sınıflar 30 kişi olsaydı salon kapasiteleri de 30 olsaydı sorunsuz dağıtılırdı (480 öğrenci/480 kapasite gibi).

tolga63' Alıntı:
Fatih hocam mantığını anladım ama tüm sınıf seviyelerini (9,10,11 ve 12) eşit tutmak çok zor. Öğretmen ve sınıf yetersiz. Ben 12-13 kişi kapasiteyi artırdım ama bu seferde bazı öğrencileri yutmuş yani dağıtmamış. Şimdi sınıf mevcutlarıyla salon kapasitelerini eşit tutarsam sadece son salonda 9. sınıflar % 99 ağırlıklı oluyor ama hata olmuyor.Bu şekilde kullanmaya devam edeceğim. 4-5 kez denedim salon kapasitesini artırdıkça son iki salonda homojenlik oluştu ama en kalabalık 9. sınıflardan 9-10 öğrenciyi dağıtmadı. Listelerini kontrol ederken farkına vardım.
Hocam deneme imkanım yok olamaz da ama tahminimce tüm sınıflar 30 kişi olsaydı salon kapasiteleri de 30 olsaydı sorunsuz dağıtılırdı (480 öğrenci/480 kapasite gibi).
bazı öğrencileri yutmasının yada hata yapmasının sebebi iki kez yeni yöntemi uyguladınızdan kaynaklanıyor. Yeni yöntemi sadece bir kez uygulayacaksınız. tekrar uygulamak isterseniz oluşturmuş olduğu yok şubeli sınıfları silmeden yaparsanız hata yapıyor. Neden hata yaptığını biliyorum. Düzeltmeye fırsatım olmadı henüz.

Sayın hocam yok sınıfları yolusuyor listelerde de yok sınıfı olusuyor öğrencilerde yok oluyor nasıl oldu anlamadım tekrar tekrar dagıtım yapıyorum ama anlamadım

gipart' Alıntı:
Sayın hocam yok sınıfları yolusuyor listelerde de yok sınıfı olusuyor öğrencilerde yok oluyor nasıl oldu anlamadım tekrar tekrar dagıtım yapıyorum ama anlamadım
dağıtım yaparken yeni yöntemdeki işareti kaldırıp yapın. Yeni yöntem otomatik olarak boş yer sayısı kadar boş öğrenci oluşturuyor.

nuhfaruk' Alıntı:
Fatih Bey,
Benim okulda 9 lar artık 34 kişi.Ne yaptıysam olmadı.Bir türlü 30 un üstünü yazdırmıyor.Yardımcı olursanız sevinirim.
Fatih hocam çok çok teşekkürler.Gerçekten iyi bir iş çıkarmışsınız.yalnız ortak sınavlar çoğaldıkça bunlara verdiğimiz dağıtım isimleri de çoğalıyor.Bunları silme imkanı gelirse iyi olacak.Ben şimdilik osdb access veri tabanını saklayıp c ye sıfırdan ortak sınav klasörünü açıyorum. bir de e okuldan alabileceğimiz resimlerle resimli oturma planları oluşturabilirsek çok iyi olacak.Çünkü öğrenciyi tanımayan ya da yazılı oturma planına dikkat etmeyen bazı öğretmen aradaşlarmız da oluyor maalesef.

nuhfaruk' Alıntı:
nuhfaruk' Alıntı:
Fatih Bey,
Benim okulda 9 lar artık 34 kişi.Ne yaptıysam olmadı.Bir türlü 30 un üstünü yazdırmıyor.Yardımcı olursanız sevinirim.
Fatih hocam çok çok teşekkürler.Gerçekten iyi bir iş çıkarmışsınız.yalnız ortak sınavlar çoğaldıkça bunlara verdiğimiz dağıtım isimleri de çoğalıyor.Bunları silme imkanı gelirse iyi olacak.Ben şimdilik osdb access veri tabanını saklayıp c ye sıfırdan ortak sınav klasörünü açıyorum. bir de e okuldan alabileceğimiz resimlerle resimli oturma planları oluşturabilirsek çok iyi olacak.Çünkü öğrenciyi tanımayan ya da yazılı oturma planına dikkat etmeyen bazı öğretmen aradaşlarmız da oluyor maalesef.

