Rotasyon

Kodla Büyü
zaten bizim branş için rotasyonda bir diğer sıkıntı ilçelerde özelikle küçük ilçelerde çok fazla norm olmadığı ve hatta birçok norm fazlasının her ilçede bulunduğu gerçekliği var. bu durumda birçok arkadaşımız farklı ilçelere de gitme durumunda kalacak ,hem yaptığı planlar aile olarak kurduğu düzen alt üst olacak, hem çocuğunun okulu vb durumlardan sıkıntı yaşayacak. bu açıdan bizim branş için bile düşünülse büyük sıkıntı.

rotasyon isteyenler: atanalı daha 3-5 yıl olmuş, 20 yıllık öğretmen kadar zahmete katlanmamış, armut piş ağzıma düş diyen yeni nesil! öğretmenler. zannediyorlar ki rotasyon olursa bodrumda deniz manzaralı okula atanacak :))) daha hizmet puanı nedir onu bilmeyen cahiller

Rotasyon ile ilgili madde ÖMK'dan çıkarılınca gündemden çıkmıştı.

Bakan Tekin bugün CNN TÜRK'te rotasyona yeşil ışık yaktı gibi görünüyor:

"30-35 yıl aynı okulda görev yapan öğretmenlerimiz var. Diğer arkadaşlarımız da bu okullarda görev yapmak istiyor."

Ben de bunu anlamiyorum, duz memurlarda 40 yil çalışıyor ayni yerde, imamlarda çalışıyor eee bu nasil mantik? Verim artacak ise herkese gelsin rotasyon.

Rotasyon ile ilgili madde ÖMK'dan çıkarılınca gündemden çıkmıştı.

Bakan Tekin bugün CNN TÜRK'te rotasyona yeşil ışık yaktı gibi görünüyor:

"30-35 yıl aynı okulda görev yapan öğretmenlerimiz var. Diğer arkadaşlarımız da bu okullarda görev yapmak istiyor."
Cnn turk 'ün sitesindeki haberde göremedim bu konuyu

Zaten yıllardır hiçbir şekilde tercih listesine yazacak okul bulamıyorum. 10 yıldan fazladır aynı okulda çalışmaktan sıkıldım. Ben de daha yakın, daha donanımlı okul, daha donanımlı öğrencilerle çalışmak istemek hakkım. Rotasyon kesinlikle olmalı ama nasıl olacak, nasıl adalet kavramı buna dahil olacak. Bilmiyorum.

rotasyon isteyenler: atanalı daha 3-5 yıl olmuş, 20 yıllık öğretmen kadar zahmete katlanmamış, armut piş ağzıma düş diyen yeni nesil! öğretmenler. zannediyorlar ki rotasyon olursa bodrumda deniz manzaralı okula atanacak :))) daha hizmet puanı nedir onu bilmeyen cahiller
hocam bugün 8 yıllık doğu güneydoğu çalışanı bir öğretmenin 400 puanı var, hatta marmara ege iç anadolununda zorunlu hizmet sayılan okullarında çalışanlarının da öyle... puanın ne olduğunu ne işe yaradığını çok iyi biliyor yeni nesil cin gibiler ufacık bir menfaat için 40 yıllık öğretmeni karalayacak harcayacak kadar da kansızlar var (herkes değil tabiki) nasıl yapıyorlar bu puanları Allah bilir artırımlı hizmet puanları ayrı bir garabet şimdi vali olan müsteşarın vali olmadan önce öğretmenlere son k..ı (kıyağı)

Cnn turk 'ün sitesindeki haberde göremedim bu konuyu

Şuradan izleyin:

Realitede hareket edecek yer kalmamış hala rotasyon. Bunlar sadece gündem değiştirme çabaları; yakın zamandaki gelecek olan zorunlu eğitimin kısalması durumu öncesi oyalama cümleleri..

Rotasyon bu bakanlıkta en son yapılabilecek uygulamadır. Uygulanabilirliği yüz üzerinden 1 bile değil çünkü yüzlerce değişkeni var ve her türlü uygulama bir kesimi mağdur edecek. Adil bir sistem kurmak imkansız.

