polise hiç güvenim kalmadı

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
bugün bir araç arkadan aracıma çarptı. arabanın freni tutmutormuş. arabadan inen pislik küfretmeye tehdit etmeye başladı. üzerime yürüdü. polisi aradık ama 30 dk olay yerine anca geldiler. adam deli gibiydi. çevredekiler sarhoş olduğunu idda ettiler. ben de foto çekmeye başladım. adam yüzünü sakladı. sonrada arabasıyla kaçtı gitti. o gidince arabayı kenara çektim daha polis gelmedi. 100 mtr ilerde polisleri gördük yanına gittim. adam beni tehdit ediyor. üzerimize yürüyor. küfür ediyo. suan kaçıyo dediysem de polisler biz ilgilenemeyiz trafik polisi gelmeli dediler. trafik yarım saat sonra geldi. adamlar çoktan kaçtılar. gelen polisler oalyı bile dinlemedi. arabaya bakıp rapor istiyormusunuz biz sadece onu yapabiliriz dediler. orda duyarlı bir vatandaş ben sahitlik ederim olayı gördüm dedi. ama polis noldu diye bile sormadı. ben şikayetçiyim dedim. karakola gidip şikayetçi olun dediler.

offf offf pu pislikler toplumdan temzilensin de polis benim arkamda değil ki.şok oldum

polisler uğraşmıyorlar, sizin durumunuzu anlıyorum. Bir kere benimde telefonum çalınmıştı. Aynı duyarsızlığı orada görmüştüm. Neden telefonunu çaldırarak bizi uğraştırıyorsun havasındaydı.

Bende benzer bir olay yaşadım. Arabaya bilinçli olarak çarpanın yanına kar kaldı. Elini kolunu sallayarak gitti. Polisi beklediğim 2 saatim, karakolda geçirdiğim 2 saatim, o gün halledemediğim işlerim, arabayı yaptırdıktan sonra kaskonun delinmesiyle oluşan zararım yanıma kar kaldı.
Dersimi aldım ama. Kendi işini kendin çözeceksin. Çözemiyorsan boşver gitsin.

polisler niye var....bunu soruyorum kendi kendime. adamı gücümün yettiği kadarıyla dövüp kaçmadığıma pişmanım.

fatihkultukturkan' Alıntı:
polisler uğraşmıyorlar, sizin durumunuzu anlıyorum. Bir kere benimde telefonum çalınmıştı. Aynı duyarsızlığı orada görmüştüm. Neden telefonunu çaldırarak bizi uğraştırıyorsun havasındaydı.
10 yıl önce Bizim evede balkondan hırsız girmişti, Evde uyuduğumuz halde (yüksek zemin 2. kat)cep tel para hanımın çanta vs. hepsi gitmişti.Balkon kapısını neden açık bırakmışız? dediler.Ağustos ayında. Hırsız yakalanmadı tabiki.

nese1982' Alıntı:
polisler niye var....bunu soruyorum kendi kendime. adamı gücümün yettiği kadarıyla dövüp kaçmadığıma pişmanım.
Polisler işte o zaman var. Suçluya fiske vursanız en büyük suçlu siz olursunuz. Çünkü sizi yakalamak sizinle uğraşmak kolay. Yeriniz, yurdunuz belli. Hırsız, dolandırıcı vs. ile uğraşmak yargının ve polisin fazla mesai harcamasına sebep olur. Hemde tehlikeli kişiler oldukları için bunu da göze alamazlar. Yargıda son 8 aydır yaşadığım inanılması güç olayları kendi gözümle gördüğüm için böyle kesin konuşabiliyorum. Ama yinede bazı polis arkadaşları ve yargı çalışanlarını ayırıyorum. Her şeye rağmen değişmeden, görevini tam anlamıyla yapanlarda var.

muratci' Alıntı:
nese1982' Alıntı:
Polisler işte o zaman var. Suçluya fiske vursanız en büyük suçlu siz olursunuz. Çünkü sizi yakalamak sizinle uğraşmak kolay. Yeriniz, yurdunuz belli. Hırsız, dolandırıcı vs. ile uğraşmak yargının ve polisin fazla mesai harcamasına sebep olur. Hemde tehlikeli kişiler oldukları için bunu da göze alamazlar. Yargıda son 8 aydır yaşadığım inanılması güç olayları kendi gözümle gördüğüm için böyle kesin konuşabiliyorum. Ama yinede bazı polis arkadaşları ve yargı çalışanlarını ayırıyorum. Her şeye rağmen değişmeden, görevini tam anlamıyla yapanlarda var.
adamın kaçacağını bilseydim emin olsaydım yapardım bunu. dediğiniz gibi sakın olmaya çalıştım.olurda mahkemelik olursam kullanacakları bişey olmasın diye. adam zaten kaçacakmış keşke ben de kibar olmasaydım.