Listeleri göster diğimiz kısımda silme var. Hemen dağıtım adının yanında sil düğmesi var.

hocam iki sayfa olan yazılı kagıdı için ne yapmamız gerekiyor arkalı önlü cıkarabilir mi yazdır deyince fatih projesi kapsamında gelen fotokopi makinasından cıktı alıyorum. Yüklerken sayfaların her birini ayrı ayrı mı kaydedip sayfa sayısını iki yazıp ekliyeceğiz. Tam olarak nasıl yapacagız sayın hocam

Arkadaşlar dün fark ettim yeni yöntemde eksik dağıtım yapıyor. Yeni yöntemi Şimdilik kullanmayın düzeltmeye uğraşıyorum. Hata bulmak cidden zor iş :)

fatihkultukturkan' Alıntı:
Arkadaşlar dün fark ettim yeni yöntemde eksik dağıtım yapıyor. Yeni yöntemi Şimdilik kullanmayın düzeltmeye uğraşıyorum. Hata bulmak cidden zor iş :)
ben de dün akşam uğraştım durdum keşke yazsaydım. ben yapamadım sandım. dediğiniz gibi kullanmadan hataları tespit edilmiyor

fatih hocam 12. sınıf matematik sınavı için 4 sınıfta farklı yazılı kağıdı 4 sınıfta farklı yazılı kağıdı aktarıp. dağıtım yapabilirmiyim.

murat15' Alıntı:
fatih hocam 12. sınıf matematik sınavı için 4 sınıfta farklı yazılı kağıdı 4 sınıfta farklı yazılı kağıdı aktarıp. dağıtım yapabilirmiyim.
EVET
12-A için farklı, 12-B için farklı, 12-C için farklı sorular yazdırabilirsiniz.

fatih hocam dağıtım listelerine dağıtım adı yazdırılabilirse iyi olur. farklı günlerde yapılan sınavlar için toplu liste alındığında listeler karıştırılabiliyor.

Bentser' Alıntı:
Hocam öncelikle değerli vakitlerinizi ayırıp ücretsiz bir şekilde böyle bir ürün ortaya koyduğunuz için teşekkür ederim.

Programı "C:\Ortak Sınav" dizininden OSDP.exe üzerinden Win7 x86 & Office 2007 ve Win7 x64 & Office 2013 x64 sistemlerinde kullanmayı denedim.
Aşağıda bir kısımını yazdığım hatalardan dolayı malesef kullanamadım. Bu hatalar kuvvetle muhtemel benim sistemimden kaynaklanıyor.
Programı hatasız kullanabilmem için ilaveten bir Microsoft paketi ya da VB paketi falan kurmam mı gerekiyor ya da bu sorunların kaynağı ne olabilir.

* Genel Bilgiler Menüsünde sadece "Okul Adı" ile ilgili bir kısım görünüyor, onun da "Güncelle" ve "Sil" bölümlerinin altı boş ve yapacak bir işlem yok.
* Sınıf İşlemleri / Listeler / Sınıf Seç / Listele >>>>> Tepki Vermiyor
* Öğrenci ve Şube isimleri birbirini tutmuyor, bir yerlerde kaydırma yapıyor olabilir.
* Dağıtım İşlemini yaptıktan sonraki "İleri >>>" butonu tepki vermiyor.
* Ders isimleri ve seçimleriyle ilgili bir menü görünmüyor.
* Sınav Yerleri Listesinde "oluştur" butonuna tıklayınca "" is not a valid integer value. hatası veriyor.
Öğrenci Dağılım Listesine tıklayınca boş sayfa veriyor. Sadece "Yazdır" butonu, seçili sınıfın dağılımını getiriyor.