Realitede hareket edecek yer kalmamış hala rotasyon. Bunlar sadece gündem değiştirme çabaları; yakın zamandaki gelecek olan zorunlu eğitimin kısalması durumu öncesi oyalama cümleleri..
zorunlu eğitim zaten 8 yıldı 11 oldu sonra peşine 12 eklendi zaten kısa olan bir şey gereksiz yere uzattılar bir öğrenciye 8. sınıfa kadar milli manevi değerleri veremediysen sonrasında asla veremezsin hatta ters teper 8 e kadar anarşist zihniyetle yetiştiyse yetiştirildiyse,
lisede de işi sıkı tutup siyaset yapan hocaları derhal görevden atacaksın işin bu kısmı böyle düzelecek.

25 yıl aynı okulda kalan adamdan şikayet eden arkadaşlar siz de bir gün yaşlanacaksınız.. Yıllarca orda burda sürüklenip istediğiniz şehre gelip istediğiniz bir okula yerleştikten sonra orada kalıcı olup öğrencilere önünüzü görerek eğitim verme isteğinde olacaksınız. Öğretmen dediğin varlık zaten il içi il dışı norm fazlası özür grubu görevlendirme vesaire vesaire derken zaten sürekli yer değiştiriyor. üstelik öğretmen bir eşya değil duyguları sosyal bağları olan bir varlık.. Buna rağmen bir gün bir yerde istediği ve verimli olabileceğini mutlu ve huzurlu olabileceğini düşündüğü bir yerde kalıcı görev yapmak istiyor. Bunu öğretmene niye çok görüyorsunuz.. Elbet siz de bir gün amacınız olan yere gidip orda çalışmak yaşamak düzen kurmak istiyorsunuz.. bir okulda 30 yıl çalışan şu ülkede kaç kişi olabilir ki sırf bu yüzden tüm öğretmenleri yerlerinden yurtlarından edip savuracaksınız bir köşeye.. Bizler de yıllarca zor şartlarda memleketimizden uzaklarda görev yapıp en güzel yıllarımızı gurbette bitirip şimdiki bulunduğumuz şehirlere mahallelere okullara gelebildik.. Eski öğretmenler nice dağ köylerinde yıllarını verdi.. Ömrünün mesleğinin son yıllarında yüksek puanı olduğu için bir merkezi okula yerleşti ve orada mesleği tamamlamak istiyorsa onun hakkıdır. o bu hakkı tamamen bu kuralların içinde yıllarca uğraşarak elde etti.. Siz hangi kolaycı kafayla bir anda başkalarını zorla oldukları yerden koparıp kendinize yer açmak için şartları zorluyorsunuz.. Kendinize hak ararken başkalarının haklarını yerle bir etmeyin. Başkalarının hayatlarını altüst etmeyin.. Sizler de bu meşekkatli mesleğin yaşlı temsilcileri olacaksınız bir gün.. Biraz empati yapın lütfen..