Okuyunca yine sinirlerim bozuldu. 1 saat oldu arabadan ineli. 700 km yol yaptim. Araba surenlerin yarisina ehliyet verilmemesi lazim. Bunlara ehliyet verenlerde saglik raporu verip ehliyet almasina sebep olanlarda en buyuk suclusu.

Birsey yapamayiz demek ne kadar sacma. Birsey yapamazsan git orda korkuluk niyetine dur. Adam saldirmaya kalkmaz belki. Umarim birgun lazim olduklarinda sorumluluk bilinci olan insana deger veren polislerle karsilasiriz.

trafik polisi olmayan polis gelseydi ortamı sakinleştirseydi. olası kavgayı engelleseydi. bunları yapamıyorlarmış. tarfik kazasıya. trafik polisi de küfür ve tehditlere bişey yapamazmış sadece arabayla ilgili rapor tutarmış. ne yapacaz o zaman...

yurdum insanı yurdum polisi ne beklenir ki.... kaçan şerefsiz sahroş olabilir yoksa kaçmasını gerektirecek bir durum yok sigortası senin hasarını zaten öder %100 suçlu... ama sahroş falansa sigorta senin hasar masrafını sigortalısından alır ayrıca trafikten büyük trafik cezası yer ondan kaçmıştır... şu anki durumda sen plakayı alıp işlem yaptırdıysan adamın sigortası senin masrafı öder adam da tertemiz işten sıyrılır öngörüme göre

sesi çıkana polisin sesi çıkmıyor ülkemizde maalesef olay tam tersi olsaydı sizinle ne güzel ilgilenirdi polisler.geçmis olsun hocam Allah tan sağlığınıza bişi olmamış

zerre polislere güvenmiyorum onun için her arabada bu durumlar için ya 50 santimlik bi sopa ya şok cihazı taşıyacaksın. malesef ülkemizde durum bu kadar vahim !

agd85' Alıntı:
zerre polislere güvenmiyorum onun için her arabada bu durumlar için ya 50 santimlik bi sopa ya şok cihazı taşıyacaksın. malesef ülkemizde durum bu kadar vahim !
kesinlikle katılıyorum size. ve bundan sonra bi tane de ben edinecem.

Ben ülkemizin şerefli polisine ve emniyet teşkilatına güveniyorum. Onlarda sorun yok. Polis o suçluyu yakalasa ne olacak ki?

Zaten yakalama yetkisi yok! Anında soruşturma, kovuşturma, sicil, takibat, uyarı, kınama, sarı zarf, mahkeme, maaştan kesim vs.geçirir. Hiç gerek yok. Ben olsam olay yerine bile gitmezdim. İyiki gelmişler yanına en azından.

halk' Alıntı:
Ben ülkemizin şerefli polisine ve emniyet teşkilatına güveniyorum. Onlarda sorun yok. Polis o suçluyu yakalasa ne olacak ki?

Zaten yakalama yetkisi yok! Anında soruşturma, kovuşturma, sicil, takibat, uyarı, kınama, sarı zarf, mahkeme, maaştan kesim vs.geçirir. Hiç gerek yok. Ben olsam olay yerine bile gitmezdim. İyiki gelmişler yanına en azından.
o zaman niye varlar. niye maaş alıyorlar. ben onlara güvenmesem kendi işimi kendim görürdüm.