Henüz kullanamasam da

* Listeleri yazdırmadan önce, kolay kontrol amaçlı tek bir *pdf dosyası olarak kaydedilme seçeneği olsa güzel olur. Ben Acrobat Pro versiyonunu kullanıyorum, varsayılan yazıcı Acrobat PDF yaparak bunu denemeye çalıştım ancak her bir sayfaya sırasıyla ayrı isim verip birbirinin ardı sıra farklı kaydetmemi istedi.
Sorun sizden kaynaklı değil Genel bilgiler kısmı yanlış hatırlamıyorsam bitirmedim aktif değil
Öğrenci ve şube isimleri neden bir birini tutmuyor onu bilemiyorum ona bakacağım. Olmazsa daha basit excelden öğrenci aktar kısmı yapacağım
Dağım işlemi bittiğinde haklısınız ileri yerine son diye bir düğme çıksa daha iyi olur. Siz direkt kapat demelisiniz.
oluştur butonuna tıklayında hata alıyorsanız salon seçili değildir. Aslında ben uyarı verdirmeliyim.
yazdır deyince boş sayfa çıkmasının sebebi de salon seçili olmadığı için. İlk defa kullandığınız için nasıl yacağınızı bilemememişsiniz. Tekrar deneyiniz.

Merhaba hocam;

Biz meslek lisesinde uygulamanızı kullanmak istedik fakat bir türlü beceremedik. Bizim en büyük sıkıntımız, dersliklerimizin az olması. 31 sınıfımız var fakat 21 dersliğimiz var. şöyle bir çözüm yolu bulduk. Açıkta kalan sınıflar için(mesela 11 A sınıfı) bu sınıfın ismini değiştirip bir atölye ismi verdik(Bil. Atölyesi) böylece öğrenciler için yeter miktarda oturma yerine ulaşmış olduk. dağıtım işlemini başlattık. ve çıktıları aldık. kontrol ettiğimizde bazı öğrencileri birden fazla yere oturttuğunu gördük. bu sorunun çözümü var mıdır? yaptığımız işlemler de hata var mıdır? yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar.

aslisayin' Alıntı:
Merhaba hocam;

Biz meslek lisesinde uygulamanızı kullanmak istedik fakat bir türlü beceremedik. Bizim en büyük sıkıntımız, dersliklerimizin az olması. 31 sınıfımız var fakat 21 dersliğimiz var. şöyle bir çözüm yolu bulduk. Açıkta kalan sınıflar için(mesela 11 A sınıfı) bu sınıfın ismini değiştirip bir atölye ismi verdik(Bil. Atölyesi) böylece öğrenciler için yeter miktarda oturma yerine ulaşmış olduk. dağıtım işlemini başlattık. ve çıktıları aldık. kontrol ettiğimizde bazı öğrencileri birden fazla yere oturttuğunu gördük. bu sorunun çözümü var mıdır? yaptığımız işlemler de hata var mıdır? yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar.
Aynı numaralı öğrenci var mı?

Fatih Hocam öncelikle ellerine sağlık çok güzel olmuş ama yaşadığım bir sıkıntıyı anlatmak istiyorum. sınıf öğrenci sayıları 34 olduğu için "oluştur" butonunu kullanarak sınıf listelerini dün tam olarak görebiliyordum ama bugün tekrar dağıtım yaptım fakat göremedim. dağıtımda sıkıntı olmadı. sınav yerleri listesini görüyorum. "yazdır" butonundan 30 kişilik listeyi görüyorum fakat 34 kişilik listeyi göremiyorum. dağıtım 2 yi mi kullanmalıyım acaba nereyi atladım bi yardımcı olabilir misiniz....

who_is_who' Alıntı:
Fatih Hocam öncelikle ellerine sağlık çok güzel olmuş ama yaşadığım bir sıkıntıyı anlatmak istiyorum. sınıf öğrenci sayıları 34 olduğu için "oluştur" butonunu kullanarak sınıf listelerini dün tam olarak görebiliyordum ama bugün tekrar dağıtım yaptım fakat göremedim. dağıtımda sıkıntı olmadı. sınav yerleri listesini görüyorum. "yazdır" butonundan 30 kişilik listeyi görüyorum fakat 34 kişilik listeyi göremiyorum. dağıtım 2 yi mi kullanmalıyım acaba nereyi atladım bi yardımcı olabilir misiniz....
Dağıtım 2 yi kullan. hata mı veriyor boş mu açıyor.

who_is_who' Alıntı:

Sayın hocam dağıtım 2 yi kullandım. boş açılıyordu, ancak çözümü buldum. Salonlar bölümünden yeni salon oluştururken "B Tipi" işaretlemiştim sanırım onun için yapmamış. az önce "A Tipi"ni denedim listeyi gösterdi.....