25 yıl aynı okulda kalan adamdan şikayet eden arkadaşlar siz de bir gün yaşlanacaksınız.. Yıllarca orda burda sürüklenip istediğiniz şehre gelip istediğiniz bir okula yerleştikten sonra orada kalıcı olup öğrencilere önünüzü görerek eğitim verme isteğinde olacaksınız. Öğretmen dediğin varlık zaten il içi il dışı norm fazlası özür grubu görevlendirme vesaire vesaire derken zaten sürekli yer değiştiriyor. üstelik öğretmen bir eşya değil duyguları sosyal bağları olan bir varlık.. Buna rağmen bir gün bir yerde istediği ve verimli olabileceğini mutlu ve huzurlu olabileceğini düşündüğü bir yerde kalıcı görev yapmak istiyor. Bunu öğretmene niye çok görüyorsunuz.. Elbet siz de bir gün amacınız olan yere gidip orda çalışmak yaşamak düzen kurmak istiyorsunuz.. bir okulda 30 yıl çalışan şu ülkede kaç kişi olabilir ki sırf bu yüzden tüm öğretmenleri yerlerinden yurtlarından edip savuracaksınız bir köşeye.. Bizler de yıllarca zor şartlarda memleketimizden uzaklarda görev yapıp en güzel yıllarımızı gurbette bitirip şimdiki bulunduğumuz şehirlere mahallelere okullara gelebildik.. Eski öğretmenler nice dağ köylerinde yıllarını verdi.. Ömrünün mesleğinin son yıllarında yüksek puanı olduğu için bir merkezi okula yerleşti ve orada mesleği tamamlamak istiyorsa onun hakkıdır. o bu hakkı tamamen bu kuralların içinde yıllarca uğraşarak elde etti.. Siz hangi kolaycı kafayla bir anda başkalarını zorla oldukları yerden koparıp kendinize yer açmak için şartları zorluyorsunuz.. Kendinize hak ararken başkalarının haklarını yerle bir etmeyin. Başkalarının hayatlarını altüst etmeyin.. Sizler de bu meşekkatli mesleğin yaşlı temsilcileri olacaksınız bir gün.. Biraz empati yapın lütfen..
hocam dediklerinizde haklısınız ama maalesef yeni nesil zaten bizim branşta pek yeni nesil yok en yenisi son 5 yılda atananları toplasan 1000 kişi yoktur.
ama diğer alanlarda çok problemler var ve yaşanıyor da ....................................................................................................................................................................................... .................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................. yeni atanan /nesil öğretmenlerin önemli bir miktar kısmı gerçekten saygısız büyük küçük kıdem nedir bilmeyen her şeyi ben en iyi bilirimci ve malesef önemli bir kısmında "yahudilerin 1 gr lezzet için dünya yakılabilir teziyle" hareket ediyorlar eskiden bir kesim vardı makyavelisttiler şimdi bu tipler türedi ki bunlarla başetmekte çok mümkün görünmüyor istediğini yapana kadar her yol mubah görüyorlar kıdemli arkadaşlara Allah yardım etsin.

Hocam burada hiç kıyaslama işine girmemelisiniz bence.

Sizler gençliğinizin en güzel yıllarında zor koşullarda görev yaparken bizler antalya konyaaltında görev yapmadık hocam. Sizler doğuda görev yaparken en azından emeğinizin karşılığıyla batıda belki ev belki araba alabilecek konumdaydınız biz ise en fazla akülü araba alabiliyoruz. O batıda güzel donanımla imkanlı okullar da görev yapmak, batının imkanlarından eşimizin çocuğumuzun faydalanması bizlerin de hakkıdır. Ben de doldurursam ben de gitmeliyim çünkü o imkanlarda çalışmak herkesin hakkıdır.

Rotasyon mutlaka olmalıdır ancak ADALETLİ olmalıdır. Benim görüşüme göre bu işin çözümü 10 yılı dolduran öğretmen varsa önce ilçe içi yoksa sonra ilçe grubu yoksa en son il içi rotasyon verilmesidir.

Sizler gençliğinizin en güzel yıllarında zor koşullarda görev yaparken bizler antalya konyaaltında görev yapmadık hocam. Sizler doğuda görev yaparken en azından emeğinizin karşılığıyla batıda belki ev belki araba alabilecek konumdaydınız biz ise en fazla akülü araba alabiliyoruz. O batıda güzel donanımla imkanlı okullar da görev yapmak, batının imkanlarından eşimizin çocuğumuzun faydalanması bizlerin de hakkıdır. Ben de doldurursam ben de gitmeliyim çünkü o imkanlarda çalışmak herkesin hakkıdır.

