Sürücü kurma

Kodla Büyü

bilbil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar idarecilerin bilgisayarına format attıktan sonra sürücüleri nasıl ve ne ile yüklüyorsunuz?

Bilgisayar çalışır durumdayken sürücü isimlerine bakıp indirip hazırda bekletiyorum. Aynı işletim sistemi kuracaksam eğer sürücüleri yedekliyorum. Özellikle ekran kartı, ses kartı ve yonga kümesinde sorun çıkıyor.

Yeni bilgisayar ise şu siteden tarama yapıyorum. Farklı uygulamalar ve siteler var ama çoğu MEB'de engelli.

Driverpack solution kullanıyordum bir ara iyiydi hemen hemen hepsini buluyordu

.zip olarak sadece sürücüyü indirip yandex e falan bulaşmadan kurabilirsiniz. Vendor numarasını yazarak bulmak daha garanti oluyor.
1763402011075.webp

Windows update ile güzel bir güncelleme yaparım, kesinlikle otomatik sürücü indiren programları kullanmam. Hasari hocamızın sürücü yedekleme scriptide güzel, bir iki defa denemiştim

kullandığım pratik bir yöntem var paylaşmak isterim.
belirli bir yere bir klasör oluşturup shift + sağ tık yaparak "yol olarak kopyala" yapıyorum.(sürücülerin yedekleneceği klasörün yolu)
cmd 'yi yönetici olarak çalıştırıp
dism /online /export-driver /destination:
üstteki kodun sonuna dosya yolunu yapıştırıp enter ile tüm sürücüler dosyaya yedekleniyor. format sonrası o dosyayı göstererek sorunsuz tamamlanıyor.
örnek:
dism /online /export-driver /destination:"C:\Users\Fatih\Desktop\SurucuYedek"

belirli bir yere bir klasör oluşturup shift + sağ tık yaparak "yol olarak kopyala" yapıyorum.(sürücülerin yedekleneceği klasörün yolu)
üstteki kodun sonuna dosya yolunu yapıştırıp enter ile tüm sürücüler dosyaya yedekleniyor. format sonrası o dosyayı göstererek sorunsuz tamamlanıyor.
örnek:
İşe yararsa güzel yöntem, teşekkürler

Sürücü yedeklemesini nasıl yapabilirim 🤔

teşekkürler hocam

1- internet varsa en kolay ve hızlısı driver booster

2- internet yoksa driver pack solution bütün işi çözüyor

ha ben bunlara alıştım, daha farklı yöntemlerde olur elbet ama köy okullarında internet olmadığında drıverı yoksa yani elin kolun bağlanıyor önceden hiçbir idare ya da öğretmende yedeklememiş oluyor o yüzden bu iki yol hep çalıştı çözemediğimiz olmadı çok şükür. Driver pack solution şuan 30 gb filan ama benim flash daki 10gb olan hangi sene indrdim bilmiyorum 10gb versiyonda çalışıyor yani ama şuan driver pack solutionun (DPS) sadece internet sürücüleri olan versiyonunu da kullanıyorum, 500 600mb o internet olduktan sonra bi şekilde bulunuyor zaten...

1- internet varsa en kolay ve hızlısı driver booster

2- internet yoksa driver pack solution bütün işi çözüyor

ha ben bunlara alıştım, daha farklı yöntemlerde olur elbet ama köy okullarında internet olmadığında drıverı yoksa yani elin kolun bağlanıyor önceden hiçbir idare ya da öğretmende yedeklememiş oluyor o yüzden bu iki yol hep çalıştı çözemediğimiz olmadı çok şükür. Driver pack solution şuan 30 gb filan ama benim flash daki 10gb olan hangi sene indrdim bilmiyorum 10gb versiyonda çalışıyor yani ama şuan driver pack solutionun (DPS) sadece internet sürücüleri olan versiyonunu da kullanıyorum, 500 600mb o internet olduktan sonra bi şekilde bulunuyor zaten...
Hocam bazen ağ sürücüsünü tanımadığı için netsiz kullanım için sormuştum. Bende driver pack solutions kullanıyordum en son buradan indirmiştim iso dosyasını çok pratik oluyordu, ama hasari hocamın geliştirdiği daha iyi bir seçenek

örnek:
Bu yöntem ile yedekleyip sonra format atarım. Sonra driver aramam.

Yanlış driver kurabilme ihtimali çok yüksek.
bugune kadar hiç sorun yaşamadım hocam zaten en güncelini tekrar indiriyorum. yeni aidata tahtalara eski imajla format atıp driverlarını yüklediğim bile oldu imaj arama derdine girmedim o an, gelen servis hocam bunu neyle yüklediniz dedi. Bnde 9 10 senedir sorun olmadı. Gelişmiş bi ekran kartı varsa zaten onu normal sitesinden indirip manuel kurarım zaten.
Hocam bazen ağ sürücüsünü tanımadığı için netsiz kullanım için sormuştum. Bende driver pack solutions kullanıyordum en son buradan indirmiştim iso dosyasını çok pratik oluyordu, ama hasari hocamın geliştirdiği daha iyi bir seçenek
şuan DPS nun sadece ağ driverları olanı kullanıyorum bulamadığı çıkmadı hocam hem boyutu 800mb. Tabi reklamları kapatmak lazım bedava olunca bazen saçma sapan şeyler yüklüyor bide dili rusya çince bişeyler yükleyebiliyor o yüzden gelişmiş modda kullanmak lazım.

Benim dediğim bilgisayar artık hiç açılmıyorsa sistem kesinlikle çökmüşse driver yedeklenemiyorsa bunları kullanıyorum. Tabi bilgisayar açılıyorsa iş kolay tabiki driver yedeklemek çok daha güzel :)

Son düzenleme:
ilksms
Geri