Bu vesileyle sana tekrar teşekkürlerimi sunarım forumu baştan itibaren okudum mesejına cevap vermediğin kimse kalmamış. Buna vakit ayırmak bile ne kadar içten bir çalışma yaptığını gösteriyor zaten. A L K I Ş L I Y O R U M :alkis: :alkis: :alkis:

who_is_who' Alıntı:
who_is_who' Alıntı:

Sayın hocam dağıtım 2 yi kullandım. boş açılıyordu, ancak çözümü buldum. Salonlar bölümünden yeni salon oluştururken "B Tipi" işaretlemiştim sanırım onun için yapmamış. az önce "A Tipi"ni denedim listeyi gösterdi.....

Bu vesileyle sana tekrar teşekkürlerimi sunarım forumu baştan itibaren okudum mesejına cevap vermediğin kimse kalmamış. Buna vakit ayırmak bile ne kadar içten bir çalışma yaptığını gösteriyor zaten. A L K I Ş L I Y O R U M :alkis: :alkis: :alkis:
B tipini henüz aktif hale getirmediğimden yapmıyor.

Sayın Hocam;
Biz de okulumuzda uyguluyoruz dağıtım programını. Ufak tefek eksiklerine rağmen harika bir iş çıkarmışsınız. Emeğinize sağlık.

fatihkultukturkan hocam, muhtemelen bir şeyleri halen yanlış yapıyorum ki, ne kadar derslik eklersem ekleyim, programa hepsini kullandırtamıyorum ve neticede, sayısı daha fazla olan dokuzlar bir sınıfta birikiyor. Programın, eklediğim tüm derslikleri kullanmasını sağlayabilir miyim?

Son sürümde yaşadığım bir diğer sıkıntı da, sınıf yerleştirme listelerinde her sınıftan 2-3 öğrencinin eksik görünmesi. Örneğin 30 kişili 9/A sınıfı için 28 kişilik liste üretiliyor ve iki öğrencinin adı yer almıyor. Bu sıkıntıyı bir önceki sürümü kullandığımda yaşamıyorum.

Teşekkürler.

yataylimit' Alıntı:
fatihkultukturkan hocam, muhtemelen bir şeyleri halen yanlış yapıyorum ki, ne kadar derslik eklersem ekleyim, programa hepsini kullandırtamıyorum ve neticede, sayısı daha fazla olan dokuzlar bir sınıfta birikiyor. Programın, eklediğim tüm derslikleri kullanmasını sağlayabilir miyim?

Son sürümde yaşadığım bir diğer sıkıntı da, sınıf yerleştirme listelerinde her sınıftan 2-3 öğrencinin eksik görünmesi. Örneğin 30 kişili 9/A sınıfı için 28 kişilik liste üretiliyor ve iki öğrencinin adı yer almıyor. Bu sıkıntıyı bir önceki sürümü kullandığımda yaşamıyorum.

Teşekkürler.
yeni yöntem yüzünden eksik dagitim yapıyor hatayı henüz düzeltmedim yeni yöntemi simdilik kullanmayın

Hocam, şu sorumla ilgili bir çözümünüz var mıdır: "muhtemelen bir şeyleri halen yanlış yapıyorum ki, ne kadar derslik eklersem ekleyim, programa hepsini kullandırtamıyorum ve neticede, sayısı daha fazla olan dokuzlar bir sınıfta birikiyor. Programın, eklediğim tüm derslikleri kullanmasını sağlayabilir miyim? "

Sayın Hocam öncelikle emeğinize sağlık..
Ben 1. sayfadaki dediğiniz adımları uyguluyorum fakat osdp.exe ye tıkladığımda [Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] '(bilinmiyor)' dosyası bulunamadı. şeklinde ve [Microsoft][ODBC Driver Manager] veri kaynağı adı bulunamadı ve varsayılan sürücü belirtilmemiş uyarısı alıyorum. Çözümü nedir acaba yardımcı olabilirseniz sevinirim.

BBNET
Geri