Rotasyon mutlaka olmalıdır ancak ADALETLİ olmalıdır. Benim görüşüme göre bu işin çözümü 10 yılı dolduran öğretmen varsa önce ilçe içi yoksa sonra ilçe grubu yoksa en son il içi rotasyon verilmesidir
Hocam rotasyona kesinlikle karşıyım.. Öğretmeni kendi rızası dışında tıpkı norm fazlası resen gibi alıp başka yere fırlatmak insafsızcadır.. herkes bu sistemin içinde sistemin kurallarıyla bulunduğu yere geliyor.. Sistemin kurallarının sonucunu öğretmene kesemezsiniz. Öğrenci zaten sürekli değişiyor, idareciler 4 ve ya 8 yılda bir değişiyor, öğretmenler il içi il dışı norm fazlası, görevlendirme, emeklilik, aile birliği özür grubu derken neredeyse okullarda 4 yılda tüm öğretmen kadrosu değişiyor. Bir öğretmen 3. yıldan sonra çevreyi okulu velileri idareyi tanıyıp verimli olmaya başlıyor... Rotasyonun verimlilikle hiç bir alakası yok.. Hizmet sektöründe bu kadar personel devir oranının yüksekliği zaten verimsizliği getiriyor. Ev araba Antalya plajı vs bunlar burada konumuz değil.. Herkesin kendisine göre bütçesi planı var.. Ev alacaksın araba alacaksın ve ya Antalya plajına gideceksin diye Tüm yurttaki diğer öğretmenleri domino taşı gibi yerinden oynatıp yerle bir edemezsin. Bunun eğitimle verimlilikle adaletle hiç bir alakası yok.. Bakış açınız empatiden ve adaletten yoksun...

• Beğen
Tepkiler: vgm
rotasyon gelirse olacakları düşündünüz mü acaba? mesela şu an müdürler 8 yılda bir okul değiştiriyor. etrafınıza bakın bakalım. malum sen'li olanlar mı merkezi okullarda diğer sendikalardan olanlar mı? al gülüm ver gülüm olacak ve malum sen'li olmayanlar uzak yerlere atanacak. o yüzden inşallah gelmez diyorum.

Rotasyon mutlaka olmalıdır ancak ADALETLİ olmalıdır. Benim görüşüme göre bu işin çözümü 10 yılı dolduran öğretmen varsa önce ilçe içi yoksa sonra ilçe grubu yoksa en son il içi rotasyon verilmesidir.

10 yıl dolduğu anda tayin isteyin. Kimseden bir şey beklemenize gerek yok.

konuya daha önce yazdım mı hatırlamıyorum ama okul idarecisine rotasyon varsa öğretmene ve okulun diğer personeline de rotasyon olmalı. rotasyonu ertelemek için bazı şartlar olmalı (öğretmenin çocuğu 8. sınıfta, 12. sınıfta, 1. sınıfta gibi kritik sınıf döneminde, öğretmen 3. sınıfta, 7. sınıfta 11. sınıfta rehber öğretmen, seneye sınıfını mezun edip rotasyona sokulmalı gibi.) ayrıca rotasyondan daha önemli bir konu, her öğretmen idarecilik yapmadan emekli olmamalı. Boş kadrolara öncelikle isteyenlerden, sonrada kıdemi yüksekten başlayıp okuldaki öğretmenlerden idarecilik yapmayanlar zorunlu idareci yapılmalı 6 ay da olsa.

Bir an önce hayata geçmeli şu rotasyon.. Kendini tüketmiş emekliliğini bekleyen öğretmenlerle dolu en iyi okullar.. Bu işte gerçekten bir haksızlık var.. Gençlere yol açılsın... Rotasyon Başlasın!

Puanı yani hakki ile gelmis birinin yerine goz koymak! Kalite artiyorsa, tukenmislik vs olmayacaksa diğer memurlara neden konuşulmuyor mesela? Rotasyonun hakki ile uygulanmasi imkansiz, hayallere kapilmayip puan toplamaya devam edelim.

Puanı yani hakki ile gelmis birinin yerine goz koymak! Kalite artiyorsa, tukenmislik vs olmayacaksa diğer memurlara neden konuşulmuyor mesela? Rotasyonun hakki ile uygulanmasi imkansiz, hayallere kapilmayip puan toplamaya devam edelim.
hocam o yerler kimsenin babasından kalmadı kendisine.
sen iyi okuldasın(örneğin). 100 puanla gelmişsin oraya. benim 300 puanım var. hep kötü okullarda çalışmışım. ve senin olduğun okula gelmek istiyorum.
sen 8 sene iyi okulda çalıştın. birazda biz çalışalım.
mesele bundan ibaret.