COBOL' Alıntı:
fatihkultukturkan' Alıntı:
10 yıl önce Bizim evede balkondan hırsız girmişti, Evde uyuduğumuz halde (yüksek zemin 2. kat)cep tel para hanımın çanta vs. hepsi gitmişti.Balkon kapısını neden açık bırakmışız? dediler.Ağustos ayında. Hırsız yakalanmadı tabiki.

hocam bıdaha gıden esyanız cok degılse asla polıs cagırmayın evı cok dagıtıyorlar parmak ızı dıyede kırletıyorlar hırsızlara yapılacak bısey yok malesef yakalasalar bıle sız adlıyede ıslemlerınız bıtmeden cıkmıs oluyorlar

agd85' Alıntı:

Maalesef durum böyle. Çalıştığım okulun bulunduğu ilçe evime 40 km, her gün aynı ilçede çalışan trafik polisiyle gidip geliyoruz adamın kendisi trafik canavarı 3 ayda 3 büyük kaza yaptı ışıklarda durmak, hız sınırı onun lügatında yok.. Hal böyle iken vatandaşa çok görmemek lazım..

hocam tutanak tuturdunuz mu eger tutturduysanız bırde trafık cazası gelecek sıze yolu yıprattıgınız ıcın (eger yanlıs degılsem )

savaz' Alıntı:
hocam tutanak tuturdunuz mu eger tutturduysanız bırde trafık cazası gelecek sıze yolu yıprattıgınız ıcın (eger yanlıs degılsem )
tutanak tutturmadım çünkü ruhsat yanımda yoktu. zaten arabanın hasarı değil derdim. adamların polisden korkmaları benim garibime gitti. polis yakalasın diye uğraştım ama polislerin umrunda değildi. plaka anons edildi dediler. peki yakalanınca bana haber verecekmisiniz dedik. yok vermeyiz dediler.

nese1982' Alıntı:
halk' Alıntı:

o zaman niye varlar. niye maaş alıyorlar. ben onlara güvenmesem kendi işimi kendim görürdüm.

Arkadaşım kendi işimi kendim görürüm diyorsan o adamı ya da sinir olduğun kişiyi temizlersin, pişmanım der 2 ayda iyi halden çıkarsın. Bu iş böyledir. Polise havale etme işi. Polisin yetkisi yok. Bizim orada bir hırsızı polisler gece boyunca yakalamaya uğraştı adam hiç hapis yatmadan direk çıktı. Var ya polis kahroluyor resmen ya. Olmaz bu kadar. Ben olsam yakalamaya falan da uğraşmam. Sen o adama nefsi müdafa edip ateş açsan görev başındaki hırsıza mukavemet ve orantısız güç kullanma ve görevi kötüye kullanma ve adam yaralamaktan başına gelmeyen kalmaz. O sana ateş açsa sehven olur, pişman olur ve İYİ HAL'den çıkar. O yüzden polise suç atmayın.

Aynı şey öğretmenlik için de geçerli. Ben geçen birisini konuşurken duydum. Eleman diyorki: Öğrenciler öğretmenlerin yanında laubali ve argo şekilde konuşuyorlardı. Öğretmenler duymalarına rağmen hiç müdahale etmediler. Demekki öğretmenler kötü diye bir yorum yaptı. Halbuki bilmiyorki sen müdahale etsen o argolardan sanada söyler ve sap gibi kalırsın ortada. Hiç bir şey yapamazsın. Yaparsan velisi üzülür.

Ne desek boş hocam.. Neticede toplumda müthiş bir Polis çok çalışıyor imajı var vede Hükümette acayip derecede arkalarında..
Gönülleri olduğu zaman neler yapıyorlar ama söz konusu olan bizim gibi dürüst ve ahlaklı kişiler olunca hiç kaale bile almıyorlar maalesef.. :(

insanın belki o an aklına gelmez ama ileride gördüğünüz polislerin araç plakasınıda alıp şahitle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunabilirdiniz sanırım. arkadan çarpan adamın yaptığı hareketler suç teşlik ediyor ayrıca poliste benim görevim değil ben ilgilenmem diyerek suç işlemiş oluyor

Geçmiş olsun hocam öncelikle, can sıkıcı bir durum. Genellemelerden en çok muzdarip olan meslek grubu olarak aynı hatayı yapmasak iyi olur. Çocuğu disiplin altına alacak, eğitim öğretimi kaliteli hale getirecek yönetmelik vs. yardımcılar olmadan bizim halimiz de ortada.

BBNET
Geri