Sürücü kurma

Kodla Büyü

bilbil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar idarecilerin bilgisayarına format attıktan sonra sürücüleri nasıl ve ne ile yüklüyorsunuz?

Bilgisayar çalışır durumdayken sürücü isimlerine bakıp indirip hazırda bekletiyorum. Aynı işletim sistemi kuracaksam eğer sürücüleri yedekliyorum. Özellikle ekran kartı, ses kartı ve yonga kümesinde sorun çıkıyor.

Yeni bilgisayar ise şu siteden tarama yapıyorum. Farklı uygulamalar ve siteler var ama çoğu MEB'de engelli.

.zip olarak sadece sürücüyü indirip yandex e falan bulaşmadan kurabilirsiniz. Vendor numarasını yazarak bulmak daha garanti oluyor.
1763402011075.webp

Windows update ile güzel bir güncelleme yaparım, kesinlikle otomatik sürücü indiren programları kullanmam. Hasari hocamızın sürücü yedekleme scriptide güzel, bir iki defa denemiştim

kullandığım pratik bir yöntem var paylaşmak isterim.
belirli bir yere bir klasör oluşturup shift + sağ tık yaparak "yol olarak kopyala" yapıyorum.(sürücülerin yedekleneceği klasörün yolu)
cmd 'yi yönetici olarak çalıştırıp
dism /online /export-driver /destination:
üstteki kodun sonuna dosya yolunu yapıştırıp enter ile tüm sürücüler dosyaya yedekleniyor. format sonrası o dosyayı göstererek sorunsuz tamamlanıyor.
örnek:
dism /online /export-driver /destination:"C:\Users\Fatih\Desktop\SurucuYedek"

kullandığım pratik bir yöntem var paylaşmak isterim.
belirli bir yere bir klasör oluşturup shift + sağ tık yaparak "yol olarak kopyala" yapıyorum.(sürücülerin yedekleneceği klasörün yolu)
cmd 'yi yönetici olarak çalıştırıp
dism /online /export-driver /destination:
üstteki kodun sonuna dosya yolunu yapıştırıp enter ile tüm sürücüler dosyaya yedekleniyor. format sonrası o dosyayı göstererek sorunsuz tamamlanıyor.
örnek:
dism /online /export-driver /destination:"C:\Users\Fatih\Desktop\SurucuYedek"
İşe yararsa güzel yöntem, teşekkürler

Sürücü yedeklemesini nasıl yapabilirim 🤔

Tek tek indirmek uğraştırır daha kolay bir yolu yok mu 🤔
Eski sistem değilse Windows'u güncellediğinizde çoğunu kuracaktır kalan birkaç tanesini donanım kimliğini aratıp kendiniz kurmanız gerekecek.
Driver Booster gibi programlardan uzak durun yanlış driver yüklüyorlar.

Son düzenleme:
teşekkürler hocam

ilksms
Geri