konuya daha önce yazdım mı hatırlamıyorum ama okul idarecisine rotasyon varsa öğretmene ve okulun diğer personeline de rotasyon olmalı. rotasyonu ertelemek için bazı şartlar olmalı (öğretmenin çocuğu 8. sınıfta, 12. sınıfta, 1. sınıfta gibi kritik sınıf döneminde, öğretmen 3. sınıfta, 7. sınıfta 11. sınıfta rehber öğretmen, seneye sınıfını mezun edip rotasyona sokulmalı gibi.) ayrıca rotasyondan daha önemli bir konu, her öğretmen idarecilik yapmadan emekli olmamalı. Boş kadrolara öncelikle isteyenlerden, sonrada kıdemi yüksekten başlayıp okuldaki öğretmenlerden idarecilik yapmayanlar zorunlu idareci yapılmalı 6 ay da olsa.
Bende postane de aynı tipleri yıllardır görmekten bıktım.Tüm kurumlarda ki memurlar onlarca yıllardır hep aynı yerde bir rotasyon yapılacaksa 657 devlet memurları kanuna yazılmalı sadece öğretmenlere değil, öğretmenler kimsenin şamar oğlanı değildir.

Diğer memurların babasını yeri o zaman dokunmadıklarına göre? hakkı ile gelmiş birinin yerine göz dikmek etik gelmiyor bana, şartlara göre 100 ile de gelirsin 300 puanla da. tayinler, sıra bende ile değil o günün şartlarına göre puanla yapılır. Benim çalıştığım kurumdan tayinim başkasının isteğine göre belli olamaz.

Birde beni niye zorla idareci yapıp kul hakkına sokmaya çalışıyorsun? Ders programında yalakalar, sarı sendikalar kayrılır. Servis, temizlik, kantin ihalelerinde pislikler döner vb. Ben almayayım kul hakkına gerek yok ahirette 1 kağıdın hesabını soracağiz inşallah.

Rotasyon çıkarsa bunun öğretmene faydası olacağına inanan var mı?

MEB de herşey adım adım gelir.Önce her öğretmen gözde okullarda çalışmalı vs diye güzelleme yapıp tepkilerin önüne geçerler.Sonra yavaş yavaş ilçe grubu diğer ilçeler vs derken bizi iller arası rotasyona tabi tutarlar.

Yos örneği ortadayken rotasyonun sonuçlarını iyi kötü tahmin edebiliyor olmamız lazım

Şunu da belirteyim 15 yıldır kenar mahallelerde çalışıyorum rotasyon en çok bana yarar ama bunlara güvenmiyorum

aile yılı fos cıktı aile birliği kalmayacak bu gidişle durmayın sevinin rotasyon geliyor diye

Diğer memurların babasını yeri o zaman dokunmadıklarına göre? hakkı ile gelmiş birinin yerine göz dikmek etik gelmiyor bana, şartlara göre 100 ile de gelirsin 300 puanla da. tayinler, sıra bende ile değil o günün şartlarına göre puanla yapılır. Benim çalıştığım kurumdan tayinim başkasının isteğine göre belli olamaz.
diğer memurlar bizim meselemiz değil hocam.
yerinden memnun olanlar taraflı bakıyorlar bence olaya.
belli şartlar dahilinde rotasyon olmalı.
buna km sınırı da konulabilir. Aynı ilçe içerisinde de denilebilir.
ama tarafsız bakarsanız rotasyon olmalı bence.

Rotasyon şöyle uygulanıyor:
-Ayrı bir tayin döneminde yapılır.
-Sadece 12 yıl(örneğin) ve üstü aynı okulda çalışanlar başvurabilir. Diğer öğretmenler başvuru yapamaz.
Dolayısıyla rotasyon tayininde 12 yıl ve üstü aynı okulda çalışanlar birbirinin okullarına karşılıklı yer değiştirir. Diğerleri bakakalır.

Rotasyonu olunca siz iyi(!) okula, iyi okuldakiler kötü(!) okula gidecek diğer bir şey yok. Tek bir durumda rotasyon işinize yarar. 12 yıl ve üstü aynı okulda çalışıyorsanız ve okul değiştirmek istiyorsanız o zaman işinize yarar. Zorunlu hizmetini bitiren öğretmenler için aynı okulda istediği kadar çalışma(norm varsa) şu anda bir HAK. Bu hak elimizden alınmamalı.

ilksms
Geri